BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1046824 przez Marysia87
Hej.
Gosia o której wizyta?? Trzymam kciuki mocno. Ciekawe czy zasilisz liczne grono dziewczynek czy dołączysz do chłopców hehe
Kakadu super ze juz imię wybrane... pewnie mąż ma wprawę w robieniu zakupów po urodzeniu :whistle: ja bym nie wytrzymała bez zrobienia wyprawki....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1046826 przez Marysia87
Kasia bo ty pisałaś o tym dretwieniu brzucha... to mogą być skurcze macicy. Powiedz o tym lekarzowi . Macica ćwiczy na przyjście dziecka. Ja tego nie miałam ale koleżanka miała i bardzo ja to przerazalo (urodziła tydzien po terminie zdrowa dziewczynke) Oglądałas może serial "przyjaciele" Rachel miała takie skurcze :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1046828 przez kasia1616
No czytałam o tym dretwienia i chyba muszą mi internet odłączyć bo zawsze trafiam na negatywne opinie i wtedy się martwię :( na szczęście są one rzadko i bez bólu a wizyta już we wtorek więc będzie dobrze

8 lata 4 miesiąc temu #1046829 przez kasia1616
Dobrze, że WAS mam :kiss:

8 lata 4 miesiąc temu #1046842 przez maga4
Cześć. Chciałam się przywitać bo od jakiegoś czasu Was poczytuje. Jestem na majowkach bo pierwszy termin miałam na 4 maja, ale póżniej zmienili mi na 28 kwietnia. Jestem w 18 tygodniu i czekamy na chłopca. W domu mam już synka 5 letniego, który nie może doczekać sie brata :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046857 przez Marysia87
Witaj Maga4!!!
Gratulacje chłopca! ! U nas na forum większość spodziewa sie dziewczynek ale dzięki Tobie wyrownamy :laugh:
A jak Twoje samopoczucie?? Szykujesz wyprawkę czy masz po starszym synku? Ja głupia wszystko wydalam :S
Czujesz juz ruchy?? Imię wybrane??
No dobra przepytalam cie z wszystkiego hehe
Gosia nie zapomnij zdać relacji... mnie bardzo ciekawi jak zareaguje Oskar na taki widok na monitorze :P

8 lata 4 miesiąc temu #1046867 przez GosiaO
No to witamy i my Maga4 :)))
Jestem po wizycie, wszystko z Maleństwem ok ale uwaga, nasz Berbeć sie tak ułożył ze najpierw Pan dr powiedział ze chłopiec a pózniej ze jednak bardziej wargi sromowe i nie widać dokładnie, wiec teraz 15.12 przyjmie nas podczas dyżuru, wiec moze wtedy sie dowiemy ;) Oskar w rezultacie nie pojechał twierdząc ze chce mieć niespodziankę ;) bardziej jednak to, ze z kolegami umówił sie na granie ;)))) a zeby nie zrobic nam przykrości to wybrnął ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1046868 przez kasia1616
Dziewczyny a ja miałam dziś kolejne przeżycie. Mój brzuch zaczął drgac jakby trzepotalo dzieckiem. Któraś tak miała? Jak zmieniłam pozycje to przeszło

8 lata 4 miesiąc temu #1046882 przez maga4
Czuje się dobrze, ale bywają tez gorsze dni. Mam dużo ciuszków po starszym synu tylko on urodził sie w sierpniu wiec cześć tych małych nie bedzie sie nadawać bo za cienkie lub za grube. Wózek mam od siostry bo swojego sie już pozbyłam :(
Z imieniem mamy problem. Nic nam sie nie podoba. Syn chce Mikołaj bo mówi że bedzie nazywał go Misiu :) Nie wiem tylko co z zarejestrowaniem dziecka bo mieszkam w Irlandii a tu nie ma literki ł. Ale pewnie można to obejść. Poza tym w czerwcu lub lipcu przeprowadzamy sie do Polski.
Co do ruchów to czuje ale jeszcze bardzo słabo.

8 lata 4 miesiąc temu #1046907 przez Marysia87
Gosia chyba będziesz mieć niespodziankę na porodówce a to urwis z tego Twojego maleństwa. Dobrze ze wszystko ok to najważniejsze a plec jest drugorzędna. A Oskar wybrnal z sytuacji super normalnie powinien dostać statuetkę Oscara hehe
Kasia takie drgania ja też mam ale uważam że to ruchy dzidzi w pierwszej ciąży tez tak mialam. Najczęściej się pojawiaja jak leżę na plecach a jak tylko zmienię pozycję to ustają. Maleństwo szaleje w brzuchu bo teraz ma mnóstwo miejsca. Jest jeszcze takie coś jak czkawka ale to bardziej rytmiczne i tak szybko nie przechodzi moja Basia miała często po porodzie tez hehe
Podziękowania: kasia1616

8 lata 4 miesiąc temu #1046934 przez kasia1616
Dzięki Marysiu. Jestem spokojna teraz. :kiss: u mnie dziś zimno... Brrr...tak powoli zaczynam czuć święta :silly: buziaki :kiss:

8 lata 4 miesiąc temu #1047018 przez Miluniaa
kasia dokladnie jak pisza dziewczyny macica trenuje to normalne
gosia moze na nastepnej wizycie sie uda
maga ja niestety cala garderobe mam do wymiany bo w rozowe nie ubiore , a Zu ma typowo dziewczece ubranka ;d;d;d no nic bede sprzedawac chociaz w sumie troche ulubionych zostawie na pamiatke, kurcze jakos szkoda mi sprzedawac ona chodzila jak taka malutka byla ale lezec tez bez sensu zeby lezalo...

Ja już czuje konkretne ruchy chyba z mojego synalka silna bestia bedzie, bo mala w tym wieku tak mocno nie kopala ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1047020 przez Marysia87
Witam się w paskudna niedziele. Leje u mnie i jest nie fajnie... juz mam brak pomysłów na zabawy z córką w domu :(
Kasia oj jak ja bym chciała poczuć święta. .. ale pewnie tydzień przed jak zacznę szaleć ze nic nie gotowe to będę czuła święta hehe w tym roku chce zorganizować z mężem wigilię u nas. Ciekawe czy nam wyjdzie :woohoo:
Niedzielny rosół ugotowany córka na drzemce wiec i ja leżę i wpatruje się w brzuszek... uwielbiam te momenty kiedy się rusza.
A co u was???

8 lata 4 miesiąc temu #1047022 przez Paula1704
U nas też paskudna pogoda już od wczoraj. Nie chce się nawet wyjść z domu, ale nawet mi to dziś pasuje, bo dwa dni mieliśmy gości, więc było sprzątanie, pieczenie, gotowanie, także dziś wskazany odpoczynek przed telewizorem :-D
Zauważyłam ostatnio, że jakoś szybko mnie bolą nogi jak dużo chodzę czy stoję, więc dziś dam im odpocząć :)
Wam też życzy miłej, leniwej niedzieli :cheer:

8 lata 4 miesiąc temu #1047023 przez kasia1616
A ja wycinam plakietki na prezenty. Od tamtego roku sama lubię ozdobić prezenty. W tamtym roku pakowalam je w szary papier i zrobiłam reniferki podobne jak na zdjęciu tylko moje miały buźki uśmiechnięte w tym roku też zamówiłam szare torebki i będą balwanki :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka