- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
ViFi napisał:
JustynaZuzanna napisał:
==== wszystko zalezy jakie są długie cykle np. jak sa 26-28 to można zajść w trakcie @....ViFi napisał:
== beta powyżej 50... to ciąża
Dziękuje, za inf
a powiedzcie mi, bo wy obserwujecie to u siebie, czy Wam też się zdarza mieć owulacje około 7dnia cyklu?? czy to tylko u mnie tak w cały świat??
poważnie??? !!!! ooo to się ciesze, ja mam różnie raz 21 raz 28.
Tak jak wyżej mówiłam, ginekologię leczniczą, hormony, usg badania i inne głupoty znam na wylot gorzej z aspektem ciążowym strikte w praktyce bo w teorii coś na studiach się lizneło, ale bardziej od strony hormonów.
==== studiowałaś medycynę ???
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
- każdego dnia walcze bym jutro mogła znowu walczyć
- Otrzymane podziękowania: 0
Do tego Techunik Usług Kosmetycznych - spec. wizaż i stylizacja
a na dokładkę kończę właśnie Technika Masażysta i podbno mam mieć spec masaż w rehabilitacji.
Ale ginekologia i onkologia to moja pasja od kiedy zachorowałam.
a w planach jeszcze jest ortopedia lub fizjoterapia - wieczny student
Kiedyś ktoś mądry mi powiedział, że siłą umysłu człowiek jest w stanie zwalczyć swoje choroby, i czasem mam wrażenie że ja należę właśnie do takich ludzi. A żeby nie myśleć o chorobie i mieć siłę do walki z nią staram sobie czas zapełnić szkołą
Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
Nieee, jestem lic Pedagog Menager usług społecznych i kultorowych ze specjalistycznym językiem rosyjskim - ale praca licencjacka pod tytułem "Wpływ endometriozy na psychikę kobiety w wieku rozrodczym" czyli praca ginekologiczno psychologiczna.
a na dokładkę kończę właśnie Technika Masażysta i podbno mam mieć spec masaż w rehabilitacji.
Kiedyś ktoś mądry mi powiedział, że siłą umysłu człowiek jest w stanie zwalczyć swoje choroby, i czasem mam wrażenie że ja należę właśnie do takich ludzi. A żeby nie myśleć o chorobie i mieć siłę do walki z nią staram sobie czas zapełnić szkołą
Boże, ledwo sie pojawiłaś a już uwielbiam Cię czytać więcej proszę
a z jajecznicy umarłam
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
Nieee, jestem lic Pedagog Menager usług społecznych i kultorowych ze specjalistycznym językiem rosyjskim - ale praca licencjacka pod tytułem "Wpływ endometriozy na psychikę kobiety w wieku rozrodczym" czyli praca ginekologiczno psychologiczna.
ciekawy temat pracy
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
a z jajecznicy umarłam
Ale o co chodzi?? ja nic takiego nie robie...
jak Wam się samochód popsuje też naprawię, a średnie mam informatyczne to i z tego też coś pamiętam :D
wiemmm za dużo gadam.... ale już taka jestem ;(
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
ciekawy temat pracy
hehe to samo mówiła promotorka, dlatego jako jedyna na roku miałam swój własny temat nie narzucony przez nikogo reszta miała narzucone odgórnie tematy
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
gosiak napisał:
a z jajecznicy umarłam
Ale o co chodzi?? ja nic takiego nie robie...
jak Wam się samochód popsuje też naprawię, a średnie mam informatyczne to i z tego też coś pamiętam :D
wiemmm za dużo gadam.... ale już taka jestem ;(
pozytywnie mnie nastrajasz, ja się martwie że moje fsh na granicy a z tego co piszesz to Twoje to dopiero był kosmos, a nagle sie unormowało...lubię czytać takie historie
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
pozytywnie mnie nastrajasz, ja się martwie że moje fsh na granicy a z tego co piszesz to Twoje to dopiero był kosmos, a nagle sie unormowało...lubię czytać takie historie
Gosia bo o to właśnie chodzi!! Nie wolno Wam dziewczyny się martwić tymi hormonami i tym że któryś cykl z rzędu próbujecie, bo to tylko pogarsza sprawę.
Ja od kiedy przestałam się leczyć, i zaczełam ćwiczyć (biegam, rozciągam się, ćwiczenia siłowe, joga), nie biorę żadnych tabsów oprócz Capivit A+E czuje się o wieeeele lepiej. Codziennie mówię sobie, że będzie dobrze, że lekarze się nie znają (w końcu nie umią tego paskuctwa leczyć) codziennie nastrajam się psychicznie że MUSI BYĆ DOBRZE - siła umysłu dziewczyny naprawdę czyni cuda. W końcu wykorzystujemy niespełna 20% jego możliwości
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja w Swoim i Sebak imieniu - dziękuję
Sasetka - nie łam się kochana będzie dobrze
Gosiakowa - bo wiesz ty się spodziewałaś już fasolki, a wiesz że to musi być wpadka
Justyna - to możliwe - ja tak zafasolkowałam - a cykl miałam 28 dniowy - dzięki luteinie
Mirella - no i tak trzymaj - musisz całe towarzystwo trzymać krótko
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mnie znów obsesja kilka dni temu dopadła za każdym razem jak wyjeżdżam z domu na zakupy to muszę "przy okazji" kupić jakieś ciuchy dla dziecka i upycham po kątach żeby nikt nie widział normalnie jak nałogowiec...
- Dorota4
- Wylogowany
- gaworzenie
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
Czasami ciesze się że zachorowałam, bo pokazuje kobietą takim jak Wy które się staracie że można mieć gorzej, że da się walczyć pomimo wszystko, Wy dzięki temu że ja jestem chora i mówię o tym otwarcie tak naprawdę oddychacie z ulgą myśląc "dobrze że ja tak nie mam" to też daje Wam większą nadzieje i siłę działanie z męzami/partnerami.
To że ja mówię otwarcie o tym to dlatego, że choroba Endometrioza i rak endometrium nie są zbadane do końca, nie wiadomo jak leczyć i skąd się bierze a lekarze dziewczyną wściskają kity że są chore na podstawie samego USG, a umnie przez 6 lat nie widzieli guza 15x12cm i wkrecali mi że udaję.
Dzięki tej chorobie widze jak bardzo kocha mnie mój mąż, inny by pewnie już mnie olał.
Dostaje dużo cierpienia przez nią ale jeszcze więcej siły i uśmiechu do życia, by pokazać KUR** DA SIĘ
Bidol tzn zafasolkowałaś na samym początku cyklu???
tylko czemu mnie ten brzusio tak dziwnie boli... będzie mnie to chyba do końca cyklu męczyć.
kiedyś brałam luteinkę, jakbyś mi przypomniała na co to jest?? nie na wywołanie @ ??
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- JustynaZuzanna
- Wylogowany
- rozmowna
ale to podbolewanie?? Mamuśki pomyślcie dlaczego ono jest?? teraz leze od 2 godzin i wogle nie przechodzi
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
To moja malusia kuzynka Zakochana jestem w niej
Patrzcie jakie ma rzesiska !!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.