BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #536170 przez studentkaae
ViFi napisał:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

studentkaae napisał:

Gosia - idziesz na betkę?

28 marca mam wizytę u ginekolog.... ale pójdę wcześniej priv żeby wybadać czy jest ok na betę jak się dowiem gdzie to i jak się to robi i ile trzeba zapłacić to też się wybiorę.

Wiecie że jestem przeciwna badaniu wczesnemu w ciąży......

Vifi - dlaczego?
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #536175 przez anoda89
myszadlowska gratuluje :kiss: :kiss: :kiss: No to bociek szaleje :laugh:
11 lata 11 miesiąc temu #536177 przez ferritka
Gosiu, u mnie bete zrobisz w każdym laboratorium gdzie pobierają krew, również w szpitalu. rano robisz i po południu wynik, koszt to od 25 do 30 zł zależy gdzie :)))

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #536180 przez ViFi
studentkaae napisał:

ViFi napisał:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

studentkaae napisał:

Gosia - idziesz na betkę?

28 marca mam wizytę u ginekolog.... ale pójdę wcześniej priv żeby wybadać czy jest ok na betę jak się dowiem gdzie to i jak się to robi i ile trzeba zapłacić to też się wybiorę.

Wiecie że jestem przeciwna badaniu wczesnemu w ciąży......

Vifi - dlaczego?

Przy wczesnych badaniach można obruszać ciąże.....i trudno ją donosić....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #536184 przez emka
Feritka oj do rana ci zejdzie :woohoo: ale kochana

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #536186 przez emka
Hej kochane!
Gosiula strasznie sie ciesze!!! Trzymam kciuki zeby fasolka sie pieknie rozwijala :) a nie mowilam, ze bocian przez moje pomorskie niebo lecial do ciebie!!!! :-) buziakuje, dbaj o siebie

Wifulka hmm nie znam sie na tych badankach, wierze ze uporzadkujesz te wszystkie sprawy i szybko wrocisz do formy, daj znc to bociek poleci do ciebie bez kolejki:-) trzymaj sie ciepelko :-)

Mirella zobacz jak tu wszystkie sie o ciebie troszcza, wracaj do nas szybciusio:-)

Lakrus bozsz co za cudny obrazek, niesamowicie to wyglada :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 11 miesiąc temu #536191 przez gosiak
Gosiu gratulacje :laugh:

Feritka to i ja pomodle sie za Ciebie jak Ty tak za wszystkie:)

Lacruś słodkie te Twoje bąbelki :kiss:

@nulka maczam se girki dolewajac gorącą wodę, popijam ferweksa i herbatke i opatulona siedzę i czuje juz że mi lepiej, zobaczymy jutro ;)

Dobranoc :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536192 przez gosia28
Gosia- strasznie mocno gratuluję, a się sypnęły te teściory pozytywne, aż miło :) oby dobra passa trwała bo dziewczyny w kolejce ;)

Iwonta leżakuj spokojnie, jutro pewnie będzie inny gin to może spokojnie porozmawiasz, co by Cię nieco uspokoił, nie denerwuj się bo to szkodzi :kiss:

Pani co za ludzie to nie wiem, czasem mi się zdaje, że ludzie tylko wyglądają na ludzi, ale mają z nimi mało wspólnego. Gość powiedział, że to syn z synową psa przywieźli do domu.
Dziewczyny ja sobie myślę, że może sprzedać go chcieli albo na konserwy szykowali bo fakt faktem psisko najedzone było i z wagi to on tam nie zleciał, ale obroża już ściągnięta. Czy Wasze czworonogi też śpią na grzbiecie z nogami do góry? hihi ja nie wiem co to za pies ale sika jak dziewucha i chrapie czasami :lol:
Emka a goldena polecam- wspaniała rasa, pies rodzinny

Elmirka- spokojnie, napewno wkrótce los się uśmiechnie :) z dupkiem to trza by ostrożnie bo faktycznie za wcześnie nie wskazany. Faza lutealna jest stała, zazwyczaj 14 dni więc odejmij to od długości Twojego cyklu i powinnaś wiedzieć wówczas kiedy u Ciebie owulka.
Co do plemniczków to za długo przetrzymane to też nie za zadrowo, 3 dni przerwy im wystarczą przed dniami płodnymi, a potem w dniach płodnych no to tylko kochana szaleć :)
dla mnie testy owulacyjne były stresujące, ze 4 cykle stosowałam i porzuciłam. Najlepiej je robić o mniejwięcej jednej porze, popołudniowej czy tam wieczornej (nie z porannego moczu). A teściora nie możesz trzasnąć w pracy?

dzidzia Ty to jesteś aparatka :)

ferritka te lodowisko jest od Ciebie aż do mnie strach bez kolców z domu wyść.

gosiak- piękny wiersz

Lacrijka dzidziole cudne :kiss: :kiss:

Vifi no kurczę w końcu musi być dobrze :)

u mnie z tego lodowiska na dworze linie pourywało, kurcze problemy z netem od południa wrrr

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
11 lata 11 miesiąc temu #536194 przez ferritka
dziękuje Gosiak :*

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #536207 przez dzidzia1234
mszydłowska - GRAAAAAAAAAAAAAATKIIIIIIIIIIII

ferritka- ja bym od góry leciała z guzikami , ale był stary i fu

iwonta- trzymaj się ciepło kochana

mireka - buziole

jak się modlicie to za mnie poproszę???????

i więcej ne pamiętam
11 lata 11 miesiąc temu #536210 przez ferritka
dzidzia1234 napisał:

mszydłowska - GRAAAAAAAAAAAAAATKIIIIIIIIIIII

ferritka- ja bym od góry leciała z guzikami , ale był stary i fu

iwonta- trzymaj się ciepło kochana

mireka - buziole

jak się modlicie to za mnie poproszę???????

i więcej ne pamiętam

amen.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #536216 przez gosiak

A to myślę ze bedzie dobra nuta na nasz zlot staraczkowy :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
11 lata 11 miesiąc temu #536223 przez ViFi
gosia28 napisał:

Gosia- strasznie mocno gratuluję, a się sypnęły te teściory pozytywne, aż miło :) oby dobra passa trwała bo dziewczyny w kolejce ;)

Iwonta leżakuj spokojnie, jutro pewnie będzie inny gin to może spokojnie porozmawiasz, co by Cię nieco uspokoił, nie denerwuj się bo to szkodzi :kiss:

Pani co za ludzie to nie wiem, czasem mi się zdaje, że ludzie tylko wyglądają na ludzi, ale mają z nimi mało wspólnego. Gość powiedział, że to syn z synową psa przywieźli do domu.
Dziewczyny ja sobie myślę, że może sprzedać go chcieli albo na konserwy szykowali bo fakt faktem psisko najedzone było i z wagi to on tam nie zleciał, ale obroża już ściągnięta. Czy Wasze czworonogi też śpią na grzbiecie z nogami do góry? hihi ja nie wiem co to za pies ale sika jak dziewucha i chrapie czasami :lol:
Emka a goldena polecam- wspaniała rasa, pies rodzinny

Elmirka- spokojnie, napewno wkrótce los się uśmiechnie :) z dupkiem to trza by ostrożnie bo faktycznie za wcześnie nie wskazany. Faza lutealna jest stała, zazwyczaj 14 dni więc odejmij to od długości Twojego cyklu i powinnaś wiedzieć wówczas kiedy u Ciebie owulka.
Co do plemniczków to za długo przetrzymane to też nie za zadrowo, 3 dni przerwy im wystarczą przed dniami płodnymi, a potem w dniach płodnych no to tylko kochana szaleć :)
dla mnie testy owulacyjne były stresujące, ze 4 cykle stosowałam i porzuciłam. Najlepiej je robić o mniejwięcej jednej porze, popołudniowej czy tam wieczornej (nie z porannego moczu). A teściora nie możesz trzasnąć w pracy?

dzidzia Ty to jesteś aparatka :)

ferritka te lodowisko jest od Ciebie aż do mnie strach bez kolców z domu wyść.

gosiak- piękny wiersz

Lacrijka dzidziole cudne :kiss: :kiss:

Vifi no kurczę w końcu musi być dobrze :)

u mnie z tego lodowiska na dworze linie pourywało, kurcze problemy z netem od południa wrrr

========
wg książki "Ja i mój cykl" prof. dr med. Josef Rötzera
str.139 "....w normalnym cyklu odstęp od dnia owulacji do miesiączki wynosi około 12 do 16 dni. Dlatego w zależności od długości danego cyklu można każdorazowo określić, gdzie znajduje się 5 dni możliwej płodności
np cykl 23-dniowy owu miedzy 8 a 12 dc
cykl 30-dniowy owu wypada od 15 do 19 dc
cykl 39-dniowym owu wypada od 24 do 28 dc..." Gorąco polecam

Ja miałam cykl 40 dniowy owu w 28 dc lekarz wtedy spisał go na staty ze bezowulacyjny bo miałam monitorowany,
a w 38-dniowym owu w dniu 24dc

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #536226 przez dzidzia1234
a ja miała przeczytać kuwa tylko jeszcze dwie strony i mam pianę na pysku , bo w tym momencie nie zostawię- fuck!
11 lata 11 miesiąc temu #536235 przez gosia28
Zgadzam się, że II faza prawidłowo trwa między 12-16 dni dlatego napisałam, że średnio trwa 14 dni. W literaturze można też znaleść, że u konkretnej kobiety 2 faza jest stała czyli jeśli w danym cyklu trwa 13 dni to w pozostałych też teoretycznie powinna trwać 13 dni (jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia). Ruchoma zaś jest I faza cyklu- ta od momentu @ do owulacji. Czy się mylę?

Kurcze bezsenność to straszna sprawa :(

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia