- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
więc wcale nie jest powiedziane, że będę pierwsza, no ale zobaczymy.
co do brzuszków to dziewczyny z pierwszej ciąży będą miały brzuchy dużo mniejsze niż te w kolejnych.
Strasznie szybko te krzywe, ja słyszałam i poprzednio robiłam ok 24 tygodnia.
pozdrawiam i zyczę miłego dnia !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AsienkaZet
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kakadu własnie nie wiem czemu tak wcześnie lekarz mi zlecił to badanie w 1 ciąży robiłam je po 25 tc a tyłam bardzo szybko więc wtedy mógł je zrobić szybciej... mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać tej krzywej po 24tc bo stwierdzi że trzeba
Gosia gratuluje że Twoja Dzidzia już "pokopała" twojego męża. Moje Maleństwo narazie tylko mnie kopie... jest nieśmiałe heh
Asienka oj jak wróciłam z przychodni to się rzuciłam na lodówkę a potem było mi nie dobrze bo się przejadłam i ciągle czułam ten posmak glukozy w ustach
Paula nie nastawiaj się negatywnie na to badanie po mojej relacji... może tylko ja je tak ciężko przechodzę, moja kuzynka i koleżanka powiedziały że to nie był żaden wyczyn dla nich.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lekarz pewnie się nie przejął bo to nic groźnego. .. pytał o coś więcej? ? Czy tylko mu powiedziałaś o tym a on ze to nic takiego??
Trzymam kciuki za Ciebie!!!
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Cześć Kakadu i Bogii!
Dawno mnie nie było więc nadrabiam zaległości. Ja byłam na wizycie w poniedziałek i wg Pani doktor będzie druga dziewczynka. Trochę byłam zaskoczona, bo wszystkie znaki i objawy wskazywały mi na chłopaka, ale też się cieszę. W końcu nie ważna płeć, ważne żeby było zdrowe. Teraz główkuję nad imieniem, ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy. Termin mi w ogóle nie zmienia - ciągle mam 23.04. Ze mną różnie bywa, bo córka najpierw się pchała na świat, a potem przyszła w efekcie tydzień po terminie, więc się nie nastawiam. Chociaż fajnie by było przynieść rodzinie kolejnego członka rodziny na zająca Mam podwyższone wyniki tsh, więc będę musiała iść do endokrynologa na kontrolę. Na razie muszę brać Mama Dha, aspargin i befor (na niedobór żelaza), więc jak jeszcze przyjdą leki na tsh to już w ogóle będę się czuła jak babcie z apteczką pod ręką..no ale to wszystko dla dobra dziecka. Ostatnio wkręcilam się w szydełkowanie i zrobiłam dla wszystkich czapki na zimę z pomponem Lubię takie ręczne robótki. Jak córka była młodsza i jej się system dnia wypracował to zaczęłam szyć, a teraz szyję trochę mniej, bo jak dłużej posiedzę to mnie kręgosłup boli, albo po prostu spać idę wcześniej. A wy co robicie na co dzień?
Marysia 87 ja od mojej siostry pożyczałam Medeli Swing - elektryczny, był super. Teraz będę kupować lub pożyczać od koleżanki, bo siostra też jest w ciąży. Ja z moją rzadko idę na spacer, bo też za nią nie nadążam.
Kasia 1616 ja pierwszą ciąże przeszłam z wkładkami i tę też. Upławy mam raz bardziej obfite, raz mniej. Wolę sobie włożyć, by mieć zawsze lepszy komfort i pomaga to przy kontrolowaniu koloru śluzu
A co do kurtek to ja mam na razie taką luźną parkę i można w pasie sznurki poluzować - więc jeszcze się mieszcze
Dziewczyny spokoj i wypoczynek w ciąży najważniejszy jest Syrop z cebuli bierze się tyle łyżeczek ile chcecie...no ale z umiarem. Ja też go zawsze stosuje i pomaga. Można jeszcze płukać gardło za pomocą wody i soli rozpuszczonej w niej.
Ja drugie prenatalne mam w połowie grudnia, a o krzywie cukrowej jeszcze Pani dr nic nie mówiła. Z tego co pamiętam to się tak po 20tc robiło. Kiedyś w niektórych przychodniach zabraniali brać cytrynę, a teraz to już można, bo mają jakieś wyniki badań, które pokazało, że cytryna nie wpływa negatywnie na wyniki. Wyprawkę sobie organizuje, bo większość rzeczy miałam od siostry, a ona też spodziewa się dziewczynki w marcu, więc nie wiem czy da radę mi pożyczać.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
Dziewczyny a jak to jest z tym drugimi prenatalnymi? Bo ja ostatnio zapomniałam zapytać lekarza o nie, a kolejną wizyte mam w 20tc dopiero, więc najwyżej wtedy się na szybko umowie, bo to i tak do mojego lekarza, bo on wykonuje. Tylko mojej przyjaciółce, która jest na takim samym etapie ciąży jak ja, lekarz powiedział, że jak w pierwszych wyszło wszystko ok, to drugie nie są konieczne. A wy robicie jedne i drugie?
A i jeszcze jedno. Czy u was też pojawił się problem zwiększonej potliwości?? Jakoś nie miałam z tym nigdy większych problemów, a teraz każda bluzka czy sweterek nadaje się po jednym krótkim wyjściu do prania. A nie wiem czy mogę stosować jakieś środki typu antidral czy etiaxil czy raczej nie
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa