BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 10 miesiąc temu #309103 przez sylka
gorla napisał:

sylka nie ma za co :lol: :kiss: :kiss: wczoraj moja kuzynka tez urodziła synka Wiktorka :)

Będą mieli od teraz niezapomniane Walentynki co roku :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #309109 przez sylka
Aguska23 napisał:

Emka tak mi przykro kochana :kiss: To niesprawiedliwe :( Ale wierzę, że Ci się uda. :kiss:

Myślicie, że ma sens robienie bety? Pewnie znowu się opóźnia jak zawsze. Tołku już dojść nie mogę o co chodzi, jeden miesiąc było ok, a teraz znowu to samo. Nawet do Gina mi się nie chce iść bo ile można, tabletki podziałały na miesiąc.

Aguska ja mam to samo i miałam przed ciążą. Teraz mój gin powiedział że leków nie ma sensu brac bo będzie tak że pobiorę bedzie oki a jak odstawię nadal będzie nieregularność. I szkoda zdrowia na szpikowanie się nimi. Niektóre kobiety tak mają bo taka ich natura. Badałaś tarczyce, ja mam niedoczynność. Kłopoty z tarczycą też wpływają na cykl.
W związku że miałam bardzo nieregularne @ test robiłam ponad 2 tyg. po terminie i wyszedł blady. Na usg widziałam pęcherzyk i był to 4tc.

Emka ściskam mocno. Nie trać wiary, uda się.
12 lata 10 miesiąc temu #309116 przez gorla
sylka a jakie badania robiła,s że ci wyszła niedoczynność?? samo TSH coś powie???
12 lata 10 miesiąc temu #309133 przez bidol
gorla napisał:

bidolku wysle ci jednak tą Wisłą, a niech emek podjedzie na brzeg :silly: :silly: :silly:

Gorla - no nie da rady bo śnieżyca u nas że hoho
12 lata 10 miesiąc temu #309135 przez Aguska23
sylka miałam badaną tarczycę i nie wyszło, że mam niedoczynność. Lekarka powiedziała, że wyniki są tak koło granicy a potem jak monitorowałam to się obniżyło tsh samo i powiedziała, że jest ok i nie ma co łykać tabletek i się faszerować i że dopiero jak w ciąży będę to mam przyjść.

I jak przy takich cyklach zajść w ciążę, jak nigdy nie wiadomo kiedy co jest :( nawet na bete mi się nie chce iść bo wiadomo jaki wynik
12 lata 10 miesiąc temu #309138 przez sylka
TSH miałam podwyższone, ale nie dużo a że byłam już w ciąży to dostałam skierowanie do endokrynologa i tam miałam robione dokładniejsze T3 T4 FT3 FT4 i USG tarczycy. Najlepsze że poszłam do rodzinnego tak by zrobić sobie ogólne badania i to ona dała mi na TSH by sprawdzić bo powiedziała że w ciąży czasem coś wychodzi. No i wyszła niedoczyność nie duża ale jest i musze brac leki.
12 lata 10 miesiąc temu #309139 przez mesy
bidol ale cię gorla załatwiła hehe tyle na głodzie siedzieć :P nie burczy ci już w brzuchu ? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #309146 przez sylka
Aguska23 napisał:

sylka miałam badaną tarczycę i nie wyszło, że mam niedoczynność. Lekarka powiedziała, że wyniki są tak koło granicy a potem jak monitorowałam to się obniżyło tsh samo i powiedziała, że jest ok i nie ma co łykać tabletek i się faszerować i że dopiero jak w ciąży będę to mam przyjść.

I jak przy takich cyklach zajść w ciążę, jak nigdy nie wiadomo kiedy co jest :( nawet na bete mi się nie chce iść bo wiadomo jaki wynik

Mi lekarze to samo mówili a miałam deko podwyższone a w ciąży wyszło że mam niedoczynność. Moze jakbym wcześniej leczyła to cykle byłyby normalniejsze ??? kto wie :)
Wiesz ja spisywałam kiedy miała @ i obliczałam długość sredniego cyklu a póxniej obliczałam kiedy owulka i do dzieła. Za 2 razem się udało. A @ potrafiłam nie mieś i po 3 mies....
12 lata 10 miesiąc temu #309150 przez bidol
mesy napisał:

bidol ale cię gorla załatwiła hehe tyle na głodzie siedzieć :P nie burczy ci już w brzuchu ? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

burczy i to jak :S a ginka krzyczy żeby przytyć :ohmy: i co będzie :unsure:
może jest tu któraś z Lublina??? nie bede wybrzydzać - zjem co dacie :woohoo:
12 lata 10 miesiąc temu #309154 przez gorla
sylka u mnie TSH sam środek normy, zaraz po poronieniu robiłam i też ok, zastanawiam sie od czego mam duszności i kołtanie

bidolku noo niestety musisz mi wybacyć :blush: :blush: teraz mam wyrzuty z tym obiadem :lol: :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #309157 przez Aguska23
sylka to jak za drugim razem to szybko. Ja niby też spisuję kiedy mam @ ile trwała, tylko słaba z tych obliczeń jestem. Miałam ostatnio koło jesieni chyba cykl ponad 50 dni. Myślałam, że się przekręcę. a co lepsze u mnie każdy wynik nawet hormonów jest przy granicy i gin nie chce dawać leków bo nie widzi sensu na razie. Jak byłam w grudniu to widział pęcherzyk do pęknięcia. Dał dupka na skrócenie cyklu i faktycznie idealnie po 28 dniach @. A teraz kolejny cykl i @ nie ma mimo że z dupkiem było. Testy z I krechą i bądź tu mądry.
12 lata 10 miesiąc temu #309167 przez mesy
Aguska jesteś skomplikowanym przypadkiem ;) ale nie martw się jest nas tu wiele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #309170 przez Aguska23
mesy napisał:

Aguska jesteś skomplikowanym przypadkiem ;) ale nie martw się jest nas tu wiele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja to niespotykany okaz :P
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #309171 przez sylka
gorla ja leczyłam się przez kilka lat na zaburzenia rytmu pracy serca i kardiolodzi nie wiedzieli skąd mam napady czestoskurczu. A wyszło nagle ,kiedys mnie złapał bół w klatce piersiowej pojechałan na SOR i tam 160 tętno od razu na oddział i sprawdzali czy stanu przed zawałowego nie mam... po latach enokrynolog powiedziała mi ze to od tarczycy te problemy z sercem i zamiast leczyć serce powinni wziąc pod uwage tarczycę a nie uważali że deko poedyższone hormony są ok... Teraz z sercem ) problemów a na poczatku ciąży łyby skoki do 150 i leków nie moglam brac by nie zaszkodzić dziecku. Odkąd brałam leki na tarczycę mineło jak reką odjął. Tylko najlepsze że zaburzeni rytmu pracy serca są przy nadczynności :P

Aguska może przejdz siędo endokrynologa w końcu nieregularne @ to też sprawa hormonów. Zobaczysz co on ci powie. Nie zaszkodzi Ci :) Ja miałam jeszcze zawsze podwyższona prolaktynę. Twierdzono że mam jajniki z cechami PCOS. Kiedyś 1 lekarz mi powiedział niech się pani nie zastanawia nad cyklami, janikami tylko próbuje jak nie wyjdzie zobaczymy co dalej. Odpuści pani sobiei za wczasu się nie stresuje czy będzie mogła mieć dzieci czy nie.
Moja mama mówiła że tez miała takie przeboje z @ i szybko zaszła w ciążę.
12 lata 10 miesiąc temu #309195 przez gorla
sylka teraz to mnie nastraszyłaś hehe :ohmy: :ohmy: ja radko kiedy miałam ta tachykardię zwykle na zmiany pogody, ale od 2 miesięcy , po poron. są częste
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia