BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #339728 przez @nulka
muffiny zaraz z pieca wyciągam
tu masz Mirella stronkę z której brałam przepis
nnie wiem czy wyszły czy nie wyszły i czy dobre bo i tak ich nie spróbuję :) ale widzę w okienku piekarnika że pięknie wyrosły :)

bardzo szybko się robi a to lubię :blink:

acha i ja dałam budyn czekoladowy i pół kostki czekolady mlecznej wedla

kotlet.tv/muffinki-z-budyniem-i-czekolada
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #339729 przez sylwka727
A u mnie czarna rozpacz i płacz z rana bo @ przylazła :(

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 8 miesiąc temu #339734 przez @nulka
sylwka727 napisał:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
głowa do góry, cycki w przód, jutro będzie po depresji i pamiętaj o tym, że 1 dzień @ to 1 dzień ciąży wg OM :blink: :blink: :blink: :blink:
12 lata 8 miesiąc temu #339778 przez Majowka
Nie martw sie Sylwka, uda sie w kolejnym cyklu! :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339798 przez madziaska
Justyna Gsiak dobrze pamieta, ja mialam problem z pecherzem. Wogole moj pecherz to dluuuuuua ga historia. Jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy mialam kolejny atak, tzn. zulam, ze nadejdzie. Wzielam dwie tabletki NOLICIN, on zawsze mi pomagal, naszczescie pomoglo o nie bralam wiecej, pozniej okzalo si, ze jest fasolka i bylam bardzo zestresowana. Naszczescie nic sie nie stalo, bo jego w ciazy nie wolno brac. W 5 miesiacu mialam straszny atak, ryczalam z bolu i balam sie o moja kruszynke. Wtedy lekarz dzwoniac do niego przez tel pozwolil wziac FURAGIN, ale to byl juz II trymestr wiec moglam. Rozbilas posiew moczu kiedys??? Jesli starasz sie o dzidziusia wylecz cholerstwo, ja mialam Ecoli. To bardzo niebezp. bakteria w ciazy. Mialam ja od wielu lat, ale naszczescie tylko raz w ciazy dala o sobie znac. Trafilam do bardzo dobrej pani nefrolog. Mialam kuracje antybiotykowa, bralam Duomox, furagin i inne leki na pecherz. Udalo sie!!!! Hania jest cala i zdrowa. Na poczatku ciazy wyniki moczu wykazaly nieliczne bakterie, moj gin to zbagatelizowal, choc wiedzial, ze mam problemy z Ecoli. Na nastepnej wizycie jak mu powiedzialam, ze przeszlam taki atak przerazil sie i stwierdzil, ze dobrze ze nie doszlo do przedwczesnych skurczy. Justynka ja na Twoim miejscu zrobilabym posiew, wiem co mowie. Po calej kuracji mialam nadal nieliczne bakterie, ale w normie. Potem przez dlugi czas, ok 3 miesiecy bralam VITABUTIN, to jest dla kobiet w ciazy majacych ECOLI. Od tamtego czasu, tj od 8 miesiecy nie wiem co to jest bol pecherza. A od 10 lat srednio dwa razy w miesiacu mialam straszne stany zapalne. Moze pomyslicie, ze jestem nawiedzona, ale bol pecherza jest okropny, wole jeszcze raz rodzic niz to cholerstwo mialoby wrocic ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Goracych kapieli nie bierz, jesli to bakteria to moze sie jeszcze bardziej rozwinac, chyba ze to przeziebienie pecherza, wtedy tak. Monuralu tez nie bralabym. Pij duuuuzoooo wody i jak najczesiej oddawaj mocz. Jak mnie bolalo, a w domu nic nie mialam to naraz pilam litr wody i przynosilo troche ulgi. Aaaa i w ciazy jadlam garsciami żurawine ;)
12 lata 8 miesiąc temu #339802 przez gosiak
śliczna Hania :kiss: i jak pięknie sobie poradziła z marcheweczką, smacznego :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu #339810 przez Majowka
Hania przesliczna! :kiss:

mi tez wyszla ecoli w moczu juz w ciazy, stad pewnie te ciagle zapalenia, ale juz od dawna nic sie nie dzieje :)

Lekarz jak widzial wyniki moczu, wcale nie wspomnial o tej bakterii :dry:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339814 przez JustynaZuzanna
@nulka napisał:

sylwka727 napisał:

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
głowa do góry, cycki w przód, jutro będzie po depresji i pamiętaj o tym, że 1 dzień @ to 1 dzień ciąży wg OM :blink: :blink: :blink: :blink:

Dobrze powiedziane @nulka, Sylwia ja zapewne do Ciebie dołącze, albo dziś w nocy albo za tydzień... We dwie będziemy chłopów swoich wyzywać :)

Madzia
Ja to tylko przeziębiłam pęchcerz, przynajmniej tak mi się zdaje. Co do bakterii Ecoli naszczęście nigdy tego nie miałam. Ja już się pozbyłam prawej nerki więc o lewą bardzo dbam.
Kompieli ciepłych nie biorę raczej letniawy prysznic (gorącą wodę cellulit kocha!!) Ale i tak jak pójde 4tego do lekarza to poproszę o skierowanie (naszczęście on mi daje skierowania na co tylko ja chce). Mnie nawet nie tyle pęchcerz boli, co latam często siku, ona piecze jakby się zatarła, i pod koniec oddawania moczu mnie "ciągnie w dół". Do środy nie zejde z tego świata, może urosept i wit C pomoze (chociaż dzisiaj jest już w miarę).
Kochana nie jesteś nawiedzona, Ty jesteś na to przewrażliwiona bo to przeszłaś i wiesz co to jest, ja z koleii jestem przewrażliwiona na punkcie, torbieli mięśniaków i innych alienów układu rozrodczego u kobiety :D

JA CHCE DO NORMALNEJ PRACY ZA NORMALNE PIENIĄDZE :(:(

Mój mąż właśnie skomentował to zapalenie pęchcerza, przeziębienie czy też Ecoli - to nic z tych rzeczy to bakteria zwana plemniczek :) i trojaczki

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 8 miesiąc temu #339821 przez @nulka
Hanka Marfefkowa cudna :laugh: :laugh: :laugh: do zacałowania :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #339866 przez princess
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki:) chciałabym do Was dołączyć. Parę m-cy temu straciłam ciążę, niedawno zaczęliśmy z mężem starania.
Jeśli chodzi o imiona to chłopiec: Mikołaj, Tomasz dziewczynka: Liliana, Anastazja
12 lata 8 miesiąc temu #339869 przez Insomnia
Witaj Princess :woohoo:
Rozgość się :silly: A imiona śliczne :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 8 miesiąc temu #339889 przez gosiak
Witaj princessa :lol:

spodobał mi się Twój suwaczek menstruacyjny i postanowiłam odgapić :silly: i myślę że fajnie jak by każda staraczka sobie takiego założyła :laugh: łatwiej by było uwidzieć która kiedy testuje :lol: :lol: powodzonka życze w starankach :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339904 przez @nulka
witaj Princessa

ja też kcem takiego suwaka ino nie umiem :(

sie udało :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339916 przez gosiak
@nulka napisał:

witaj Princessa

ja też kcem takiego suwaka ino nie umiem :(

@nulcia kliknij w suwaczek princessy i wejdź w zakładkę "suwaczki" potem kategoria "suwaczek menstruacyjna a dalej będziesz wiedziała co i jak :blink: na końcu link zaczynający się od url... kopiujesz i wklejasz go tutaj w podpis :blink:

no widzisz jaka szybka strzała z Ciebie :blink: nawet nie zdążyłam napisać :lol:

@nulcia tylko nie zgadza mi się Twój dc :unsure: na sm masz 17 :S

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339919 przez Agusia83
Hej dziewczynki...

Sylwkaa, przykro mi, ale nie poddawaj sie...trzymam kciuki oby szybko sie udalo :laugh:

Hej Princesa...rozgosc sie...zobaczysz jak tu fajnie :laugh:

Kajo, piekna tempka :laugh: , a ktory to juz dc?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia