BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 4 miesiąc temu #723795 przez Elmirka85
Patrizia trochę to dziwne, bo żeby obniżyć wynagrodzenie pracodawca daje wypowiedzenie warunków pracy i płacy i proponuje w nim nową stawkę. ale to nie jest zwolnienie z pracy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #723801 przez Patrizia
elmirka no w sumie nie jest zwolnienie jak ktos sie nie zgodzi na nizsza stawke to wtedy ma 3 miesieczne wypowiedzenie i mowia mu nara ja sie dowiem w poniedzialaek o ile mi obnizy wyplate i bede miala czas zeby sie zastanowic czy zostaje na gorszych warunkach czy nie przedluzam umowy i musze szukac pracy nie wiem mam ostatnio straszny metlik w glowie wszystko na mnie spada jestem zmeczona tym wszystkim psychicznie poprostu

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #723855 przez anuuuusia
Elmirka85 super, że z fasolką wszystko dobrze :) A tą kobiecinę powinni zwolnić, bo to jakieś jaja przecież są :ohmy:

Patrizia a to Twoja firma ogłasza upadłość czy jak?

11 lata 4 miesiąc temu #723894 przez mesy
studentkaae napisał:

Mirellka - noo jestem, jestem - a co myślałaś, że nie wrócę? :unsure:

Annusiaaa - wiesz co ja mam nadzieję, że raczej laserowo, ale to się okaże na konsultacji jak się na jesień wybiorę.

Moniaaa - druga dziewczynka będzie? to fajnie, pewnie druga taka ślicznotka jak Julka będzie :)

Gosia - tak, to androstendion jest - tak sądzę po tych gina bazgrołach. łoo matko - hormony męskie?? jeszcze tego mi brakło :dry: ale zrobię, zrobię wszystko co mi każe.

Mesy :kiss: :kiss: to trzymam mocno kciuki, żeby już w środę maluszek był w Tobie i rósł sobie zdrowo :) a powiedz mi czy jak ktoś już raz był w ciąży, ale zakończyło się poronieniem to nie ma szans na to dofinansowanie z nfz, no nie?
jejuuu, ale aż sama się emocjonuje tym jak sobie pomyślę jakie Tobie teraz muszą towarzyszyć emocje i w ogóle :)

Insomnia - czy mi się zdaje czy dawno fotki Małej nie widziałyśmy? :)

a u mnie dzisiaj ziiimnooo, pada... ale zmiana po takich 2 tygodniowych upałach.

Nie mam pojecia musiala bys poczytac ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724112 przez agnesssa
Dzień dobry wieczór :)
Gorluś Majeczka jest prześliczna jak malowana lala :kiss: :kiss: A Oliwcia jaka panienka już śliczna :) :kiss:

Mesy Ajjjjjj ale mocno zaciskam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: Tak z calutkich sił i Maksiul też zaciska :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gosiak Ciągle zaciskam kciuki za Ciebie :kiss: :kiss:

Inso No zakochałam się w mojej synowej :kiss: :kiss: :kiss: Śliczna królewna, i jaka słodziutka, dzisiaj Maks już śpi ale jutro to mu pokażę jaką ma cudną narzeczoną :laugh: :laugh:

Lacra
Ślczniutkie są Twoje dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss:

MagdaM Emilka śliczniutka :kiss:

No i dalej nie pamiętam bo padam na pyszczek ale buziakuje wszystkie staraczki i mocno zaciskam kciuki za Was wszytskie :)

Aaaa a wczoraj jak wracaliśmy z plażowania mijałam ze 3 gniazda bocianowe i w każdym było po trzy bociany a na koniec jeden w polu łazikował i to dla Was

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724117 przez Insomnia
Agnesssa widziałam jak mój zięciu już buty ubiera :silly: Boski jest i jaki sprytny :ohmy:

Lacra te swoje księżniczki to byś mogła w powiększeniu dać bo ja z tych ślepych :blink:

Gorla Twoje gwiazdeczki piękne :kiss: A starsza to chyba Twoja kopia co? :silly:

Jeszcze najbardziej aktualne zdjęcie, bo wczorajsze :blink: Wyrabiam normę za ten rok :P

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

11 lata 4 miesiąc temu #724122 przez agnesssa
Inso No asior z Maksa hehe tylko by łazikował i kombinował, czasami to można się popłakać ze śmiechu jakie ma pomysły :lol: No a Twoja gwiazdeczka wymiata :kiss: :kiss: A jaką ma śliczną sukienusie :kiss: :kiss: A mama jaka ślicznota :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 4 miesiąc temu #724179 przez Patrizia
hejka :)

anusia nie moja firma nie zglasza upadlosci wrecz przeciwnie sie szybk rozwija ale szef stwierdzil ze mamy za duzo kasy i na czyms musi zaoszczedzic i padlo na pracownikach :/

agnesssa aaa ja tez zapomnialam Wam mowic ze u mnie przez dzialke przelecialo stado bocianow :) a jeden sobie wyladowal calkiem niedaleko nas wiec to moze jakis dbry znak :D

Insomnia piekne zdjecia mamusia i coreczka wygladaja przepieknie :)

AA ja wlasnie ide odebrac wyniki z wymazow z gardla mam nadzieje ze chociaz tam nic nie wychodowali, pozniej kawka u kolezanki spotkanie z kamieniarzem i gosciem ktory ma przyjsc ogladac nasze autko ktore chcemy sprzedac wiec wtorek mam zaplanowany

Pozdrowinka :*

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #724377 przez marzena25
cześć dziewczyny przepraszam że piszę tutaj od razu bez przywitania ale chciałam was zapytać o badania przed ciążą. Mój ginekolog zlecił mi kilka badań typowych przed ciążą hormony tarczycy, toksoplazmoza itd, ale nie dostałam żadnego skierowania bo byłam prywatnie i w ośrodku w którym chciałam zrobić badania powiedzieli mi że takie badania mogą kosztować nawet 250 zł, i że lepiej było by zrobić na nfz ale skoro chodzę prywatnie to nie ma takiej możliwości, napiszcie mi jak wy chodzicie prywatnie czy na nfz i potem będąc już w ciąży.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 miesiąc temu #724438 przez gosia28
witaj marzena
na wizycie prywatnej nie dostaniesz skierowania na bezpłatne badania.
toxo igg oraz igm będę kosztować ok. 20 zł za każdy, tarczyca podobnie
nie wiem co Ci tam gin jeszcze zlecił ale każdy inny hormona jak prolaktyna, progesteron, ft3, ft4 będą kosztować podobnie- oczywiście kwestia laboratorium.

na moje oko na początek wystarczy cytologia, progesteron (7 dni po owulacji), prolaktyna i tsh.
A nie możesz iść do gina na nfz i poprosić o badania? Na początku ciąży też jest mnóstwo drogich badań więc jak Ci zależy na oszczędności to spróbuj poszukać jakiegoś lekarza z państwówki przynajmniej na ten początek ;)

Patrizia jak wynik?

Inso ale masz gwaizdeczkę, ślicznie wyglądacie :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #724538 przez MoNiaaa
Inso piekna z ciebie mamusia i Natalka oczywscie tez urocza i ta sukieneczka :kiss:

http

]

11 lata 4 miesiąc temu #724544 przez gosiak
Bry ;)

Piekne dzieciaczi :kiss: wszystkie :kiss:

Studentka ja cosik takiego znalazłam:

Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:
a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,
b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy – FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL),
c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,
d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

"Nawracające utraty ciąż"..a Ty masz za sobą jedną a nie kilka, więc podpytaj gdzie trzeba, bo być może masz szanse ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #724569 przez mesy
agnesssa napisał:

Dzień dobry wieczór :)
Gorluś Majeczka jest prześliczna jak malowana lala :kiss: :kiss: A Oliwcia jaka panienka już śliczna :) :kiss:

Mesy Ajjjjjj ale mocno zaciskam kciuki :kiss: :kiss: :kiss: Tak z calutkich sił i Maksiul też zaciska :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gosiak Ciągle zaciskam kciuki za Ciebie :kiss: :kiss:

Inso No zakochałam się w mojej synowej :kiss: :kiss: :kiss: Śliczna królewna, i jaka słodziutka, dzisiaj Maks już śpi ale jutro to mu pokażę jaką ma cudną narzeczoną :laugh: :laugh:

Lacra
Ślczniutkie są Twoje dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss:

MagdaM Emilka śliczniutka :kiss:

No i dalej nie pamiętam bo padam na pyszczek ale buziakuje wszystkie staraczki i mocno zaciskam kciuki za Was wszytskie :)

Aaaa a wczoraj jak wracaliśmy z plażowania mijałam ze 3 gniazda bocianowe i w każdym było po trzy bociany a na koniec jeden w polu łazikował i to dla Was

Fajnie bo bociany ode mnie z miasta chyba się obraziły i poleciały do domu bo chawira stoi pusta od kliku dni hehhehe

11 lata 4 miesiąc temu #724571 przez studentkaae
Elmirka - fantastico wiadomości, gratulacje :kiss:

Patrizia - i jak ten wynik z wymazu?

Gosiak - hmmm, no to musze podpytać w takim razie, chociaż narazie i tak ten temat mnie nie dotyczy... emek nie chce :(

Mesy - od jutra trzymamy kciuki tak? o której te emocje sie rozpoczynają? :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #724572 przez mesy
studentkaae napisał:

Mesy - od jutra trzymamy kciuki tak? o której te emocje sie rozpoczynają? :kiss: :kiss:

Tak jutro o 8-10 mam być w klinice a o 8-45 transfer ..... ile mamy maluszków nie wiem bo mi przez tel nie chcieli powiedzieć :( powiedzieli , że jutro przed transferem się wszystkiego dowiemy ;)
Dla mnie może być jeden ale mega mega silny który już z nami zostanie ;)

Ależ mam emocje no nie do opisania :P pewnie mi opadną jak już wrócimy do domu z maluszkiem wtedy niech się dzieje wola nieba :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka