BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 2 miesiąc temu #55028 przez gosiak
Ja już po dentyście masakra tak mnie wymęczył i to jeszcze nie koniec kanałowo właśnie leczę i muszę to teraz skończyć bo mi zęba rozgrzebał jakieś lekarstwo dał, no i za tydzień mam zaś wizytę i się boję że zdjęcie mi będzie robił:( nie wiem chyba przerwę w tym miesiącu staranka a właśnie mam szczytowe dni...buuu kurcze jakbym zafasolkowała to za tydzień by był dopiero początek ciąży jak myślicie zaszkodziło by to ewentualnej ciąży, czy te zdjęcia zęba są szkodliwe dla troszkę starszej ciąży? nie wiem co robić, szkoda mi cyklu ale zaś muszę skończyć to leczenie...chyba że dwa dni przed dentystą strzeliła bym betę dla pewności...
Magduś no to troszkę musisz czekać, zaopatrz się w dobre tabletki i jak Agusia pisze najlepiej podusia i nyny :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
14 lata 2 miesiąc temu #55030 przez Asik
Gosiaku kochany nie przejmuj się :) zdjęcie zęba to nie RTG płuc czy nerek ,jest wysooooko
:D no a poza tym to przecież zanim którakolwiek kobietka się dowiaduje o ciąży to mijają jakieś dwa tyg od zapłodnienia a przez ten czas fasolka jest chroniona i nic jej nie szkodzi bo dopiero wędruje jajucho żeby się zagniezdzić :D i nie ma połączenia z organizmem mamy czyli ewentualne lekarstwo ,które da Ci za tydzień nie ma znaczenia :D możesz oczywiście wspomnieć że starasz się o fasolkę ale denciak Cię uspokoi :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 2 miesiąc temu #55034 przez gosiak
No właśnie Asiu tak myślę że nic złego tak wcześnie by się nie stało tylko że przed drzwiami do dent. pisze żeby przed zdjęciem powiedzieć że się jest w ciąży, ale ja myślę że tu chodzi o takie już naprawdę kilu tygodniowe potwierdzone ciąże

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #55044 przez Mała
Zapomniałam Wam napisać, że lekarz stwierdził,że moja macica jest większa, jak ta z 5 tyg. ciąży. Tak się zastanawiam co to może znaczyć, bliźnięta? :unsure:

Mnie kobieta z rentgena zawsze pytała, czy nie przypuszczam, że jestem w ciąży. Dodam,że nie ja miałam rtg tylko mój synek, a ja byłam tylko w tym pomieszczeniu.
14 lata 2 miesiąc temu #55051 przez gosiak
Mała napisał:

Mnie kobieta z rentgena zawsze pytała, czy nie przypuszczam, że jestem w ciąży. Dodam,że nie ja miałam rtg tylko mój synek, a ja byłam tylko w tym pomieszczeniu.

dobrze wiedzieć więc mam 3 możliwości, stracić cykl, zrobić bete przed pójściem do denyt.bo na test to i tak za szybko będzie, albo niech kończy zęba bez zdjęć i zaryzykować że ząb może nie być w 100% dobrze zrobiony...a kanałowe to ciągnie za kieszeń :(

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 2 miesiąc temu #55055 przez bewipo
Jeny dziewczyny właśnie wróciłam od gina i chyba padnę zaraz. Podejrzenie o ciążę bliźniaczą!! Na razie widać jedno bijące serduszko i drugi cień jest, jeśli to drugie dziecko to jeszcze za małe żeby zobaczyć. W poniedziałek idę żeby potwierdzić... Kurde ale szok!! Muszę się jakoś pozbierać z tą myślą.
14 lata 2 miesiąc temu #55057 przez magduska
kurcze bewipo jesli blizniacza ciaza to wspaniale ;-)) trzeba sie cieszyc ogromnie,ja bym skakala z radosci,wiadomo szok,ale jaka radosc podwojna
14 lata 2 miesiąc temu #55060 przez magduska
bewipo jesli strzal to az podwojny hehe :-)))

a ja jestem dzis taka glodna,ze hej,nigdy nie jadalam paczkow,a dzis rano zjadlam jednego,a niedawno frytki z surowka i paczek na deser hehe:-)))))))ale trzeba uwazac z tym jedzeniem,gdzyby byla fasolka to moze bym sie az tak nie przejmowala,ale niestety tzrab dbac o figurke hee :-) ;-)))
14 lata 2 miesiąc temu #55062 przez Mała
bewipo wooow. Niezła kumulacja :)
14 lata 2 miesiąc temu #55065 przez Marta M
Wow Bewipo :) Ja dwa i pol tygodnia temu uslyszalam to samo, ze dwa pecherzyki...ale dzisiaj jest tylko jeden...moj dzidzius ma 8mm i serduszko bije 133/min :):) Jaka jestem szczesliwa :):)
14 lata 2 miesiąc temu #55069 przez Marta M
Wrzesnioweczki zapraszam do nowego watku: mamusie wrzesien 2011 :):)
14 lata 2 miesiąc temu #55070 przez bewipo
No to super Marta, teraz wrześniówki można zakładać :)
U mnie to w jednym pęcherzyku wszystko :) Ale z USG wynika że pęcherzyk jest wielkością jak na 7 tydz 2 dz, a dzidziuś ma 3 mm (jak na 5 tydz 6 dz), ale nie mam ile bije serduszko, ale widziałam że bije :)
14 lata 2 miesiąc temu #55073 przez Sylwik
Witam wszystkie staraczki i przyszłe mamusie :)
Bewipo podwójne gratulacje!!! super :laugh: Marta cieszę się bardzo że z Twoją dzidzią wszystko ok, ja idę jutro do lekarza, dziś odebrałam wyniki badań i nie wszystkie są ok, cztery parametry są za wysokie albo za niskie, ale nie o dużo. Zobaczymy co lekarka jutro powie...mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok , ehh...dziś to chyba nie przespana noc będzie :dry: Prosze trzymajcie kciuki za nas, jak tylko wrócę po 15 to się odezwę...
Narazie zmykam ...miłego wieczorka papatki
14 lata 2 miesiąc temu #55077 przez gosiak
haha Bewipo super jak coś to będzie podwójna radość:)
Marta no widzę suwaczek w końcu jest:) super cieszę się i dbajcie dziewczyny o siebie :kiss: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #55082 przez Marta M
To jest zdjatko z usg: tak jak obiecalam :)
Załączniki:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka