BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #452967 przez pati-m
Mała - podaję mu ibum, bo tylko na to reaguje.
A jak Olcia? Bardzo tęskni?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #452968 przez Marta M
Katy jak ja Ci zazdroszczę, mniej więcej w tym samym czasie pisałyśmy o tym, że się urządzamy i Ty już tylko małe wykończenia a my dalej na początku...pewnie i Maja nas przegoni z urządzaniem się w Katowicach :)

12 lata 2 miesiąc temu #452970 przez monika1984lodz
Małą pytałaś ile Emi waży coś około 9,5 kilo chociaż pewnie po ostatnich akcjach z kupą spadła na wadze

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

12 lata 2 miesiąc temu #452971 przez slowiczek
ibuprofen jest od 3 mca bodajze :)
o wlasnie, tez dawalam tak jaj Mala naprzemiennie paracetamol i nurofen

12 lata 2 miesiąc temu #452973 przez pati-m
Marta M napisał:

Katy jak ja Ci zazdroszczę, mniej więcej w tym samym czasie pisałyśmy o tym, że się urządzamy i Ty już tylko małe wykończenia a my dalej na początku...pewnie i Maja nas przegoni z urządzaniem się w Katowicach :)

Marta - ja tam bym mogła być na początku tak jak wy, zazdroszczę wam tego domku :)
Z czasem sobie wszystko pięknie urządzicie, nic was nie goni :)

12 lata 2 miesiąc temu #452975 przez Marta M
Mała a lepiej podać Nurofen dla dzieci czy Paracetamol?? Bo w Nurofenir niby jest ibuprofen a jest napisane że od 6tego miesiąca a na Paracetamolu że poniżej 2ego roku życia za zgodą lekarza.. :unsure: :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #452978 przez beti
Mała, nie mogę iść na L4 bo w czw muszę być w Krakowie :( jutro do pracy bo do tego Krakowa musze się przygotować...zaraz idę spać, mam nadzieję, że się nie rozwinie...

Mgiełka...jesteś dobrą mamą, każda z nas popełnia błędy, jak mnie Fifi wyprowadza z równowagi, bo np płacze albo marudzi to sobie myślę, że może on mi chce coś powiedzieć a nie potrafi tego przekazać i ja gdybym na niego nakrzyczała to byłoby mu jeszcze do tego smutno i się powstrzymuję... Masz zdrowe dziecko a to najważniejsze...
A co do uwag...sama mówisz, że Lily to histeryczka, ale chyba nie byłoby Ci przyjemnie gdybyś to usłyszała od którejś z dziewczyn i tu chodzi tylko o empatię...

Katy, słodki pokoik :) a Sami z siostrą do ucałowania :kiss:

Pati, koleżanka mi ostatnio mówiła o jakichś plasterkach chłodzących które się przykleja na czółko zamiast okładów...

12 lata 2 miesiąc temu #452981 przez Marta M
Pati ja kocham remonty ale ostatnio coraz częściej chce mi się wyjśc na góre bo na dole wszystko otwarte, jak mąż wstaje to budzi mnie i Maję..jak goście przychodzą to krępujące że tylko cztery miejsca i łóżko na którym śpimy i którego nie da się złożyć...ale już nie narzekam..;) Bo tak naprawdę strasznie się cieszę z naszego domku :)

12 lata 2 miesiąc temu #452984 przez beti
Marta, nie gadaj że na początku, bo przecież w międzyczasie jeszcze mieszkanie wyremontowaliście i urządziliście :)

12 lata 2 miesiąc temu #452988 przez pati-m
beti - wiem o tych plasterkach, to też ibum. Ale nie kupiłam bo to działa na tej samej zasadzie co syrop przeciwgorączkowy więc dwóch dawek na raz nie mogę mu dać.

Marta - no masz powody do dumy! Domek, no i przede wszystkim super rodzinka! :)

Mimo tych trudnych chwil teraz ja i tak uważam, że jestem szczęściarą. My wszystkie jesteśmy. Mamy cudne dzieciaczki, nie głodujemy, stać nas na zjazdy, przyjemności, MAMY SIEBIE :)
Dziękuję wam, że mnie tak wspieracie! :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #452989 przez Mała
Ola chyba nie tęskni, chociaż jak mnie widziała to przytulała się bardzo :blush: :)

Coś mi się pomyliło z 2 rż. To znaczy Paracetamol jest niby bezpieczniejszy i raczej lekarze, w szpitalu też zalecają zacząć od paracetamolu, jak nie bardzo sam daje radę to wtedy naprzemiennie z ibuprofenem(ja właśnie nurofen podaję)

12 lata 2 miesiąc temu #452991 przez slowiczek
Marta, z tego co wiem ibuprofen jest silniejszy + działa przeciwzapalnie, a co do paracetamolu to jaki masz lek ? ja np miałam eferalgan w czopkach i był ok

a co do domu to pomału i niedługo się urządzicie :)

12 lata 2 miesiąc temu #452996 przez pati-m
slowiczek - ja też podawałam efferalgan w czopkach.

Zmykam bo Kacperek się obudził.

12 lata 2 miesiąc temu #452997 przez katy25
dzieki dziewczynki:))

ale jak skoncze to sie pochwale, wiecie? że ja wszystko co kupuje do dzieciakow to z kasy ktora sama ukrece?? dzis o tym pomyslalam jak sprzedałam ten wozek po Samim tzn spacerowke.
A co do wykanczania Marta... dom to skarbonka bez dna ZAWSZE JEST CZAS ABY COS DOKUPIC I ZMIENIC WIEC NIE MARTW SIE! Ja na poczatku chcialam wszystko na picuk glancus a teraz to juz odpuscilam - potem radosc jest wieksza jak dochodzisz do czegos sama, krok po kroku zreszta pisalas o tym jak kupiliscie stol, prawda?

co do goraczki to ja zawsze daje panadol dla dzieci... mi Sami w sumie nie goraczkowal wiele razy... nie mam doswiadczenia zbytnio

u mnie dzieciaki umyte, zaraz klade Samiczka i znikam

monia - pokazac ci sowkowy pokoik???

12 lata 2 miesiąc temu #453008 przez Mała
Ja się opycham wafelkami na noc :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka