BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1047432 przez Marysia87
Minky - jeśli chodzi ci o takie mini kuleczki wystające. Mam takie polecam
Podziękowania: kasia1616

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1047440 przez kasia1616
Tak dziękuję

7 lata 11 miesiąc temu #1047444 przez Paula1704
To Ty Kasia taka zdolniacha jesteś i będziesz coś sama szyć?

7 lata 11 miesiąc temu #1047445 przez kasia1616
Chcę już kupić materiał i jak będę wiedziała już płeć to chcę zrobić z literek imię na łóżeczko. to na pewno kupię kocyk i poduszkę a może znacie strony gdzie można taniej kupić właśnie kocyk bo ja widziałam w jednym sklepie to ponad 100 zł kosztował

7 lata 11 miesiąc temu #1047504 przez Marysia87
Kasia ja kupowałam na allegro i płaciłam ok 30 zl dostalam tez od siostry która wszystko ogrginalne i z najwyższej półki i płaciła ok 150 zl- różnica żadna. Albo trafiłam na super oferte na allegro albo siostre naciagneli albo żadna roznica-materiał to materiał.
A mnie dopadly bezsenne noce... nie mogę zasnąć szukam pozycji wszystko mnie wybudza i do tego głupie sny. .. z Basia tez tak mialam jak byłam w ciąży. A wy jak tam w nocy? ?

7 lata 11 miesiąc temu #1047516 przez Paula1704
Marysia mam dokładnie tak samo. Mąż zasypia w trzy sekundy a ja się godzinę wierce zanim zasne. W nocy pobudka na siku i znów to samo :/ to chyba trening przed nocami z maluszkiem Hehe
I sny mam tak głupie ostatnio, że nawet już nikomu o nich nie mówię.

7 lata 11 miesiąc temu #1047531 przez Marysia87
Paula hehe sny to mnie czasem rozbrajaja- co w tej mojej głowie siedzi... bo jak nie jakieś erotycznego to jakieś makabryczne...
Dzieciol mnie rano odwiedzil :)
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu #1047590 przez AsienkaZet
Mi się póki co dobrze śpi, tylko w nocy jak się przebudzam, żeby sie przełożyć na drugi bok to muszę uważać na brzuch i wtedy trochę się rozbudzam (no i wizyty w toalecie na siusiu też mnie trochę wybijają ze snu :P ) ale tak to jest dobrze :) Zamówiłam sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i już się nie mogę doczekać aż mi paczka przyjdzie!! Myślę, że wtedy komfort snu mi jeszcze bardziej wzrośnie i przeszkadzać będą tylko nocne wyprawy do toalety ;) ;) ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1047631 przez Bogiii
Cześć dziewczyny...i chłopaki :) :silly:

Gratulacje! W końcu szeregi zasilili chłopcy! brawo! :)
Ja niestety przez 2 tygodnie nie miałam kontaktu ze światem wirtualnym, ponieważ odpoczywałam u mojej siostry na wsi, gdzie nie było zasięgu. :side: :lol:

Mimo tego, że znam płeć jeszcze nie kupiłam ani jednego ciuszka, jakoś mnie to jeszcze onieśmiela...chociaż widziałam prześliczne tiulowe sukienki :cheer: Niedługo będą dużeprzeceny w sieciówkach, więc z pewnością się skuszę. :)

Dołączam do grupy dziewczyn ze zwariowanymi snami oraz pielgrzymującymi do kibelka :silly: Mam też problem z zaśnięciem i samym spaniem - kładę się o 22/23 i budzę się wyspana o 4 rano myśląc, że jest 8 :evil: nie śpię zbyt dobrze. :dry: dzisiaj robię test i siedzę do momentu, kiedy naprawdę zachce mi się lulać.

Razem z mężem wybraliśmy imię - KALINA :) a razem z Kaliną życzymy Wam dobrej nocy:)

Wysyłam Wam brzuszek, trochę golasek, ale wysyłałam mężowi i stwierdziłam że wyślę i Wam :):):)
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu #1047668 przez nadinchen
Bogiii też się zastanawiam nad Kalina, ale nazwisko mamy na literę "k" i nie jestem przekonana do końca. Ja mam tyle typów wypisanych, że ciągle nie mogę się zdecydować.
Sny też mam czasem bardzo realne, ale na razie jakieś takie normalne.
Jeśli chodzi o minky to różnica może wyczuwalna w dotyku nie jest, ale to prawdziwe i droższe minky pozostaje ciągle takie same i ma lepszy skład, a te tańsze no to wiecie..jak z tkaninami różnie bywa. Ja szyłam córce taki kocyk. Jeśli chcesz sama uszyć to wpadnij na mojego bloga( macierzynstworaz.pl/index.php/2016/01/24...elny-i-polaru-minky/ ) - jest tutorial co i jak zrobić po kolei. Post z literkami chyba też wstawiałam. A jak będziesz miała jakieś pytania - bo nie wiem czy już kiedyś szyłaś czy nie to pisz :) Chociaż uprzedzam, że ja samouk jestem :)

7 lata 11 miesiąc temu #1047669 przez nadinchen
Podziękowania: kasia1616

7 lata 11 miesiąc temu #1047670 przez kasia1616
Wow... Dziękuję za link :) ja też samouczek i nie wiem czy wyjdzie ale chcę coś zrobić sama do pokoju... A możesz zdradzić skąd kupiłaś materiał? Wejdę na bloga wieczorkiem i poczytam. Dziękuję :laugh:

7 lata 11 miesiąc temu #1047681 przez Bogiii
Nasza Kalina też ma nazwisko na "K" :) i o to właśnie nam chodziło, żeby imię też rozpoczynało się od tej litery. Mi jeszcze bardziej podobało się imię Jaśmina, ale mąż się nie zgodził. :unsure: Przede wszystkim chciałam oryginalne imię, rzadko nadawane.

Kapcie kupiłam w Pepco :)

7 lata 11 miesiąc temu #1047777 przez Marysia87
Bogii to tak jak u mnie tyle ze u mnie BB. Mąż dziś przedstawił mi mojego syna-będzie Grześ.
A tak pozatym super brzusio juz masz!!!
Nadinchen to ja też zajrze na bloga tyle ze ja nie wiem czy dam radę z maszyna... imię spróbuję zrobić- jak by co będę cię męczyć o pomoc hehe.
Pozdrawiam.

7 lata 11 miesiąc temu #1047830 przez Miluniaa
Jak tam mamuśki sie czujecie ?? Ja zauważyłam, ze od paru dni zaczyna mi sie robić ciezko wstawać i sie schylać a pomyslec, ze bedzie tylko juz gorzej ;p A mała nie odpuszcza...
Marysia gratulacje Grzesia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka