BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 2 dni temu #519204 przez dzidzia1234
DPC- ja tu zaglądam z rana ( mam nadzieję, że net wciąż będzie ) i sprawdzam również

DAVE no ale nocka i tak mnie ciężka czeka , bo psychika nie pozwoli spać, z resztą młody dziś ze mną w łóżku , bo będzie mi lżej go pilnować. Przynajmniej bez łażenia po chałupie
Temat został zablokowany.
12 lata 2 dni temu #519206 przez Gosia 2712
Dziewczyny mam takie pytanie czy Wy bierzecie kwas foliowy i ile razy dziennie?? Bylam ostatnio u lekarza i zapomnialam sie zapytac... Razem z mezem mamy brac ale po tym wszystkim co ostatnio przeszlismy jestem tak zakrecona ze zapomnialam zapytac...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 2 dni temu #519207 przez dpc
raniutko nie, bo nie mam testu, ale w południe wstawię zdjęcie :) specjalnie potrzymam siuśki i w szkole zrobię, hahaha ;D

Gosiu, ja raz dziennie biorę

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!
12 lata 2 dni temu #519208 przez Dave
Gosiu - tak na wstępie to mocno, mocno, mocno tulę :kiss: :kiss: :kiss:

A co do kwasu, to chyba po jednej tabletce dziennie wystarczy.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
12 lata 2 dni temu #519213 przez gosiak
Mirella co u mnie? Stara bida w sumie :dry: jeszcze troche i moze cos wiecej napisze o swojej sytuacji bo na razie nie chce pisac bo nie jest to zwiazane z ciaza jedynie co to blokuje mi staranka, ale mam nadzieje ze wroce do 'pracy" nad dzidkiem juz niedlugo :S

Emka w poprZednim poscie wiedzialam ze mialam jeszcze cos napisac...

Wszystkiego Najlepszego :kiss:

Gosia raz dziennie po jedzonku :blink:

Dobranoc ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #519214 przez dzidzia1234
ja folika nie brałam, bo mi powiedziano, że jak łykam prenatal to wystarczy- dopiero dziś się dowiedziałam, że samca trza kwasem częstować- no i jutro zakupię i wspomogę podstarzałe plemniczki mojego m

dobranoc- chociaż poleżę, zawsze to coś
12 lata 2 dni temu #519219 przez Gosia 2712
Mi ostatnio lekarz mowil zeby moj m tez bral ale u nas to ze wzgledu na to ze u naszej kruszynki [*] wykryto wade letalna i mogla ona byc spowodowana brakiem kwasu foliowego...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 2 dni temu #519220 przez Agusia83
Witam sie dosc poznawo...2 sterty ciuchow poprasowane...ale chyba i 2 zostaly :silly: ktos pomoze?

Gosiu, witaj, ciesze sie, ze do nas przyszlas.
Z tego, co wiem, to kwas bierze sie raz dziennie, tam jest dawka chyba 400 jakis tam jednostek...wiecej nie ma sensu bo mozna przedawkowac...a to chyba tez nie za dobrze, zreszta kwas foliowy jest w zieleninie, brokuly, szpinak, fasola..a takze w jednym piwie...gdy sie pije wiecej, to szlak trafia kwas...

Dzidzia, mozesz miec racje...skorki sa zlosliwe..oby te klopty synka juz opuscily...bedziesz go dzis miec na oku :laugh:

Anoda...myslalam, ze sie posikam ze smiechu...zajefajne malpki...niezle, najpierw leje po pysku, czy po calym ciele, a pozniej chce sie bzykac :silly:
12 lata 2 dni temu #519228 przez gosia28
Gosia, cieszę się, że piszesz :) myślałam o Tobie... :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 2 dni temu #519229 przez anoda89
Dave może wyświetla Ci się Uruchom tym razem?? Jak tak to kliknij na to ;)

Kwas foliowy bierze się raz dziennie, przynajmniej ja tak brałam. Dawka 0,4 mg, chyba że w we wcześniejszej ciąży była jakaś wada u dziecka wtedy dawkę się zwiększa.
12 lata 2 dni temu #519231 przez Dave
anoda-sprawdze rano bo juz w lozku jestem i z tel klikam.

12 lata 2 dni temu #519232 przez Gosia 2712
Anoda89 wlasnie u nas byla wada i dlatego sie pytam czy ktoras sie orientuje bo jeden lekarz mi mowil ze sie zwieksza dawke ale nie wiem na jaka ale zadzwonie chyba jutro do mojego gina i sie zapytam bo nie chcialabym przedawkowac...

Gosia28 juz wczesniej chcialam napisac ale jakos mi tak schodzilo... Jak sie czujesz?? Bo ja okropnie... :(

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

12 lata 2 dni temu #519238 przez Dave
gosia2712- ja to Cie szukałam i śledziłam. bardzo síe ciesze,ze Cie znów widzę.
jestes silną kobietka!!!!!

12 lata 2 dni temu #519240 przez anoda89
Gosia czytałam że 4 do 5 mg na dobę ale lepiej zapytać lekarza.

Dziewczyny będzie lepiej :kiss: Ja może jestem głupia ale cały czas mówię że już niedługo Marceli będzie z powrotem u mamy w brzuszku i to mi pomaga. Tak ja pisałyście że Dzieci nie umierają tylko zmieniają datę przyjścia na świat.
12 lata 2 dni temu #519244 przez Gosia 2712
Dave staram sie nie zalamywac... Co prawda jest mi ciezko z tym wszystkim nie ma dnia zebym nie myslala o moich dwoch kruszynkach i ciagle sie zastanawiam dlaczego akurat nam Bog zabral az dwoje dzieci... Tym bardziej ze ich bardzo chcielismy... :( ostatni rok byl naprawde ciezki dla nas ale nie poddajemy sie i napewno chcemy miec jeszcze dzieci... Ale najpierw porobimy badania zeby miec pewnosc ze kolejny raz nas to nie spotka...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży