- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 17 godzin temu - 13 lata 17 godzin temu #283868 przez Renata Anna
JESTEM
Adee ja to mam 2 lewe ręce do pieczenia. Chociaż ostatnio zrobiłam mężowi na urodziny tort czekoladowo-czekoladowy Wszystkim smakował, tylko mój T powiedział, że mdły i zostawił kawał tego cuda na talerzu. Bezczelny...
Zuza jak ja bym chciała mieć 23 lata...
Asik a to podłe cwaniaki
Motylek Kornelcia jest urocza
Happymamma coś Cię dawno nie widziałam na forum... gdzieś Ty
Agusia a może o się tak wystraszył, bo jakieś gwałtowny ruch wykonałaś, albo znienacka głośno coś powiedziałaś... Żeby jakoś mi nie pasują do tego...
Sonia Guciolinek jest jedwabisty
Kamila ja też uważam, że waga jest ok
Pippin widzę, że samokrytyka to dziś Twoja najmocniejsza strona... Tak jak i moja
Martucha a wstawisz dziś jeszcze jakieś zdjątko błękitnookiego Boryska
Hania a co tą Twoją T obchodzą buty Fifiego... Niech spada na księżyc
Monka ale Domiś słodko śpi
jkardasz witaj! Ślicznego masz syna A skąd pomysł na imię?
Madzia czekamy na zdjęcie
Dorotka bądź dzielna. Jesteśmy z Tobą
Biedronka życzę Ci dużo sił do tego wszystkiego
Celinka śpi więc miałam czas żeby Was nadrobić. Ciężka sprawa...
Adee ja to mam 2 lewe ręce do pieczenia. Chociaż ostatnio zrobiłam mężowi na urodziny tort czekoladowo-czekoladowy Wszystkim smakował, tylko mój T powiedział, że mdły i zostawił kawał tego cuda na talerzu. Bezczelny...
Zuza jak ja bym chciała mieć 23 lata...
Asik a to podłe cwaniaki
Motylek Kornelcia jest urocza
Happymamma coś Cię dawno nie widziałam na forum... gdzieś Ty
Agusia a może o się tak wystraszył, bo jakieś gwałtowny ruch wykonałaś, albo znienacka głośno coś powiedziałaś... Żeby jakoś mi nie pasują do tego...
Sonia Guciolinek jest jedwabisty
Kamila ja też uważam, że waga jest ok
Pippin widzę, że samokrytyka to dziś Twoja najmocniejsza strona... Tak jak i moja
Martucha a wstawisz dziś jeszcze jakieś zdjątko błękitnookiego Boryska
Hania a co tą Twoją T obchodzą buty Fifiego... Niech spada na księżyc
Monka ale Domiś słodko śpi
jkardasz witaj! Ślicznego masz syna A skąd pomysł na imię?
Madzia czekamy na zdjęcie
Dorotka bądź dzielna. Jesteśmy z Tobą
Biedronka życzę Ci dużo sił do tego wszystkiego
Celinka śpi więc miałam czas żeby Was nadrobić. Ciężka sprawa...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 17 godzin temu przez Renata Anna.
Temat został zablokowany.
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
13 lata 17 godzin temu #283875 przez a!gusia
Edytka tylko on nie placze wtedy tylko przestaje oddychac...i jak go klepnelam w plecki (nie mialam pojecia co robic i tylko to mi przyszlo do glowy ) to sie opamietal i zaczal oddychac ale potem jeszcze mial klopot ze zlapaniem oddechu..teraz jak juz zaczyna marudzic to panika mi sie wlacza i nie chce dopuscic do tego zeby plakal... na szczepienieu nawet nie pisnal byl grzeczny dopiero pozniej zrobil sie marudny,do tego ta podroz-chociaz prawie caly lot i droge do domu przespal-nie wiem znow poczekam pare dni zobacze jak sie to znow powtorzy to ide do lekarza..
w ogole musze sie znim przejsc bo bylam teraz u tej kolezanki ktorej corka jest 3 tyg starsza od Jurka i powiem Wam ze miedzy nimi jest przepasc w rozwoju..ona juz sama siedzi.turla sie, sama juz z kubka pije,robi'papa' przybija 'piatke' ,wszedzie jej pelno nie usiedzi nawet na moment a Jerzus to taki spokojny...i niewiele umie...
w ogole musze sie znim przejsc bo bylam teraz u tej kolezanki ktorej corka jest 3 tyg starsza od Jurka i powiem Wam ze miedzy nimi jest przepasc w rozwoju..ona juz sama siedzi.turla sie, sama juz z kubka pije,robi'papa' przybija 'piatke' ,wszedzie jej pelno nie usiedzi nawet na moment a Jerzus to taki spokojny...i niewiele umie...
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 17 godzin temu #283884 przez angellika1
Domii ucaluj Blazejka niech wraca do zdrowia, a dalas mu szpinak?
Magda a moze w foteliku by jdla bo tak na lezaco to zeby sie kasza nie zaksztusila
Monka biedny psiak... a ja bym do sadu podała
Sonia Gucio jaki słodziak
Haniu to co mowi t to jednym uchem sluchaj drugim wypuszczaj a rob swoje
jkardasz witaj w koncu u nas a Leszek to przystojniaczek trzeba bylo go nam wczesniej pokazac
Asik super z tym mieszkankiem a ten drugi niech "turla dropsa" jak to Adee mowi
Kamila super ze Mateuszek byl dzielny no i ladnie przybral na wadze
Agusia Niki nieraz ma tak ze jak placze to az sie zanosi i powietrza nie może zlapać Jak byliśmy na szczepienoiu to pielęgniarka poradzilazeby go za nosek zlapać i w ten sposob wymusić oddychanie..
A DZISIAJ NIKOŚ PO RAZ PIERWSZY SIE PRZEWRÓCIL Z PLACKÓW NA BRZUSZEK A PÓŹNIEJ Z BRZUSZKA NA PLECKI
aha i bierzemy udzial w konkursie pampers na fb wkleilam link...
Magda a moze w foteliku by jdla bo tak na lezaco to zeby sie kasza nie zaksztusila
Monka biedny psiak... a ja bym do sadu podała
Sonia Gucio jaki słodziak
Haniu to co mowi t to jednym uchem sluchaj drugim wypuszczaj a rob swoje
jkardasz witaj w koncu u nas a Leszek to przystojniaczek trzeba bylo go nam wczesniej pokazac
Asik super z tym mieszkankiem a ten drugi niech "turla dropsa" jak to Adee mowi
Kamila super ze Mateuszek byl dzielny no i ladnie przybral na wadze
Agusia Niki nieraz ma tak ze jak placze to az sie zanosi i powietrza nie może zlapać Jak byliśmy na szczepienoiu to pielęgniarka poradzilazeby go za nosek zlapać i w ten sposob wymusić oddychanie..
A DZISIAJ NIKOŚ PO RAZ PIERWSZY SIE PRZEWRÓCIL Z PLACKÓW NA BRZUSZEK A PÓŹNIEJ Z BRZUSZKA NA PLECKI
aha i bierzemy udzial w konkursie pampers na fb wkleilam link...
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283885 przez adee84
hej
Dorotka współczuję dzisiejszego dnia no i zdrówka życzę
Monka nieźle z tym szefem
Asik potrytany koleś , dobrze, że się nie dałaś
Dominik słodki
Majeczka cudna, czapka rewelka a pajac śliczny,, mogę wiedzieć gdzie takie są?
Domi Słonko kurujcie się
Kornelcia świetna
Agusia jak się martwisz to lepiej skonsultuj się z lekarzem, pewnie nic złego się nie dzieje ale jak piszą dziewczyny lepiej dmuchać na zimne
Sonia wzięłaś się za pieczenie hehe
Kamilka fajnie, że Mati taki dzielny i ząbki idą a lekarka dziwna jakas
Majka w końcu też zainteresowała się swoimi nogami, a od babci dziś dostała telefon i była wniebowzięta
Dorotka współczuję dzisiejszego dnia no i zdrówka życzę
Monka nieźle z tym szefem
Asik potrytany koleś , dobrze, że się nie dałaś
Dominik słodki
Majeczka cudna, czapka rewelka a pajac śliczny,, mogę wiedzieć gdzie takie są?
Domi Słonko kurujcie się
Kornelcia świetna
Agusia jak się martwisz to lepiej skonsultuj się z lekarzem, pewnie nic złego się nie dzieje ale jak piszą dziewczyny lepiej dmuchać na zimne
Sonia wzięłaś się za pieczenie hehe
Kamilka fajnie, że Mati taki dzielny i ząbki idą a lekarka dziwna jakas
Majka w końcu też zainteresowała się swoimi nogami, a od babci dziś dostała telefon i była wniebowzięta
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283886 przez soniasg
Martucha dziękuje :*
Kamila super, ze Mati dobrze zniósł szczepienie. i moim zdaniem dobrze przybiera
Jusia ja rodziłam naturalnie. a bujaczek napewno się znajdzie tańszy tylko cierpliwości
Agusia kurcze współczuję Ci strasznie ja bym chyba zawalu dostała i nie wiedziała co zrobić
Dziewczyny macie jakiś przepis na ta babkę bo chce zacząć piec a nie wiem jak się do tego zabrać
Kamila super, ze Mati dobrze zniósł szczepienie. i moim zdaniem dobrze przybiera
Jusia ja rodziłam naturalnie. a bujaczek napewno się znajdzie tańszy tylko cierpliwości
Agusia kurcze współczuję Ci strasznie ja bym chyba zawalu dostała i nie wiedziała co zrobić
Dziewczyny macie jakiś przepis na ta babkę bo chce zacząć piec a nie wiem jak się do tego zabrać
- Zuza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aleks rozrabiaka :)
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283893 przez Zuza
prosze o przepis na babeczki cynamonowe
A tu przepis na babke
Babka cytrynowa
3 cytryny
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
4 szklanki wody
1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
Cytryny obetrzeć ze skórki na drobnej tarce. Odlać trochę wody z tych 4 szklanek i rozpuścić w niej mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę wody zagotować razem z margaryną, cukrem i skórką cytrynową. Do już gotującej się dodać tą wodę zmieszaną z mąką ziemniaczaną i pszenną. Cały czas mieszając poczekać, aż się zagotuje i jeszcze tak minutkę pogotować. Masę wystudzić i do wystudzonej mieszając dodawać wyciśnięty sok z tych trzech cytryn.
BABKA ŁACIATA Składniki:
• 1/2 kg mąki (3 szklanki)
• 35 dag cukru
• 25 dag masła
• 4 jajka
• 1 mała szklanka mleka lub śmietany
• 3 łyżki kakao (lub mniej)
• 1 paczka proszku do pieczenia
• 1 cukier waniliowy
• cukier puder do posypania
Przepis: Masło utrzeć do białości, dodać 25 dag cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko (lub śmietanę) i w końcu ubitą pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę. Jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru (10 dag cukru).
Smacznego buzia ide jesc kolacje
A tu przepis na babke
Babka cytrynowa
3 cytryny
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
4 szklanki wody
1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
Cytryny obetrzeć ze skórki na drobnej tarce. Odlać trochę wody z tych 4 szklanek i rozpuścić w niej mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę wody zagotować razem z margaryną, cukrem i skórką cytrynową. Do już gotującej się dodać tą wodę zmieszaną z mąką ziemniaczaną i pszenną. Cały czas mieszając poczekać, aż się zagotuje i jeszcze tak minutkę pogotować. Masę wystudzić i do wystudzonej mieszając dodawać wyciśnięty sok z tych trzech cytryn.
BABKA ŁACIATA Składniki:
• 1/2 kg mąki (3 szklanki)
• 35 dag cukru
• 25 dag masła
• 4 jajka
• 1 mała szklanka mleka lub śmietany
• 3 łyżki kakao (lub mniej)
• 1 paczka proszku do pieczenia
• 1 cukier waniliowy
• cukier puder do posypania
Przepis: Masło utrzeć do białości, dodać 25 dag cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko (lub śmietanę) i w końcu ubitą pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę. Jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru (10 dag cukru).
Smacznego buzia ide jesc kolacje
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283895 przez adee84
Renatka ja bym na Twoim miejscu chyba mu tym tortem gębe wysmarowała
Agusia może rzeczywiście czegoś się przestraszył?kurcze nie mam pomysłu co Ci podpowiedzieć, przepraszam
Nikoś gratulacje!!!!!zagłosuję na Was tylko musze się tak zarejestrować
Agusia może rzeczywiście czegoś się przestraszył?kurcze nie mam pomysłu co Ci podpowiedzieć, przepraszam
Nikoś gratulacje!!!!!zagłosuję na Was tylko musze się tak zarejestrować
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu - 13 lata 16 godzin temu #283914 przez soniasg
Angelika gratulacje dla Nikosia Majka dzisiaj tez załapała i tak sie jej spodobało ze robiła to co chwile. tylko z brzuszka na plecki nie chce. kiedyś jej tam się udało ale teraz sie nie przewraca nie wiem czemu.
Adee tak u mnie w domu piekarnia jak tam po odwiedzinach Mamy? pajaca kupiłam jeszcze jak Majka była w brzuszku w 51015.
Zuza dziękuję i smacznego
Renatko to następnym razem niech zrobi lepiej jak taki mądry
Adee tak u mnie w domu piekarnia jak tam po odwiedzinach Mamy? pajaca kupiłam jeszcze jak Majka była w brzuszku w 51015.
Zuza dziękuję i smacznego
Renatko to następnym razem niech zrobi lepiej jak taki mądry
Ostatnio zmieniany: 13 lata 16 godzin temu przez soniasg.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283924 przez Renata Anna
Agusia kurcze... a ile razy tak się zdarzyło? Ja na Twoim miejscu pędem bym do lekarza leciała... A może spróbuj mu podawać herbatkę z hipp-a... Jest taka jabłko-melisa... już po 4 miesiącu można podawać. Może się trochę uspokoi i nie będzie taki strachliwy...
Tyle mojej mądrości, bo nie wiem jak inaczej pomóc...
Tyle mojej mądrości, bo nie wiem jak inaczej pomóc...
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283928 przez adee84
spoko, mama jest zakochaNa w Majce, więc ją ciągle miziała, całowała, nosiła i gadała obiad smakował, Mai prezent się spodobał, wszyscy zadowoleni a w sobote pojedziemy do niej i damy jej i Tadeuszowi magnes na lodówkę z Majki zdjęciem z linka Agusi
a i mam pytanko, wystawiłam na allegro nową profesjonalną fryzjerską prostownicę do włosów mojej mamy, kupiła w tamtym roku i ani razu nie użyła. droga ale jakbyście znały kogoś kto takie rzeczy lubi to będę wdzięczna i mama też bo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak to mówią, raz na wozie raz pod wozem
a i mam pytanko, wystawiłam na allegro nową profesjonalną fryzjerską prostownicę do włosów mojej mamy, kupiła w tamtym roku i ani razu nie użyła. droga ale jakbyście znały kogoś kto takie rzeczy lubi to będę wdzięczna i mama też bo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak to mówią, raz na wozie raz pod wozem
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
13 lata 16 godzin temu #283938 przez a!gusia
no zdazylo mu sie raz u mnie raz u m... i tyle..poza tym sie smial i bylo wszystko ok pozniej...to moja wina bo go wystraszylam z tym smoczkiem wczoraj...tak jak mowie pojde do lekarza jak sie mu to jeszcze raz zdazy..a herbatki moj syn nie pija niestety..ale dzieki mimo wszystko..
a tak z innej beczki..to bylam w Irlandii w tesco i np 'garnuszek na klocuszek' z fp jest na promocji za 12 e...a w Polsce?80zl.. i w ogole nakupilam Jerzykowi zabawek z lamaze, kubeczkow tomee tippee po 1 euro i ubranek bo wyprzedarze..kurcze jak tam jest o wiele latwiej z dzieckiem niz tutaj...!
a tak z innej beczki..to bylam w Irlandii w tesco i np 'garnuszek na klocuszek' z fp jest na promocji za 12 e...a w Polsce?80zl.. i w ogole nakupilam Jerzykowi zabawek z lamaze, kubeczkow tomee tippee po 1 euro i ubranek bo wyprzedarze..kurcze jak tam jest o wiele latwiej z dzieckiem niz tutaj...!
- madzia0507
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 16 godzin temu #283943 przez madzia0507
Sanki zakupione, ale jeszcze nie przetestowane.
Jusia, moja koleżanka mnie namówiła na te sanki, bo ona ze swoim Szymkiem już śmiga, a Szymek 5 tygodni młodszy od Julity.
Sonia 69 zł.
jkardasz, synio przystojniacha. To ty mieszkasz tam, gdzie ten przewspaniały pomnik???
Edyta napisał:
julia.tvn.pl/bohaterowie.html
Marta, jak ty odpaliłaś ten tvn player??? Bo ja za diabła nie mogę.
Domii, kurujcie się szybko!
Kamila, a ty chyba pochodzisz z tej miejscowości, co Paulina Papierska???
Idę się kąpać. Pa!
Jusia, moja koleżanka mnie namówiła na te sanki, bo ona ze swoim Szymkiem już śmiga, a Szymek 5 tygodni młodszy od Julity.
Sonia 69 zł.
jkardasz, synio przystojniacha. To ty mieszkasz tam, gdzie ten przewspaniały pomnik???
Edyta napisał:
Madzia nie mam tvn prosze o linka z tym blond wlosami plissssssssssss Witam nowa Mamusie piekny synio to narazie tyle bo wiecie wpadam jak silvia sie zajmnie soba i tak czytam po lebkach przepraszam
julia.tvn.pl/bohaterowie.html
Marta, jak ty odpaliłaś ten tvn player??? Bo ja za diabła nie mogę.
Domii, kurujcie się szybko!
Kamila, a ty chyba pochodzisz z tej miejscowości, co Paulina Papierska???
Idę się kąpać. Pa!
Moderatorzy: ilona