BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 5 miesiąc temu #718216 przez mesy
Ilona :kiss: :kiss: :kiss:

Gosiak masz absolutną rację ten avatarek to cała ty :kiss: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #718278 przez Elmirka85
coś Wam powiem... zrobiłam 49 gołąbków :lol: :lol: :lol:
właśnie się kończą robić, a ten zapach...mniami Dzięki Gravity za natchnienie, bo dzięki temu się odważyłam sama i nauczyłam się robić :)

Monia a Ty jak tam w domku, nudzisz się już czy jeszcze nie?? :)

już sierpień a we wrześniu nasza Ferritka wróci i będzie znów wesoło.

11 lata 5 miesiąc temu #718338 przez Gravity
Laski.po moim pismie do rady miasta o mieszkanie,moj wynajemca dostal list o usterkach w mieszkaniu:)i byl wczoraj u mnie z pretensjami:(a ja dzis do rady maista poszlam ze sie go boje:)i prosze o pomoc:)))))

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 5 miesiąc temu #718397 przez MoNiaaa
Elmirka podeslij golabka mmm uwielbiam wlasnie czekam az moja mama wroci i ja namowie zeby zrobila bo jakos sama tez nigdy nie probowalam :P

a w domku mis ie nie nudzi niby wolne a dopiero dzis sie wzielam zas przatanie bo jakos checi mi brakowalo i czasu hehe to najwazniejsze wysprzatalam co odkladalam ciagle jeszcze kucvhnia mi zostala :)
poz a tym Julka jest w domu wiec trudno sie nudzic 5 min nie moge posiedziec bo albo musze z nia spiewac albo jej czytac itp zaraz idziemy smieci wyrzucic i na plac zabaw na chwilke:)
a jutro na grilla :)

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #718439 przez Elmirka85
Monia mam dużo więc z chęcią się podzielę z Tobą :)

a co do dzieciaczków to wiem jak to jest, bo mój Aleks chwili nie usiedzi, wszędzie go pełno, co chwile ma inny pomysł co robimy. uczę go po trochu literek bo już niedługo będzie miał 5 lat a jeszcze nie umie ;)
piszę mu każdego dnia nową literkę i on w zeszycie pisze cały rządek tej literki i tak kilka razy. i prosił mnie żebym mu włączyła bajkę Cars - jego ukochaną, to powiedziałam że najpierw musi się literki nauczyć i żeby przyniósł zeszyt ze leży na stole w salonie. no i on poszedł po zeszyt i wrócił i mi mówi że zeszytu nie ma.. Ja mówię że jest na pewno, poszedł drugi raz wrócił i mówi mamusiu naprawdę nie ma zeszytu. no to ja poszłam i patrze faktycznie nie ma.. aż zgłupiałam, szukałam wszędzie, i okazało się że ukrył w swoim pokoju, bo myślał że jak zeszytu nie będzie to mu bajkę od razu włączę i nie będzie musiał się uczyć :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #718463 przez pani_p
Witam się wieczornie :)

Iwonta ja też nie mogę się doczekać aż nam pokażesz Kacperka w nowym łóżeczku :)

Dorciaition może Ci przyjdzie czekać tak długo jak mnie na wiadomość o płci :) hihi

Gosiak :kiss:

Ilona owocnego leczenie i szybkiego powrotu do całkowitego zdrowia Ci życzę :kiss:

Missy kurka ale mnie uświadomiłaś! Aż mnie ciary przeszły że ja następna :D No ja albo Gravity :laugh: Ten czas Ci zleci jak nie wiem co. Mnie to w sumie dopiero teraz wolniej jakoś płynie.

Elmirka Mniammm :D

Monia no mała korzysta, że mamusia w domku i że jeszcze jedynaczką jest :) hihi

A ja się dalej lenię :] i w sumie u mnie to tyle.

Buziaki :)

11 lata 5 miesiąc temu #718604 przez Mirella
Elmirka, ale właściwie dlaczego Ty zmuszasz Aleksa do nauki? Raz że są wakacje, dwa on wcale nie taki duży żeby musiał to umieć jak nie chce. Poza tym chyba jest trochę za mały na smarowanie literek w zeszycie, nie lepiej przez jakąś zabawę? Duśka ma literki na magnesy na lodówce i ciągle coś przy nich grzebie, a w ogóle nauczyła się literek na puzzlach piankowych, nigdy nie zmuszałam, sama się pchała do tego.

I macie rację, przy dzieciach chwili spokoju nie ma, ciągle czegoś chcą. Niby to starsze to i pobawi się więcej samo, ale z drugiej strony od rodziców wymaga więcej inwencji przy zabawie :P

Pani gratuluję Zuzi, a Marcie synka, Marta imię wybrane?

Ktoś mnie pytał czy wróciłam do staranek, nie Ingrid czasem? Melduję, że dziś @ przylazła.

Ilonka, no ale tak całkiem bez foty w gości? Zdrowiej zdrowiej, Wiktor nie może być jedynakiem przecież ;)

11 lata 5 miesiąc temu #718646 przez anoda89
Witam się i ja :) Jakoś nie mam weny do pisania i rozleniwiłam się strasznie przez ten czas kiedy teściowa była w domu ale ciesze się że mam znowu spokój i sam żądze w kuchni ;) :)

Pani ślicznie imię wybrałaś dla córci :) Teraz pewnie zaczniesz szał zakupowy :lol:

Marta supeeeer chłopak będzie :lol:

Iwonta nie mogę się doczekać aż nam pokarzesz Kacperka :) W tym miesiącu zostaniesz mamą :kiss:

Gosiak ale zajebieszczy awatarek :lol:

Patrizia pięknie wyglądasz i zmiana jak dla mnie na lepsze :) Staranka kiedy zaczynacie?? Wiesz mniej więcej ile potrwa leczenie?

Dorcia ojjj czuje że druga dziewczynka sięszykuje :lol: :lol:

Mirellka Ty już starania zaczęłaś?? Życzę żebyś za długo się starać nie musiała :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #718648 przez Mirella
Anoda, dziękuję, ale ja jeszcze nie, jeszcze mnie gastroskopia czeka i zobaczymy co dalej. Zresztą ja i tak będę czekała na wpadkę zamiast się starać, nie mam do tego zdrowia ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #718660 przez ilona
Mirella a mialas kiedys gastro? ;)
Ja lezalam w Skierniewicach robili mi i gore i dol bez zadnych znieczulen, i powiem Ci ze sprzęt maja super.
Nic nie bolalo tylko to glupie uczucie... :dry:
Chociaz zemdlalam przed badaniami ze strachu :laugh:
Anoda a Ty kiedy zaczynasz staranka?

Foto Wikiego bedzie moze dzis ale jak wroce z pracy i usiade do kompa bo caly czas z tel. nadaje ;)
Milego dnia :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #718690 przez Elmirka85
Mirella my tez się uczymy liter przez zabawę, a chce żeby się uczył pisać bo pani w przedszkolu zauważyła że ma problemy z trzymaniem długopisu. i trzeba go tego szybko nauczyć bo jest już duży i ręka mu się przyzwyczai i potem będzie coraz trudniej. a takie 3 rządki jednej literki zajmuje mu 5 minut dziennie, więc to nie jest jakaś długa męczarnia dla niego ;)

11 lata 5 miesiąc temu #718749 przez anoda89
Dzień dobry moje miłe Panie ;) :) :)

Mirellka ach już myślałam że startujecie :) Chyba najlepszy sposób to wpadka ;) My w zasadzie też się jakoś bardzo nie staraliśmy, jak mieliśmy ochotę to przytulanki były jak nie to nie i szybko groszek się pojawił a byłam w szoku bo myślałam że zejdzie się dłużej.

Ilonka po histeroskopii będę wiedziała kiedy mogę zacząć staranka ale myślę że za jakieś 3 miesiące bo histero mam w środę a po zabiegu trzeba odczekać 3 miesiące. Jak u Ciebie strawa wygląda, długo leczenie potrwa??

11 lata 5 miesiąc temu #718837 przez Marta M
Mirella odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży mówimy do brzuszka Henio, ale nie wiem czy Henrykiem zostanie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #718839 przez Gravity
Witam w sobotnie popołudnie:) tylko na chwilke bo nastroju brak i sily tez:)))milego wypoczynku dziewczynki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 5 miesiąc temu #718981 przez ilona
Anodka to z tym moim leczeniem to wielka niewiadoma... Poki co dobrze reaguje na sterydy, bylam w czwartek na kontroli i juz mi doktorek zmniejszyl dawke i w ciagu dwoch miesiecy powinnam zejsc do zera. Bo jak wiadomo nie mozna dziadostwa odstawic nagle. Kwestia tylko taka czy sie zapalenie nie odnowi. Jesli sie nie odnowi to na lekach podtrzymujacych stan remisji musze byc do konca zycia ale one juz nie koliduja z ciaza. :)
Tyle w skrocie o mojej chorobie.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka