- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Przez tę chorobę to nie mogłam jeść i jak w święta nadrobiłam kilogramy, tak teraz je straciłam. Moja waga wyjściowa 54,5kg, potem w pierwszym trymestrze spadło na 54, a obecnie ważę 56,5kg. Jednak niczym się nie cieszę, bo wiem że "jazda bez trzymanki się zaczyna". Jak byłam w ciązy z Jaśkiem to podobnie tyłam, a potem, to sama woda mi napędzała kilogramy. Pamiętam, ze jak i odeszły w domu wody to sączyły sie przez 1,5 godziny, aż babki w szpitalu były zadziwione skąd mam tyle wody. Tk więc Mala_ewa te kilkogramy to właśnie wody mogą być. Ostatecznie w poprzedniej przytyłam książkowo 12kg.
Przytaknę Wam, na tych forach fajne jest to że wymieniamy poglądy i uczymy się od siebie na wzajem. Uważam,że nic nie jest tak pomocne jak rada osoby w stanie takiem jak nasz. Tym bardziej że jesteśmy na tym samym etapie.
W zwiazku z tym mam do Was pytanie. Czy którejś z Was wyszły we krwi przeciwciała? Mam krew dodatnią i wyszły mi przeciwciała we krwi tzn, ze moja krew z czymś walczy, na szczęscie miano krwi wykluczyło walkę z krwią dziecka. No ale ponieważ mam te przeciwciała co miesiąc robię pywatnie badania, no i to trochę rujnuje moje finanse- płacę 350zł za jedno badanie, a wynik zawsze jes taki sam. Już mój lekarz ma się dowiedzeć czy to jest jeszcze konieczne, bo akurat przeciwciała to nie jego działka.
No i drugie moje pytanie. Jakie imiona wybrałyście dla swoich dzieci? U mnie będzie syn i imię mu wybraliśmy Aleksander.
Miłej niedzieli!
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Witaj motylek 270 to masz blisko mnie termin - ja mam na 23.04 Super, że udało CI się wyzdrowieć. Ja to się cieszę, że te mrozy przyszły to choróbska wygna.
Asienka Zet - dzięki Staram się jak mogę
Ja na glukozę idę w tym tygodniu. W pierwszej ciąży stworzyłyśmy z dziewczynami z forum tabelkę w excelu kto z jakiego województwa jest, na kiedy termin, jakie imię tec. Może coś takiego stworzę i będziecie dopisać pozostałe dane?Bo za chwilę się pogubimy, która powinna już rodzić, a ktora nie Co wy na to? Mogę zrobić w google documents jeśli macie np konta mailowe na gmailu
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50150186/
Mam nadzieję, że się sprawdzi. I łóżeczko odrazu złożyliśmy, bo nie dało nam to spokoju więc się pochwalę
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Masakra, bardzo drogie te badania.
Sluchajcie, co do tych robaków, to nikt chyba nigdy nie mówi o warunkach, w jakich są materace przechowywane. MOze w domu była wilgoć?
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie ostatnio trochę intensywnie, więc czytam i nie zawsze mam czas by coś odpisać.
My w ten weekend odebraliśmy łóżeczko z całym wyposażeniem od mojej przyjaciółki, więc już powoli się zaczyna kompletowanie
Planuję zrobić listę rzeczy, które powinniśmy kupić poczynając od smoczka i pieluszek kończąc na preparatach od kolek.
Przed piątkiem muszę zrobić badanie krzywej cukrowej, więc pewnie dopiero w czwartek je wykonam Na tą chwilę chyba najtrudniejsze mi będzie by wstać przed 7
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do imienia mój będzie synek i będzie Grześ.
Nadinchen - Co do tabelki jestem ZA!! Lepiej będzie ogarnąć co kto kiedy i w ogóle
Paula śliczne lozeczko.... tylko czekać aż mały berbecie będzie w nim się bawił. A materace z Ikei są bardzo dobre. Ja mam też meble z Ikei dla córeczki na szczęście wybrałam zielone wiec nie będzie trzeba zmieniać i dla synka tez będą pasować tylko jak ja ich pomieszczenia w 1 pokoju to nie wiem... ona ma już tyle ubrań zabawek itp ze nie wyobrażam sobie 2 razy większej ilości. .. ale damy rade.
Ja jutro mam wizytę o 15- trzymajcie kciuki żeby mały się już obrócił i w końcu żebym mogła dostać zdjęcie siusiaka i 100% pewność że Grześ to Grześ a nie dziewczynka.
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Daj jutro znać jak wrażenia po tej glukozie, czy się bać czy nie ma czego
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A mnie jakaś depresja łapie. .. z córką nie mogę sobie poradzić denerwuje się na nią potem płacze ze byłam dla niej taka zła. .. ehh te hormony... do tego mężowi tez się obrywa... on zawsze w ruchu i mówi śliczna pogoda chodźmy na spacer z Mala ja ze przecież jest -20 a on ze wymyslam.... serio wymyślam? ?!! Wy chodzcie na spacery z dziećmi jak jest tak zimno??!! Idę popłakac do poduszki..
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bądź spokojna i cierpliwa, wszystko wróci na swój tor.
Co do spaceru to myślę, że Wam nie zaszkodzi bo świeże powietrze działa dobrze na nasze samopoczucie, nie musisz wychodzić na długo, ale nawet pół godzinki dobrze zrobi dla Was, Córcia będzie szczęsliwa a pamiętaj że to Wasz czas!
Głowa do góry ściskam mocno :****
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Rodzinny skierowania na przeciwciała nie może mi dać tylko ginekolog. Chodzę na nfz w tej ciąży ale prywatna przychodnia. I nie dają skierowan na drogie badania.
Marysia to Ty nie wiesz jak działają na mnie hormony. Normalnie huragan jestem jak się zdenerwuję.
Kasia to podziwiam Cię jak tak Ci smakowała glukoza. Mnie na samą myśl trzęsie.