BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 9 miesiąc temu #333781 przez ViFi
JustynaZuzanna napisał:

ViFi napisał:

JustynaZuzanna napisał:

ViFi napisał:

== beta powyżej 50... to ciąża

Dziękuje, za inf :)

a powiedzcie mi, bo wy obserwujecie to u siebie, czy Wam też się zdarza mieć owulacje około 7dnia cyklu?? czy to tylko u mnie tak w cały świat??

==== wszystko zalezy jakie są długie cykle np. jak sa 26-28 to można zajść w trakcie @....

poważnie??? !!!! ooo to się ciesze, ja mam różnie raz 21 raz 28.
Tak jak wyżej mówiłam, ginekologię leczniczą, hormony, usg badania i inne głupoty znam na wylot gorzej z aspektem ciążowym strikte w praktyce bo w teorii coś na studiach się lizneło, ale bardziej od strony hormonów.

==== studiowałaś medycynę ???

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333785 przez JustynaZuzanna
Nieee, jestem lic Pedagog Menager usług społecznych i kultorowych ze specjalistycznym językiem rosyjskim - ale praca licencjacka pod tytułem "Wpływ endometriozy na psychikę kobiety w wieku rozrodczym" czyli praca ginekologiczno psychologiczna.
Do tego Techunik Usług Kosmetycznych - spec. wizaż i stylizacja
a na dokładkę kończę właśnie Technika Masażysta i podbno mam mieć spec masaż w rehabilitacji.

Ale ginekologia i onkologia to moja pasja od kiedy zachorowałam.
a w planach jeszcze jest ortopedia lub fizjoterapia :D - wieczny student

Kiedyś ktoś mądry mi powiedział, że siłą umysłu człowiek jest w stanie zwalczyć swoje choroby, i czasem mam wrażenie że ja należę właśnie do takich ludzi. A żeby nie myśleć o chorobie i mieć siłę do walki z nią staram sobie czas zapełnić szkołą

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333802 przez gosiak
JustynaZuzanna napisał:

Nieee, jestem lic Pedagog Menager usług społecznych i kultorowych ze specjalistycznym językiem rosyjskim - ale praca licencjacka pod tytułem "Wpływ endometriozy na psychikę kobiety w wieku rozrodczym" czyli praca ginekologiczno psychologiczna.
a na dokładkę kończę właśnie Technika Masażysta i podbno mam mieć spec masaż w rehabilitacji.

Kiedyś ktoś mądry mi powiedział, że siłą umysłu człowiek jest w stanie zwalczyć swoje choroby, i czasem mam wrażenie że ja należę właśnie do takich ludzi. A żeby nie myśleć o chorobie i mieć siłę do walki z nią staram sobie czas zapełnić szkołą

Boże, ledwo sie pojawiłaś a już uwielbiam Cię czytać :laugh: więcej proszę :lol: :lol:
a z jajecznicy umarłam :lol: :lol: :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 9 miesiąc temu #333809 przez ViFi
JustynaZuzanna napisał:

ciekawy temat pracy :)

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333812 przez JustynaZuzanna
gosiak napisał:

Boże, ledwo sie pojawiłaś a już uwielbiam Cię czytać :laugh: więcej proszę :lol: :lol:

Ale o co chodzi?? ja nic takiego nie robie...
jak Wam się samochód popsuje też naprawię, a średnie mam informatyczne to i z tego też coś pamiętam :D:D

wiemmm za dużo gadam.... ale już taka jestem ;(

12 lata 9 miesiąc temu #333813 przez JustynaZuzanna
ViFi napisał:

ciekawy temat pracy :)

hehe to samo mówiła promotorka, dlatego jako jedyna na roku miałam swój własny temat nie narzucony przez nikogo :D reszta miała narzucone odgórnie tematy

12 lata 9 miesiąc temu #333824 przez gosiak
JustynaZuzanna napisał:

gosiak napisał:

Ale o co chodzi?? ja nic takiego nie robie...
jak Wam się samochód popsuje też naprawię, a średnie mam informatyczne to i z tego też coś pamiętam :D:D

wiemmm za dużo gadam.... ale już taka jestem ;(

pozytywnie mnie nastrajasz, ja się martwie że moje fsh na granicy a z tego co piszesz to Twoje to dopiero był kosmos, a nagle sie unormowało...lubię czytać takie historie :side:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 9 miesiąc temu #333828 przez JustynaZuzanna
gosiak napisał:

pozytywnie mnie nastrajasz, ja się martwie że moje fsh na granicy a z tego co piszesz to Twoje to dopiero był kosmos, a nagle sie unormowało...lubię czytać takie historie :side:

Gosia bo o to właśnie chodzi!! Nie wolno Wam dziewczyny się martwić tymi hormonami i tym że któryś cykl z rzędu próbujecie, bo to tylko pogarsza sprawę.
Ja od kiedy przestałam się leczyć, i zaczełam ćwiczyć (biegam, rozciągam się, ćwiczenia siłowe, joga), nie biorę żadnych tabsów oprócz Capivit A+E czuje się o wieeeele lepiej. Codziennie mówię sobie, że będzie dobrze, że lekarze się nie znają (w końcu nie umią tego paskuctwa leczyć) codziennie nastrajam się psychicznie że MUSI BYĆ DOBRZE - siła umysłu dziewczyny naprawdę czyni cuda. W końcu wykorzystujemy niespełna 20% jego możliwości

12 lata 9 miesiąc temu #333861 przez bidol
łoj łoj łoj - ale naskrobałyście :ohmy: :ohmy: :ohmy:

ja w Swoim i Sebak imieniu - dziękuję :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Sasetka - nie łam się kochana :kiss: :kiss: :kiss: będzie dobrze :kiss: :kiss:

Gosiakowa - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: bo wiesz ty się spodziewałaś już fasolki, a wiesz że to musi być wpadka :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss:

Justyna - to możliwe :woohoo: :woohoo: :woohoo: - ja tak zafasolkowałam - a cykl miałam 28 dniowy - dzięki luteinie :woohoo: :woohoo:

Mirella - no i tak trzymaj - musisz całe towarzystwo trzymać krótko :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #333865 przez sylwka727
faktycznie Justyna jak się ciebie czyta to się tak lepiej człowiekowi na duszy robi :)

A mnie znów obsesja kilka dni temu dopadła :( za każdym razem jak wyjeżdżam z domu na zakupy to muszę "przy okazji" kupić jakieś ciuchy dla dziecka i upycham po kątach żeby nikt nie widział :( normalnie jak nałogowiec... :ohmy: :(

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 9 miesiąc temu #333868 przez Dorota4
Justyna jesteś niesamowitą kobietą :) :) :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333877 przez JustynaZuzanna
powiem Wam tak:
Czasami ciesze się że zachorowałam, bo pokazuje kobietą takim jak Wy które się staracie że można mieć gorzej, że da się walczyć pomimo wszystko, Wy dzięki temu że ja jestem chora i mówię o tym otwarcie tak naprawdę oddychacie z ulgą myśląc "dobrze że ja tak nie mam" to też daje Wam większą nadzieje i siłę działanie z męzami/partnerami.
To że ja mówię otwarcie o tym to dlatego, że choroba Endometrioza i rak endometrium nie są zbadane do końca, nie wiadomo jak leczyć i skąd się bierze a lekarze dziewczyną wściskają kity że są chore na podstawie samego USG, a umnie przez 6 lat nie widzieli guza 15x12cm i wkrecali mi że udaję.
Dzięki tej chorobie widze jak bardzo kocha mnie mój mąż, inny by pewnie już mnie olał.

Dostaje dużo cierpienia przez nią ale jeszcze więcej siły i uśmiechu do życia, by pokazać KUR** DA SIĘ

Bidol tzn zafasolkowałaś na samym początku cyklu???
tylko czemu mnie ten brzusio tak dziwnie boli... będzie mnie to chyba do końca cyklu męczyć.
kiedyś brałam luteinkę, jakbyś mi przypomniała na co to jest?? nie na wywołanie @ ??

12 lata 9 miesiąc temu #333885 przez bidol
Justyna - tak - ja zaszłam coś koło 7 dnia cyklu - i przgapiła bym owulkę ale skapnełam się po śluzie i dziewczyny mi doradziły żebym testa owulacyjnego sobie już tego dnia walneła i wyszło - i do roboty trza się było wziąć - i takim sposobem uczyniliśmy Kamikę :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
12 lata 9 miesiąc temu #333888 przez JustynaZuzanna
Bidolku dałaś mi nadzieje....
ale to podbolewanie?? Mamuśki pomyślcie dlaczego ono jest?? teraz leze od 2 godzin i wogle nie przechodzi

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333895 przez Lacrijka
Paczajcie, jakie u lacry są ladne dzieciaczki w rodzinie :laugh: :laugh: :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To moja malusia kuzynka :) :) :) Zakochana jestem w niej :kiss:
Patrzcie jakie ma rzesiska !!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka