BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 dni temu #872292 przez ewaluacja
meli masakra... kuruj się szybciutko... może jeszcze nie wszystko przekreślone?...

Co tu tak cicho?? Pewnie obiad robicie, albo jecie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #872303 przez meli1990
mam nadzieje że się uda wyzdrowieć i zajść. jeśli się nie mylę do ma dziś 14 dc. Jak będziemy mieć siłę to trzeba działać dalej :) zobaczymy co z tego bedzie

11 lata 6 dni temu #872328 przez Anabelle
guska31 napisał:

Hej dziewczyny mam takie dziwne moz pytanie ale zaczne od tego poroniłam w 11 tyg ciąży miałam ciaze zatrzymana bardzo krwawiłam i strasznie bolał mnie brzuch wiec bez zabiegu lyzeczkowania się nie obeszlo :( 5 dni temu miałam zabieg bol niesamowity po stracie dziecka.....A moje pyatnie brzmi bo slyszalam od koleżanek ze szpital ma obowiązek wystawić mi zasiadczenie o urodzeniu martwego dziecka abym mogla otrzymać zasiłek macierzyński i odszkodownie z ubezpieczenie tylko nie wiem czy tak do końca jest a nie chce robic z siebie głupiej przed lekarzem pytając o to. Za 3 tyg dostane dopiero wyniki z labolatorium i wypis ze szpitala.Powiedzcie czy to jest sens starac się o te dokumenty i czytak naprawdę jest??Dzieki wam serdecznie.

To wypisując Cię ze szpitala nie dali Ci wypisu ?
Druga sprawa, wyniki histopatologiczne za 3 tygodnie? Matko strasznie długo. U mnie 2 tygodnie się czeka, dzisiaj minęły 2 tygodnie, jutro dzwonię do szpitala.

11 lata 6 dni temu #872359 przez guska31
Nie dali mi wypisu bo to była niedziela i lekarz kazal przyjść po wypis który będzie razem z wynikiem badan za 3 tyg.Nie wiem czy isc wcześniej po wypis a później poczekać na wyniki z labolotorium co radzicie???

11 lata 6 dni temu #872368 przez ewaluacja
guska31 bardzo mi przykro..... jakoś umknął mi Twój post.... :(

11 lata 6 dni temu #872471 przez Mirella
guska31 po pierwsze przykro mi, że Cię to spotkało :kiss: po drugie na moje oko wypis powinnaś dostać wczześniej, choćby ze względu na to, że będą w nim zalecenia jak masz dalej o siebie dbać. Co do aktu zgonu dziecka, podejrzewam, że jak matka się nie upomni to lekarz na siłę nie wciśnie, to dosyć nowa sytuacja w naszym prawie, nie każda matka wie, jakie ma prawa, nie każdy lekarz chce się bawić w doradcę prawnego.

11 lata 6 dni temu #872522 przez GabrysiaSta
Witam,

przeczytałam, nadrobiłam..
meli1990 to dzisiaj ostro pewnie będzie, bo myślę że siła na dobre przytulanko się znajdzie ;)
marysia znowu razem będziemy czekały na testowanko... teraz to powiedziałam mojemu M, że ma się oszczędzać, nie kąpać w gorącej wodzie (trochę tak poluję chłopca) a ja mu powiem kiedy ma oddać złoty strzał. Kupiłam testy owu.... o właśnie jeszcze nie przyszły ..
Tak czy inaczej ten cykl należy do nas ! :)
Przynajmniej sobie pogadałam, a co ;)

guska31 - nigdy nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć.. bardzo mi przykro.
Ferri widziałam fasolkę .. napatrzyłam się i wierzę że da mi moc! ;)

11 lata 6 dni temu #872529 przez GabrysiaSta
ewa... czyżby jakieś dobre wieści były??...

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #872710 przez marysiamarysia
Cześc dziewczynki :)

Ewaluacja siknęłaś już ? :lol: Ciekawam jak cholera - może chociaż jednej się udało :woohoo:

Tak Gabi - jesteśmy znowu razem , ale mi to normalnie ochota przechodzi na majstrowanie dziecka . Kurcze , nieraz tak jak pomyślę , że dziewczyny same sie szykują do szkoły , a ja mogę leżeć i po afie się drapać :silly: , myśleć , chorować, odpoczywać ...ehhh...
No mam wątpliwośći jakieś ... rozkmine mam niekiepską ... raz chce, raz nie chce , waham się , bojei marzę o dziecku . To jakieś chore :ohmy:
No tak czy siak staruszek jak zaczął bez gumek , to wczoraj powiedział , że gumki już nie założy nigdy w życiu , mówił , że nasienie trza szanować :lol: no to nie wiem , chyba bedzie z tego jakieś dziecko , jak on będzie takim poszanowaniem darzył swoje wydzielinki :lol: :lol: :lol:

Meli - dałaś rade :unsure:

Guska - bardzo mi przykro :( ale również nie wiem co Ci doradzić :dry:

Wygrałam 4 zł w multi multi :angry: , kurde czyli przegrałam 1 zł , a taaakei miałam plany . Marzyliśmy z Panem Mężem , jak dwa wariaty , trzy chałupy zbudowaliśmy , wynajęliśmy a z wynajmu dziewczyny miały kieszonkowe , no i zwiedziliśmy pół świata :woohoo:
No !! Musze dobrze zainwestować te 4 zł :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol:

Czyli dziś 2- gi dzien mojej ciąży Ferri ? :side:

Buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 dni temu #872760 przez ferritka
Guśka, przykro mi, 3maj się dzielnie dziewczyno.
w sprawach prawnych niestety nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia :(

Marysia , noo dokładnie B)

Ewa, dawaj testa!!!!! raz raz bez ociągania :cheer: :cheer: :cheer:

Gabi, no ja myslę, że się zaraziłaś :blink: :blink: :woohoo:

ej, wczoraj cały dzień przespałąm, ale czy dzisiaj mam z tego powodu więcej energii i czy jestem wyspana no to tak do końca przytaknąć nie mogę :S
a w nocy mi się znowu śniło, że jadę w windzie, na 10 piętro a ona spada tak szybko że aż mnie podnosiło :dry: kiedyś śniło mi się to ciągle... :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 5 dni temu #872919 przez marysiamarysia
Ewaluacja - masz przewalone . Ja już prawie jajko zniosłam z ciekawości a Ty co :ohmy:

11 lata 5 dni temu #872942 przez ewaluacja
Haha sorry laski... kompa zapomiałam do pracy, a potem znim mój Sz go przywiózł... masakra...

W każdym razie... jedna kreska :( :( :( :( :( :( straszny smutek i żal....

Temp spada, chodź @ jeszcze nie dostałam. Nie lczę na żaden cykl, a już na pewno nie na następny, bo skoro spóźnia mi się @ to na dni płodne mojego już nie będzie ze mną.... :( :( taki to już zakichany los marynarzowej od 7 boleści....

:( :(

11 lata 5 dni temu #872973 przez ewaluacja
Właśnie zamówiłam testy, niech się dzieje co chce... :)

11 lata 5 dni temu #872992 przez Asik
Ewaluacja :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
znam ten ból żony marynarza a w zasadzie mój to kierowca międzynarodowy - w domu bywał nie wtedy kiedy trza było ;)co trzy tyg a czasem co 4 , ale raz jakoś mi się owulacja opózniła i Szymek powstał :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 5 dni temu #873004 przez ewaluacja
Asik ile Wam to zajęło?

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka