BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 17 godzin temu - 13 lata 17 godzin temu #283868 przez Renata Anna
JESTEM :silly:

Adee ja to mam 2 lewe ręce do pieczenia. Chociaż ostatnio zrobiłam mężowi na urodziny tort czekoladowo-czekoladowy :S :side: Wszystkim smakował, tylko mój T powiedział, że mdły i zostawił kawał tego cuda na talerzu. Bezczelny... :pinch:
Zuza jak ja bym chciała mieć 23 lata... :dry:
Asik a to podłe cwaniaki :angry:
Motylek Kornelcia jest urocza :)
Happymamma coś Cię dawno nie widziałam na forum... gdzieś Ty :unsure:
Agusia a może o się tak wystraszył, bo jakieś gwałtowny ruch wykonałaś, albo znienacka głośno coś powiedziałaś... Żeby jakoś mi nie pasują do tego... :( :huh:
Sonia Guciolinek jest jedwabisty :S
Kamila ja też uważam, że waga jest ok :)
Pippin widzę, że samokrytyka to dziś Twoja najmocniejsza strona... Tak jak i moja :dry:
Martucha a wstawisz dziś jeszcze jakieś zdjątko błękitnookiego Boryska :unsure: :)
Hania a co tą Twoją T obchodzą buty Fifiego... Niech spada na księżyc :P
Monka ale Domiś słodko śpi :)
jkardasz witaj! Ślicznego masz syna :blush: A skąd pomysł na imię?
Madzia czekamy na zdjęcie ;)
Dorotka bądź dzielna. Jesteśmy z Tobą :kiss:
Biedronka życzę Ci dużo sił do tego wszystkiego :cheer:

Celinka śpi więc miałam czas żeby Was nadrobić. Ciężka sprawa...
Temat został zablokowany.
13 lata 17 godzin temu #283875 przez a!gusia
Edytka tylko on nie placze wtedy tylko przestaje oddychac...i jak go klepnelam w plecki (nie mialam pojecia co robic i tylko to mi przyszlo do glowy ) to sie opamietal i zaczal oddychac ale potem jeszcze mial klopot ze zlapaniem oddechu..teraz jak juz zaczyna marudzic to panika mi sie wlacza i nie chce dopuscic do tego zeby plakal... na szczepienieu nawet nie pisnal byl grzeczny dopiero pozniej zrobil sie marudny,do tego ta podroz-chociaz prawie caly lot i droge do domu przespal-nie wiem znow poczekam pare dni zobacze jak sie to znow powtorzy to ide do lekarza..
w ogole musze sie znim przejsc bo bylam teraz u tej kolezanki ktorej corka jest 3 tyg starsza od Jurka i powiem Wam ze miedzy nimi jest przepasc w rozwoju..ona juz sama siedzi.turla sie, sama juz z kubka pije,robi'papa' przybija 'piatke' ,wszedzie jej pelno nie usiedzi nawet na moment a Jerzus to taki spokojny...i niewiele umie...
13 lata 17 godzin temu #283884 przez angellika1
Domii ucaluj Blazejka niech wraca do zdrowia, a dalas mu szpinak?
Magda a moze w foteliku by jdla bo tak na lezaco to zeby sie kasza nie zaksztusila
Monka biedny psiak... :( a ja bym do sadu podała
Sonia Gucio jaki słodziak :)
Haniu to co mowi t to jednym uchem sluchaj drugim wypuszczaj a rob swoje
jkardasz witaj w koncu u nas :) a Leszek to przystojniaczek trzeba bylo go nam wczesniej pokazac :) :)
Asik super z tym mieszkankiem a ten drugi niech "turla dropsa" jak to Adee mowi :silly:
Kamila super ze Mateuszek byl dzielny no i ladnie przybral na wadze :)
Agusia Niki nieraz ma tak ze jak placze to az sie zanosi i powietrza nie może zlapać :( Jak byliśmy na szczepienoiu to pielęgniarka poradzilazeby go za nosek zlapać i w ten sposob wymusić oddychanie..

A DZISIAJ NIKOŚ PO RAZ PIERWSZY SIE PRZEWRÓCIL Z PLACKÓW NA BRZUSZEK A PÓŹNIEJ Z BRZUSZKA NA PLECKI :D
aha i bierzemy udzial w konkursie pampers na fb wkleilam link...
13 lata 16 godzin temu #283885 przez adee84
hej :)
Dorotka współczuję dzisiejszego dnia :( :kiss: no i zdrówka życzę :kiss:
Monka nieźle z tym szefem ;)
Asik potrytany koleś :angry: , dobrze, że się nie dałaś :)
Dominik słodki :)
Majeczka cudna, czapka rewelka :) a pajac śliczny,, mogę wiedzieć gdzie takie są?
Domi Słonko kurujcie się :kiss:
Kornelcia świetna :)
Agusia jak się martwisz to lepiej skonsultuj się z lekarzem, pewnie nic złego się nie dzieje ale jak piszą dziewczyny lepiej dmuchać na zimne :)
Sonia wzięłaś się za pieczenie hehe :)
Kamilka fajnie, że Mati taki dzielny i ząbki idą :) a lekarka dziwna jakas :dry:
Majka w końcu też zainteresowała się swoimi nogami, a od babci dziś dostała telefon i była wniebowzięta :laugh:
13 lata 16 godzin temu #283886 przez soniasg
Martucha dziękuje :*

Kamila super, ze Mati dobrze zniósł szczepienie. i moim zdaniem dobrze przybiera

Jusia ja rodziłam naturalnie. a bujaczek napewno się znajdzie tańszy tylko cierpliwości

Agusia kurcze współczuję Ci strasznie ja bym chyba zawalu dostała i nie wiedziała co zrobić

Dziewczyny macie jakiś przepis na ta babkę bo chce zacząć piec a nie wiem jak się do tego zabrać
13 lata 16 godzin temu #283893 przez Zuza
prosze o przepis na babeczki cynamonowe :)

A tu przepis na babke

Babka cytrynowa
3 cytryny
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
4 szklanki wody
1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
Cytryny obetrzeć ze skórki na drobnej tarce. Odlać trochę wody z tych 4 szklanek i rozpuścić w niej mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę wody zagotować razem z margaryną, cukrem i skórką cytrynową. Do już gotującej się dodać tą wodę zmieszaną z mąką ziemniaczaną i pszenną. Cały czas mieszając poczekać, aż się zagotuje i jeszcze tak minutkę pogotować. Masę wystudzić i do wystudzonej mieszając dodawać wyciśnięty sok z tych trzech cytryn.

BABKA ŁACIATA Składniki:
• 1/2 kg mąki (3 szklanki)
• 35 dag cukru
• 25 dag masła
• 4 jajka
• 1 mała szklanka mleka lub śmietany
• 3 łyżki kakao (lub mniej)
• 1 paczka proszku do pieczenia
• 1 cukier waniliowy
• cukier puder do posypania
Przepis: Masło utrzeć do białości, dodać 25 dag cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko (lub śmietanę) i w końcu ubitą pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę. Jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru (10 dag cukru).

Smacznego buzia ide jesc kolacje :)

url=http://www.glitterfy.com/] [/url]

13 lata 16 godzin temu #283895 przez adee84
Renatka ja bym na Twoim miejscu chyba mu tym tortem gębe wysmarowała :dry:
Agusia może rzeczywiście czegoś się przestraszył?kurcze nie mam pomysłu co Ci podpowiedzieć, przepraszam :kiss: :(
Nikoś gratulacje!!!!!zagłosuję na Was tylko musze się tak zarejestrować :)
13 lata 16 godzin temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283907 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 16 godzin temu - 13 lata 16 godzin temu #283914 przez soniasg
Angelika gratulacje dla Nikosia Majka dzisiaj tez załapała i tak sie jej spodobało ze robiła to co chwile. tylko z brzuszka na plecki nie chce. kiedyś jej tam się udało ale teraz sie nie przewraca nie wiem czemu.

Adee tak u mnie w domu piekarnia :D jak tam po odwiedzinach Mamy? pajaca kupiłam jeszcze jak Majka była w brzuszku w 51015.

Zuza dziękuję i smacznego :)

Renatko to następnym razem niech zrobi lepiej jak taki mądry
13 lata 16 godzin temu #283924 przez Renata Anna
Agusia kurcze... a ile razy tak się zdarzyło? Ja na Twoim miejscu pędem bym do lekarza leciała... A może spróbuj mu podawać herbatkę z hipp-a... Jest taka jabłko-melisa... już po 4 miesiącu można podawać. Może się trochę uspokoi i nie będzie taki strachliwy...
Tyle mojej mądrości, bo nie wiem jak inaczej pomóc...
13 lata 16 godzin temu #283928 przez adee84
spoko, mama jest zakochaNa w Majce, więc ją ciągle miziała, całowała, nosiła i gadała :laugh: obiad smakował, Mai prezent się spodobał, wszyscy zadowoleni :) a w sobote pojedziemy do niej i damy jej i Tadeuszowi magnes na lodówkę z Majki zdjęciem z linka Agusi :)
a i mam pytanko, wystawiłam na allegro nową profesjonalną fryzjerską prostownicę do włosów mojej mamy, kupiła w tamtym roku i ani razu nie użyła. droga ale jakbyście znały kogoś kto takie rzeczy lubi to będę wdzięczna i mama też bo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
;) jak to mówią, raz na wozie raz pod wozem
13 lata 16 godzin temu #283933 przez soniasg
Adee no to super :) podaj linka porozsyłam koleżankom
13 lata 16 godzin temu #283936 przez adee84
13 lata 16 godzin temu #283938 przez a!gusia
no zdazylo mu sie raz u mnie raz u m... i tyle..poza tym sie smial i bylo wszystko ok pozniej...to moja wina bo go wystraszylam z tym smoczkiem wczoraj...tak jak mowie pojde do lekarza jak sie mu to jeszcze raz zdazy..a herbatki moj syn nie pija niestety..ale dzieki mimo wszystko..

a tak z innej beczki..to bylam w Irlandii w tesco i np 'garnuszek na klocuszek' z fp jest na promocji za 12 e...a w Polsce?80zl.. i w ogole nakupilam Jerzykowi zabawek z lamaze, kubeczkow tomee tippee po 1 euro i ubranek bo wyprzedarze..kurcze jak tam jest o wiele latwiej z dzieckiem niz tutaj...!
13 lata 16 godzin temu #283943 przez madzia0507
Sanki zakupione, ale jeszcze nie przetestowane. :)

Jusia, moja koleżanka mnie namówiła na te sanki, bo ona ze swoim Szymkiem już śmiga, a Szymek 5 tygodni młodszy od Julity. :)

Sonia 69 zł.

jkardasz, synio przystojniacha. :) To ty mieszkasz tam, gdzie ten przewspaniały pomnik??? :silly:

Edyta napisał:

Madzia nie mam tvn prosze o linka z tym blond wlosami plissssssssssss :) Witam nowa Mamusie piekny synio :) to narazie tyle bo wiecie wpadam jak silvia sie zajmnie soba i tak czytam po lebkach przepraszam :dry:

julia.tvn.pl/bohaterowie.html

Marta, jak ty odpaliłaś ten tvn player??? Bo ja za diabła nie mogę. :(

Domii, kurujcie się szybko! :kiss:

Kamila, a ty chyba pochodzisz z tej miejscowości, co Paulina Papierska??? :unsure:

Idę się kąpać. Pa! :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka