BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 10 miesiąc temu #311698 przez domii
Ja tez chcialam takie kupic ale wlasnie ze wzgledu na wiek nie kupilam.No wlasnie nie wiem czemu sa dopiero od 3 rz :unsure: moze chodzi o to z czego sa wykonane a wiadomo niemowlak na brzuchu to moze lizac i moze o to chodzi :unsure:

A co do usypiania-to da sie naprawde przeczytaj ksiazke i sprobuj wprowadzic te metody-napewno bedzie ciezko a nuz sie uda-tylko pamietaj musiasz byc konsekwentna

[url=http://www.suwaczki.com
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #311699 przez Hania
domii, śliczny awatarek:)
agusia, bo Filipek lubi się na dobranoc poprzytulać;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311701 przez aneta2611
Asik, jesteś wielka!!! Dzięki za pomoc :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
może to Ty powinnaś książkę o dzieciach napisać? :silly: :laugh: :kiss:

Pippin
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Motylku co Ty pleciesz? Przecież łi law ju wery macz :D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Co do łóżeczka... przepraszam, że nie odpisałam.
u nas Fifi miał kilka takich dni że musiał się wtulić we mnie i zasnąć... skoro Nelka wcześniej zasypiała w łóżeczku to samo jej przejdzie? Spróbuj przed położeniem maksymalnie ją wymęczyć. A pomagasz sobie jakoś? włączasz jej kołysanki albo masz konika?

Domi da się, da, bo u nas właśnie zaczęła się druga a wcześniej to było nie do pomyślenia bo Fifi po 2 godzinach robił się śpiący :) ale to wszystko dzięki Asik :)
ale ile ja się Jej biednej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ozawracałam to tylko Ona wie ;)
a co do budzenia w nocy to u nas pomógł smoczek. co kilka dni likwidowałam jedną drzemkę. Jak się budził to dawałam smoczka, głaskałam i gasiłam światło. Po 2 dniach o tej porze już się nie budził :)

ja dziś doszłam do wniosku że moje dziecię wcześniej najzwyczajniej w świecie chodziło głodne :ohmy:
i dlatego tak często marudził. Powoli Mu to uswiadamiam i je coraz chętniej i częściej :)

Agusia nie przejmuj się. Filipek też na brzuchu nie leży. Potrafi się obracać, ale oczywiście się Mu nie chce!!! Po kilkunastu sekundach woli jęczeć, stękać i purpurowieje żeby Go obrucić :) liczę na to, że pełzak Go zmotywuje :)
12 lata 10 miesiąc temu #311702 przez a!gusia
wiem wlasnie :) konsekwencja kluczem do sukcesu :) :) :)
a co do maty to moja kolezanka tez ja ma i tez jest ok mi sie wydaje ze to chodzi o te elementy w srodku ze to troche skomplikowane do ulozenia jest..?nie wiem..
12 lata 10 miesiąc temu #311709 przez domii
Hania Anetka Asik dzieki za kompl.odnosnie avatarka :)

Wiecie ja nikogo nie potepiam ze usypia dziecko na rekach ,czy przy cycu-jezeli ktos tak lubi i nie jest to dla niego uciazliwe to jak najbardziej :) Wiem ze dla mnie wygodnie jest jak zasypia w lozeczku sam-bo moge wyjsc z domu i wiem ze przy mezu usnie,przy tesciu,tesciowej i nie ma z tym problemu,owszem czasem musze przy nim posiedziec-ale staram sie zeby mnie nie widzial wiec siedze za lozeczkiem,albo posmyrac jak plakusia przez zabki.I tak jak pisalam Blazej tez na poczatku usypial przy cycu i balam sie ze sie nie oduczy

12 lata 10 miesiąc temu #311710 przez aneta2611
jeśli chodzi o maty, to mnie też sie wydaje, że kategoria wiekowa jest dla dzieci, które będą się nią bawić, układać...
12 lata 10 miesiąc temu #311712 przez aneta2611
domii napisał:

Hania Anetka Asik dzieki za kompl.odnosnie avatarka :)

Wiecie ja nikogo nie potepiam ze usypia dziecko na rekach ,czy przy cycu-jezeli ktos tak lubi i nie jest to dla niego uciazliwe to jak najbardziej :) Wiem ze dla mnie wygodnie jest jak zasypia w lozeczku sam-bo moge wyjsc z domu i wiem ze przy mezu usnie,przy tesciu,tesciowej i nie ma z tym problemu,owszem czasem musze przy nim posiedziec-ale staram sie zeby mnie nie widzial wiec siedze za lozeczkiem,albo posmyrac jak plakusia przez zabki.I tak jak pisalam Blazej tez na poczatku usypial przy cycu i balam sie ze sie nie oduczy

zgadzam się w 100% :)
12 lata 10 miesiąc temu #311720 przez Asik
Anetko :D :D :D ee tam wcale nie zawracałaś :D :D najważniejsze ze sie udało :D :D i pamietaj że zawsze możesz na mnie liczyć :D :D postaram sie pomóc i odpowiedzieć na wsio :D :D no i mam nadzieje że co dzień bedzie lepiej :D :D

miałąm zdjecie tych diabelskich rożków zrobic i co?? I g**ienko ,., nawet Martula nie zobaczy bo zbladły .. hmm jednak nie chce byc diabełkiem tylko aniołkiem :D a szkoda że nie zrobiłam wczesniej bo Marecki te,z by z chęcią jutro obejrzał.. no nic moja winaaa :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 10 miesiąc temu #311725 przez aneta2611
jak ktoś lubi marchewki to mam dziwny sposób jej jedzenia :D ale dzieki niemu jest przepyyyyyyyyyyyyyszna :D

właśnie sobie Was czytam i ją szamam :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311726 przez domii
Macie racje pewnie chodzi o te elementy :) kupie te puzzle tylko chce kupic takie zeby po rozlozeniu bylo wieksze niz 90x90 :)

Anetka no wlasnie ja tez stwierdzam ze moj dziec jest glodny dlatego daje mu kaszke rano i wieczorem,kolo 14 zupke i je tak 150-180 plus deserek czyli jakis owoc,w miedzy czasie woda mineralna i cyc,jeszcze musze go do picia mleka z butelki przekonac-bo z cyca juz malo co chce-jedynie w nocy. No i wlasnie musze sprobowac w nocy poprzesuwac mu te pobudki na jedzenie zeby jadl tylko raz no gora 2 razy w nocy

12 lata 10 miesiąc temu #311727 przez aneta2611
a dostałaś tego smsa jak szybko zasnął? :woohoo:
12 lata 10 miesiąc temu #311732 przez aneta2611
Domi, co do mleka to Fifi nie je do tej pory. do każdej porcji muszę Mu dodać choć łyżkę kaszki. Wtedy wcina aż się Mu uszy trzęsą :D

Domi wcześniej nie zwracałam tak bardzo uwagi na pory posiłków. Jadł kiedy chciał i dochodziło do tego że strasznie marudził a wtedy to już jeść nie chciał. Wczoraj miał przerwy w jedzeniu nawet co 6 godzin i był masakrycznie marudny. Dziś daję posiłki co 3h i zupełnie inne dziecko :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311733 przez Asik
Noo dostałam i Ci odpisałam :D :D ale karta mi się skończyła teraz patrzę że nie wysłało hehehe

zaraz dostaniesz :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 10 miesiąc temu #311735 przez aneta2611
hej, jak jestem tu to pisz na forum :) po co sobie koszty robić? :)
12 lata 10 miesiąc temu #311736 przez a!gusia
Asik to moze i mnie pomozesz?tylko u nas to juz beznadziejny przypadek :(

Domii to kup 2 komplety,one do siebie pasuja,tylko 2 takie same bo ja kupilam w sklepie 'pinokio' na pilotow w krk i sa troszke wieksze (i drozsze niestety) niz te na allegro wiec musialam tam dokupic drugi zestaw :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia