BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #527308 przez gosia28
Ja mam zawsze podczas owulki przezroczysty i baaardzo rozciągliwy, typowy jak białko kurze (taki podobno najlepszy dla dżambodżetów żeby się przedostały dalej).

a co do tej szyjki- próbowałam tej metody, ale jedynie co udało mi się ustalić to wysoko lub nisko położona, ale określenia twarda/miękka- nie wiem o co kaman :unsure:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #527311 przez pani_p
ilona napisał:

Ja miałam w planach kiedyś sprawdzić kiedy jest owulka właśnie dzięki mierzeniu, ale wiem, że mając dziecko w takim wieku jak ma Monia to ciężko :laugh:

Na pewno widziałyście ale co tam :silly:

Chciałabym żeby mój M. chociaż ładnie śpiewał :laugh:

Ale słodziak! Świetne! :)

Anoda Ja też wprowadziłam olej z wiesiołka i nie miałam w tym cyklu problemu z rozróżnieniem śluzu, a zawsze to dla mnie czarna magia była. Teraz tylko kwestia czy się "wstrzeliliśmy". W każdym razie teraz może będzie łatwiej :)
11 lata 11 miesiąc temu #527313 przez Agusia83
Gosiu, bo w roznych etapach cyklu szyjka sie rozwiera i zamyka...gdy nadchodzi owulacja opuszcza sie, mieknie i otwiera, a zaraz po niej unosi do gory, twardnieje i zamyka...po to by znow sie obnizyc na @...gdy jest otwarta mozna wyczuc taka dziurke w srodku...gdy jest zamknieta, wyczuwalny jest tak jakby kulka..taki nosek...
11 lata 11 miesiąc temu #527314 przez gosia28
ViFi napisał:

MoNiaaa napisał:

ViFi do krakowa mam sporo prawie 100 km a czemu pytasz??pewnie jakis dobry lekarz tam jest ale prywatnie???

Julce na szczescie goraczka spadla ale w nocy sie rzucala strasznie jutro ja zapisze do lekarza niech ja zbada bo kaszle nieladnie :(
i zlobek w tym tygodniu pewnie odpuscimy

ferritka dziewczyny tu mowie ze najwiecej dzieci z cykli straconych takze masz podwojna szanse teraz na pozytywny tescior :)

tam znam... mogę podać Ci namiary. Ja mieszkam 50km.

prywatnie miałaś te wszystkie badania czy na fundusz. Napiszesz coś więcej. Ja kce, poproszę te namiary do Krakowa jeśli można, jeśli taki szpec prawdziwy.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #527317 przez Ania87
ja mam bole owulacyjne i sluz, z tym ze chce to zmonitorowac aby wiedziec czy bole zaczynaja sie pjawiac przed owu czy po.

Świadome decyzje dojrzewają powoli...
11 lata 11 miesiąc temu #527323 przez anoda89
Ja bym chciała wiedzieć kiedy w ogóle mam owulke. Ostatnio bolał mnie brzuch mniej więcej jak wypada owulacja ale kij go wie czy to to czy tak bolał. Pomierzę tempke i się przekonam.
11 lata 11 miesiąc temu #527326 przez ferritka
Agusia83 napisał:

Gosiu, bo w roznych etapach cyklu szyjka sie rozwiera i zamyka...gdy nadchodzi owulacja opuszcza sie, mieknie i otwiera, a zaraz po niej unosi do gory, twardnieje i zamyka...po to by znow sie obnizyc na @...gdy jest otwarta mozna wyczuc taka dziurke w srodku...gdy jest zamknieta, wyczuwalny jest tak jakby kulka..taki nosek...

dziurka, kulka, nosek... mózg na ścianie ;> zaczynamy polowanie ;)) B) B) w zyciu bym nie umiała stwierdzić czy mam nosek czy dziurke-kulke. A ktora to tu z mikroskopem czaruje ?? i jak to wygląda, że co się pod tym mikroskopem oglada? sluz? patrzcie ile metod nie do ogarnięcia ;///

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527329 przez Agusia83
ferritka, nosek (kulke idzie wyczuc) a dziurke czujesz, ze opuszek palca mozesz wsadzic :silly:

ale to prawda mnostwo metod....kiedys wdzialam taka strone ze zdjeciami szyjki...jak chcecie to poszukam..tyle, ze nie sa to zbyt przyjemne zdjecia :silly:
11 lata 11 miesiąc temu #527338 przez ferritka
Agusia83 napisał:

ferritka, nosek (kulke idzie wyczuc) a dziurke czujesz, ze opuszek palca mozesz wsadzic :silly:

ale to prawda mnostwo metod....kiedys wdzialam taka strone ze zdjeciami szyjki...jak chcecie to poszukam..tyle, ze nie sa to zbyt przyjemne zdjecia :silly:

głupio to zabrzmi jak powiem, że sobie sprawdze ;/ yyy czyli powinnam mieć teraz dziurkę bo mam owu, tak ? ;)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #527339 przez anoda89
Pani przy tym Wiesiołku trza tempke mierzyć. Popłakałam się jak ta dziewczynka się wczuwa.
11 lata 11 miesiąc temu #527350 przez gosia28
ferritka napisał:

Agusia83 napisał:

dziurka, kulka, nosek... mózg na ścianie ;> zaczynamy polowanie ;)) B) B) w zyciu bym nie umiała stwierdzić czy mam nosek czy dziurke-kulke. A ktora to tu z mikroskopem czaruje ?? i jak to wygląda, że co się pod tym mikroskopem oglada? sluz? patrzcie ile metod nie do ogarnięcia ;///

ferritka rozbroiłaś mnie :) no naprawdę :lol:
a mikroskop ponoć fajna rzecz, osobiście nie korzystałam ale czytałam. Nanosi się ślinę albo śluz bodajże i w okresie owulacji widać jak tworzy się z tego taka paprotka (charakterystyczny obraz tylko w tym czasie) potem jest po parociach :lol:

agusia ja dałam sobie spokój z tą szyjką, bo tyle razy to czytałam, ale w praktyce jakoś ciężko mi było określić. Zostanę przy śluzie bo jest on u mnie wyrażnym objawem i zgadzało się to z monitoringami, których miałam mnóstwo.

anoda słyszałam, że ten olej z wiesiołka jest ok. na śluzik :)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 11 miesiąc temu #527351 przez GwenB
Wpadałam się przywiatać.
Ania witaj ;)

Gosia trzymam kciuki, żeby sie psiak znalazł, tym bardziej, ze jeszcze takie mrozy teraz :/

Zasypało nas śniegiem niestety :/

Widziałam, że pisałyście o temperaturze, pod pachą zupełnie odpada, bo wtedy mamy temperaturę zewnętrzną, a do obserwacji jest konieczna temperatura wewnętrzna ciała, więc do wyboru 3 miejsca ;P

Monia z tego co się orientuję to jest możliwe mierzenie temperatury i obserwacja przy pracy na zmiany, ale musiałbyś się bardziej zagłębić w temat i poszperać w necie :)

Z szyjką tez kiedyś próbowałam, ja jestem w stanie stwierdzić czy jest miękka czy twarda, natomiast gorzej mi idzie z wysokością, mam wrażenie, ze ona zawsze tak samo :/ więc dałam sobie z tym spokój.. poza tym mam tyle innych objawów na owulkę i wyczuwalny skok temperatury nawet bez mierzenia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
11 lata 11 miesiąc temu #527352 przez ViFi
MoNiaaa napisał:

ja potrzebuje wykryc owulke zeby poziom progersteronu sobie moc zbadac wydaje mi sie ze mam regularnie bo 3 razy zaszlam w ciaze za pierszym podejsciem...w sumie to w tych testach zielona jestem i po przygodach gosi szydlowkiej jestem przerazona z enie bede mogla ich zinterpretowac dobrze ale sprobuje.od ktorego dnia cyklu wogole powinno sie je robic??ja na allegro widzialam za 15 zl 30 szt + przesylka chyba sie oplaca???ale i tak dopiero w nastepnym cyklu bede mogla zaczac obserwacje bo po tym poronieniu nie wiem kiedy @ bedzie

jeszcze pytanie do dziewczyn z dziecmi..czm mozna smarowac dziecko na noc zeby katar nie przrszkadzal??slyszalam keidys o jakims olejku al enie pamietam co to mialo byc???

ja jutro po poludniu w pracuy jestem wiec bede do 20 dostepna tylko dla was i pisze sie na syropek!!!:)

sylwus Kacperek ma zabojczy usmiech i te oczka!!! :kiss: :kiss: :kiss: moze ich sparujemy z Julka??:D:D:D

to mierz temperature szkoda pieniedzy na testy owulacyjne....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #527355 przez Agusia83
ferritka, pewnym sensie tak...ale uwazaj, ostronie...wiem, ze dokladnie umyjesz dlonie itd..ale jak pisalam, latwo o infekcje...
11 lata 11 miesiąc temu #527363 przez ferritka
tak samo jak tu radzicie z tym wiesiołkiem.. kolezanka mi kiedyś poradziła pokrzywe na włosy. no to kupiłam i piłam tą wstrętną pokrzywe ( smakuje jak stare siano i skarpetki ) i piłam tak chyba z 2 tygodnie dzień w dzień...i łysa bym została ;(((( dlatego boje się teraz takich specyfikow ;DD

co do tej szyjki, to ja się zastanowie czy to sprawdzę. bo jeszcze tam nic nie znajdę i mi się jakas panika załaczy :))

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka