BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 8 miesiąc temu #871409 przez ewaluacja
Heja dziewczyny! ;)

Marysia ja niestety tez nie miałam żadnych objawów nadczynności, na badania poszłam od tak (może nawet coś mnie tknęło.. :P ) i nadczynność jest :P Przy okazji krwi zbadaj sobie żelazo, które tez jest mega ważne w ciąży. Jeśli robisz prywatnie to żelazo chyba nie kosztuje więcej niż ok 7zł.

U mnie bez zmian, tempka dość wysoko (ale biorę ją na chłodno :silly: ) no i czekam :P

Dziś zapowiada mi się staraaaaasznie śpiący dzień :dry: co do kawy Marysia..... ja też ją uwielbiam, ale na szczęście jakieś 2 lata temu oduczyłam sie pić z cukrem. Teraz tylko samo mleko i jest git :lol: tymb że do kawy zawsze coś przegryzę słodkiego ;) ;) ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #871414 przez meli1990
muszę spróbować z tymi koralikami z czosnku. Sobie już zapodałam wieczorem czosnek. Dzisiaj pasowało by się poprzytulać z mężem ale jak znowu będę pachnieć czosnkiem :) to mnie może nie chcieć :( ja mam ostatnio pecha co się dni płodne zbliżają to mnie coś łapie i pewnie znowu się nie uda zajść. Miłego dnia

10 lata 8 miesiąc temu #871483 przez Dave
siemano kobietki :lol: :lol: :lol: :lol:

ktoś mnie pamięta :silly: wyrwało mnie z forum, chłop w domu zero czasu, dzieciaki smarkate, młody obsypany jakimiś kropkami i jakoś dni na spidzie uciekają jak szalone.
No ale jestem, jestem :lol: :lol: :lol:

Na wstępie dodam, że dziś wredna @ w końcu się zdecydowała mnie nawiedzić :angry: :angry:

podczytuję sobie troszeczkę, ale nie nadrobię. Mam nadzieję, do Was :lol: :lol: :lol: Chociażby żeby powiedzieć dzień dobry czy dobranoc :blink:

ciao stareczki :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #871540 przez marysiamarysia
meli1990 napisał:

muszę spróbować z tymi koralikami z czosnku. Sobie już zapodałam wieczorem czosnek. Dzisiaj pasowało by się poprzytulać z mężem ale jak znowu będę pachnieć czosnkiem :) to mnie może nie chcieć :( ja mam ostatnio pecha co się dni płodne zbliżają to mnie coś łapie i pewnie znowu się nie uda zajść. Miłego dnia

Meli nafaszeruj męża czosnkiem i nie będzie Ciebie czuł :silly:
A z czosnkiem u dziecka , to na prawdę musisz być bardzo ostrożna , rany po oparzeniu czosnkiem wyglądają jak poprzypalane papierosem podobno . Kiedyś lekarka mi mówiła . Więc ja zachowywałam wszelkie środki ostrożności . W dzień masz małego na oku , gorzej w nocy ...

Ewaluacja wszystkie badania miałam robione w styczniu , wcześniej miałam anemię i to sporą , a po kontroli idealnie wszystko wyrównałam . Także została ta tarczyca i te babskie hormony . Kurde - no zakładam że jednak wsio ok u mnie :)
A wogóle jak tak bez testa cooo??? Hmmm - dziwny ten Twój spokój :dry: :lol:
Hmmm - kawa bez cukieru - pomyślę , ale raczej taki numer nie przejdzie :ohmy:

Dave witaj kochana , witaj :kiss:

AAA i wiecie co?
Ja tam myślę, że ten test to mnie oszukał , albo go za wcześnie zrobiłam :lol: @nie ma , stopnie rosną w górę , a jak ujeżdzałam dziś orbiego , to mi się zdało , że na rzyganko mnie bierze :silly:
Więc to na pewno ciąża :lol: :lol: :lol:
Powkręcam sobie jeszcze trochę , póki mogę nie?

10 lata 8 miesiąc temu #871549 przez ewaluacja
jak to bez testa? ;D jutro termin @ jak nie przyjdzie to w pt z porannego zrobię ;) kurde... jestem szalenie ciekawa! :D
Pewnie u mnie marne szanse... za mało tego przytulania było :D ale jak tak sobie myślę, że przecież niektórzy wpadają, czasem nawet się zabezpieczając, więc jak to?! :silly: :lol: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #871566 przez marysiamarysia
Nooo, niektórzy to fik , mik i już . Sama tak miałam z trzecią , ale wtedy to chyba jakieś fatum nade mną wisiało . Takiego miałam chcica , że nawet jak mąż zasnął , bo był zmęczony to go obudziłam . Kurde , a potem gumka sie obsunęła :lol: no i mamy Zuzię . Ona jest strasznym nerwusem i teraz sie śmiejemy , że juz jako plemnik wojowała i gumkę zwaliła :lol: :lol:

No to ja trzymam kciuki za dwie kreski :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #871575 przez ewaluacja
dzięki! Kciuki jak najbardziej się przydadzą ;) :kiss:
Czyli Zuzka temperamentna dziewucha :laugh: ja tam chciałam bym mieć dziewczynkę :D kiedyś bardziej myślałam o synku, a teraz to nawet mogła bym mieć 3, 4 dziewczyny! :D ten księżniczkowy świat, haha...

10 lata 8 miesiąc temu #871583 przez marysiamarysia
:) Wczoraj na zakupach to mąż doradzał jakie podpaski mamy kupować . On lepiej się zna ode mnie . Tzn sobie ja wybieram te rzeczy , ale jeżeli chodzi o dziewczyny to on lepiej wie która jakich używa. Ja bym chciała jeszcze raz dziewczynkę , ale cóż... na to wpływu nie mamy .
Wogóle , to założę się , że gdybym mojemu dała włóczkę i wełne to by robił na drutach . Strasznie go zniewieściłyśmy :ohmy: ;)

10 lata 8 miesiąc temu #871587 przez ewaluacja
hahaha!

No i dobrze :) bynajmniej tworzycie zgraną rodzinkę ;)

10 lata 8 miesiąc temu #871596 przez marysiamarysia
ewaluacja napisał:

hahaha!

No i dobrze :) bynajmniej tworzycie zgraną rodzinkę ;)

Bywa gorąco :lol:

Ok ja zmykam trochę się ogarnę , włosy , oko itd . Bo jak wszyscy wrócą do domu to już nic nie zrobię :silly:
Miłego dnia :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #871606 przez Dave
marysia - fajnego macie faceta przy sobie :side: :side:
No i ważne że temperaturka między wami jest, a raczej ogien :lol: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #871634 przez Anabelle
marysiamarysia napisał:

:) Wczoraj na zakupach to mąż doradzał jakie podpaski mamy kupować . On lepiej się zna ode mnie . Tzn sobie ja wybieram te rzeczy , ale jeżeli chodzi o dziewczyny to on lepiej wie która jakich używa. Ja bym chciała jeszcze raz dziewczynkę , ale cóż... na to wpływu nie mamy .
Wogóle , to założę się , że gdybym mojemu dała włóczkę i wełne to by robił na drutach . Strasznie go zniewieściłyśmy :ohmy: ;)

ahhahaha mojemu by się taka terapie przydała ;D ;D

ja to najchętniej miałabym chłopca, dziewczynkę, chłopca :P lub 3 chłopców
ale zapewne dlatego, że mam teraz synka :P

10 lata 8 miesiąc temu #871667 przez Dave
A mi teraz to zupełnie obojętne. Nie mam życzeń czy dziewczynka czy chłopak.
Co do obsługi, to jak dowiedziałam się, że drugi będzie chłop to byłam lekko przerażona, bo byłam wyspecjalizowana w obsłudze dziewczynek, a tu nagle siusiak na mnie czekał. Ale jak się okzało, chłopcy są łatwiejsi w oporządzaniu.

10 lata 8 miesiąc temu #871841 przez kotek19
Witam:) Dziewczyny prosze o jakies odpowiedzi... wybaczcie ze o to prosze was ale grzebie na becie i grzebie i nic... wy mysle ze co nie co wiecie o roznych przypadkach.. a mianowicie.. ostatni okres mialam 8 lutego.. okresy mam nie az tak regularne.. raz 28 dniowe a ostatnio 33... i od tego lutego cisza.. zrobione 3 testy i nic.. pierwszy 5 dni po spodziewanym okresie drugi ok. 2 tyg a jakies 4 dni temu nastepny a na ostatnim tylko jakas szara kreska byla... czulam sie ostatnio jakby mial przyjsc okres ale nic... i dzis myslalam ze to juz... a tu tylko krew ze sluzem troszkę. . Myslalam ze sie rozkreca a tu nic... bylam u gin dwa dni temu ale okazalo sie ze nie mam jeszcze ubezp z nfz dopiero gdzies w maju...  ale jak sie nie rozkreci okres to w nast tyg pojde prywatnie.... wiecie co to moze byc? Ciaza? Po 3 testach negatywnych? ... i dopiero teraz jakies plamienie? W tym tyg powijien byc juz nastepny okres..

10 lata 8 miesiąc temu #871847 przez ferritka
Kotek, ooo no to niefajnie że takie Ci się dzieją cuda wianki i to ubezpieczenie :dry:
ale testy to wiesz , mi np bobotesty pink nie wychodziły pomimo wysokiej bety więc notesty testom nierówne...proponuje iść na betę - badanie z krwi- wydasz tyle co na dobry test a będziesz miała 100% pewności co się dzieje ...bo krew Cię nie okłamie :S
3mam kciuki żeby jednak się okazało że testy był spsute a Ty nosisz pod serduszkiem fasolkę :blush:

póki co tyle, bo idę moje dokumenty oglądać na tlc :S pewnie sobie popłacze ze wzruszenia :blink:

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka