- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam na sprzedaż monitor tętna maluszka, którego używałam aż do rozwiązania. Może któraś z Was chciałaby sprawić sobie takie urządzenie? Mnie skutecznie uspokajało podsłuchiwanie serduszka mojej córeczki.
allegro.pl/show_item.php?item=3121122916
Pozdrawiam i życzę spokojnego oczekiwania i szczęśliwego rozwiązania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziewczyny znalazłam link do programu o którym mówił fizjoterapeuta na dzisiejszej Akademii
atrakcyjnamama.pl/program-atrakcyjna-mama.html
Nikaa też już zgłębiłam tą wiedzę i mam kilka materiałów. Dla tych, które nie wiedzą o co chodzi, to mięśnie dna miednicy (), znane jako Kegla trzeba ćwiczyć w ciąży i 6 tyg. po porodzie, żeby nie mieć problemów:
- w ciąży z bólami krzyża i częstymi wizytami w toalecie
- po ciąży z problemem nietrzymania moczu i nie odczuwanie satysfakcji ze współżycia
Generalnie bardzo ważne mięśnie ale często zaniedbywane.
poniżej link do ćwiczeń, które są banalne oraz dołączam plik w pdf. z instrukcją:
PDF: www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/6a_...wicendnamiednicy.pdf
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czytałam w takim artykule " komu należy się macierzyński " Ja mam umowe agnecyjną i w takiej umowie należy mi się macierzyński, ale pod warunkiem jak mam przedłużoną do dnia porodu dlatego mi przedłużyli, bo poszli mi na rękę, a tak nie musieliby mi przedłużać, bo kase do końca porodu nawet jak mi umowa wygaśnie i tak dostane od zusu. Właśnie taka fajna babka z agencji mi to probowała załatwić żeby mi przedłużli, bo mówiła , że jedna miała tak samo i firma jej poszła na rękę. Ja nawet tam w firmie w kadrach byłam na początku ciąży i kadrowa mnie wprowadziła w błąd, bo powiedziała, że nawet jak mi przedłużą to ja nie mogę być na L4 w tym czasie i muszę wrócić na 2 dni do pracy no i gadała pierdoły, bo wtedy taka umowa jest przedłużona na ciągłości prawa. Pozatym ja nie mogę wrócić nawet na 2 dni do pracy, bo mam szkodliwe warunki dużo chemii i nie ma stanowiska dla kobiet w ciąży.
Także zorientuj sie tez jak chcesz na ten temat czy ja to dobrze rozumiem, ale i tak w przyszłym tygodniu ide umowe podpisać to już sie wszystko dowiem na miejscu. Może nawet dzis podejdę do ZUS-u , bo ide z pitami , do skarbówki.
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

do kiedy trzeba oddac pity??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja na 13;40 idę do ginekologa jupi:)
Powiem Wam że golenie miejsc intymnych jest megaaatrudne;p przez brzuch już nic widzę hehe;p
ale jakoś dałam radę trochę na "wyczutę" heh;)
Dorkiszon z tego co się orientuję to będziesz miała normalnie macierzyński rok.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Cześć
!!!
Ja na 13;40 idę do ginekologa jupi:)
Powiem Wam że golenie miejsc intymnych jest megaaatrudne;p przez brzuch już nic widzę hehe;p
ale jakoś dałam radę trochę na "wyczutę" heh;)
Dorkiszon z tego co się orientuję to będziesz miała normalnie macierzyński rok.
Powodzenia na wizycie

W salonie mam centrum ogrodnicze

Powiesilam wreszcie zdjęcia, bo łyso było na ścianach...powoli robię porządki przed świętami

- Kasik88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kamilka powodzenia na wizycie

bea ćwiczenia fajne a najprostszym jest chyba wciąganie mięśni tych tam w dole

Ja dziś otworzyłam pudło ciuszków po synku i wyszła z tych ciuszków pokaźna reklamówka. W sumie same bodziaki, z 6 śpiochów, pajac, parę koszulek i spodenek. Ale już coś jest i wiem na czym stoję, teraz muszę zrobić listę tego czego mi brak. A no i przy okazji wyczyściłam trochę komody z za małych ciuchów po synku.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale mnie wczoraj te wykłady wymęczyły, później miałam kosmetyczke i padłam przed 22

uniuni współczuje tej nieczulicy u lekarza:/
kaska1982 mam niestety podobnie, czasem ide spac po 21 w nocy sie krece a wstaje padnieta o 7

Kamilka22 śliczny duży brzunio

dziubasek świetny wózek- oczywiście u nas niespotykany no a z tą ceną to szał, jesteś łowcą promocji;)
bea2a farciara;) też było mi bardzo miło Was poznać i faktycznie fajnie tak w większej grupie posłuchać, pogadać o naszym cudownym stanie:)
aha no i mówiłam mojemu o tych mięśniach miednicy że nic nie noszę po urodzeniu bo inaczej jak to mówił wykładowca: no sex

NataliaK miałam to samo z moim, ciągle wydzwaniał i pytał czy coś sie stało że mnie tyle nie ma i że się nie odzywam

Patriziacoś ty, to nic śmiesznego, teraz po tych wykładach poznanianki wiemy, że mięśnie miednicy to bardzo ważna część naszego ciała i naprawdę bardzo dużo kobiet ma z nimi problem, za który trzeba się wziąć jak najszybciej
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10

A nam udało sie dostac do Szkoly rodzenia przy szpitalu, w którym będziemy rodzic.. Superosko. Nie pojde na czarna rzeź tylko sie zapoznam z oddziałem i personelem. Bardzo sie ciesze

A ja poukładałam dzis w szafie ciuszki cinek żeby wiedziec co juz mam i odkryłam ze szafa sie kończy.. Kurcze, przyszalałam troche chyba

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

i skorzystalam z filmikow ktore joanna wrzucila z cwiczeniami dla kobiet w ciazy zestaw pierwszy ponoc najlatwiejszy ja go ledwo co zrobilam a teraz leze plackiem i wzdycham moje nogiiiiii ja sie jutro chyba nie rusze

sloneczko co to humor zly czy cos cie boli? z tego co pamietam to we wtorek masz wizyte wiec moze sie dzidzia Twoja ujawni

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

słoneczko co się dzieje?