BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 2 miesiąc temu #443129 przez Asik
Ingrid :) witaj :)
a co do staranek to czasem drugie [przychodzi bardzo szybciutko i niespodziewanie :) przeważnie jak pierwsze długo starane :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
12 lata 2 miesiąc temu #443144 przez Ingrid29
Witaj asik. Mam nadzieję, że tak będzie :)

Troszke chciałabym odczekać, bo zostaje sama z synkiem, bo mąż wyjeżdża w 3-tygodniowe delegacje, potem wraca na 2 ygodnie i znów wyjeżdża i było by mi ciężko z dwoma maluszkami nie chodzącymi. Ale jakby była wpadka, to jakoś by się to ułożyło :blink:

Na razie odczekamy trochę.

Ale z chęcią pogadam z Wami i oczywiście natchnę nadzieją. Bo jednak po 5 latach starań mam synka :)
12 lata 2 miesiąc temu #443148 przez @nulka
Ingrid spadłaś nam tu z nieba!!! :laugh: bo ja tu już siedzę 2 :( :laugh:
i gratuluję że miałaś tyle cierpliwości i samozaparcia że wszystko przeczytałaś!! :ohmy:
bardzo bym chciała żebyś opowidziała o tych 5 latach oczekiwań. :) Może mnie to wzmocni i dam radę być tu jeszcze trzy... :blink:

Asik śluz to miałam pikny ze 2 dni temu B) aż sie ucieszyłam bo wiesz... w tym wieku to nielada wyczyn!!! :lol:
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443168 przez Ingrid29
Witaj @nulka. Zaczęłam czytać Wasze posty, jak jeszcze byłam w ciąży, a teraz poczytuje jak Arturek śpi.

Pierwszy rok starań, to było spontan, czyli naturalnie bez wspomagania. Potem 2 kolejne tak jak u Was, czyli monity, tabsy itp. aż do znudzenia. W końcu po tych 3 latach mielismy wszystkiego dość i tak sobie pomyśleliśmy chyba nam dane jest żyć w dwójkę i po prostu przestaliśmy myśleć o dziecku. Ja zaczęłam intensywnie pracować, siedziałam w pracy po 12 godzin i tak minął prawie rok. I pewnego dnia kiedy miała przyjść miesiączka,którą miałam zawsze jak w zegarku, 4 dni i nie ma, w końcu poszłam do apteki i kupiłam test, zrobiłam go i 2 grubaśne krechy (na drugi dzień do ginki,a to był już 6 tydzień.

A jeszcze Wam powiem nie mieliśmy żadnych przeciwwskazań do zajścia naturalnego w ciąże.
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443182 przez Ingrid29
Poudzielam się jutro, bo teraz w kimę lecę. trzeba odsypiać ranne pobudki o 5 30.

Dobrej nocy babeńki ;)
12 lata 2 miesiąc temu #443200 przez @nulka
Ingrid!!!! czytałaś i nie dałaś cynku!!!
teraz musisz nadrobić, koniecznie! spokojnej nocy. :)
12 lata 2 miesiąc temu #443209 przez Asik
@nulka no wim wim :) jestem własnie w suchej fazie hihihi :D a taki faaaajny to mam łod czasu do czasu :D :D

Ingrid... noooo czyli taka prawda.. odpuszczonym bedzie dane :))

12 lata 2 miesiąc temu #443276 przez Marta M
Anulka dobrześ to sprecyzowała :)

Ingrid witaj, miło posłuchać takich opowieści :)
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443368 przez Mirella
Ingrid, witaj i rozgość się porządnie bo zamierzam Cię wykorzystać. Zaczęłam smarować na bloga tekst o starankach i normalnie zapragnęłam Cię zacytować, mooooogęęęęęę? pliiiiisssss :lol:

Kiedyś jak było mniej tej pisaniny to zachęcałam nowe dziewczyny żeby czytały wszystko, teraz już nikomu tego nie proponuję, dla Ciebie wielki buziak za to :kiss:

@nulka i Asik, Wy wiecie że ja się na śluzach nie znam, to nawet nie pytam, i nie pytajcie jaki ja mam ;)
zresztą ja prochy żrę teraz garściami i wcale się na koniec nie zanosi, to ja się zawiesiłam, raczej trzymajcie kciuki żebym teaz nie wpadła jak się wreszcie zaczęłam leczyć

A Gosiaka i Lacrę to rzeczwiście palnać trzeba, już nas nie kochają :(

acha, bo mi się przypomniało, @nulka to chyba nie tak że nowe przychodza i od razu zachodzą, ale się nie udzielają u nas z jakiegoś tajemniczego powodu, rejestrują się tylko i myślą że to wystarczy ;)
12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443403 przez Ingrid29
Mirello nasza super wiedźmo
jasne możesz mnie zacytować :lol: buziak dla Ciebie :kiss:

Mam nadzieję, że jako tak długo starającą się przyjmiecie mnie do starej ekipy.

A Lacrze i Gosiakowi to trzeba ładnie kopnąć
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, a skoro ja teraz jestem najstarsza
w staraniach, to ode mnie najbardziej boli.
Więc na razie lekko
, a potem dam mocniej.
12 lata 2 miesiąc temu #443442 przez Lacrijka
Wcale się Was nie boję :P :P :P :P :P :P :P :P

Dobryyyyyy :kiss:
12 lata 2 miesiąc temu #443449 przez gabi28
Ingrid29 witaj :)

dzien dobry wszystkim..
Jeśli mowa o śluzach.. no cóż.. u mnie zaczyna się czas owulacyjny,więc śluz jak najbardziej ładny..ale cóż z tego... sama jestem tutaj.. więc ten cykl bedzie zmarnowany...ale za to nastepny :) oj,bedzie się działo... Będę już w Polsce z moim kochanym T..więc może coś podziałamy... :)
\
a wczoraj rozmawiam z T przez telefon i mówię,że mnie brzuch boli..a on na to że może w ciąży jestem.. no jak?? :) niektórzy faceci to jednak nie mają pojęcia o cyklu kobiecym.. próbowałam mu to wytłumaczyć..ale chyba nie dotarło :)

A jeszcze wcześniejsza sytuacja... tóż przed wyjazdem do Niemiec czułam się podle,brzuch bolał,nudności.. ale @ przyszła.. a ten co zrobił? poszedł do apteki i kupił test. Mówię,że nie będę go robić...ale tak się uparł,że musiałam. i co? jedna krecha... ale takiego wyniku się spodziewałam.

MIłego dnia :):)
12 lata 2 miesiąc temu #443497 przez Ingrid29
Dobry Lacra :) Mam nadzieję, że mogę się tak do Ciebie zwracać. Przez to, że Was przez tyle czasu czytałam. Czuje się jak w rodzinnym gronie. Mam nadzieję, że tak mnie odbierzecie jako ciotkę -dobra rada - co pocieszy, pomoże, a jak trzeba to palnie porządnie w łeb, co by wszystkie klepki na miejsce wróciły

W ogóle witam Was wszystkie z rana :)
12 lata 2 miesiąc temu #443524 przez Asik
Witaski moje kochane staraczki :))
pogoda doooo... nieeee no u nas nawet nawet :) bo nie wieje nie pada,., ale chłodno..
a jak chłodno i nijako to trza by jakies ciacho zapodac :) no i wpadłam na pomysła coby dzisiaj mufinki zrobic :) mniammm... czekoladowe może i hmmm waniliowo smietankowe?

Lacra... sklerozo... pewnie nie raz nie dwa do Taty jechałas .. a o mnie zapomniałas :P ojj nieładnie :P ale ja cierpliwa jstem i niełobrazająca ani nic :) wiec dalej czekam :P

Mirella .. no własnie ...mam nadzieje że u Ciebie ze zdrowiem choc troche leepiej ?
woowww... zaczęłas sie leczyc.. nooo hmm to do Ciebie niepodobne...ale trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia:)
aaaaaaaa Ty masz przepis na zajebiaszcze drożdzowki :D ale nie pamiętam gdzie go dodawałaś to ja mam prośbę ... albo tutaj albo na priwa ja bym baaaardzo prosieła :)

Gabi :))) facet który chce dziecia zachowuje sie tak samo jak kobita :D :D :D

Ingrid :D hehehe dobre :)

a no i jeszcze jedno.. ja tu ino z sentymentu i ogromnego przywiazania zasiadam w szacownym gronie bo hihi staraaaaaać się juz nie będę a wręcz jestem totalnie zabezpieczona :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443545 przez Lacrijka
Asiku kochanieńki, wstyd sie przyznac ale w tym roku nie byłam jeszcze :( :( :( Ale tatulek u nas czesto jest to nie było potrzeby tam jechac.. Ale w którys weekend musze pojechac do mamy na grób no i chate zobaczyc bo remonty od lipca wielkie odchodza hihi

Ingrid - mozesz skracac na Lacra. O ile to krocej niz Lacrijka haha

Buziam Was :kiss:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży