BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1047886 przez Marysia87
Mała ewa- tak tak mata i karuzela nad łóżko jak niemowlak trochę starszy....
Ja mam nianie z samsung nie mam nazwy bo pudełko wyrzuciłam.
Hmm moim zdaniem potrzebna niania, ciągle nie będziesz przy dziecku nawet jak spicie w tym samym pokoju... ale wiesz dużo kobiet radzi sobie bez kamerki. Ja osobiście lepiej się czuje jak jestem w kuchni i mogę zerknąć na kamerkę czy niunia spi ładnie.
A jak już sobie polecamy rzeczy... miała któraś pieluszki bambusowe lub muslinowe?? Co sądzicie bo cena wysoka ale może warto?? Nadinchen może masz namiar na jakiś e-sklep z takim materiałem może taniej wtedy wyjdzie jak się samemu uszyje.
Zyrafka Sophie wpisana na list do mikołaja.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1047925 przez Bogiii
Hej dziewczyny,

dopadła mnie jelitówka :sick: leżę w łóżku albo wiszę na kibelku :unsure: Podobno panuje wirus. Ja chociaż nie miałam bliższego kontaktu z ludźmi zaraziłam się. :S Jutro mam wizytę u ginekologa. Mam do was pytanie. Czy robił Wam już lekarz USG ultrasonograficzne? Mi dotychczas cały czas robi dopochwowe. :huh:

Jeśli chodzi o zabawki i akcesoria - już byłam zdecydowana na Misia szumisia z cry sensor, ale po waszych wpisach trochę się rozmyśliłam. Faktycznie jest to drogi interes i nie wiem czy do końca potrzebny. Jest wiele nowiuśkich miśków na sprzedaż na olx - wystawione bo dzieci jednak się do niego nie przekonały. :)

Przesyłam wam linki do filmików na yt

Ja często wchodzę na yt, np ostatnio sobie oglądałam filmiki o pakowaniu torby do szpitala, itp. :)
Podziękowania: Mala_ewa

8 lata 4 miesiąc temu #1047927 przez kasia1616
Ja już nie mam dopochowo... Miałam na przedostatniej wizycie ale ze względu na moje problemy... Już miałam polowkowe badania i też zamówiłam zwykłym USG

8 lata 4 miesiąc temu #1047937 przez Marysia87
Bogii ja usg mam przez brzuch i dość szybko miałam przez brzuch robione... ale to zależy od lekarza (jedni wola tak inni tak)i sprzętu jakie ma. Najwyżej jak masz jakiś dyskomfort z tego tytułu to powiedz lekarzowi czy może przez brzuch juz cie zbadać.
Fajne filmiki- ksiazeczki kontrastowe rewelacja!!!! Moja córka je uwielbiala.

8 lata 4 miesiąc temu #1047938 przez Mala_ewa
Bogiii! dzięki za filmiki. Bardzo spodobało mi się lusterko samochodowe. :) Naprawdę przydatne zwłaszcza, że ja zamierzam jexdzić z dzieckiem tyłem do kierunku jazdy. ;)

ja wynalazłam coś takiego:
www.smyk.com/catalog/product/view/id/200...e-go-sowa-pozytywka/
Podobne do tej sowy z 2filmiku ;) też jest na YT filmik

8 lata 4 miesiąc temu #1047939 przez Mala_ewa
a! i o książeczkach kontrastowych słyszałam. Znajoma dostała od położnej takie na start 2-3 obrazki. :) Dziecko patrzyło w nie całymi dniami. ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1047942 przez Miluniaa
nianie mam philipsa z monitorem - zycia bez tego sobie nie wyobrazam ;p monitor oddechu - moj pierwszy gadzet kupiony w ciazy uzywamy do tej pory ! spie spokojnie :)
szumisia mialam naszego polskiego szumis :P
bujaczek tez sie przydal przy bezsennych nocach tylko to pomagalo mozna bylo jednym okiem drzemnac, a jak przestawalo sie bujac byl ryk ;p
rurki windi ! o boze zycie mi uratowaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moja mala przez nie nie miala kompletnie zadnych kolek, oprocz jednej nocy kiedy maz latal po aptekach po kropelki co nic nie dzialaly na 2 natrafilismy na to cudo i byl spokoj .
ksiazeczki kontrastowe interesowaly ale krotko pozniej wolala zabawki

Jesli chodzi o mnie to tantum rosa po porodzie zloty srodek pieknie sie wszystko goilo robilam w butelce na caly dzien i polewalam nawet w trakcie siku bo bez pieklo niemilosiernie
Podziękowania: Mala_ewa

8 lata 4 miesiąc temu #1047992 przez Mala_ewa
Od wczoraj przeglądam oferty na zestawy pościeli (rożki, ochraniacze, poduszeczki, jasieczki, przyborniki...) i dostaję już oczopląsu! ;D To wszyko jest takie słodkie. ;D Wyszukałam parę komletów w miarę tanich - dużo elementów, ale kudszą mnie te ładniejsze zestawy, tylko że one są o ok stówkę droższe. Muszę to chyba na parę dni zostawić i ochłonąć. ;D

8 lata 4 miesiąc temu #1047997 przez Paula1704
Dziewczyny czytam o tych waszych zakupach, gadżetach i zaczynam się stresować, że ja oczywiście niczego nie mam, a tu tyle rzeczy trzeba kupić! Narazie wybraliśmy wózek, ale że po nowym roku mają wypuścić nowy model to czekam, bo ten co chce może być wtedy tańszy. Zamówiłam ostatnio ten kokon i to by było na tyle :-D a pokój maluszka stoi pusty więc poza standardową wyprawką czekają mnie mebelki :/

8 lata 4 miesiąc temu #1048013 przez Mala_ewa
Paula1704, ale ja też jeszcze niczego nie mam. ;D Robię rekonesans, bo to taki okres prezentowy. Faktycznie wszystkiego jest bardzo, bardzo dużo. Ostatnio obczajałam mebelki - oczywiscie sosnowych zestawów nie ma (chcialam łóżeczko, komodę , szafę). Postanowiłam, że kupię łóżeczko, a resztę dopasuję. Nie martw się, jeszcze trochę czasu. ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1048028 przez Mala_ewa
Dziewuszki, powiedzcie mi jeszcze, bo już zgłupiałam. Jak mam 19 tydien i 5 dzień, to mówię, że jestem w 20 tygodniu, prawda? :blush:

8 lata 4 miesiąc temu #1048051 przez AsienkaZet
Mala_ewa prawda prawda ;)

A jeszcze co do monitorów oddechu to mój brat ma ten:

babysense-polska.pl/monitory-oddechu-z-c...nym/babysense-5.html

i też bardzo sobie go chwalą, można spać spokojnie :)

Ja też już go zakupiłam :)

8 lata 4 miesiąc temu #1048052 przez Marysia87
Bogii jak samopoczucie?? jelitówka ustąpiła??

Mała_Ewa- u mnie lekarz liczy skończone tygodnie czyli jak bym byla na wizycie w 19 tyg i 5 dniu to wpisze w karcie 19 tc ale położne i pielęgniarki liczą to już jako 20 tc... tak szczerze mówiąc co to za różnica... najważniejsze że z każdym dniem jest bliżej spotkania :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1048053 przez Mala_ewa
Zapisywałam się do szkoły rodzenia i pielegniarka pytała o tydzien, powiedziałam, że 19. A teraz zastanawiam się, e gdybym powiedziała 20, to pewnie mogłabym zacząć od przyszłego tygodnia chodzić na zajęcia. No trudno zgapiłam się, a moze tak miało być? :):):):)

8 lata 4 miesiąc temu #1048054 przez Bogiii
Hej dziewczyny :)

Tak, zdecydowanie dzisiaj mi lepiej - cudowne ozdrowienie :laugh: Wygląda na to, że była to dwudniówka. Byłam dziś u ginekologa i polecił, żeby w przypadku jelitówki napić się WYGAZOWANEJ coli i przegryzać paluszki. Ja osobiście znam zalecenia, żeby pić coś gazowanego, żeby się odbiło, ale jeśli w przyszłości dopadnie mnie ta zmora - będę próbowała sposobu mojego lekarza. :)

Na wizycie miałam usg i dopochwowe, i ultrasono - pierwsze, bo zaniepokoił mnie biały, gęsty śluz pojawiający się co jakiś czas na wkładce - ale lekarz po zbadaniu stwierdził, że to bardzo normalne w ciąży. Widziałam też moją Kalinkę, ale niestety niedokładnie, bo bardzo sie wierciła. Nawet lekarz się śmiał, że zdjęcia nie może zrobić :lol: , ale w końcu się udało. Co miesiąc zawsze jestem w szoku, że moje dziecko tak szybko rośnie!!! :)

Mała_Ewa - u mnie lekarz zaokrągla - czyli jesteśmy w 20 tygodniu. :)

Co do wyprawki, itp. - ja dosłownie nie mam nic... ale myślę, że po świętach ruszę na łowy, bo będą fajne przeceny. :)
Pierwsze na co zwróciłam uwagę jest właśnie monitor oddechu.

Asieńka - Baby sense ma świetne opinie!!! ale cena jest masakryczna. :( Popytam się wśród znajomych i może uda mi się odkupić.

A znacie może inne monitory? Sprawdzone i może tańsze?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka