- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #599055 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Lacra Ja tam w te "antykolkowe" wcale nie wierze! Moja Wiki miała kolki do 6 miesiąca. Jedyne co pomagało to ciepła pielucha na brzuch. Na szczęście dziecko tego nie pamięta i rodzice szybko zapominają.
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Temat został zablokowany.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599079 przez Agusia83
hejka...ja tez chcialam wam pokazac zdjecie pasujace do dzidiejszego pierwszego dnia wiosny...niech zaswieci sloneczko w kazdym zakatku Polski
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez Agusia83.
- nefretete666
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
11 lata 9 miesiąc temu #599082 przez nefretete666
smoczki antykolkowe to bujda, wazny jest odpowietrzenie w butelce mojemu Kubie na kolki pomogly butelki Dr Brownsa i MAM a kolki zacezly sie od Aventu i tez smoczki mialam antykolkowe niby
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 10
11 lata 9 miesiąc temu #599087 przez Lacrijka
Ja kupiłam takie coś, nibycała butelka jest antykolkowo urządzona
allegro.pl/tommee-tippee-antykolkowy-zes...cja-i3095284807.html
Gosiak, fajna ta mała Moje tez takie będą hihi
allegro.pl/tommee-tippee-antykolkowy-zes...cja-i3095284807.html
Gosiak, fajna ta mała Moje tez takie będą hihi
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599095 przez sylka
Lacrijka napisał:
Z laktatorów moge polecić avent reczny
co do Aventu sa 2 rodzaje butelek z dodatkowym zaworkiem i schowanym systemem antykolkowym w smoczku. Ja miałąm taki nakładany zaworek antykolkowy na butelkę i dopiero na to szła nakładka zakręcana ze smoczkiem Zaworek
Co do skuteczności sie nie wypowiem bo Kubuś nigdy nie miał kolki. Jedyne co to prężył siejak miał puścić baczka, czyli typowe wzdęcie.
Ja polecam Avent i Dr Browns te 2 mam wypróbowan i moze z czystym sumieniem polecić. Browns ma super mały i cienki smoczek. Sprawdziłą mi sie przy dokarmianiu jak Kuba nie umiał dobrze łapać piersi. Fajny system antyklkowy. Aventu uzywałam jak smoczek brownsa mu się znudził. Był na piersi i co jakiś czas z butelek dostawał MM, moje mleko lub wodę czy koperek. Obie butelki sprawdziły sie przy karmieniu piersia i nie spowodowały rzutu na samą butlę.Mamy, mamy !!!
Kupilam zestaw butelek z Aventu i zestaw z Tommy Tippe (czy jakos tak) no i mam pytanko, sa jeszcze jakies fajne na spróbe ?? Co polecacie ??
Z laktatorów moge polecić avent reczny
co do Aventu sa 2 rodzaje butelek z dodatkowym zaworkiem i schowanym systemem antykolkowym w smoczku. Ja miałąm taki nakładany zaworek antykolkowy na butelkę i dopiero na to szła nakładka zakręcana ze smoczkiem Zaworek
Co do skuteczności sie nie wypowiem bo Kubuś nigdy nie miał kolki. Jedyne co to prężył siejak miał puścić baczka, czyli typowe wzdęcie.
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez sylka.
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #599115 przez GwenB
Kurcze, czytam a tu co chwilę ktoś choruje lub w szpitalu.. Zdrowia dla Wszystkich!
A ja przychodzę z dziwnym pytaniem, więc się nie śmiejcie od dwóch dni mam coś co wygląda jak uczulenie na brzuchu, ale raczej to wykluczam, nie używam nowych kosmetyków ani proszków, to co zwykle, zresztą mam to tylko na brzuchu.. czerwone plamki, swędzą, no jak pokrzywka wygląda.. czy to jest możliwie żeby robily mi się rozstępy?
wiecie w ogóle jaki jest proces ich tworzenia? bo ja nie miałam z tym nigdy styczności
spytam się w poniedziałek lekarza, ale do tego czasu nie wiem co z tym robić.
Wczoraj posmarowałam oliwką i jest jakby trochę lepiej..
A ja przychodzę z dziwnym pytaniem, więc się nie śmiejcie od dwóch dni mam coś co wygląda jak uczulenie na brzuchu, ale raczej to wykluczam, nie używam nowych kosmetyków ani proszków, to co zwykle, zresztą mam to tylko na brzuchu.. czerwone plamki, swędzą, no jak pokrzywka wygląda.. czy to jest możliwie żeby robily mi się rozstępy?
wiecie w ogóle jaki jest proces ich tworzenia? bo ja nie miałam z tym nigdy styczności
spytam się w poniedziałek lekarza, ale do tego czasu nie wiem co z tym robić.
Wczoraj posmarowałam oliwką i jest jakby trochę lepiej..
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 9 miesiąc temu #599141 przez Mirella
Gwen, może brzuch Ci rośnie i tak reaguje? Ja na rozstępy używałam kremu dla kobiet w ciązy Gerbera, taki z kangurkiem, robił to co do niego należało, rozstępów nie miałam.
Co do butelek i smoczków to ni cholery nie wiem o czym gadacie Duśka miała zwykłe szklane butelki canpola i takie same smoczki, raz sie mąż wygłupił i kupił smoczki nuka to ich wcale nie chciała. Kolkę miała raz w życiu jak na cycu była, potem na tych butelkach już nigdy. Te smoczki też mają dziurkę do odpowietrzania, czasem śmieszne dźwięki wydaje
O takie coś to jest
Co do butelek i smoczków to ni cholery nie wiem o czym gadacie Duśka miała zwykłe szklane butelki canpola i takie same smoczki, raz sie mąż wygłupił i kupił smoczki nuka to ich wcale nie chciała. Kolkę miała raz w życiu jak na cycu była, potem na tych butelkach już nigdy. Te smoczki też mają dziurkę do odpowietrzania, czasem śmieszne dźwięki wydaje
O takie coś to jest
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 43
11 lata 9 miesiąc temu #599172 przez Dave
fryzjer zaliczony, brewki zrobione i od razu lepiej.
pomijam fakt,ze moje wlosy zeswirowaly, bo nie wiedziec skad, koncowki zlapaly na fioletowo.
co do butelek-mialam avent i ok. z TT sie smok wciagal do srodka. ale moja Maja nie miala kolek a butla poszla w ruch chyba po 4miesiacach dopiero. dostawala moje mleko.
o dr Brown slyszalam dobre opinie.
jeju jaka ujowa pogoda u mnie jakas porazka:-(
pomijam fakt,ze moje wlosy zeswirowaly, bo nie wiedziec skad, koncowki zlapaly na fioletowo.
co do butelek-mialam avent i ok. z TT sie smok wciagal do srodka. ale moja Maja nie miala kolek a butla poszla w ruch chyba po 4miesiacach dopiero. dostawala moje mleko.
o dr Brown slyszalam dobre opinie.
jeju jaka ujowa pogoda u mnie jakas porazka:-(
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #599184 przez GwenB
Mirella no rośnie właśnie, rośnie powoli, ale żeby aż tak reagował? to mnie nie pocieszyłaś Pojadę dzisiaj po jakiś krem i sprawdzę czy coś się zmieni. Zawsze jest szansa ze to uczulenie, tylko za cholere nie mam pomyslu na co
A pogoda do duuupyyy! mialam nadzieję, ze będzie można zimowy płaszcz do szafy wrzucić i wyciągnąć cos lżejszego, ale nic z tego :/
A pogoda do duuupyyy! mialam nadzieję, ze będzie można zimowy płaszcz do szafy wrzucić i wyciągnąć cos lżejszego, ale nic z tego :/
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202