BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 4 miesiąc temu #739522 przez Pyśkaaaa
Monia ma rację :)

poszli sobie jaki bałagan mam masakra ale nie mam od 2 dni ciepłej wody więc nawet nie ma jak pomywymywac wszystkiego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739558 przez maja1982
Witam :)

mala - T ma racje odpocznij jak Olcia śpi!ja wiem ze nam babom ciezko to przychodzi ale czasami tak trzeba :) :kiss:

beti - to jakas epidemia z tymi druhnami ;) :dry: a 3.5h snu zwiazane wlasnie z tym??

pyska - a to te półczeki dla dzieciaków??pokaż :)

a cóżto za spinka była wczoraj z tymi pieluchami??no wiecie co??? :P :laugh:

monia - pisz ile chesz o odpieluchowywaniu :) mnie to kompletnie nie przeszkadza - kolejny etap naszych dzieciaków który razem przechodzimy :) dla mnie jak każdy inny nie wiem o co kaman:)

my mile przedpołdunie mielismy - spacerek połączony z pikniekiem w naszym parku :) bylismy z Laura i ejj mamą :) dzieciaki już sie zapoznaly :) fajnie sie bawią :)

11 lata 4 miesiąc temu #739562 przez beti
Maja, tak, najpierw się żarłyśmy przez FB a potem szykowałam zadania do 3

Laski, mi nie przeszkadza, że piszecie, tylko że jest wywierana presja na te które jeszcze nie odpieluchowały...

11 lata 4 miesiąc temu #739566 przez maja1982
beti napisał:

Maja, tak, najpierw się żarłyśmy przez FB a potem szykowałam zadania do 3

Laski, mi nie przeszkadza, że piszecie, tylko że jest wywierana presja na te które jeszcze nie odpieluchowały...

kurka to faktycznie nie fajnie z tymi druhnami!!:( olej to i sie nie angażuj!niech sobie radza same! :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739568 przez Sylwia26081982
Hej.
100 lat i spełnienia marzeń dla Majeczki : )

Fajnie zyczeniowo w tym miesiacu :)

Beti luzik, nie przejmuj sie ;) A co do druhen to nieładnie sie zachowuja wrrr.

Mala odpocznij, bedziesz miala wiecej sil dla Oli . Przesyłąm siły.. :)

Pyska Franio szybko dziadkowi wytłumaczył :)

A wiecie my oczywiscie znowu w żłobku, dziś było cudnie, poszliśmy na spacer, jeden chłopczyk trzymał się mojego wózka a Adi trzymał pania za reke, no cud miód :) Jeszcze nie chce sam zostac ale wystarczyl jeden spacer i inne dziecko, nie ucieka i grzecznie sie nas pilnuje. Z tego wszytskiego po zlobku zeby przetestowac synka pojechalismy do marketu i nie rozczarowalam sie, szedl trzymajac mnie za reke albo wozka i wcale sie nie buntowal, a co najlepsze robi to sam z siebie.
A co do wspomnianego chlopczyka, przeuroczy dzieciak, chyba mnie polubil bo tylko ze mna chcial isc :) A co najlepsze na koniec mówi "Mama papa " haha, a to duńczyk żeby nie było, dzieci szybko łapią. :side:

11 lata 4 miesiąc temu #739571 przez maja1982
sylwia - super :) nic tylko sie cieszyć :) bez ciebie tez zostanie - małymi kroczkami do celu :)

ja gotuje ogórkowa :)a musze wyprasowac pranie!matko u was tez ciągle tyle prania?? ;) ja ciągle wieszam zbieram, piore prasuje i co zagladam do kosza na pranie to znowu pełny ;)

no i wypaddałoby coś przygotować na jutro ;) jak D wróci zajmie sie lolkiem a ja zrobie tort :) i cos podgotuje na jutro :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739579 przez Pyśkaaaa
Sylwia extra :D
Maja jedna szafkę do drugiej łazienki a druga do garderoby nad pralkę ( i tu przywiezli nie taka jak K zaprojektował) pan się lekko wkurzył bo przez chwile kazałam zabierać mu ja i na mnie nakrzyczał wiec ja mu nie pozostałam dłużna w ostateczności zadzwoniłam do szefa i dogadaliśmy sie jakoś....
Beti masakra z druhnami....

Franek włąsnie wstał a okazało sie że jajek nie mam rany musze dupke do sklepu ruszyć...

11 lata 4 miesiąc temu #739610 przez Marta M
Witajcie, dziekujemy za zyczenia :) Wlasnie zaraz mi wody odejda ;)

Wczoraj poszlam z Maja do kolezanki co ma synka i obkupilam sie w ubranka dla chlopca, mam trzy eleganckie koszule, 5 sweterkow, 2 ogrodniczek, spodnie i czapke :):) Kurcze, chlopca tez mozna stroic :)

Widziałam Emisiowy porządek, Jagódkę opowiadacza bajek, Adiego z Zuzinką :woohoo:

Olusia ale Ty drobinka jesteś :blush:

Iwonka cieszę się i wiem że sobie poradzisz :)

Wybaczcie wcielo mi polskie znaki..

Beti ja tez Cie rozumiem co mialas na mysli bo ja tez mam czasem wrazenie ze jestem gorsza bo nie wysylam zaproszen na urodzinki, nie mam dzis obiadu, nie jestem spakowana, mam balagan, moje dziecko nie mowi, itd, ale to chyba dlatego ze chcemy byc perfekcyjne a niestety nie zawsze dajemy rade ;) Takze to chyba dobrze o nas swiadczy :)

beti widac dzisiejsze dziewczyny wstydu nie maja, szkoda gadac :kiss: :kiss:

Franio :side:

Sylwia to super :)

Jutro mama nas odwozi do domku a w niedziele wraca Slawek :)

Zaraz wrzuce Wam moja 2latke :)

11 lata 4 miesiąc temu #739614 przez maja1982
Jejuniu ciotka na karną żabę

MAJUSIA STO LATEK :kiss: :kiss: :kiss: czekamy na fotkę :)

11 lata 4 miesiąc temu #739615 przez Marta M

11 lata 4 miesiąc temu #739622 przez Pyśkaaaa
Marta ja was po prostu ubostwiam :) śliczna Majeczka ja uwieliam te radośc co od was bije

Kochana ale żadna z Nas nie jest perfekcyjna :P ja nie zawsze mam ugotowany obiad i nie zawsze popsprzątane chodz bym chciała ja pakuje się w ostatniej chwili ( z reszytą pisałam wam że chyba pojedziemy goli nad jezioro) a i zaplanowac nic z wyprzedzeniem nie umiem :P a dziś mam taki bałagan że aż wstyd :P

czekam na mężusia i 2 tyg urlopku ma super :D

11 lata 4 miesiąc temu #739624 przez monika1984lodz
Maja ślicznota :D kochana :*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 4 miesiąc temu #739626 przez Pyśkaaaa
uwaga uwaga po 2 dniach mam znów ciepła wode :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739627 przez maja1982
Majusia :kiss: jak bada lale :)

marta - jest i brzusio :) :blush:

a powiem wam szczerze ze ja lubie robić tak "na wariata" ja nie jestem planująca raczej spontan zawsze ;) we wszystkim;) a to ze sa dziewczyny które palnuja, przygotowuja wczesniej (np nasza gosia :kiss: , pati :kiss: ) to super :) jedne robią taki inne śmak - to nie konkurs i żadna rywalizacja :) ja tego nigdy tak nie odbierałam i nie brałam sobie do siebie :)

11 lata 4 miesiąc temu #739628 przez slowiczek
zaległe życzenia dla Kingusi i dzisiejsze dla Majeczki, samych szczęśliwych dni Skarbeczki kochane :kiss: :kiss: :kiss:

Maja, a propos prania i prasowania to ja chyba pobiję rekord wszechczasów, od rana poszły już 3 pralki i mam zaplanowane jeszcze 3, dobrze że słońce świeci to schnie migiem :)

co do pieluch, to owszem pokazywać co i jak jest jak najbardziej ok ale jeśli dziecko nie kuma to znaczy że nie jest jeszcze gotowe i tu nie ma z czym dyskutować i dokładać zbędnych teorii, to nie jest kwestia "niepozwalania sobie na zasikane dywany", sama widzę jak ja miałam z Natalką, kilka razy startowałam i Natalce nie przeszkadzały kałuże na podłodze i mokre spodnie, i kiedy zupełnie odpuściłam przyszedł dzień, że N nie pozwoliła sobie założyć pampersa i zaczęła wołać i biegać na nocnik, to był po prostu ten, odpowiedni moment, proste :)
i też nie rozumiem czasem tej dziwnej presji na forum dotyczącej przeróżnych aspektów także rozumiem co mają na myśli Beti i Marta...

no, a ja czuję się już naprawdę super :) wczoraj pierwszy raz sama zmieniałam opatrunki a tym samym pierwszy raz widziałam jak to wygląda - rozcięcia na brzuchu są maluteńkie, myślałam, że będą większe :) jedyny "pozytyw" tej całej historii to, że w ciągu ostatnich 2 miesięcy schudłam ok 6 kg (chociaż to nie tylko przez chorobę ale i stres) i ważę teraz 48 kg, dawno nie byłam taka szczuplutka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka