BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #527059 przez Ania87
mi się wydaje ze15 szt za 30 zł to się opłaca.
ja jedynie bałabym się o jakość.

Świadome decyzje dojrzewają powoli...
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #527065 przez ferritka
a ja i tak nie bedę tego mierzyć , bo nauczona doświadczeniem ,że jak mam owulkę to mam ciche dni ze starym i po co tu mierzyć ;////

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527073 przez Ania87
Ja przy owu mam straszne bóle, ale nie wiem czy one dokładnie wystepuja przed w trakcie czy po :(

11 lata 11 miesiąc temu #527084 przez gosia28
Witojcie :)
My włóki jedne wróciliśmy dziś do domu od znajomych- ale był przyjemny wieczorek. Troszkę podrineczkowaliśmy, na koniec oglądaliśmy lejdis z neta, ale jak zaczęliśmy oglądać kolejną część po rusku to stwierdziliśmy, że nie jest już z nami dobrze i trzeba by iść spać :) hihi

Witaj Aniu :) ja się staram 3 lata (w międzyczasie dwie stracone ciąże)

Monia w aptece testy kosztują ok. 23-25 zł za 5 szt. Do testów będzie załączona ulotka z instrukcją. Testowanie zależne jest od długości twojego cyklu. Test jest pozytywny dopiero gdy kreska testowa jest tak samo mocna, a nawet mocniejsza niż kontrolna. Owulacja jest wówczas ok. 24 h później. Wrzucisz foty tu jak będziesz mieć wątpliwości.

ViFi też podpytam czy te badania miałaś na nfz czy prywatnie i ewentualnie namiar na dobrego specjalistę w Krakowie.

U nas śnieżek, dużo śnieżku :S :side:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #527087 przez Ania87
Hey Gosia :)

Laski ,a mam pytania(moze to poprzez moje fisiowanie_)czu po owu odczuwałyście ciagłe lekkie bóle albo jak na owu albo jak na @??

11 lata 11 miesiąc temu #527093 przez gosia28
No i jeszcze co- :( zginął nam psiunia golden retriever półroczny, od wczoraj go nie ma i kurczę się tak zastanawiam czy nam ktoś go nie zakosił, no bo jak może pies zginąć, skoro ogrodzenie było zamknięte... :unsure: :angry:
oczywiście nikt nic nie wie i nikt nic nie widział :angry: :angry: :angry:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #527095 przez ferritka
podczas owulacji możesz odczuwać takie bóle najczęsciej ulokowane w jajnikach właśnie. to normalne jest - znaczy tak mi się zdaje że normalne , bo ja je mam. takie jakby klucie złapie chwile potrzyma i puszcza. po owu to hmmm chyba norlamne że boli jak na @ bo to przecież czas na @- choć nad tym się nie zastanawiałam tak dokładnie, powiem ci to za kilka dni jak poobserwuje siebie. Ja np jestem dzisiaj w 16dc - i generalnie wg Piekiełka jutro mam kulminacje dni płodnych. Zaczyna mnie ciągnąć w lewym jajniku.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527104 przez MoNiaaa
gosia moze piak wykopal gdzies dziure i czmychnal??3mam kciuki zeby sie znalazl!!!

jak zamowie testy przez neta to beda bez ulotki aler jak juz bede miala zaczac ta przygode to bede pytala o szczegoly a cykle mam regularne 28 dniowe(tzn przed tymi poronieniami tak mialam)

my idziemy zaraz zrobic sobie tortille i moze piwko obale :)

do jutta :):)

http

]
11 lata 11 miesiąc temu #527105 przez gosia28
Ania87 napisał:

Hey Gosia :)

Laski ,a mam pytania(moze to poprzez moje fisiowanie_)czu po owu odczuwałyście ciagłe lekkie bóle albo jak na owu albo jak na @??

ja mam różnie. Czasem odczuwam ból na owulkę ale nie zawsze. i różnie to jest czasem chwilkę, nieraz ze 2 dni. Ale przed @ to jeżeli mnie brzuch pobolewa to jest to inny rodzaj bólu.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #527107 przez Ania87
Gisia

współczuje psiaka, mam nadzieje,że się znajdzie.

Ferritka

bóle przed @ mam, ale zazwyczaj na 3*4 dnia, a nie zaraz po owu...

Eh, może sobie wkrecam!!!
Ja juz chce aby był 23.01 ;/

11 lata 11 miesiąc temu #527110 przez Ania87
oj, ja sobie zapewne wkrecam :)

11 lata 11 miesiąc temu #527113 przez gosia28
MoNiaaa napisał:

gosia moze piak wykopal gdzies dziure i czmychnal??3mam kciuki zeby sie znalazl!!!

jak zamowie testy przez neta to beda bez ulotki aler jak juz bede miala zaczac ta przygode to bede pytala o szczegoly a cykle mam regularne 28 dniowe(tzn przed tymi poronieniami tak mialam)

my idziemy zaraz zrobic sobie tortille i moze piwko obale :)

do jutta :):)

okopy sprawdzone, nie ma żadnych, poza tym to duży pies więc musiałby wykopać dziurzysko chyba żeby wyjść.

ja jak kupowałam testy na allegro to była ulotka. Ja bym zaczęła przy takim cyklu testować od 12 dc.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #527115 przez ferritka
czyli 23 masz miec @ , tak? noo oto niebawem się przekonamy i co 3mamy kciuki żeby nie przyszła ;)) powiem ci szczerze, że jak tu jestem i tak czytam to jakby się ciąze stwierdziało tylko bo objawach to ja jestem już 5x w ciązy i trwam w niej i trwam ;D mam wszystkie klasyczne objawy - ale stwierdziłam, ze to podswiadomość i przemozna chęć posiadania fasolki sprawia ,że sobie wkręcam ;D

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527117 przez studentkaae
jestem jestem... wywołana do odpowiedzi oczywiście przygotuję na jutrzejsze 100dniówkowe party Ani mój niezawodny syropek Ferritka, pewnie, że tak, trzeba Nowej Koleżance pokazać jak się tu bawić potrafimy :)

Moniu - ja w rossmannie dawałam ok. 23-25 zł za te testy, w opakowaniu jest ich 5. kiedyś była promocja w naturze i kosztowały niecałe 20 zeta. a z allegro nigdy nie kupowałam, więc nie wiem jak tam z ich jakościa do końca.

Gosiu - to śliczny piesek musiał być, więc ja bym tu bardziej podejrzewała kradzież niestety :(

a co do objawów, bóli itd. to ja już nawet wypowiadać się nie chcę, bo nie mam pojęcia jak to u mnie jest, bo w każdym miesiącu mi się wydaje, że sie udało, bo był ból wtedy i wtedy, albo go nie było i kombinuję i nic z tego nie wychodzi. także kombinować przestałam w tym miesiącu.
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527126 przez anoda89
Monia na wszelki wypadek mierz temperaturę żeby sprawdzić czy Cię testy nie oszukują :) Trochę poświęcenia wymaga bo trzeba mierzyć rano przed wstaniem z łóżka. Hmmm...może i ja zacznę z ciekawości mierzyć.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia