BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #527364 przez GwenB
ferritka napisał:

Agusia83 napisał:

Gosiu, bo w roznych etapach cyklu szyjka sie rozwiera i zamyka...gdy nadchodzi owulacja opuszcza sie, mieknie i otwiera, a zaraz po niej unosi do gory, twardnieje i zamyka...po to by znow sie obnizyc na @...gdy jest otwarta mozna wyczuc taka dziurke w srodku...gdy jest zamknieta, wyczuwalny jest tak jakby kulka..taki nosek...

dziurka, kulka, nosek... mózg na ścianie ;> zaczynamy polowanie ;)) B) B) w zyciu bym nie umiała stwierdzić czy mam nosek czy dziurke-kulke. A ktora to tu z mikroskopem czaruje ?? i jak to wygląda, że co się pod tym mikroskopem oglada? sluz? patrzcie ile metod nie do ogarnięcia ;///

to ja, to ja ! :D śluz, albo ślinę, ja wybrałam drugą opcję :D na owulkę pokazują się takie ładne paprotki :D
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #527371 przez ferritka
GwenB napisał:

ferritka napisał:

Agusia83 napisał:

Gosiu, bo w roznych etapach cyklu szyjka sie rozwiera i zamyka...gdy nadchodzi owulacja opuszcza sie, mieknie i otwiera, a zaraz po niej unosi do gory, twardnieje i zamyka...po to by znow sie obnizyc na @...gdy jest otwarta mozna wyczuc taka dziurke w srodku...gdy jest zamknieta, wyczuwalny jest tak jakby kulka..taki nosek...

dziurka, kulka, nosek... mózg na ścianie ;> zaczynamy polowanie ;)) B) B) w zyciu bym nie umiała stwierdzić czy mam nosek czy dziurke-kulke. A ktora to tu z mikroskopem czaruje ?? i jak to wygląda, że co się pod tym mikroskopem oglada? sluz? patrzcie ile metod nie do ogarnięcia ;///

to ja, to ja ! :D śluz, albo ślinę, ja wybrałam drugą opcję :D na owulkę pokazują się takie ładne paprotki :D

serrio jest paprotka?? :cheer: CZAD B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527373 przez gosia28
No ja osobiście to Wam polecam dziewczyny większy spontan i przytulać się mniej więcej w okresie owulacyjnym z przewagą na więcej :lol:

bo powiem Wam ,że miałam tyle monitoringów, gdzie gin mówił- dziś wieczorem, jutro rano i wieczorem do roboty- i to było takie... takie okropne. Za pierwszym razem może jeszcze ok. śmiesznie, ale im dalej tym gorzej. Zaczęło brakować namiętności i pragnienia siebie, a zamieniało się na robienie dziecka. A dżambodżety są wytrzymałe i poczekają przecież te pare dni na nasze owulacje.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #527379 przez GwenB
ferritka napisał:

serrio jest paprotka?? :cheer: CZAD B)

taka o!: www.google.pl/imgres?q=struktura+paproci...t:429,r:11,s:0,i:111

łoł ale link :P
11 lata 11 miesiąc temu #527380 przez Mała
A ja piję pokrzywę, bo lubie :)
11 lata 11 miesiąc temu #527381 przez pani_p
anoda89 napisał:

Pani przy tym Wiesiołku trza tempke mierzyć. Popłakałam się jak ta dziewczynka się wczuwa.

A dlaczego?
11 lata 11 miesiąc temu #527388 przez ferritka
racje masz moja droga... dlatego ja dzisiaj odkładam na wieszak focha, sacze dla wigoru martini + sprite, slucham sobie grejsong i co ma byc to bedzie ;>
choć ta paprotkę to aż mnie szczypie żeby zobaczyć. niestety jedyne co może bym znalazla zamiast mikroskopu to .............lornetka ;)))

..............
przypomniala mi się historyjka. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to A przychodził do mnie na randki ;> czasami sie zasiedział a rodzice nie byli by z tego zadowolenie że siedzial np to 2-3 nad ranem a rano do pracy czy szkoły. no i tak sie zasiedział i w końcu wyszedł o 3 nad ranem i rozientowaliśmy się jak już był na dole że kluczyków od samochopdu nie wziął i w tych ciemnościach, więczrzuciłam mu kluczyki a ciemno jak w kącie na szczotki. w oknie się do niego tak wiecie jakby szeptem dre " chcesz lornetke?" a on patrzy na mnie i "co?" a ja znowu " no czy rzucić co lornetkę?" a on patrzy na mnie jak na dziką jakąś to ja wkurzona " no żebyś widział chcesz lornetkę czy nie ??" a on nie wytrzymał i wpadł w mega smiech chyba pół osiedla obudził i krzyczy do mnie " LATARKE NIUŃKU< LATARKE!!!! "
:blush: :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527394 przez Agusia83
ferritka..ale sie usmialam...a wiesz co najlepsze, czytam i czytam i sobie mysle...musi byc jakis haczyk...a dopiero jak doczytalam, ze Twoj luby powiedzial latarke...to zorientowalam sie, ze lornetka nie swieci...haha...jak to clzowiek moze miec mozg zmeczony :silly:
11 lata 11 miesiąc temu #527395 przez Mała
ferritka boska jesteś :lol:
11 lata 11 miesiąc temu #527399 przez anoda89
Może dojść do poronienia jeśli zafasolkujesz. Simie lniane też podobno na śluz dobre :) Pokrzywa zdrowa i pomaga przy anemii
11 lata 11 miesiąc temu #527407 przez ferritka
ło matko, czad paprotką jak te co z kopalni skamieniałości mi fater przynosił ;>
ale co ja tu czytam , mianowicie znowu cała jestem rozwalona informacyjnie , bo :
po 1 : Objaw wilgotności
Przed pojawieniem się śluzu kobieta może zaobserwować najwcześniejszy objaw płodności jakim jest odczucie wilgotności w pochwie. Jest to bardzo subiektywny objaw, opisywany jako wrażenie wilgotności, ciepła, śliskości, miękkości. Wydawać by się mogło, że ten objaw może być trudny do zaobserwowania i łatwy do pomylenia z czymś innym, ale jednak, jeżeli kobieta obserwuje ten objaw regułarnie na jeden, a najwyżej dwa dni przed pojawieniem się śluzu,

po 2: Ostatni dzień śluzu typu przenikalnego nazywamy szczytem śluzu.
Pamiętajmy, że chodzi tu o ostatni dzień a nie o dzień, w którym śluzu było najwięcej.

no i ja do teraz myślalam, że jak mi się po nogach leje toż to jest szczyt szczytów a to wychodzi na to ż enie jest :ohmy: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527410 przez Agusia83
ferritka, nie czytaj tego juz...bo Ci sie wszystko w glowie pomiesza....po prostu idz z lubym na calosc...istny spontan...jak to mialo byc, LUZ BLUSE I BZYKANKO?
11 lata 11 miesiąc temu #527411 przez iwonta_kg
Tez sie uśmiałam Ferritka;)

Ja właśnie wypiłam siemie lniane na przeziębienie. Kaszel mam jak cholera. Nastawilam sie ze jakies to będzie niedobre a to wcale nie bylo tak zle. Smak jak kasza manna albo kleik. Dobrze jest to przecedzic jak sie dobrze zaparzy. Dodałam troche miodu wiec lepiej smakowało niż jakby to pić samo. Efektów narazie nie widzę ale pewnie troche tego trzeba w siebie wmusic żeby zaczęło działać.

Ale powiem wam ze mdłości jakby mniejsze... To siemie na mdłości tez pomaga.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #527414 przez ferritka
Agusia83 napisał:

ferritka, nie czytaj tego juz...bo Ci sie wszystko w glowie pomiesza....po prostu idz z lubym na calosc...istny spontan...jak to mialo byc, LUZ BLUSE I BZYKANKO?

aguś no właśnie mowie, że wszystko mi się porąbalo już i nic z tego nie wiem ;D dlatego masz racje nasze motto powatarzam jak mantrę " luz blus i bzykanko ";))))

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527416 przez pani_p
Aha. A jezeli ja go pilam tak mniej wiecej do owulacji i przestalam? Bo teraz to nic nie lykam i czekam na @ lub na jej brak.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia