BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1045826 przez Marysia87
Kasia to lez! Kochana jednak Twoje przeczucie było zasadne ze coś się dzieje. A ten śluz to był czop czy nie określili tego??
Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoje Malenstwo! !

A ja dzisiaj miałam kontrolna wizytę. .. ale tylko słuchaliśmy czy serduszko bije bez oglądania na usg. Serduszko bije wszystko dobrze. Wyniki glukozy w normie :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1045827 przez kasia1616
Lekarz stwierdził, że to mógł być czop ale nie ten porodowy tylko jakiś inny ale z tego wszystkiego nie za wiele zapamietalam

8 lata 4 miesiąc temu #1045828 przez GosiaO
To Kasia teraz juz nie martw sie, bo spokój jest najbardziej potrzebny. Masz leki, odpoczywasz i wszystko bedzie dobrze! Nie ma innej opcji! Marysiu cieszę sie ze wszystko dobrze, a sam dźwięk bicia serca to tez niesamowita radość :-)))

8 lata 4 miesiąc temu #1045829 przez Miluniaa
Paula ja stosowalam antidral w 1 ciazy , stosuje w 2 ze wzgledu na unikanie codziennych antyperspirantow , antidral stosuje raz na 2 tyg , a kulki lub spray trzeba codziennie, a niestety posiadaja parabeny rozmawialam z lekarzem mowil ze lepiej raz na 2 tyg antidral niz codziennie kulki :)
kasia odpoczywaj kochana lez sie nie ruszaj !

8 lata 4 miesiąc temu #1045885 przez Marysia87
Witam dziewczyny.
Jak tam samopoczucie dzisiaj? Dołączam do grona szczęśliwych mam które mogą pochwalić się ze dzidzia kopnela tate :laugh: mąż zadowolony i uśmiechnięty.
Wczoraj z mężem zartowalismy ze jak będzie dziewczynka to on zwariuje w takim babincu :laugh:
Dolaczam mój brzuszek- tydzień 20 :laugh: jeju połowa za mną. .. a nie dawno dwie kreski na teście hehe a wy jak tam z brzuchami? Ile kg do przodu ja juz 6kg.
Kasia wiem ze pewnie nie masz do tego głowy ale odezwij się jak się czujesz. Wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki. Odpoczywaj i myśl pozytywnie!!!
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1045887 przez GosiaO
Marysiu rozumiem ze Tatuś szczęśliwy :))) u mojej siostry są dwie córeczki i szwagier zawsze sie śmieje, ze gdyby miał gwarancje chłopca to jeszcze jedno dziecko mogliby mieć, ale juz więcej dziewczyn w domu to sie boi szczególnie jak bedą miały miesiączkę w tym samym momencie ;) Brzusio masz widoczny w przeciwieństwie do mnie a tygodniowo lecimy tak samo :) ja jak przestałam ćwiczyć to wskoczyły mi 3 kg na samym początku a ostatnio ważyłam jeszcze mniej niż przy poprzedniej wizycie. Generalnie czuje ze chudnę a nie tyje :/ No zobaczymy 25 co powie lekarz, bo chyba juz czas kilogramowo isc w gore...

8 lata 4 miesiąc temu #1045889 przez kasia1616
Marysiu brzuszek super :) ja leżę ...wzięłam prysznic i umyłam głowę i dostałam straszny ból brzucha więc teraz w ogóle się nie ruszam...ale mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze...ufam Bogu i staram się myśleć pozytywnie tym bardziej że robię wszystko co lekarz nakazał. I tak sobie myślę, że jak będę jadła i leżała to nieźle przytyję :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1045922 przez AsienkaZet
Hej Dziewczyny :) Kilogramowo to ja na razie do przodu o jakieś 2 kg w porównaniu do wyjściowej wagi sprzed ciąży :P Ale na początku kilka kilo schudłam, ze względu na wymioty i mdłości, więc tak naprawdę to wróciłam do wagi i przebiłam ją o dwa kilo i coś mi się zdaje że będzie rosła bo apetyt mi ostatnio powrócił i dopisuje :) :) (Działają też chyba te tabletki z żelazem i pewnie zmiany jakie wprowadziłam w jadłospisie, bo mniej więcej od tego czasu stopniowo mi rośnie apetyt - anemia chyba opanowana - zobaczymy po wynikach za 2 tyg :) )

Marysia87 super brzusio :) Ja też się swoim pochwalę na dniach jak zrobię fotkę i zrzucę na kompa :) Bo mi już tak od 2-3 tyg widać :)

GosiaO Twój brzusio pewnie się pojawi niedługo, skoro jeszcze się ukrywa :D

kasia1616 leż leż sobie spokojnie, my tu wszystkie o Tobie myślimy, wysyłamy pozytywną energię i trzymamy kciuki :) Stosujesz się do zaleceń lekarza, odpoczywasz, leżysz - wszystko więc będzie dobrze :) :) A tym, że przytyjesz to się nic nie przejmuj hihi, po porodzie zrzucisz :D

8 lata 4 miesiąc temu #1045938 przez Marysia87
Nadinhen dzieki za info o laktatorze. Patrzylam na ten laktator i opinie w internecie są super ale cena(ok 550) mnie trochę odstrasza :angry: ale może coś uzbieram i trafi się promocja :) chociaż nie wiem czy chce wydać aż tyle ehhhh

A przy okazji Nadinchen i Miluniaa bo wy jesteście w podobnej sytuacji małe dziecko a drugie w drodze... czy jakoś uświadamiacie Wasze pociechy że będą mieć rodzeństwo?? Bo ja tak się przyglądałam mojej córce i ona jest zazdrosna jak biorę misia i go przytulam dłużej od razu go mi odbiera i wyrzuca... próbowałam z lalką że ją noszę na rączkach, przytulam, całuje ale ona ją mi zabiera i mówi bach bach i rzuca.... trochę mnie to przeraża albo po prostu świruje :lol: jak to mówi mój mąż że szukam sobie problemów na siłę :lol:

Asienka czekam na twoją fotke:)

idę zjeść drugą kolację hehe coś mam dzisiaj apetyt wielki... żołądek bez dna :)
Miłego wieczorku

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1045943 przez Miluniaa
Marysia ja na razie swojej tylko mowie 'przytul sie do brzuszka do dzidzi' i ona kladzie glowke sie tuli nic poza tym nie robilam :)
laktator mam jeszcze po malej lovi pro cos tam ;p byl superancki dlatego nie zmieniam ale tez niestety jest drogi

8 lata 4 miesiąc temu #1046019 przez nadinchen
Kasia dobrze ze pojechałas - teraz odpoczywaj.
Paula - Ty chyba pytałas o prenatalne. Ja miałam dobre wyniki z 1 badania, ale moja dr twierdzi ze warto zrobić drugie. Wszystkie narządy są wtedy sprawdzane. Ja wolę zapłacić i mieć pewność ze wszystko ok.
Marysia medela droga ale dobra. Poszukaj używanych na olx. Słyszałam ze avent jeszcze dobry jest. Jeżeli chcesz czesto używać to lepiej elektryczny niż ręczny - szybszy i wygodniejszy. Ja mojej córce mówię ze jest dzidzia w brzuszku bo ciągle na mnie wchodzi jak leżę, ale nie wiem czy rozumie do końca o co chodzi. Przy tak malej różnicy wieku na pewno bedzie jakas zazdrość i zabieranie zabawek. Ja to mam Misje zmienić córce łóżeczko na większe wcześniej bo młodsza bedzie spała w obecnym córki.

8 lata 4 miesiąc temu #1046022 przez Paula1704
Nadinchen tak, ja pytałam, dzięki za odpowiedź ;)
Zobaczę co mi lekarz powie na najbliżej wizycie, czy widzi konieczność czy nie, ale pewnie też się na nie zdecyduje :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046190 przez Miluniaa
Witam sie oto my :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1046193 przez Paula1704
Milunia :woohoo: ale super! Ja niby tylko 4 dni po Tobie.Ale jeszcze nie mogę się takim pochwalić! Zazdro :) ale mówią, że w drugiej ciąży zawsze szyciej widać brzuszek :)
Podziękowania: Miluniaa

8 lata 4 miesiąc temu #1046206 przez kasia1616
Milunia jesteś jeden dzień dalej ode mnie a w brzuszku mega różnica...też chcę już taki...od trzech dni czuję maluszka codziennie i tez już kopnęło tatusia choc jeszcze było bardzo delikatne dla niego :P
Podziękowania: Miluniaa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka