BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 14 godzin temu #284011 przez marta_szh
Agusia

rany wspolczuje, przerazilabym sie z tym oddychaniem

wydaje mi sie ze nie powinnas sie martwic, kazde dziecko rozwija sie inaczej, nie wiem ile w tym prawdy ale znajoma mi kiedys powiedziala ze dziewczynki tak wlasnie do roku czasu rozwijają się szybciej i sa bardziej kumate Jerzyk ma dopiero 5 miesiecy to jakos nie widze zeby dzieci juz na tym etapie piatke przebijaly i robily papa ale nie wiem moze i sie nie znam, a moze tamta dziewczynka jest po prostu fenomenalna, heh.. nie martw sie na zapas :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 14 godzin temu #284013 przez marta_szh
Ciociu Beti,
rozmawialem z mamą i pytalem czemu sie tak zadko mną chwali
powiedziała ze nie ma zaufania do tego forum i tak publicznie to nie chce zbyt czesto mnie pokazywac ale jednak od czasu do czasu musi mnie ciociom pokazac :) :)

Lolek :kiss:
13 lata 14 godzin temu - 13 lata 14 godzin temu #284014 przez soniasg
Agusia super parka :) świetnie razem wyglądają :)

Beti cieszę się, że na usg wszystko ok :)

Jusia leżaczek super :)

Marta nie nie ja tylko piekę :) samo to zaspokaja moją potrzebę słodkiego :) :P

Happymamma u mnie Prababcia ma taki sposób u niej Majka tylko tak zasypia przytulona do policzka i trzymająca za włosy :)

czytała któraś Pani Bankowa mojego posta odnośnie debetu ?
13 lata 14 godzin temu #284018 przez kamila_86
Haniu jak na razie ten cały proces ząbkowania przechodził bez wiekszych problemów, tylko ze ten ząbek jeszcze nie przebil ja tam widze tylko na dziąsełku taka kreskę ale zęba nie widać a pediatra stwierdziła ze na dniach wyjdzie na pewno wiec zobaczymy... dzisiaj przy zasypianiu było troche marudzenia i krzyków chyba go te dziasła denerwuja bo byl zmeczony i płakał a jak dałam mu viburcol to zasnął... wiec moze najgorsze przed nami te wyrzynanie ... :unsure: :unsure:
Madzia tak tak pochodze z tej hmm jak to ona określała " dziury zabitej dechami ??" :silly: :silly:, ale nie jestem taka płaczką jak ona :lol: :lol:
Jusia ja też rodziłam SN ;)
13 lata 14 godzin temu #284022 przez beti
Loleczku, powiedz mamie, że jak się boi na forum to ja jej maila podam i niech mi na maila przesyła :D :D

Buziaczki Lolku :kiss:
13 lata 14 godzin temu #284026 przez Asik
Komp mi się znowu zeał ... troszkę mi zetrwało naprawienie systemu bo kurca banda cos z windowsem mam ... musiałabym na nowo zainstalować bo błedy w DLL mam itp.... ale pieruńskiej płyty nie umiem znależć!!!! A Marecki na momencik zjechał to nawet mu dooopy nie trułam..

Beti super że USG wyszło ok :)
co do badań do nadal czekamy na wyniki.. coraz bardziej sie niecierpliwię

Angellika Gratulacje dla Nikosia :)

Zauważyłam już kiedyś że jak Szymka na podłodze na kocach daje to właśnie się na boki odwraca (tzn turla sie plecy, brzuch , plecy i tak w kółko) a w kojcu to tylko plecy brzuch i ewentualnie powrót taki z odbicia a nie turlanie. mają tak Wasze dzieciaki ?

Agusia ale Jerzyk ma fajną kolezankę :) i własnie co do rozwoju to trzy tygodnie na tym etapie to naprawdę dużo.

Kamila no własnie to przebijanie jest ponoc najgorsze.. ja tego jeszcze nie zaznałam .. nawet z Marta bo to było dziecie ciche i spokojne z wyrzynaniem :)

A Szymek to hmm raczej nie prędko jakis ząbek mu wyjdzie , ja tam nic nie czuję ani nie widzę . jedynie gryzie wszystko i np włoży gryzaka sobie i najpierw gryzakiem jezdzi po dziąsłach a potem gryzak w miejscu a głowa rusza na boki :D

Ja tez juz zmykam :) jak którejś nie odpisałam , pominęłam kogoś to ajmsoruję ale szybko lecę z czytaniem coby mi ten pieruński komp znowu zawiasa nie dostał :)

aaa a jutro na 11:30 na umowę :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 14 godzin temu #284028 przez soniasg
Asik no to trzymam kciuki za jutro :) powodzenia :)

ja też uciekam spać bo Majka się pewnie w nocy obudzi- strasznie mało wypiła na noc

dobranoc :)
13 lata 12 godzin temu #284035 przez Edyta
to jeszcze ja wiem jest pozno ale sie przebudzilam i postanowilam was nadrobic bo wczoraj poprostu padlam ooo :laugh: Jusia Gratuluje lezaczaka a co do porodu ja rodzilam cc i wspominam ok :) mogla bym tak drugi raz rodzic chodz juz nie zamierzam chyba miec dzieci :dry: beti mowisz bandarzem eh cos mi siostra mowila ze tak robila ale nie za bardzo mi sie chce wiazac ciasne staniki to tez nie za wygodnie a jak nie odciagam to cycki bola wiec narazie zostaje przy mleczku moze samo sie skonczy i bedzie ok :)i Filipek sliczny ciesze sie ze USG wporzadku :) Agus mialas sie juz nie denerwowac rozwojem Jerzyka na fotkach wyszedl Jerzyk cudnie i jak fajnie razem wygladaja bobasy :) wiem wiem sam sie niby nie przejmuje ale jak czytam co dzieci potrafia to sie troche tez martwie silvia sie tez nie przekreca ale za to piszczy gaworzy dzis mnie tez pociagnela za wlosy jak powiedzialam pusc Mame to puscila pozniej Babcie tak tarpala za wlosy :laugh: pozatym z umiejentnosci to bardzo chce sie podnoscic ale ja sie boje o kregoslup :dry: Adee prostownica super ale troche droga :dry: Asik co do zabkow to silvia ma jak Szymek nic nie widac ale namietnie molestuje swoj gryzak :laugh: Madzia kolor fajny ale jeszcze nie o taki blond mi chodzi :) dziekuje za link.soniaMaja ma fajna czape :) Kiniaa cos miala ci napisac no i skleroza mnie dopadla :( Angelika jak Nikos w tym chodziku :unsure: Kamila dobrze ze zabkowanie idzie wam bez wiekszych excesow :) Renatko jak samopoczucie lepiej... :unsure: Happymammaczekamy z utesknieniem na fotke Jasiulka :) Dorotka jak Kubus lepiej :unsure: Pippincos ostatnio malo Cie widze tutaj....marta sz jak dieta ja narazie odmawiam sobie wszystkiego chodz nie powiem w sklepie jak patrze na slodkosci to kusza ale nie kupuje i poprostu jak ich w domu nie mam to nie jem jak mi sie chce tak bardzo to biore jogurt i tyle :) ale ciezko bedzie :) Kasiek rybe wkoncu zrobilam w panierce obiadu nie jadlam dla siebie ugotowalam zupke :) a m moze jesc chudy jest :laugh: no nic mykam spac mam nadzieje ze nikogo nie pominelam jak tak to wybaczcie jest pozno i glowka juz tak nie pracuje :laugh: lece dalej spac do Jutra :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 6 godzin temu #284050 przez Edyta
Witam :) widze ze ostatnia wczoraj a dzis Pierwsza :lol: pobudke miala, o 7 ale silvia nadal spi :) noc przespala ladnie wiec jestem zadowolona :) ja tez sie wyspalam ale co tu robic narazie ide jeszcze polezec pozniej mam prasowanie wiec jakos zajrze popoludniu Milego dnia :)
13 lata 5 godzin temu - 13 lata 5 godzin temu #284053 przez Pippin
cześć
a nas z nocy na noc coraz gorzej dziś np od 2- 4 moje dziecko szczypało mnie we wszystkie wystające części mojej twarzy usiłowało wyciągnąć mi poduszkę spod głowy usiłowało nawiązać dialog z kocykiem oraz swoimi rączkami .................. :laugh:
masakra jestem megastycznie niewyspana :huh: a tak w ogóle to jadę dziś złożyć cv do pracy na pół etatu więc prosimy skromnie o trzymanie kciuków (bardzo nie chcę i bardzo chcę jednocześnie nie wiem czy mnie któraś rozumie :lol: )

a później jedziemy do rodziców u których pewnie do Was zajrzę :lol: :kiss:

Edytka i kobiety których dzieci spią NORMALNIE jak Wy to robicie?bo ja zejdę jak tak dalej pójdzie
13 lata 5 godzin temu #284059 przez happymamma
Witam się :)

Edytka
, bo ostatni będą pierwszym :silly:

Antosiu, daj się wyspać mamusi :kiss: Pipinku kciuki trzymamy już :)

Asik, za Ciebie też :)

Sonia, ja Ci właśnie miałam wczoraj pisać (ale mi umknęło :blush: ), że chętnie spróbuję Ci pomoc, ale nic a nic nie zrozumiałam z Twojego postu o tym debecie :huh:
13 lata 4 godzin temu #284073 przez Asik
Witam :)

U nas nocka w miarę :) bo Szymek na amu sie obudził o 6:30 a potem pospalismy do 8 ale tak jak u Pippin ja wzięłam Szymka do siebie to od razu na brzuch i nawet palce do nosa mi wciskał :D spiewając przy tym namietnie jakąś arię chyba ze Strasznego Dworu bo chrypiał przy tym niemiłosiernie :D aaa obudzil sie raz po czwartej ale mu smarnęłam Dentinoxem i zasnął już nie jęcząc :D

co do odchudzania to moje starsze dziecię schudło 5 kilo nie wiedząc jak :D to się nazywa młodość :D a u mnie to też jakieś postępy widzę :) to co tak nabierałam (10 kilo plus od porodu ) żeby skórę wypełnić , teraz schodzi ładnie pomalutku i nie wygladam jak szkieletor :D :D diety nie stosuję ale mięśnie ćwiczę :D a ze lata już nie te i metabolizm zwolnił sie i to baaardzo to dłużej mi to potrwa :D najlepsze jest to że Marecki stwierdził ze nareszcie wyglądam jak kobieta a nie taki szkieletor chudzielec.. szkapinka jak to na mnie mówił :D

hmmm komp mio na razie działa bez zarzutu tffu tfuuuuu ale nie wiem jak długo :unsure: :unsure:

Edytko a jaki blond chcesz bo jakos nie umiem tego posta o blondzie znależć /...

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

ahaaa no i nareszcie włosy mi przestały wypadać :D :D ale teraz odrastają i widac takie króciutkie przebijające sie heheheheh :D :D :D

pippin ja Ci ogromnie współczuję kochana bo takie nieprzespane noce to tragedia :( :( kciuki trzymam :D

a mnie sie śniło że do pracy poszłam i Szymka miałam ze sobą :D

zmykam gotować bazę do zupki Szymkowej :) i ogarnąć troche w mieszkanku bo za dwie godz wybywam a moja Mama bedzie z Szymkiem :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 4 godzin temu - 13 lata 4 godzin temu #284075 przez Renata Anna
Cześć!
A ja się dzisiaj wyspałam że szok.
Celina spała od 20:00 do 7:00 (raz w nocy sie obudziła i gadała z konikiem, ale tylko jakieś 20 min... więc przewinęłam ją i poszła spać dalej...)Ale jestem dziś rześka :lol:

Pippin moja Celina przesypia całe noce, jak w ciągu dnia malutko śpi i szaleje... Do tego wieczorem dostaje MM zmieszane z kaszką. Zje tak ze 200 ml... i dziecko śpi... Taki mój sposób... Ale każde dziecko ma inne przyzwyczajenia...

Edytka dzięki... trochę lepiej. Szkoda, że zazwyczaj tylko wieczorami przybywasz na forum :(

Asik Celinka jak leży na macie, to też przekręca się z plecków na boczek.. próbuje też na brzuszek, ale zawsze jakoś źle sobie rękę ułoży i nie daje rady, więc wraca znów na plecki :)

Dziś muszę wyskoczyć na jakieś zakupy, bo przecież święto dziadków nadchodzi... a my nawet nie mamy pomysłu. Może w sklepie coś mi wpadnie w oko :)
13 lata 4 godzin temu #284078 przez Biedronka160
Domi wydaje mi się, że może to być na zęby, bo po lewej stronie na dole jest jakby wyższe dziąsełko i takie twardsze.
Niemniej dziś o 11:00 mamy wizytę u lekarza, bo niepokoi mnie ten kaszel.
My w poniedziałek byliśmy z małym u lekarza i też 100 zł w aptece zostawiliśmy. A musimy kurację 3 miesięczną mieć ;/ zalecenie pulmonologa. Ale jak trzeba to trzeba.

Kasiek Twoja zasypia przy cycu, a moja o zgrozo w swoim łóżeczku, ale dopóki mnie nie ma obok w łóżku to co chwilę jest płacz :( ale to od niedawna, więc może te jej objawy się do tego przyczyniają.

motylku Kornelka prześliczna - jak dzidziuś sobie nóżki je to zawsze mnie to tak rozczula. Moja jeszcze takiej umiejętności nie posiada, ona zresztą leniuch jest i tylko by leżała i siedziała i pchała łapki do buzi i nic poza tym :)

Renatkoteraz siły przydadzą się na pewno, bo obudziłam się dziś z katarem, łzawiącymi oczami i tępą głową - chyba jakieś przeziębienie mnie dopadło :(
Teraz sobie dopiero zdałam sprawę, że nasze dziewczynki urodziły się tego samego dnia :)

agusia każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Widocznie córka koleżanki ma inny temperament, jest może silniejsza i ma więcej ochoty na poznawanie świata. Moja mała też nic nie robi z tych rzeczy, ale to chyba nie powód, żeby się martwić ?

Jusia śliczny bujaczek. Gratulacje!!! My kupiliśmy używany za 90 zł i nie płaciliśmy za przesyłkę, bo się okazało, że to w Poznaniu do odbioru w takim komisie to sobie odebraliśmy sami jak byliśmy u babci :) a to jeszcze jak w ciąży byłam :P i jestem mega zadowolona. Nawet mój syn testował i wytrzymały jest. Do 18 kg.
Ja też rodziłam naturalnie i jakby każdy mój poród miał być taki to bym mogła rodzić i rodzić...

betisuper, że na USG wszystko w porządku. jeden powód do zmartwień o dziecko mniej :)

Happymamma jesteś niemożliwa !! Głowę do potrzymania, żeby usnął :D Nie wpadłabym na to za żadne skarby świata, ale Ty to w ogóle indywidualistka z różnymi indywidualnymi pomysłami, więc nie powinno mnie to dziwić :)

Pippin ja Cię doskonale rozumiem i trzymam mocno kciuki !!! I chucham i dmucham żeby się udało !!! Moje dziecię miało jedną gorszą noc. o 20 już niby spi, ale jak mi się obudzi po godzinie np. to jeszcze dokarmiam mlekiem albo kaszką, i jak się w nocy przebudza i danie smoczka nie pozwala zasnąć tylko dalej się kręci to daję herbatki i zostawiam w łóżeczku i do znudzenia daję smoczka - w końcu mała się poddaje i zasypia. Ale ogólnie raczej przesypia od tej 20-7 z kilkoma pobudkami na smoczka.

jkardasz witaj !! Lesiu jest prześliczny :)

W ogóle wszystkie wasze dzieciaczki są fantastyczne !!

No i dzień dobry oczywiście :) Nadrabiać was to naprawdę nie lada wyczyn, ale jakoś mi się udało. Jak kogoś pominęłam to przepraszam bardzo.
13 lata 4 godzin temu #284079 przez Renata Anna
Biedronka no ja już dawno zauważyłam... :lol: :lol: :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży