- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kurde, ucina mi posty na kom. Przed chwilą pisałam, że z apteki polecam isle, a zdomowych herbatę + miód + syrop z malin, syrop z cebuli i dużo leżenia pod kołdrą + kocem.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Kasia1616 współczuję Ci. Uważam ze byłoby fajnie jakby kobiety w tym okresie miały gwarancję niechorowania. W tym temacie nie pomogę bo póki co mnie ominęło. Lekarz mówił mi o serii leków Prenalen. Możesz zapytać czy cos z tego na gardło jest.
- AsienkaZet
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Z serii Prenalen są tabletki do ssania na gardło, dodatkowo syrop, krople do nosa i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam - można kupić nawet w Rossmanie
Co do materacy to my też na etapie wyboru jesteśmy, ale niestety gryke już wyeliminowaliśmy po usłyszeniu historii o robakach :/ :/ :/ Czy ona prawdziwa jest czy nie to już inna sprawa, ale w mojej głowie od razu nastąpiła blokada na gryke
Ja glukoze robiłam 30.12 i wyniki badań prawidłowe, wszystko w normie
Teraz kompletuje ciuszki, sporo juz mam, ale sporo jeszcze do kupienia Łóżeczko w styczniu też chcę już mieć zamówione
nadinchen świetny blog, będę tam stałym bywalcem
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Jesli chodzi o materac z gryki, ja tez duzo czytalam bo mam taki przy malej i dam Wam dobra rade raz na jakis czas warto wsadzic pokrowiec z grka do zamrazarki moge dac Wam gwarancje ze robakow nie bedzie ;p ja robie tak ze wszystkim lacznie z posciela malej i nasza
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tak jak Motylek mam materacyk gryka pianka kokos...historie o robakach też czytałam na internecie... ale wiecie internet to internet wszystko tam znajdziemy mój materac nie zakiełkował Mała nie ma wysypki więc chyba robaki ją nie gryzą... ale co prawda to prawda w głowie potrafi taka informacja namieszać.
Córa dalej na tym materacu śpi bo mieliśmy większe łóżeczko co za tym idzie większy materac 140x70. Mamy też łóżeczko turystyczne już normalnych rozmiarów 120x60 i kupowaliśmy już tam materacyk inny... tzn nie specjalnie inny tylko poszłam do sklepu dziecięcego i dotykałam który mi się podoba pod względem twardości... z tego co pamiętam to wybrałam jakiś z lateksem ale co tam jeszcze jest nie pamiętam bo już mnie to nie interesowało. Ważne że było takie twarde jak chciałam
O mrożeniu tak jak pisała Milunia mówił mi sprzedawca w sklepie dziecięcym że warto tak robić żeby zabić bakterie... ja nigdy nie robiłam...
jeszcze apropo łóżeczka i wszystkiego wokół z tym związane... położna prywatnie którą zamawiałam polecała poduszki klin jeśli dziecko ulewa/ma katar lub wsadzić pod nóżki łóżka ksiązki żeby z jednej strony podnieść materacyk. Ważne żeby nie pod materacyk bo się odkształci i za bardzo czuć. A jeśli nie ma problemów powinno spać na płasko.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Co do cukrzycy Zostalo nam nawet w najgoeszym wypadku 3 mies z kawalkiem wiec damy rade i na diecie Najgorsze sa poczatki kiedy sie nie wie co podniesie cukier, a co nie . U mnie np pieczywo dla diabetykow podnosilo cukier co bardzo dziwne, a bialy zwykly chleb nie ... Kolezanka z kolei jak zjadla pieczywo to cukier wywalalo w kosmos ... Kazdy organizm inny i trzeba bedzie jesc i sprawdzac , a pozniej jesc produkty sprawdzone da sie zyc ale po tej meczarni i diecie nawet na porodowce mi przyniesli goraca czekolade do picia hehhehehe
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do diety - dzięki za dobre słowa. Ta gorąa czekolada bardzo, bardzo pocieszająca. Ja sobie zażyczę słoik Nutelli <3 <3 <3
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi też się podoba że nikt nie krytykuje i nie osądza dlatego często mam smialosc pytać was w razie jakichkolwiek wątpliwości