- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.3
Mamusie sierpniowe 2011 cz.3
- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Czasem sie podzieli jak Celinka ale tez szybko chce z powrotem

ale morfologie wasze dzieci mialy po urodzeniu w szp?? bo my nie
Renatko ty pewnei bedziesz wiedziec czy sie pisze spowrotem czy z powrotem w tym kontekscie co napsialam???

PS nie moge spac, M mnei zdenerwowal

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Celina też nie zawsze robi papa kiedy trzeba, tylko wtedy jak sobie przypomni i jej się łaskawie zachce.
Wiki wcale nie jest opóźniona, a żadne z dzieci nie jest też wybitnie zdolne. Każde ma inny charakterek. Jedno jest leniuszkiem, drugie wulkanem energii... i w sumie to nie wiem co lepsze

- domii
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Agusia super Jerzyk stawia pierwsze kroczki,a tak sie martwilas a tu prosze

Jusia nie wymyslaj ze jest opozniona

- happymamma
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- You have bound my heart with subtle chains...

Kasiek kończące się urlopy są straszne, współczuję

Pipin zdrówka dla Antosia

Domii a Twoje wyniki??
Jusia a co to za praktyka żby nie czytać pracy??? kompletny brak szacunku

Agusia jeszcze raz gratki dla Jerza

Renata Jasio też wkłada mi smoczek w buzie

- flower188
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Domi- jak siada to super a siedzieć na pupie nie musi wręcz dziwne by to było jakby siedział zamiast zwiedzać świat

jusia - nie wiem czy mądrze ale dużo się napatrzyłam na "niewłaściwe" moim zdaniem postępowanie i staram się uniknąć popełnienia podobnych błędów wychowawczych. Karolina znowu ma etap lęku separacyjnego od mamusi - normalnie z pokoju nie mogę wyjść bo wrzask mimo że tatuś jest i straaasznie wymusza (to akurat efekt tygodnia z dziadkami w domu i pozwalania na wszystko) więc czeka mnie sporo pracy nad nią i mmuszę się uzbroić w cierpliwość (i zatyczki do uszu:P )
niby Pani/Pan profesor i oczekuje szacunku od innych a sam nie szanuje sowich studentów i ich pracy - wstyd
Karo powtarza jak jej się chce a najczesciej te rzeczy ktorych powtarzac nie powinna (np kaszel a my pozniej schizujemy czy udaje czy faktycznie kaszle, albo plucie i pozniej karm takie dziecko), papa robi praktycznie cały czas bez względu na to czy tzreba czy nie

agusia!- ooo proszę tak martwiłaś się że Jezru powolny a zaczął chodzić szybciej niż większość dzieciaczków, które takie ruchliwe niby (np moja Karo musi sie czegos tzrymac zawsze) no to teraz się strzeż i asekuruj!juz mnie na tą myśl kręgosłup boli...
Renata Anna - moja też się dzieli a sprobuj nie wziac np piłeczki od niej to zaraz bedzie cie wolac no i zaraz jej oddajemy mowiac pzry tym wszytskim zawsze: dziękuję, proszę (może coś zostanie jej w główce?)
Happymama - witaj, witaj! co ostatnio tak cię mało?
dzisiaj w nocy biednej coś dokuczało bo z 7 razy budziła się z płaczem (nie muszę pisać że ledwo na oczy widzę dzisiaj z niewyspania)
- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d

domii, za kilka tygodni Błażej będzie stawiać pierwsze kroki;) dzieciaczki szybko się uczą

agusia, niepotrzebnie się martwiłaś

flower, Fifi też dzisiaj źle spał
kasiek, super, że urlop udany:)
Głowa mnie boli:(
- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Happymamma

mamy okropną pogode, zimno wieje pada brrrrr rano było znośnie wiec wyszłam w mini bez rajstop i zmarzłam okropnie :/ byliśmy u mojej mamy. Ona to ma podejście tak sie fajnie bawi z Wikusią, zawsze rozbawia ją na maxa

Renata dzięki za podpowiedź co do pisowni

Dziewczyny współczuję nieprzespanych nocy

ja też się nei wyspałam ale to przez nerwy

zmykam sie położyć, WIki śpi to i ja się drzemne...
- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

zmarzłyśmy u mamy ale po drzemce było lepiej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d

... mała ma poczucie czasu

Filipkowi objechała rączka i buźką uderzył o moje kolano i ma spuchniętą wargę

Czy wasze dzieciaczki wgryzają wam się w ciałko??? bo Fifi ciągle mnie gryzie i mam siniaki na przedraminiu
- adee84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jusia Hania moja kaskaderka siniaków ma tysiące, wczoraj zaliczyła bliskie spotkanie z asfaltem bo zamiast pójśc to pędem ruszyła, no i skutek- zdarty nosek

idę spać bo konam normalnie
- happymamma
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- You have bound my heart with subtle chains...

Haniu Jasio też się wgryza, ale ja chyba nienormalna jestem, bo kocham to

- Pippin
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
tak pobierali Antkowi z paluszka krew
no i muszę wyłączać bo burza sie nagle nie wiadomo skąd wzieła

generalnie rzecz biorąc to mi przykro bo Antkowi jestem obojętna i nawet sie nie cieszy jak wracam z pracy tylko za m łazi

Antek powtarza ale po m tylko
- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
ale tu dzis busy!
Jerzys dzis juz robi po 5 kroczkow i siada

w ogole to chyba mial jakis skok-?- bo byl zly i marudny a teraz nagle jest grzeczny i zaczal chodzic!!!no i np jak mu mowie zrob brawo to bije brawo

Jusia prosze Cie to moje dziecko bylo wolne..ale tez nie powtarza,nie rozumie jak mu mowie np 'daj'..rozumie tylko jak mowie gdzie jest kotek albo podaj pilke..a poza tym to nic wiecej..dlugo to trwa zanim sie czegos nauczy

aaaa!moi glosni sasiedzi sie wyprowadzaja!bo bylo sporo skarg na nich!!cudnie! a za 3 dni lece do Polski!!!!!!!!!!mama zostanie na 3 dni z Jerzem a my jedziemy nad Balaton i na formule 1

- Pippin
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Celina mnie nie gryzie. Czasami chce mi dać buzi...wtedy otwiera szeroko usteczka, woła oooaaaaa i wtedy ja muszę się zbliżyć i ona otwartą buzią daje mi całuska

Pippin na bank nie jesteś obojętna Tosiowi... Dzieciaczki takie są. Celina np. jak zadzwoni domofon to od razu woła "TATA"... Jak już M pojawi się w drzwiach to śmiga do niego pędem i wyciąga rączki, żeby ją podniósł i ucałował. Powitaniom nie ma końca, tym bardziej, że Celinka i M nie widza się całe dnie, tylko wieczorami na 1,5 godziny.
Ja na początku się dziwiłam czemu moje dziecko mnie tak nie wita jak np. nie ma mnie 2 godziny i wracam z miasta. Ale teraz wiem, że Celina ma mnie na co dzień non stop i mimo, że potrzebuje mnie w wielu aspektach swojego życia, to jestem dla niej lekko "oklepana". Tata to co innego. Rzadko ma okazję się z nim pobawić, poprzytulać... Ale tak to już jest i nie ma się co przejmować.
Jusia Wiki rzeczywiście miała poczucie czasu... Spróbujcie znowu