BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 10 miesiąc temu #310756 przez Asik
Mięsko już gotuje razem z marchewką pietruszką ( połową) większym ziemniaczkiem :) jak już jest miękkie to wsypuję dwie-trzy małe łyżeczki kaszki , nie mam błyskawicznej, gotuje jeszcze z 5 min i potem wsio miksuję :) i dodaję oliwę z oliwek :D

Króliczka zakupie jak tylko pieniązki za mieszkanie mi na konto wpłyną :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #310767 przez happymamma
Renatko wiem wiem, Jasiulek jest przesłodki i dla mnie najpiękniejszy na świecie :lol: :kiss: Biszkopt wygląda przepysznie, mniam :cheer:
12 lata 10 miesiąc temu #310771 przez domii
Asik ja z warzyw uzywam ziemniaka,marchew-chociaz nie lubi za bardzo,pietroszke biala i zielona,szpinak,burak,por.Z groszkiem i brokulami jeszcze nie robilam. Krolika Tesciowa mu dzisiaj kupila bo sie skonczyl a Mezus w pracy zalatwia i bedzie za tydzien moze dwa.A jak dajesz tego lososia? A i my zoltko juz dajemy

Renata mniam mniam ten biszkopt -przynajmniej tak wyglada :) :P

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 10 miesiąc temu #310773 przez Hania
Renatko, pyyyyychottttttttttkaaaaaaaaaaaa!!!!!! :)
My też w większości kupujemy gotowe obiadki.
12 lata 10 miesiąc temu #310776 przez Asik
Tak jak mięsko :) z tym że jak już jest podgotowane to dopiero dorzucam łososia :)

Szpinak tez juz dawałam :D no i zielona pietrucha i koperek :)

no ja żółtko sie własnie zastanawiam czy już dawać :) pół żólteczka chyba dwa razy w tyg .. nie pamietam tego .. a jak Ty dajesz?

12 lata 10 miesiąc temu #310787 przez a!gusia
Asik ja daje pol zoltka co drugi dzien..
12 lata 10 miesiąc temu #310794 przez Asik
Hmm jutro pół roczku kończy no to może od poniedziałku zacznę :D bo po szczepieniu będziemy i po wizycie u pediatry :D i może pozwoli :)Agusia bo to do zupki dodajesz ?

Jestem w szoku bo Szymek dalej grzeczniutki i roześmiany :D a zawsze o tej porze to marudzić zaczynał a tu nic :D :D za godzinkę kąpu kąpu i potem szamanko :D aż niemożliwe że tak szybko się przestawił :D jeden dzień meeeeeega wstręciuszek był a teraz aniołeczek :D noo ale żebym tylko nie przechwaliła :D

12 lata 10 miesiąc temu #310796 przez adee84
hej :)
Kornelka piękna :)
Majka drzemki ma zazwyczaj ok10 potem ok14 chyba ze pominie to ok17 a potem po 20 idzie spać :) no dziś wyjątkowo ciężko ze spaniem ale jednak ululana zasnęła niedawno bidulka, potem będziemy robić inhalacje :(
Asik krzesełko świetne, ale nei na moją kieszeń, nawet używane :dry:
Domi ciuszki świetne :)
Hania mądrego masz synusia :)
Renatka lae mam chęć na Twoje ciacho!!!!
Asik Szymek wymiata tak w ogóle :laugh: a co do pójścia do pracy to u mnie tez będzie lipa bo nie mam z kim Mai zostawiać,mama na emeryture pójdzie teraz za 12 lat :dry: a nikogo innego nie mam, na żłobek mnei nie stać ani na nianie :dry:
Wy piszecie o różnych zupkach i dodatkach, ja to chyba głupia jakaś jestem albo kijowa matka, bo Mai dopiero 2x zupke ugotowałam, daję jej owocki i tyle, ona dalej woli cyc a inne jedzenie to taki dodatek, chyba muszę zacząć częściej jej gotować. i jak mam dawać to żółtko :unsure:
12 lata 10 miesiąc temu #310797 przez Hania
dokładnie! pół żółtka co drugi dzień:) Filipkowi b. smakuje:)

Fifi ciągle coś próbuje mówić, piszczy śpiewa non stop! czy wasze dzieciaczki to też takie gaduły???
12 lata 10 miesiąc temu #310798 przez a!gusia
Asik tak,zcieram na drobnej tarce i do zupki :)my tez sie za dodzine kapiemy.. :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310801 przez a!gusia
Adee wierz mi ze ja tez nie mam weny do tego gotowania i dlatego kupuje sloiczki...do niedawna dawalam Jerzusiowi 1 sloiczek na 2 dni bo on tez woli cyca...ale teraz czekam godzine od cycusia i daje mu zupke/danko i zje caly sloiczek a potem po godzinie znow cycus..on w sumie glownie na cycusiu bazuje ;)

ide sie pobawic z tym moim Skarbkiem :)
12 lata 10 miesiąc temu #310806 przez adee84
Haniu Majce buzia się prawie nie zamyka :)
Agusia ja chętnie bym gotowała ale póki Maja je cyca to wolę rzadziej jej dawać inne jedzenie i wprowadzać je powoli. nie wiem, czy nie robię źle.
12 lata 10 miesiąc temu #310811 przez a!gusia
Adee jak nie placze z glodu to jest bo to o to chyba chodzi ze dzieciom juz cycus nie starcza..ale widac jej starcza :) poza tym dopiero skonczyla 6 mcy..
12 lata 10 miesiąc temu #310816 przez adee84
Masz racje, ale jakoś dziwnie się czuję, że Wasze maluszki jedzą itd a Maja nie, jakbym ją zaniedbywała ;)
12 lata 10 miesiąc temu #310821 przez a!gusia
ja sie tak czuje jak piszecie ze Wasze dzieci juz to i tamto umieja to mi sie wydaje ze ja sie nie bawie odpowiednio z Jerzykiem :( ale co do jedzenia to nie masz cie co martwic,do 6 mies wystarcza tylko piers...a i dwa trzy dni po 6 mies tez wystarczy :) :)

ta moja kolezanka strasznie traktuje ta swoja coreczke jakby byla starsza niz jest..ona np zoltko juz w 5 mies dawala..i to chyba nie jest dobre tez..?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia