BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #721883 przez anoda89
Patrizia gdybyś poprosiła gina żeby Ci jeszcze wypisał zwolnienie?

Studentka badanie raczej mało przyjemne a ból jak na miesiączkę więc do przeżycia ;) Do środka wlewają jakąś ciecz i kamerkę wkładają i sobie oglądają jajniki, jajowody, budowę macicy i szyjkę. Pytali się czy chce też oglądać więc oglądałam razem z nimi, w trakcie mówili na co teraz patrzą i stan narządów. Ogólnie miło było na tym badaniu :silly: Wszytsko odbywało się na sali operacyjnej i było chyba 5 osób. Najgorsze było czekanie bo w tym szpitalu to operacja za operacją idzie a pomiędzy zabiegi. Poszłam na sale o 12 a całe badanie jakieś 10 min trwało. Jak ja wychodziłam po 14 to jeszcze jedna kobieta czekała na histero, szkoda mi jej było bo już wszystkie ( 5 nas było ) miały to za sobą i szły do domu a ona w tej koszulinie szpitalnej czekała.

No i oczywiście się popłakałam po USG bo powiedzieli że nie widzą żadnej przegrody i wkur...się bo po cholerę mają mi to badanie robić jak nic tam nie widzą a macice będzie obciążona ale położna powiedział że wcale tak nie jest i to pomaga.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #721985 przez studentkaae
hmm, czyli to badanie chyba podobne do hsg troszkę co? no tak - czekanie zawsze jest najgorsze, wtedy się człowiek niepotrzebnie schizuje tylko. ale wiesz może to dobrze, że tej przegrody nie ma jednak, co? trzeba wierzyć, że przeczyścili Ci co trzeba i przyniesie to skutek w postaci fasolki już niedługo :) :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #721992 przez Mirella
Ilonka, ale ja to z przerażeniem pomyślałam, no co Ty????? Ty myślisz, że ja Ci źle życzę czy coś, no weź nie żartuj sobie ze mnie??????

Wiecie co, taki gorąc, że nie wiem co komu pisać mam normalnie, masakra, mózg mi się lasuje

Studentka dobrze że jesteś

Anoda, no to teraz z górki

Patrizia, chlamydię to tu ktoś miał, może się przyzna i powie jak było

I to tyle co pamiętam

11 lata 5 miesiąc temu #722058 przez anoda89
Dzień dobry. Matko jakie tu pustki ostatnio się zrobiły, gdzie was wywiało :unsure:

Studentka histeroskopia jest dokładniejsza i w razie jakiejś przegrody, mięśniaka itp od razu wycinają. Z tego co się orientuję jeśli się mylę proszę poprawić to hsg sprawdza drożność jajowodów i budowę macicy nic więcej ale mniej inwazyjne jest z tego co czytałam. Ja się ciesze że mi bliznę obejrzeli bo się strasznie o nią bałam.

Mirella oby tak było :) Zobaczymy co powie gin we wrześniu jeśli zaleci jakieś badania to się jeszcze przesunie.

11 lata 5 miesiąc temu #722094 przez MoNiaaa
witamn sie i ja :)

mialam dzis wuzyte wysiedzialam sie godzine w pczekalni bo ostatnio ciagle takie opoznienia bo duzo pacjentek;/

maluch na szczescie zdrowy serducho bije :)
zaslanial sie nozka ale gin powiedzial ze na dzien dzisiejszy wyglada mu na dziewczynke ale nie jest pewien na 100% za 4v tyg nastepna wizyta zobaczymy czy sie potwierdzi :)

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #722132 przez Mirella
Ja się witam i żegnam, idziemy na basen :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #722223 przez anuuuusia
Patrizia :kiss: :kiss: :kiss:

anoda89 miałam usuwany jeden duży, jakieś włókniaki oraz coś jak kaszak na głowie. I dziś to wszystko boli, a głowa zwłaszcza :( Mam tam dość dużo szwów, więc pieką i ciągną. Ale powtarzam sobie, że lepiej, że cierpię teraz i że zrobiłam kolejny krok, aby w spokoju myśleć o dziecku. Co nie zmienia faktu, że boli jak cholera :ohmy:
Moja teściowa jak wyjechała na chwilę do Francji, to dzwoniąc do swojego syna za każdym razem się pytała, czy robiłam ostatnio test :dry: W końcu kazałam mężowi, aby jej powiedział stanowczo, że się nie staramy i kropka. I pytań już nie było :P

studentkaae lepiej, że zostawiłaś to na jesień. Będą Cię kroić czy laserowo?

11 lata 5 miesiąc temu #722425 przez pani_p
hej

Anoda cieszę się, że nie wykryto jakiś większych odchyleń :) teraz już będzie wszystko dobrze :)

Studentka Oby badania wyszły w normie. Trzymam kciuki :kiss:

Marta M u mnie znowu w koło same dziewuchy się rodzą i są w drodze :)

Anuuusia :kiss: żeby nie bolało ;)

Patrizia to na pewno tylko chwilowe załamanie. Masz stresa przed powrotem i może dlatego tak Ci teraz ciężko. Widzę, że silna jesteś kobieta i dasz sobie z tym radę :kiss:

Monia super, że dzidzia zdrowa :)

W lubelskim dalej upały i ja zdycham, dlatego czytam Was, ale nie mam weny żeby odpisywać. I tak mi się gromadzi i jeszcze ciężej się zebrać ;)

Trzymajcie się Kochane :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #722467 przez gosiak
Bry ;)

Anoda przy hsg tylko jak kontrast wpuszczany pod ciśnieniem da rade to usuwa małe zrościki po prostu przepycha, ale jak jest duży zrost to laparoskopowo robią.

Monia no to druga córcia się szykuje :woohoo: po cichu gratki ;)

No dziś w końcu można pooddychać, i można dać wiatrakowi "odetchnąć" no i w koncu może w nocy będzie się lepiej spało ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 5 miesiąc temu #722512 przez Dave
helo,
u nas dziś popadało, poburzyło. posiedzieliśmy w namiocie i ewakuacja do hotelu. jednak dalej cieplo.

Anoda - mi przy cesarce doktorek wyciął przegrodę, bo się okazało że mam. I jeszcze mam jakąś dziwną macicę, ale teraz już nie pamiętam jaką. w każdym bądź razie może jedno i drugie stanowić problem z zajściem w ciążę, ale jak widać na naszym przykładzie, teoria daleka od praktyki :silly:

Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciukaski i czekam na dzień, w którym zaczniecie staranka a o Twoich dwóch krechach wprost marzę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moniaa - no to może będzie druga pipunia :lol: będą sobie siostrzyczki :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #722561 przez anuuuusia
pani_p dziękuję :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #722581 przez gosia28
witam się :) urlop udany, pogoda wymarzona, ja przez słońce opieczona :S nie tak strasznie jest ok. ale padam z nóg

Patrizia a na to cholerstwo to podają chyba antybiotyk i jest ok. Tak, że głowa do góry :kiss:

Anoda w sumie to chyba dobrze, że nic poważnego nie znaleźli przy badaniu, trzymam kciuki z pomyślną wizytę we wrześniu i powrót do starań :)

studentka ten androcośtam to chyba androstendion? To coś bliskiego testosteronowi mi się zdaje czyli wysokość hormonu męskiego. Dobrze Cię znów widzieć na forum :kiss:

Monia super, że maleńka ma się dobrze ;)

Domi trzymaj się dziewczyno, dasz radę to wszystko przetrwać

Magda, Gorola buziole dla dzieciaczków :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #722670 przez mesy
gosiak napisał:

No dokladnie mesy, gdyby nie te dojazdy to o wiele prościej by było...dla tego chyba Opole wybiorę, bo tak jak wcześniej wspomniałam może łatwiej będzie się dostać a dwa dojazdy to w sumie nie problem będzie..kurcze przy iui latałam co dziennie cały tydzień tu podejrzewam że też często coś będą chcieli...mesy sie zastanawiam jeszcze czy warto iść po ksero dok. Do gina u którego byłam pierwszy raz rozpoczynając leczenie i byłam tam tylko raz, może dla samej daty warto? Bo to będzie z 2011

Dzień dobry tak wogóle :woohoo:

Gosiaku
warto , warto każdy papierek ważny co potwierdzi ile latałaś po ginach ;)
T ;) y pamiętaj przyszły tydzień i daje ci max czas do środy bo czwartek mamy wolny ... będę cię terroryzować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:

studentkaae gorla ja jestem już po ;) troszkę boli mnie jeszcze brzuch ale nikt nie mówił , że nie będzie bolał ;) czuję się jak by mi ktoś jaja skopał dosłownie :P :P wczoraj miałam punkcję i pobrali mi 14 komóreczek... dziś czekamy na tel czy jakieś się zapładniają ;) jak wsio pójdzie ok to w środę będziemy mieli transfer naszego maluszka :silly:
O losie ale to są emocje ! :)

11 lata 5 miesiąc temu #722685 przez Insomnia
Mesy łobuzie trzymam za Was kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #722689 przez mesy
Insomnia napisał:

Mesy łobuzie trzymam za Was kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

A ty tu co ? :P :P małą po pachę i zasuwaj na spacer póki chłodniej jest ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka