- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311698 przez domii
Ja tez chcialam takie kupic ale wlasnie ze wzgledu na wiek nie kupilam.No wlasnie nie wiem czemu sa dopiero od 3 rz moze chodzi o to z czego sa wykonane a wiadomo niemowlak na brzuchu to moze lizac i moze o to chodzi
A co do usypiania-to da sie naprawde przeczytaj ksiazke i sprobuj wprowadzic te metody-napewno bedzie ciezko a nuz sie uda-tylko pamietaj musiasz byc konsekwentna
A co do usypiania-to da sie naprawde przeczytaj ksiazke i sprobuj wprowadzic te metody-napewno bedzie ciezko a nuz sie uda-tylko pamietaj musiasz byc konsekwentna
Temat został zablokowany.
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
Mniej Więcej
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311701 przez aneta2611
Asik, jesteś wielka!!! Dzięki za pomoc
może to Ty powinnaś książkę o dzieciach napisać?
Pippin
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Motylku co Ty pleciesz? Przecież łi law ju wery macz
Co do łóżeczka... przepraszam, że nie odpisałam.
u nas Fifi miał kilka takich dni że musiał się wtulić we mnie i zasnąć... skoro Nelka wcześniej zasypiała w łóżeczku to samo jej przejdzie? Spróbuj przed położeniem maksymalnie ją wymęczyć. A pomagasz sobie jakoś? włączasz jej kołysanki albo masz konika?
Domi da się, da, bo u nas właśnie zaczęła się druga a wcześniej to było nie do pomyślenia bo Fifi po 2 godzinach robił się śpiący ale to wszystko dzięki Asik
ale ile ja się Jej biednej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ozawracałam to tylko Ona wie
a co do budzenia w nocy to u nas pomógł smoczek. co kilka dni likwidowałam jedną drzemkę. Jak się budził to dawałam smoczka, głaskałam i gasiłam światło. Po 2 dniach o tej porze już się nie budził
ja dziś doszłam do wniosku że moje dziecię wcześniej najzwyczajniej w świecie chodziło głodne
i dlatego tak często marudził. Powoli Mu to uswiadamiam i je coraz chętniej i częściej
Agusia nie przejmuj się. Filipek też na brzuchu nie leży. Potrafi się obracać, ale oczywiście się Mu nie chce!!! Po kilkunastu sekundach woli jęczeć, stękać i purpurowieje żeby Go obrucić liczę na to, że pełzak Go zmotywuje
może to Ty powinnaś książkę o dzieciach napisać?
Pippin
Motylku co Ty pleciesz? Przecież łi law ju wery macz
Co do łóżeczka... przepraszam, że nie odpisałam.
u nas Fifi miał kilka takich dni że musiał się wtulić we mnie i zasnąć... skoro Nelka wcześniej zasypiała w łóżeczku to samo jej przejdzie? Spróbuj przed położeniem maksymalnie ją wymęczyć. A pomagasz sobie jakoś? włączasz jej kołysanki albo masz konika?
Domi da się, da, bo u nas właśnie zaczęła się druga a wcześniej to było nie do pomyślenia bo Fifi po 2 godzinach robił się śpiący ale to wszystko dzięki Asik
ale ile ja się Jej biednej
ozawracałam to tylko Ona wie
a co do budzenia w nocy to u nas pomógł smoczek. co kilka dni likwidowałam jedną drzemkę. Jak się budził to dawałam smoczka, głaskałam i gasiłam światło. Po 2 dniach o tej porze już się nie budził
ja dziś doszłam do wniosku że moje dziecię wcześniej najzwyczajniej w świecie chodziło głodne
i dlatego tak często marudził. Powoli Mu to uswiadamiam i je coraz chętniej i częściej
Agusia nie przejmuj się. Filipek też na brzuchu nie leży. Potrafi się obracać, ale oczywiście się Mu nie chce!!! Po kilkunastu sekundach woli jęczeć, stękać i purpurowieje żeby Go obrucić liczę na to, że pełzak Go zmotywuje
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez aneta2611.
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311709 przez domii
Hania Anetka Asik dzieki za kompl.odnosnie avatarka
Wiecie ja nikogo nie potepiam ze usypia dziecko na rekach ,czy przy cycu-jezeli ktos tak lubi i nie jest to dla niego uciazliwe to jak najbardziej Wiem ze dla mnie wygodnie jest jak zasypia w lozeczku sam-bo moge wyjsc z domu i wiem ze przy mezu usnie,przy tesciu,tesciowej i nie ma z tym problemu,owszem czasem musze przy nim posiedziec-ale staram sie zeby mnie nie widzial wiec siedze za lozeczkiem,albo posmyrac jak plakusia przez zabki.I tak jak pisalam Blazej tez na poczatku usypial przy cycu i balam sie ze sie nie oduczy
Wiecie ja nikogo nie potepiam ze usypia dziecko na rekach ,czy przy cycu-jezeli ktos tak lubi i nie jest to dla niego uciazliwe to jak najbardziej Wiem ze dla mnie wygodnie jest jak zasypia w lozeczku sam-bo moge wyjsc z domu i wiem ze przy mezu usnie,przy tesciu,tesciowej i nie ma z tym problemu,owszem czasem musze przy nim posiedziec-ale staram sie zeby mnie nie widzial wiec siedze za lozeczkiem,albo posmyrac jak plakusia przez zabki.I tak jak pisalam Blazej tez na poczatku usypial przy cycu i balam sie ze sie nie oduczy
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311712 przez aneta2611
domii napisał:
zgadzam się w 100%
Hania Anetka Asik dzieki za kompl.odnosnie avatarka
zgadzam się w 100%
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
12 lata 10 miesiąc temu #311720 przez Asik
Anetko ee tam wcale nie zawracałaś najważniejsze ze sie udało i pamietaj że zawsze możesz na mnie liczyć postaram sie pomóc i odpowiedzieć na wsio no i mam nadzieje że co dzień bedzie lepiej
miałąm zdjecie tych diabelskich rożków zrobic i co?? I g**ienko ,., nawet Martula nie zobaczy bo zbladły .. hmm jednak nie chce byc diabełkiem tylko aniołkiem a szkoda że nie zrobiłam wczesniej bo Marecki te,z by z chęcią jutro obejrzał.. no nic moja winaaa
miałąm zdjecie tych diabelskich rożków zrobic i co?? I g**ienko ,., nawet Martula nie zobaczy bo zbladły .. hmm jednak nie chce byc diabełkiem tylko aniołkiem a szkoda że nie zrobiłam wczesniej bo Marecki te,z by z chęcią jutro obejrzał.. no nic moja winaaa
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311726 przez domii
Macie racje pewnie chodzi o te elementy kupie te puzzle tylko chce kupic takie zeby po rozlozeniu bylo wieksze niz 90x90
Anetka no wlasnie ja tez stwierdzam ze moj dziec jest glodny dlatego daje mu kaszke rano i wieczorem,kolo 14 zupke i je tak 150-180 plus deserek czyli jakis owoc,w miedzy czasie woda mineralna i cyc,jeszcze musze go do picia mleka z butelki przekonac-bo z cyca juz malo co chce-jedynie w nocy. No i wlasnie musze sprobowac w nocy poprzesuwac mu te pobudki na jedzenie zeby jadl tylko raz no gora 2 razy w nocy
Anetka no wlasnie ja tez stwierdzam ze moj dziec jest glodny dlatego daje mu kaszke rano i wieczorem,kolo 14 zupke i je tak 150-180 plus deserek czyli jakis owoc,w miedzy czasie woda mineralna i cyc,jeszcze musze go do picia mleka z butelki przekonac-bo z cyca juz malo co chce-jedynie w nocy. No i wlasnie musze sprobowac w nocy poprzesuwac mu te pobudki na jedzenie zeby jadl tylko raz no gora 2 razy w nocy
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez domii.
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #311732 przez aneta2611
Domi, co do mleka to Fifi nie je do tej pory. do każdej porcji muszę Mu dodać choć łyżkę kaszki. Wtedy wcina aż się Mu uszy trzęsą
Domi wcześniej nie zwracałam tak bardzo uwagi na pory posiłków. Jadł kiedy chciał i dochodziło do tego że strasznie marudził a wtedy to już jeść nie chciał. Wczoraj miał przerwy w jedzeniu nawet co 6 godzin i był masakrycznie marudny. Dziś daję posiłki co 3h i zupełnie inne dziecko
Domi wcześniej nie zwracałam tak bardzo uwagi na pory posiłków. Jadł kiedy chciał i dochodziło do tego że strasznie marudził a wtedy to już jeść nie chciał. Wczoraj miał przerwy w jedzeniu nawet co 6 godzin i był masakrycznie marudny. Dziś daję posiłki co 3h i zupełnie inne dziecko
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
12 lata 10 miesiąc temu #311736 przez a!gusia
Asik to moze i mnie pomozesz?tylko u nas to juz beznadziejny przypadek
Domii to kup 2 komplety,one do siebie pasuja,tylko 2 takie same bo ja kupilam w sklepie 'pinokio' na pilotow w krk i sa troszke wieksze (i drozsze niestety) niz te na allegro wiec musialam tam dokupic drugi zestaw
Domii to kup 2 komplety,one do siebie pasuja,tylko 2 takie same bo ja kupilam w sklepie 'pinokio' na pilotow w krk i sa troszke wieksze (i drozsze niestety) niz te na allegro wiec musialam tam dokupic drugi zestaw
Moderatorzy: ilona