- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
- Otrzymane podziękowania: 0
Gwen, nie widac zdjecia...
reakcja meza...super
mozesz jeszcze raz napisac jakie mialas tsh?
Ja ,np: teraz chorowalam na zapalenie oskrzeli...oprocz antybiotyku zazywalam sterydy, ktore naruszyly mi produkcje tsh...i 3 dni temu mialam 3,21...tak wiec oprocz euthyroxu dostalam jeszcze jeden lek na zbicie...
Miałam 3,90 (badania robiłam w połowie grudnia), biorę już podwyższoną dawkę od 2 tygodni, oprócz tego mam brać też jod (niby na wszelki wypadek jakbym była w ciąży, no i widać lekarka wykrakała ) jak będę w ciąży kazała mi zwiększyć od razu dawkę o 25%, ale jak już ostatno podnosiłam to nie będzie za duży szok dla organizmu?
A zdjecie jest caly czas za duze. Jakie powinno miec rozmiary, zeby przeszlo?
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Agusia83 napisał:
Gwen, nie widac zdjecia...
reakcja meza...super
mozesz jeszcze raz napisac jakie mialas tsh?
Ja ,np: teraz chorowalam na zapalenie oskrzeli...oprocz antybiotyku zazywalam sterydy, ktore naruszyly mi produkcje tsh...i 3 dni temu mialam 3,21...tak wiec oprocz euthyroxu dostalam jeszcze jeden lek na zbicie...
Miałam 3,90 (badania robiłam w połowie grudnia), biorę już podwyższoną dawkę od 2 tygodni, oprócz tego mam brać też jod (niby na wszelki wypadek jakbym była w ciąży, no i widać lekarka wykrakała ) jak będę w ciąży kazała mi zwiększyć od razu dawkę o 25%, ale jak już ostatno podnosiłam to nie będzie za duży szok dla organizmu?
A zdjecie jest caly czas za duze. Jakie powinno miec rozmiary, zeby przeszlo?
150k moze miec
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
ViFi kobieto, nie mogę wyjść z podziwu. Ty po medycynie jesteś?[/quote]
duzo czytam a czasami sytuacja zmusiła
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
ViFi napisał:
gosia28 napisał:
ja dziewczyny już po rozmowie kwalifikacyjnej. Poszło nie najgorzej- pytanie o wykształcenie, doświadczenie zawodowe i 3 pytania z prawa podatkowego. Gdzieś za 2 dni wyniki, ale oczywiście się nie spodziewam, żeby los się aż tak do mnie uśmiechnął (ponad 70 kandydatów no i z nieoficjalnych źródeł dwie osoby "podobno mają chody", a stanowisko tylko jedno ), ale co mi tam pomarzyć...
Monia ja też myślę, że to zatoki- paskudna sprawa i ciężko się leczy.
Odebrałam wyniki histopatologii łóżyska, pępowiny i błon płodowych- bez istotnych oschyleń mikroskopowych.
No niby dobrze, ale przyczyny dalej brak. Narazie tylko ten paciorkowiec i ogromny pech... dostałam od gina zestaw badań na tą krzepliwość, wymazów narazie się nie da, zn. da się, ale mam wciąż stan zapalny więc czekamy, aż się to ustabilizuje.
Na paciorkowca musicie być przeleczeni oboje.... ile masz OB???? ASO????
Często chorujesz na anginy???
Na angine no nie specjalnie choruję, właściwie to nie pamiętam kiedy.
A co ma do tego wszystskiego badanie ob i aso? No i ten paciorkowiec, ja nie powinnam go już mieć bo w szpitalu wyleczyli, gin ma jeszcze pobrać wymazy żeby zbadać dla pewności ale narazie ze względu na stan zapalny przełożył to na kolejną wizytę. A mąż to nie powienien wcześniej mieć wykonanie badanie na nosicielstwo tego dziada? Wiesz jakie to badanie? Jakiś posiew z nasionek czy jak? Kto powinien go ewentualnie z tego leczyć?
Mała dzieciaki super. I ta letnia pora, ach się marzy
zawsze sie leczy oboje partnerów bo mozesz złapac II raz
Paciorkowic lubi siedziec na migdalach....
ViFi
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
oj tak, najwspanialsze uczucieLacrijka napisał:
Dzięi za pociezenie..zobaczymy co będzie dalej..
dalej to będzie tak że niedługo poczujesz kopy ....z 4 butów!!!
Też o tym słyszałam, że paciorkowiec lubi migdałki. Ja niezliczone ilości razy miałam anginę
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
a mój mąż miał UWAGA .... tsh 177!! lekaze 2 razy mu powtarzali badania bo mysleli ze pomylka w labku byla
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Angelika, 3,9 to norma...ale w ciazy powinno sie miec ponizej 2...wowczas bardzo rosnie zapotrzebowanie na tsh...tym bardziej na poczatku ciazy...niestety, ale dzidzia wszystko z nas wyjada a najlepiej to kontrolowac, bo mozna dziecku przekazac ta chorobe...
Jestem w szoku, ze Twoj maz mial tak wysokie stezenie...tym bardziej, ze choroby tarczycy w wiekszosci przypadkow dziedzicza kobiety...
Jesli chcielibyscie sie starac o kolejna dzidzie, to ja bym meza przebadala...
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
@nulka napisał:
oj tak, najwspanialsze uczucieLacrijka napisał:
Dzięi za pociezenie..zobaczymy co będzie dalej..
dalej to będzie tak że niedługo poczujesz kopy ....z 4 butów!!!
Też o tym słyszałam, że paciorkowiec lubi migdałki. Ja niezliczone ilości razy miałam anginę
Ja miałam czesto anginy usunełam migdały i bakterie paciorkowca znalazły sobie inna część ciała macice Ale Aso miałam wysokie 500 i musiałam je usunąc... anginy uszkodziły stawy i serce....zwapniona, niedomykala zastawka mitralna....ciąża jest wysiłakiem dla mojego serca.... nie moge rodzić naturalnie (II faza pododu) tylko cesarka....
ViFi