- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
jakie fajne gadzety polecałybyście na start? Mogą to być rzeczy a'la zabawki, może cos niezbędnego Waszym zdaniem, a moze coś co jest fajne, ale szkoda kasy.
Dlaczego pytam? Zbliżają się święta i pomyślałam,ze moze napiszę lis do Mikołaja

Tylko nie piszcie mi: pieluchy.

Dla przykładu wypatrzyłam SZUMISIE - czy któras z Was korzystała z nich, moze słyszałyście od koleżanek itp. Fajna rzecz, ale moj mąż mówi, że to wyrzucanie pieniędzy. Mnie się podoba, ale z drugiej strony 130 zł to dużo. No nie wiem. Będę wdzięczna za podpowiedzi!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia1616
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- kasia1616
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Znalazłam... W tej samej cenie co szumiś

- GosiaO
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- kasia1616
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Paula1704
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 7

- kasia1616
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Miluniaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

- Paula1704
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A mi w końcu zaczął rosnąć brzuszek więc się chwale

I w środę jadę do lekarza! Już się nie mogę doczekać, a mąż to już w ogóle, bo pierwszy raz wchodzi ze mną do gabinetu obejrzeć maluszka

- Marysia87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Milunia no mi też ciężko się schylać a córka nie odpuszcza z zabawami... no ale cóż traktuje to jak ćwiczenia dla.ciężarnych hehe i po mału się schylam i wstaje.... przeraża mnie tylko ze będzie coraz gorzej.. pod koniec ciąży butów nie umiałam zawiązać sobie a co dopiero ubrać córkę no ale zobaczymy jak to będzie.
Mała ewa co do zabawek/gadzetow typu "fajne ale drogie" poleciła bym:
1. mate edukacyjna- najlepiej z dźwiękami zwierzątek, różnymi meldyjkami i projektorem.
2. Karuzela do lozeczka- tez z projektorem i melodjami do usypianie, bo ze z krecacymi się zabawkami to wszystkie mają
3. Mój MUST HAVE- kamerka niania z podglądem wiem ze są tez z detektor oddechu (ja mam tylko podgląd i mi wystarcza). Używam do tej pory. Spokojnie zostawialam córkę a szłam robić obiad czy do wanny na kąpiel.
Wszystkie 3 rzeczy dostalam w prezencie i raczej te z wyższej półki sama bym takich nie kupiła.
Aaaa no i teraz będę prosić mikołaja o wypasiony laktator

Co do szumisia (pozyczony)u mnie też się nie sprawdził. .. za to przy suszarce czy jak odkurzalam raz dwa się uspokajalą i zasypiala.
Nic więcej do głowy mi nie przychodzi.
Pozdrawiam
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Bogii no widzisz...no to może pomyślę nad Kaliną, bo myślałam, że dziwnie będzie. Ja też bym chciała takie mało popularne

Ja to ciągle prawie leżę, bo jak pochodzę to mnie mięśnie rozciągającej się macicy ciągle bolą - na dole w pachwinach. W pierwszej ciąży tego nie miałam a teraz to jakaś masakra już chyba od 2 miesięcy mi nic nie pomaga. A poruszać się czasem trzeba. Najgorzej to przekręcić się w nocy z jednej strony na drugą.
Co do gadżetów u mnie najbardziej przydatny był bujaczek, później mata (ja miałam najprostszą bez pałąków), żyrafa sophie - jak wychodzą zęby (droga, ale naprawdę u nas tylko to pomagało). Szumisie /miś whisbera w ogóle u nas się nie pojawił i raczej teraz też nie kupię - dla mnie to zbędny gadżet. Moja ładnie spała i nie było z tym problemów - moje nucenie było sposobem na wszystko. Suszarki np do dzisiaj nie lubi więc pewnie miś też by się nie sprawdził.Popatrz u mnie na blogu - pisałam kiedyś o żyrafie sophie i o książkach kontrastowych, które są fajne już od 3 miesiąca. Dziecko ćwiczy wzrok. Jeśli chcesz już teraz coś kupować to na pewno jakiś fajny kocyk. Ja będę niedługo próbować szyć kokon bo mi się podoba, ale wcześniej nie miałam. Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to dam znać, ale ja raczej byłam minimalistką w gadżetach

- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

kasia1616 i Dziewczęta - jeżeli znacie firmę szumisi, których nie polecacie/polecacie, to też napiszcie. Jest ich kilka:
-whisbear
-szumisie
-zazu
Takie wynalazłam.

Marysia87 i Dziewczyny - a czy niania jest potrzebna jak będziemy w jednym pokoju? Mata edukacyjna, faktycznie dobry pomysł, ale zastanawiam się czy nie poczekać z nią np. na dzien dziecka - jak maluch się urodzi pod koniec kwietnia, to na matę chyba się go w okolicach 3 miesięcy kładzie, tak? Matko, muszę się jeszcze sporo douczyć! Karuzeli chyba też się ak szybko nie montuje, dobrze myślę?

Paula1704 - kokon czyli rożek? To już chce kupic sama jak będę miec łóżeczk/pościel lubię mieć

- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Karuzelę też sobie sprawię, ale jeszcze nie mam łóżeczka/pościeli/rożka, a pod względem dopasowywania jestem chora na głowę.

- Paula1704
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A co do kamerek to jakie możecie polecić? Bo też planuję kupić, razem z czujnikiem oddechu, ale jeszcze w ogóle się w tym nie orientowałam