BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1046687 przez GosiaO
Ja pamietam z imieniem Oskara miałam dylemat, bo nic mi nie pasowało az w końcu przypasowało i jak nic trafione znaczeniem i temperamentem :-) teraz mamy wybrane jeśli bedzie Dziewczynka to bedzie Laura bo Oskar miał byc Laura, wiec nie było problemu a jeśli Chłopczyk to Oski szukał i wybraliśmy wspólnie Marcel :-) miejmy nadzieje ze jutro nasz Bobas nie odwróci sie pupa ;-)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1046689 przez Marysia87
Jeśli chodzi o imiona to mąż wybiera... wybrał Basie i tak zostało teraz czekamy jeszcze na 100% potwierdzenie i mąż coś wymysli dla drugiego :laugh: oby nie coś szalonego :woohoo:
Gosia Oskar pewnie podekscytowany ze pójdzie z Tobą na badanie?? A on ma jakieś przeczucia?? Wiesz dziecięca intuicja hehe koleżanka ma córeczkę Laure wcześniej nawet nie słyszałam o takim imieniu ale bardzo ładne tak jak i Marcel (syn sasiadki mojej mamy- mega urwis ale przeslodki!)
Miluniaa to proponuje księga imion i na zmiane z mężem rzucajcie pomysły... super ze to juz taki etap wybieranie imion, zachwile będzie szykowanie pokoju, wyprawka,wozek itp torba do szpitala a potem wiadomości ze juz urodziłam hehe

8 lata 4 miesiąc temu #1046692 przez kasia1616
U nas będzie albo Franek albo Łucja. :laugh: Dziś mały się wiercił od 5 rano...ostatnio oglądałam nawet w Internecie mebelki bo chcę białe i niskie bo nie chce pokoju robić różowego lub niebieskiego chcę taki uniwersalny dzieciecy pokoik. A Wy już macie jakieś wizje? A i ostatnio sie zastanawiałam choc troszkę a wcześnie z jakiej firmy będzie najlepsza buteleczka :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046694 przez Marysia87
Kasia ja mam zielone meble i się ciesze ze nie są różowe bo teraz miałabym problem hehe a tak pasuje i do dziewczyny i do chłopca. Biały to tez uniwersalny kolor i bardzo ładny. Niskie meble fajne ale pamiętaj ze dziecko jak zacznie chodzić to będzie się na nie wspinac :laugh: co zresztą jest urocze jak wchodzę do pokoju a moja córka skacze po ławie ja mam przerażenie w oczach a ona uśmiech od ucha do ucha :woohoo:
Co do butelek ja sobie chwale z tomeetipee... poleciła mi je koleżanka i sprawdziły się u mojej córeczki teraz tez mam zamiar takie kupić dla drugiego bobasa.

8 lata 4 miesiąc temu #1046695 przez GosiaO
Co do butelek to moja jedna przyjaciółka używała Tomeetipee a druga dr brown's i też zastanawiam się które kupić :)
Z Oskarem używałam aventu, ale to było 10 lat temu :silly:
My nie zmieniamy wystroju mieszkania, bo w przyszłym roku planujemy zmienic mieszkanie ewentualnie kupić dom szeregowy, także bez sensu teraz coś zmieniać :) Wózek dostniemy od Przyjaciólki, łóżeczko też więc głowę mam tym spokojną :)
Oskar rzeczywiście nie może się doczekać wizyty u lekarza, nie przyjmuje do wiadomości siostry :blink: nastawia się na brata, ale już są momenty, gdzie mówi: no jak bedzie siostra to też będę ją kochał :P

8 lata 4 miesiąc temu #1046698 przez kasia1616
O skakaniu po meblach nie pomyślałam :laugh: Łóżeczko mam od siostry tylko wózek właściwie mi zostanie do kupienia bo wszystko inne mam łącznie z fotelikiem do samochodu i nosidełkiem oraz bujaczkiem. :) wiec w sumie to tylko wymalować pokój wstawić wszystko i jest....ale tym zaczniemy sie zajmować w czasie ferii. A po świętach chyba już kupię jakieś ciuszki :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046699 przez GosiaO
my też mamy zamiar zacząć "buszowanie" po sklepach w styczniu :)
Bedzie też czas przecen, więc liczę że nam wszystkim uda się zakupowe szaleństwo :)))

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1046749 przez kasia1616
Dziewczyny a czy macie uczucie dretwienia brzucha zwłaszcza na dole? Tak jakby się napinal....

8 lata 4 miesiąc temu #1046756 przez Paula1704
Kasia ja nie, ale moja przyjaciółka, która teraz też jest w ciąży często tak ma. I lekarz jej powiedział, że nic złego :) . Ale w sumie nie więc co jest tego powodem.

8 lata 4 miesiąc temu #1046757 przez kasia1616
To mnie trochę uspokoiłaś :) dzięki :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1046762 przez Paula1704
Kasia rozumie Cie, bo ja ciągle się na coś nakręcam i panikuje, ale mąż mnie sprowadza na ziemię, że wszystko ok :laugh: bez niego chyba bym ześwirowała :)
U nas jestjg chodzi o imię totalna pustka! Wiedziałam, że jak będzie chłopak to będzie Kuba, ale jest dziewczynka i nie mamy zielonego pojęcia jakie imię wybrać.
Z wyprawki nic poza bujaczkiem nie mamy, więc dziś zaczęłam z nudów rozglądać się i czytać coś o wózkach. Coś już wybrałam wstępnie, ale muszę zobaczyć gdzieś na żywo :cheer:
A może wy miałyście/macie jakieś fajne wózki i możecie coś polecić. Chodzi mi o 3w1 :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046763 przez kasia1616
Mój mąż to już na mnie trochę krzyczy że jestem niewiernych Tomasz... Ale to chyba nasza natura :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046805 przez kakadu
witajcie:)

u nas ma być dziewczynka i imie wstępnie LAURA :)
w domu mam olka igora i filipka
co do zakupow ja jestem przesąda i nigdy nie robiłam zakupow dopóki dziecka nie było na swiecie i mój maz zawsze zostawal z tym sam i zawsze na mnie krzyczał ::):) ale niezły ubaw był :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046809 przez GosiaO
Czyli jeśli u mnie bedzie Dziewczynka to bedziemy miały 2 Laury :-)))
Nie spotkałam sie z takim przesądem, ale jakby nie było Twoj maz bedzie miał teraz nowe doświadczenie po chłopcach zacznie kupować dziewczynce :-) oj juz widzę Córunia Tatunia :-))) a to najlepsze co moze byc, mowie tak bo w moim domu ja tak miałam ;-) a Rodziców mam wspaniałych, choc co Tata to Tata ;-)

8 lata 4 miesiąc temu #1046812 przez kasia1616
Laura ładne imię :) też mamy w rodzinie :) hmmm... Mi się też wydawało że jestem przesądna ale jak widzę te ciuszki to już się nie mogę doczekać :) choć nie znam jeszcze płci :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka