- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #309109 przez sylka
Aguska23 napisał:
W związku że miałam bardzo nieregularne @ test robiłam ponad 2 tyg. po terminie i wyszedł blady. Na usg widziałam pęcherzyk i był to 4tc.
Emka ściskam mocno. Nie trać wiary, uda się.
Aguska ja mam to samo i miałam przed ciążą. Teraz mój gin powiedział że leków nie ma sensu brac bo będzie tak że pobiorę bedzie oki a jak odstawię nadal będzie nieregularność. I szkoda zdrowia na szpikowanie się nimi. Niektóre kobiety tak mają bo taka ich natura. Badałaś tarczyce, ja mam niedoczynność. Kłopoty z tarczycą też wpływają na cykl.Emka tak mi przykro kochana To niesprawiedliwe Ale wierzę, że Ci się uda.
Myślicie, że ma sens robienie bety? Pewnie znowu się opóźnia jak zawsze. Tołku już dojść nie mogę o co chodzi, jeden miesiąc było ok, a teraz znowu to samo. Nawet do Gina mi się nie chce iść bo ile można, tabletki podziałały na miesiąc.
W związku że miałam bardzo nieregularne @ test robiłam ponad 2 tyg. po terminie i wyszedł blady. Na usg widziałam pęcherzyk i był to 4tc.
Emka ściskam mocno. Nie trać wiary, uda się.
Temat został zablokowany.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 10 miesiąc temu #309135 przez Aguska23
sylka miałam badaną tarczycę i nie wyszło, że mam niedoczynność. Lekarka powiedziała, że wyniki są tak koło granicy a potem jak monitorowałam to się obniżyło tsh samo i powiedziała, że jest ok i nie ma co łykać tabletek i się faszerować i że dopiero jak w ciąży będę to mam przyjść.
I jak przy takich cyklach zajść w ciążę, jak nigdy nie wiadomo kiedy co jest nawet na bete mi się nie chce iść bo wiadomo jaki wynik
I jak przy takich cyklach zajść w ciążę, jak nigdy nie wiadomo kiedy co jest nawet na bete mi się nie chce iść bo wiadomo jaki wynik
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #309138 przez sylka
TSH miałam podwyższone, ale nie dużo a że byłam już w ciąży to dostałam skierowanie do endokrynologa i tam miałam robione dokładniejsze T3 T4 FT3 FT4 i USG tarczycy. Najlepsze że poszłam do rodzinnego tak by zrobić sobie ogólne badania i to ona dała mi na TSH by sprawdzić bo powiedziała że w ciąży czasem coś wychodzi. No i wyszła niedoczyność nie duża ale jest i musze brac leki.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #309146 przez sylka
Aguska23 napisał:
Wiesz ja spisywałam kiedy miała @ i obliczałam długość sredniego cyklu a póxniej obliczałam kiedy owulka i do dzieła. Za 2 razem się udało. A @ potrafiłam nie mieś i po 3 mies....
Mi lekarze to samo mówili a miałam deko podwyższone a w ciąży wyszło że mam niedoczynność. Moze jakbym wcześniej leczyła to cykle byłyby normalniejsze ??? kto wiesylka miałam badaną tarczycę i nie wyszło, że mam niedoczynność. Lekarka powiedziała, że wyniki są tak koło granicy a potem jak monitorowałam to się obniżyło tsh samo i powiedziała, że jest ok i nie ma co łykać tabletek i się faszerować i że dopiero jak w ciąży będę to mam przyjść.
Wiesz ja spisywałam kiedy miała @ i obliczałam długość sredniego cyklu a póxniej obliczałam kiedy owulka i do dzieła. Za 2 razem się udało. A @ potrafiłam nie mieś i po 3 mies....
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #309157 przez Aguska23
sylka to jak za drugim razem to szybko. Ja niby też spisuję kiedy mam @ ile trwała, tylko słaba z tych obliczeń jestem. Miałam ostatnio koło jesieni chyba cykl ponad 50 dni. Myślałam, że się przekręcę. a co lepsze u mnie każdy wynik nawet hormonów jest przy granicy i gin nie chce dawać leków bo nie widzi sensu na razie. Jak byłam w grudniu to widział pęcherzyk do pęknięcia. Dał dupka na skrócenie cyklu i faktycznie idealnie po 28 dniach @. A teraz kolejny cykl i @ nie ma mimo że z dupkiem było. Testy z I krechą i bądź tu mądry.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
Mniej Więcej
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #309171 przez sylka
gorla ja leczyłam się przez kilka lat na zaburzenia rytmu pracy serca i kardiolodzi nie wiedzieli skąd mam napady czestoskurczu. A wyszło nagle ,kiedys mnie złapał bół w klatce piersiowej pojechałan na SOR i tam 160 tętno od razu na oddział i sprawdzali czy stanu przed zawałowego nie mam... po latach enokrynolog powiedziała mi ze to od tarczycy te problemy z sercem i zamiast leczyć serce powinni wziąc pod uwage tarczycę a nie uważali że deko poedyższone hormony są ok... Teraz z sercem ) problemów a na poczatku ciąży łyby skoki do 150 i leków nie moglam brac by nie zaszkodzić dziecku. Odkąd brałam leki na tarczycę mineło jak reką odjął. Tylko najlepsze że zaburzeni rytmu pracy serca są przy nadczynności
Aguska może przejdz siędo endokrynologa w końcu nieregularne @ to też sprawa hormonów. Zobaczysz co on ci powie. Nie zaszkodzi Ci Ja miałam jeszcze zawsze podwyższona prolaktynę. Twierdzono że mam jajniki z cechami PCOS. Kiedyś 1 lekarz mi powiedział niech się pani nie zastanawia nad cyklami, janikami tylko próbuje jak nie wyjdzie zobaczymy co dalej. Odpuści pani sobiei za wczasu się nie stresuje czy będzie mogła mieć dzieci czy nie.
Moja mama mówiła że tez miała takie przeboje z @ i szybko zaszła w ciążę.
Aguska może przejdz siędo endokrynologa w końcu nieregularne @ to też sprawa hormonów. Zobaczysz co on ci powie. Nie zaszkodzi Ci Ja miałam jeszcze zawsze podwyższona prolaktynę. Twierdzono że mam jajniki z cechami PCOS. Kiedyś 1 lekarz mi powiedział niech się pani nie zastanawia nad cyklami, janikami tylko próbuje jak nie wyjdzie zobaczymy co dalej. Odpuści pani sobiei za wczasu się nie stresuje czy będzie mogła mieć dzieci czy nie.
Moja mama mówiła że tez miała takie przeboje z @ i szybko zaszła w ciążę.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez sylka.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej