BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 1 miesiąc temu #242017 przez Emilia_m
Dziewczyny, fajnie jest poczytać o waszych brzuszkach :) Mam nadzieję, że się doczekam, choć wczoraj mój M wrócił z pracy w złym humorze, bardzo złym humorze. I niestety wyładował to na mnie. Wróciłam od lekarza, który zaproponował mi używanie mikroskopu owulacyjnego, podobno dzięki niemu widać kiedy ma sie owulację i łatwiej zajść w ciążę. Rozmawiałam z dziewyczyną, która rok się starała i zaskoczyli dopiero z tym mokroskopem. Źle liczyli owulację. Bez monitoringu, zastrzyków itp. Może warto spróbować? Dodatkowo mam nauczyć się korzystać z testów owulacyjnych na mocz.
Może macie z tym doświadczenia?

A odnośnie brzuszków. Mówiłam wam o mojej znajomej - mamusia 3 letniego słoneczka i w ciąży z kolejnym. Narzeka na wszystko, a to jej brzuch przeszkadza, a źle się w aucie siedzi itp. Wyszystko jej się nie podoba, każdy coś za nią robi, wszyscy usługują i tak jak pisałam od 1 tyg ciąży jest na zwolnieniu lekarskim (wypisane prywatnie). Nie mogę jej zrozumieć. Zamiast się cieszyć i korzystać ciągle "jęczy" i narzeka. Może jej nie rozumiem, bo nie wiem jak to jest. Choć sąsiadka jest w 7 miesiącu i robi wszystko. Lata po zakupy, prowadzi swoje "domowe przedszkole", ciągle uśmiechnięta.
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #242030 przez gosiak
Emilia testy owu dużo tu dziewczyn używa/używało najlepiej kupić pożądne testy w aptece niż na allegro po 1zł bo One owulacje bardzo często lubią pokazywać przez cały cykl albo od owu do końca cyklu, zależy na co się trafi :silly: więc jak się decydujesz na zabawę z testami to zainwestuj w te droższe ale na pewno lepsze, nie jednej tu dziewczynie pomogły :blink:

ja się chyba też od następnego cyklu pobawię z testami owu;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 1 miesiąc temu #242037 przez agnesssa
Chłopek Eash ja też nie twierdzę że ciąża to choroba, ale Chłopek jest na antybiotyku więc nawet jak by nie była w ciąży to bym ją opitoliła, że ma leżeć :silly:

Po za tym wydaje mi się, że każda dziewczyna, która miała zagrożoną ciąże (bo nie tylko, te które poroniły) będą dmuchać i chuchać... Ja pewnie będę w tym gronie, bo już się obawiam, że po przejściach jakie miałam, każda wizyta u gin na kontroli będzie dla mnie traumą :dry: Ale nie oznacza to, że będę narzekać, bo to absolunie nie o to chodzi.... ile bym dała, żeby już taki piękny brzusio mi "poprzyszkadzał" :blink:

Dzięki dziewczyny za kciuki :kiss:

A po wyniki jedziemy dzisiaj :huh: Z tego co widzę, ja się bardziej denerwuje niż mój M. ale to dobrze, bo jego spokój działa na mnie kojąco :blush: Dam znać

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 1 miesiąc temu #242043 przez emka
agnessa powodzenia :kiss: kcikory zaciskam :)
dzielne chłopisko :)daj znać co i jak :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
13 lata 1 miesiąc temu #242049 przez emka
a to moja córunia :)

Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #242050 przez agnesssa
Emka piękna Twoja córcia :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #242065 przez gosiak
Emka ale laseczka Ci rośnie:) a te blond włoski z jaśniejszymi kosmykami hmmm pięknie :side: :side:

agnessa będzie dobrze :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242080 przez gorla
Emka ja i Ajłonka tez z Tczewa jesteśmy :laugh: :laugh: :laugh: a agnessa z Pruszcza i ma bliziutko. A córcia masz śliczniutką

agnessa moja mama 18 lat pracowała w Pruszczu :laugh: trzymam kciukory za wynki

A pizderinki wyszły, większość zjadł małż, a dzis rano robiłam mu zapiekanki jeszcze :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

mesy niechcesz sie zdecydować na zastrzyk??? drożność jajowodów yhhh
13 lata 1 miesiąc temu #242082 przez agnesssa
Świat jest mały co nie :lol: Dobra uciekam po wyniki.... wrrrrr to pa

13 lata 1 miesiąc temu #242085 przez emka
zdjecie troche nieaktualne, bo sprzed roku, a ja dzis w pracy a tu na kompie mam tylko takie :)
dziekuję za komplementa :) :laugh: A ona to taka sezonowa blondyna, zdjecie było robione latem :)

gorla no to koniecznie trza będzie cos wymyslić :)Ja pracuje w Tczewie, a mieszkam na obrzeżach ale bliziutko :) Dziś włąsnie w pracy do 14. :huh:

13 lata 1 miesiąc temu #242086 przez ajłona
Agnesska to daj znać zaraz jak wrócisz!!!!! Zaciskamy moccnnoooo!!!!!!!
Emka Ty mi tu termin jakiś podaj bo ja chcem Twoją ślicznotę małą osobiście poznać i Gorlową także ;)i Agnnsskę oczywiście bieremy ze sobą.
Achaaaa zapomniałam Wam napisać przecież...wczoraj u gina byłam i wszystko supcio. UFFFFFFF i nowinkę mam - Mirrelcia słuchaj! - Franciszek może okazać się Franczeską - jeszcze nic pewnego. Bejbiczek ma się świetnie a mmunię ajłonkę uśmiech nie opuszcza ;)
pozdro
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242089 przez gorla
emka no ja teraz tez lekko zza Tczewa, ale jestem tam codziennie, Oliwka chodzi tam do przedszkola i do szkoły tez pójdzie w tczewie. Ja osobiście mam wielką nadzieje, ze się przeprowadzimy do miasta :unsure: :unsure: bo cierpie katusze na tej wiosce ze smoczycą(czyt. teściowa) na parterze :angry: :angry: A gdzie pracujesz?? ja zanim się przeprowadziłam na wieś to w strefie ekonomicznej na Rokitkach, a potem to róznie

Ajłonka zapodaj termina a ja sie dostosuję. Jestem codziennie od 8 do 14 i siedze u mamy w domu, Oliwka w przedszkolu. W weekendy też pasuje ino w niedziele po południu kurs pływania Oliwii :laugh: :laugh: to jednak dziewczynka?? a do którego gina chodzisz?

Ale się właśnie obżarłam :side: :side: fasola po bretońsku i ciepła bułeczka :silly: :silly:
13 lata 1 miesiąc temu #242096 przez ajłona
Gorluś to zgadamy się z Emką i Agnesską i jakieś spotkanko niebawem ;)
A ja jeżdże do pruszcza gd. do sono expert, przyjmuje tam gość, który pracuje w szpitalu wojewódzkim w gdańsku - Maciej Pankau. lepiej trafić nie mogłam. naprawdę super gość!!!!
zerknij sobie
www.sonoexpert.pl/
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242114 przez agnesssa
No i jestem, i chyba się trochę zmartwiłam, bo wydaje mi się, że nie jest tak jak powinno być :dry:
A i jeszcze są wyniki analizy po 4 godzinach:
plemniki o szybkim ruchu postępowy 18%
plemniki o wolnym ruchu postępowy 2%
plemniki o ruchu niepostępowy 1%
plemniki nieruchome 79%

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #242122 przez gosiak
agnessa dała byś rade to powiększyć bo kiepsko widać mi się wszystko rozmazuje :huh:

albo spoko sobie zapisałam na dysku i zooma sobie zrobię :blink:

wydaje mi się że nie jest źle, pare punktów troszkę odbiega od norm ale nie jest chyba źle :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży