BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724575 przez studentkaae
Mesy to myślę, że wszystkie jutro będziemy z Tobą myślami... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: musi się udać :)

a którą klinikę wybrałaś - może jakąś w katowicach? słyszałam dużo o provicie i gyncentrum też ponoć niezła.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #724578 przez mesy
studentkaae napisał:

Mesy to myślę, że wszystkie jutro będziemy z Tobą myślami... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: musi się udać :)

a którą klinikę wybrałaś - może jakąś w katowicach? słyszałam dużo o provicie i gyncentrum też ponoć niezła.

:kiss: :kiss: :kiss:

Wybrałam gyncentrum..... ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724580 przez studentkaae
a widzisz, ja jak już mój emek zmięknie w tej kwestii to tam też zamierzam się wybrać. dr mercik dobry jest podobno :) i nawet z terminami u nich nie jest tak źle jak dzwoniłam.

to będę chłonąć każdą Twoją opinię na temat tej kliniki :)

11 lata 4 miesiąc temu #724584 przez mesy
studentkaae napisał:

a widzisz, ja jak już mój emek zmięknie w tej kwestii to tam też zamierzam się wybrać. dr mercik dobry jest podobno :) i nawet z terminami u nich nie jest tak źle jak dzwoniłam.

to będę chłonąć każdą Twoją opinię na temat tej kliniki :)

Dr. Mercik fajny jest ;) robił mi punkcję ;)
Namawiaj małża namawiaj póki jest refundacja ;) wszystko zależy od organizmu myśmy na stymulację wydali 2100 więc nie ma tragedii ;)

11 lata 4 miesiąc temu #724586 przez studentkaae
oo, to faktycznie nie tak dużo. a badania musiałaś pewnie wszystkie nowe robić, co? na ich stronie jest taka lista:
Anty-Muellerian Hormon (AMH)
Inhibina B
Estradiol (E2)
Hormon folikulotropowy (FSH)
Hormon lutenizujący (LH)
Prolaktyna (PRL)
Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
Testosteron (TST)
Hormon tyreotropowy (TSH).

trochę się przeraziłam jak zobaczyłam ile 2 pierwsze badania u nas w laboratorium kosztują :cheer:

a Twój Emek miał badanie żołnierzyków na miejscu już u nich?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724588 przez mesy
studentkaae napisał:

oo, to faktycznie nie tak dużo. a badania musiałaś pewnie wszystkie nowe robić, co? na ich stronie jest taka lista:
Inhibina B
Estradiol (E2)
Hormon lutenizujący (LH)
Prolaktyna (PRL)
Testosteron (TST)

trochę się przeraziłam jak zobaczyłam ile 2 pierwsze badania u nas w laboratorium kosztują :cheer:

Inhibina B - nie wiem co to za badanie chyba go nie robiłam :P
a tą resztę miałam zrobioną już wcześniej ;)
No AMH to koszt ok 180 zł ...
A Prolaktynę robiłam dość często bo miałam ją podwyższoną i prawie od roku biorę na nią tabletki ..

tak emek w klinice miał robione badania takie rozszerzone to koszt 250 zł .. ale robił je jakoś w lutym albo marcu i to stykło ;)

Z tego co wyczytałam to INHIBINA B służy do oceny rezerwy jajnikowej - ale AMH to samo określa....

11 lata 4 miesiąc temu #724590 przez Patrizia
Wpadam na chwilunie tylko powiedziec ze wyniki z posiewow z gardla wyszly super nie mam ani jednej bakterii oprocz tych ktore maja byc oczywiscie ;)

messy bede z Toba jutro myslami :* uda sie napewno :)

Ksawerek(*)

11 lata 4 miesiąc temu #724593 przez studentkaae
dzięki Mesy :kiss:

dzwoniłam przed chwilką do gyncentrum zapytać czy to poronienie dyskwalifikuje do dofinansowania. Pani niestety nie wiedziała, też się zastanawiała nad tym co Gosiak cytowała - że to mają być nawracające utraty ciąż. w związku z tym jedna nie znaczy kilka i być może to nie dyskwalifikuje. powiedziała, że o wszystkim i tak decyduje lekarz. mam jutro rano dzwonić, bo ma o to zapytać dr mercika. i radziła zadzwonić do ministerstwa z takim zapytaniem.

Patrizia - to superrrrr :)

11 lata 4 miesiąc temu #724595 przez mesy
studentkaae napisał:

dzięki Mesy :kiss:

dzwoniłam przed chwilką do gyncentrum zapytać czy to poronienie dyskwalifikuje do dofinansowania. Pani niestety nie wiedziała, też się zastanawiała nad tym co Gosiak cytowała - że to mają być nawracające utraty ciąż. w związku z tym jedna nie znaczy kilka i być może to nie dyskwalifikuje. powiedziała, że o wszystkim i tak decyduje lekarz. mam jutro rano dzwonić, bo ma o to zapytać dr mercika. i radziła zadzwonić do ministerstwa z takim zapytaniem.

Patrizia - to superrrrr :)

Ja nie wiem , ale wiem że znajoma po ivf poroniła - wcześniej sobie za te ivf płacili i zakwalifikowali ich teraz do programu ... więc pytaj , pytaj ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #724606 przez studentkaae
Mesy a Wy jak długo już się staracie? bo chyba nie znam Twojej historii od początku...

pewnie miałaś też robione hsg, co? a clo brałaś?

11 lata 4 miesiąc temu #724622 przez gosiak
Studentka mam nadzieje ze Twoj eMek szybko się przekona ;)

Macie ciekawy link

Mozna obczajać ile gdzie itp...

invitro.gov.pl/news/3

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #724666 przez gosia28
mesy jestem z Tobą całym serduchem :kiss: :kiss: :kiss:

kwota fakt do przeżycia. Myślałam, że więcej trzeba wydać. Ale oczywiście jestem zaskoczona pozytywnie :)

Patrizia super, że te wyniki są w porządku :)

ja będę walczyć kolejny cykl :dry:
a na odprężenie dziś byłam pograć w siatkówkę :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #724694 przez ViFi
mesy napisał:

studentkaae napisał:

Inhibina B
Estradiol (E2)
Hormon lutenizujący (LH)
Prolaktyna (PRL)
Testosteron (TST)

Inhibina B - nie wiem co to za badanie chyba go nie robiłam :P
a tą resztę miałam zrobioną już wcześniej ;)
No AMH to koszt ok 180 zł ...
A Prolaktynę robiłam dość często bo miałam ją podwyższoną i prawie od roku biorę na nią tabletki ..

tak emek w klinice miał robione badania takie rozszerzone to koszt 250 zł .. ale robił je jakoś w lutym albo marcu i to stykło ;)

Z tego co wyczytałam to INHIBINA B służy do oceny rezerwy jajnikowej - ale AMH to samo określa....

Inhibina B odgrywa główną rolę jako marker wzrostu pęcherzyków jajnikowych i może być potencjalnym narzędziem do oceny odpowiedzi na indukcję owulacji przez działanie FSH. Odgrywa istotną rolę jako czynnik prognostyczny we przedwczesnym wygasaniu czynności jajników oraz w zaburzeniach pochodzenia podwzgórzowego. Inhibina B jest podstawowym parametrem rezerwy jajnikowej, której stężenia we wczesnej fazie folikularnej odzwierciedlają liczbę oraz jakość pęcherzyków jajnikowych. Ocena stężenia inhibiny B znajduje zastosowanie w procedurach wspomaganego rozrodu jako czynnik predykcyjny odpowiedzi jajników na stymulację owulacji. U pacjentek z zespołem Savage, oznaczenie stężenia inhibiny B może spełnić istotną rolę w procesach diagnostycznych tego schorzenia. Zespół Savage, charakteryzuje się brakiem miesiączki, ze współistniejącym hipogonadyzmem hipergonadotropowym. Dzięki oznaczaniu stężenia inhibiny B u pacjentek z zespołem Savage można uniknąć wykonywania biopsji jajników w celu oceny obecności pęcherzyków oraz nacieczenia limfocytarnego, widocznego w schorzeniach autoimmunologicznych.

AMH rola: - ocena rezerwy jajnikowej u kobiety w wieku reprodukcyjnym - ocena reakcji organizmu w czasie podawania leków hormonalnych podczas stymulacji hormonalnej przy terapii IUI, IVF, ICSI. - określenie zakończenia czasu reprodukcyjnego u kobiety i rozpoczęcie okresu klimakterium. - ustalanie rodzaju leczenia niepłodności (np. zapobieganie tzw. hiperstymulacji)

robiac te badania jest waze który jest dzień cyklu aby zaznaczyć i nie denerwować się....
czasami robiac w tym samym laboratorium moga wyjść dwa rózne wyniki...

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #724705 przez ViFi
Na psa urok..... piekne teWasze dzieciakie i jak juz urosły jak ten czas leci....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #724743 przez ilona
Vifi milo Cie widziec. Jak sie czujesz, co u Ciebie? :)

MESY TRZYMAM ZA WAS KCIUKI :kiss: :kiss: :kiss:
Juz dzis na spanie zacisne :blink:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka