BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 8 miesiąc temu #870754 przez marysiamarysia
:) :) Hej Wam Wszystkim :) Ferri , nie zadawaj takich pytań wiecej . Wrzucaj tego niegrzecznego Groszka . Już ciocia Marysia mu da mamę straszyć :lol:

A u mnie dziewczynki , sikanko z rana było , bo i temperatura spada juz trzeci dzień . Jedna kreska :angry: a Lutosława kopniaka dostała w tyłek i już jej nie biorę .
Teraz czekam na @ , a potem się zobaczy .

I pytanie mam , może któraś z Was wie czy jakieś zaburzenia hormonalne mogą powodować tycie , lub brak utraty wagi pomimo diety i regularnych ćwiczen?
Normalnie mnie krew zalewa . Od jakiś 3 lat przybyło mi sporo sadła , w sumie bez jakiegoś większego powodu . Żadnej zmiany trybu zycia na bardziej siedzący nie było :huh: znaczy bardziej siedzieć już się nie dało :silly: :silly: :lol: :lol:
no ale teraz od miesiąca albo i lepiej ćwicze co rano 45 minut, na orbim zadylam , poce się na nim jak świnia , diete wrzuciłam , jak niemowle normalnie co 3 godzinki małe porcje . 4 razy w ciagu dnia , no i czasem dodatkowo jak zgłodnieje to jakiś owoc wsunę . Wszystko zdrowe , gotowane , chleb piękę sama no i kurde 1kg straciłam tylko . :ohmy: :ohmy: :ohmy:
To tyle , wyrzaliłam się , poskarżyłam i czekam na Groszka :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #870761 przez studentkaae
Ferri - ufffff :kiss: :kiss: kamień z serca :) ale dobrze, że dr cud luknął co u Groszkunia słychać :) serce jak dzwon, będzie piłkarz jak nic :) dawaj nam tu fotę tego niegrzeczniucha co tyle przyszłej Mamci stracha robi :)

Marysia - koniecznie zbadaj tarczycę, bo to może być przez nią - tsh z krwi zrób.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #870764 przez marysiamarysia
Studentkaae no własnie TSH miałam robione i było w normie ,poszukam wyniku i zerkne jeszcze raz dla pewności :)

znalazłam
TSH (3 generacja ) 1,36 a normy mam wpisane 0,3-3,6 więc jest ok

10 lata 8 miesiąc temu #870774 przez studentkaae
marysiamarysia napisał:

Studentkaae no własnie TSH miałam robione i było w normie ,poszukam wyniku i zerkne jeszcze raz dla pewności :)

znalazłam

hmmmmm, no to faktycznie w normie... no to nie wiem co by to mogło być :dry:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #870775 przez Ingrid29
marysiamarysia napisał:

znalazłam

marysiamarysia samo TSH nie da Ci całkowitej informacji o tarczycy. Trzeba zrobić jeszcze dwa hormony FT3 I FT4. J miałam TSH w normie, a reszta hormonów to był szał ciał i okazało się,że mam nadczyność tarczycy (ja w przeciwieństwie jadłam dużo, a chudłam).
A tycie przy diecie i ruchu wygląda mi na niedoczyność tarczycy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #870776 przez GabrysiaSta
Witam

Ferri cudnie, że groszek rośnie! ale to było oczywiste :) czekamy na zdjątka!
marysiamarysia ja juz nie mam watpliwosci ze to @, normalnie mnie zaskoczyla malpa jedna! ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #870784 przez ferritka
B)
dzięki za dobre słowo :kiss: :kiss: Groch się pręży na poprzedniej stronie :lol: :lol:

Marysia ja też bym zbadała tsh z tą 4 i 3 odmianą :silly: zawsze lepiej zwalić na chore hormony cnie B) B)
swoją drogą weź wagę schowaj w ka , bo mięsnie ważą i może dlatego waga Twoja ani drgnie a obwody Ci się zmniejszają..zrób pomiary metrem to zobaczysz jak Ci centy lecą na łeb na szyje :lol: :lol:
ja też mam zbadać tsh bo mam te kołatania serca i to moze być od tego cholerstwa właśnie :S

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #870786 przez marysiamarysia
:) Dzięki dziewczyny , będę sie w takim razie badała :) Gabi , ja też czekam na @ więc kolejne testowanko będziemy znowu podobnie robiły :) no chyba , że ja zrezygnuję :ohmy:
Jak mnie moje dziewczyny zdenerwują , to może mi sie odechcieć , dlatego chciałabym juz być zafasolkowana i z głowy . Wtedy byłabym zadowolona . Najgorsze co mogło mnie spotkać , to mozliwość podjęcia decyzji :angry: plemniki powinny latać w powietrzu i zarażać jak grypa :lol: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #870788 przez ferritka
Marysia, plemniki to wstrętne bestie, weź Ty bielizne Twoją i Starego w jednym praniu wypierz a wieczorem popraw o się jego ręcznikiem natrzyj- tak radząna innym tym fajnym forumie - to musi zadziałaś noooo B) B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #870790 przez marysiamarysia
:laugh: Ferii :laugh: ja nie moge !!!! On ma aureolę - to nie była trąbka :blink:
no super normalnie - kształtów nabrał . Śliczności :kiss: :kiss:

A z tą bielizną to ja tak chyba zrobie a przy wietrznej pogodzie siąde okrakiem pod wiatr a gacie przed sobą powieszę :blink: , no jakoś to musi wreszcie przeleźć. :ohmy:

10 lata 8 miesiąc temu #870795 przez ferritka
oooo widzisz, z tym okrakiem dobrze myslisz....tylko czapkę załóż żeby Cię nie przewiało, wiesz zapalenie ucha fest boli :lol: :lol: :blink: :blink:

no ma piłkę, jak mu Dr Cud fote piknął to on kozłowanie główką robił, bo fikał ,kręciłsie jak na dyskotece B) B) B) fajny cnie :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #870798 przez marysiamarysia
:lol: NOOOOO :lol: SUPERAŚNY .
Dobrze , wezmę czapkę i lecę . Życzcie mi pomyślnych wiatrów hahahaha :blink: :blink: :blink: :woohoo: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #870805 przez Ingrid29
Ferri zacny groszek :kiss: :cheer: widać,że lubi jak mamusia go podgląda :silly:

10 lata 8 miesiąc temu #870821 przez ewaluacja
Ferri super groszek! :) wiedziałam, że wszystko będzie dobrze! :) B)

10 lata 8 miesiąc temu #870840 przez anoda89
Ferri ufff to teraz kobieto luzuj i daj spokój tym porządkom domowym, nic się nie stanie jak nie będzie idealnie czysto a odgruzujesz po porodzie. Groszek śliczny a w zasadzie to już malusi człowieczek się robi a nie gorszek :lol: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka