BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #599922 przez Monia_T
Cześć dziewczyny.

Mam na sprzedaż monitor tętna maluszka, którego używałam aż do rozwiązania. Może któraś z Was chciałaby sprawić sobie takie urządzenie? Mnie skutecznie uspokajało podsłuchiwanie serduszka mojej córeczki.
allegro.pl/show_item.php?item=3121122916

Pozdrawiam i życzę spokojnego oczekiwania i szczęśliwego rozwiązania :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #599928 przez bea2a
Nikaa napisał:

Dziewczyny znalazłam link do programu o którym mówił fizjoterapeuta na dzisiejszej Akademii

atrakcyjnamama.pl/program-atrakcyjna-mama.html
:)

Nikaa też już zgłębiłam tą wiedzę i mam kilka materiałów. Dla tych, które nie wiedzą o co chodzi, to mięśnie dna miednicy (
), znane jako Kegla trzeba ćwiczyć w ciąży i 6 tyg. po porodzie, żeby nie mieć problemów:
- w ciąży z bólami krzyża i częstymi wizytami w toalecie
- po ciąży z problemem nietrzymania moczu i nie odczuwanie satysfakcji ze współżycia

Generalnie bardzo ważne mięśnie ale często zaniedbywane.

poniżej link do ćwiczeń, które są banalne oraz dołączam plik w pdf. z instrukcją:

PDF: www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/6a_...wicendnamiednicy.pdf

12 lata 3 tygodni temu #599954 przez dorkiszon
Qltoorka z tego co ja wczoraj czytałam i zrozumiałam na necie to należy mi sie macierzyński nie muszę być pracownikiem, bo pisze, że nawet, gdy firma upadnie bądź pracodawca na złośc niechce przedłużyć umowy do dnia porodu, a wygasa ona podczas ciąży to takiej kobiecie też należy się w zusie macierzyńskie.
Czytałam w takim artykule " komu należy się macierzyński " Ja mam umowe agnecyjną i w takiej umowie należy mi się macierzyński, ale pod warunkiem jak mam przedłużoną do dnia porodu dlatego mi przedłużyli, bo poszli mi na rękę, a tak nie musieliby mi przedłużać, bo kase do końca porodu nawet jak mi umowa wygaśnie i tak dostane od zusu. Właśnie taka fajna babka z agencji mi to probowała załatwić żeby mi przedłużli, bo mówiła , że jedna miała tak samo i firma jej poszła na rękę. Ja nawet tam w firmie w kadrach byłam na początku ciąży i kadrowa mnie wprowadziła w błąd, bo powiedziała, że nawet jak mi przedłużą to ja nie mogę być na L4 w tym czasie i muszę wrócić na 2 dni do pracy no i gadała pierdoły, bo wtedy taka umowa jest przedłużona na ciągłości prawa. Pozatym ja nie mogę wrócić nawet na 2 dni do pracy, bo mam szkodliwe warunki dużo chemii i nie ma stanowiska dla kobiet w ciąży.
Także zorientuj sie tez jak chcesz na ten temat czy ja to dobrze rozumiem, ale i tak w przyszłym tygodniu ide umowe podpisać to już sie wszystko dowiem na miejscu. Może nawet dzis podejdę do ZUS-u , bo ide z pitami , do skarbówki.

12 lata 3 tygodni temu #599995 przez Patrizia
schrupalam calego wielkiego oguraska jaki byl pyszny no i mojemu Ksawusiowi chyba tez smakowal bo tak zaczol szalec ze az milo :)

do kiedy trzeba oddac pity??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #600002 przez Nikaa
bea super :) faktycznie ćwiczenia wyglądają na proste :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

12 lata 3 tygodni temu #600012 przez Kamilka22
Cześć:) !!!

Ja na 13;40 idę do ginekologa jupi:)
Powiem Wam że golenie miejsc intymnych jest megaaatrudne;p przez brzuch już nic widzę hehe;p
ale jakoś dałam radę trochę na "wyczutę" heh;)

Dorkiszon z tego co się orientuję to będziesz miała normalnie macierzyński rok.

12 lata 3 tygodni temu #600062 przez kasiak
Kamilka22 napisał:

Cześć:) !!!

Ja na 13;40 idę do ginekologa jupi:)
Powiem Wam że golenie miejsc intymnych jest megaaatrudne;p przez brzuch już nic widzę hehe;p
ale jakoś dałam radę trochę na "wyczutę" heh;)

Dorkiszon z tego co się orientuję to będziesz miała normalnie macierzyński rok.

Powodzenia na wizycie :) ja bikini gole na czuja :) kupiłam sobie maszynkę do golenia Gillette Venus z wymiennymi końcówkami i bardzo fajnie się nią goli, praktycznie bez patrzenia, bo zwykłą to się boję pokaleczyć, a zdarzyło mi się zaciąć taką zwykłą.

W salonie mam centrum ogrodnicze :) przesadzam i dopieszczam roślinki :)
Powiesilam wreszcie zdjęcia, bo łyso było na ścianach...powoli robię porządki przed świętami :) a i tak największy armagedon jest w sypialni :dry: te wory z ciuchami dla młodego, ehh...ale może ogarnę dzisiaj :)

12 lata 3 tygodni temu #600071 przez Kasik88
Hejo !
Kamilka powodzenia na wizycie :)
bea ćwiczenia fajne a najprostszym jest chyba wciąganie mięśni tych tam w dole ;) i później ich opuszczanie no i można je ćwiczyć w każdym momencie kiedy nam się przypomni :)
Ja dziś otworzyłam pudło ciuszków po synku i wyszła z tych ciuszków pokaźna reklamówka. W sumie same bodziaki, z 6 śpiochów, pajac, parę koszulek i spodenek. Ale już coś jest i wiem na czym stoję, teraz muszę zrobić listę tego czego mi brak. A no i przy okazji wyczyściłam trochę komody z za małych ciuchów po synku.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600097 przez agusiaa26
hej mamuśki!
ale mnie wczoraj te wykłady wymęczyły, później miałam kosmetyczke i padłam przed 22 ;)

uniuni współczuje tej nieczulicy u lekarza:/

kaska1982 mam niestety podobnie, czasem ide spac po 21 w nocy sie krece a wstaje padnieta o 7 :ohmy: , nie martwmy się, już same nie spimy tylko z naszymi lokatorkami- mój ciągle się rozpycha ;)

Kamilka22 śliczny duży brzunio :)

dziubasek świetny wózek- oczywiście u nas niespotykany no a z tą ceną to szał, jesteś łowcą promocji;)

bea2a farciara;) też było mi bardzo miło Was poznać i faktycznie fajnie tak w większej grupie posłuchać, pogadać o naszym cudownym stanie:)
aha no i mówiłam mojemu o tych mięśniach miednicy że nic nie noszę po urodzeniu bo inaczej jak to mówił wykładowca: no sex :laugh: wole już teraz mu to wbić do głowy, chyba podziałało :laugh:

NataliaK miałam to samo z moim, ciągle wydzwaniał i pytał czy coś sie stało że mnie tyle nie ma i że się nie odzywam :) nic im nie będzie :P

Patriziacoś ty, to nic śmiesznego, teraz po tych wykładach poznanianki wiemy, że mięśnie miednicy to bardzo ważna część naszego ciała i naprawdę bardzo dużo kobiet ma z nimi problem, za który trzeba się wziąć jak najszybciej

12 lata 3 tygodni temu #600122 przez karolinkanice16
kasiak mi na szczescie nie krwawia dziasla tylko spuchly

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600127 przez Lacrijka
Dzień dobry :) Trzymam kciuki za wizytki..

A nam udało sie dostac do Szkoly rodzenia przy szpitalu, w którym będziemy rodzic.. Superosko. Nie pojde na czarna rzeź tylko sie zapoznam z oddziałem i personelem. Bardzo sie ciesze :laugh:

A ja poukładałam dzis w szafie ciuszki cinek żeby wiedziec co juz mam i odkryłam ze szafa sie kończy.. Kurcze, przyszalałam troche chyba :P

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600144 przez Nikaa
Agusiaa mój to już podczas akcji która była w auchan nasłuchał się od doradczyni chustowania, że jest coś takiego jak połóg i dzisiaj niestety w wielu przypadkach nie zwraca się na to uwagii a to bardzo ważny czas regeneracji dla kobiet - i Kochany od razu założył, że nie ma bata trzeba by mama w tym czasie odpoczęła nawet swojej Babci ostatnio mówił, że w lipcu i sierpniu to ja mam okres połogu i muszę wypoczywać :) jest naprawde Kochany :)

12 lata 3 tygodni temu #600146 przez sloneczko33
hejka melduje sie ale spadam lezec nie czuje sie dzis najlepiej :(

12 lata 3 tygodni temu #600162 przez Patrizia
ja juz obiadek ugotowalam dzisiaj u mnie fasolka :)

i skorzystalam z filmikow ktore joanna wrzucila z cwiczeniami dla kobiet w ciazy zestaw pierwszy ponoc najlatwiejszy ja go ledwo co zrobilam a teraz leze plackiem i wzdycham moje nogiiiiii ja sie jutro chyba nie rusze :P ale jestem zastana

sloneczko co to humor zly czy cos cie boli? z tego co pamietam to we wtorek masz wizyte wiec moze sie dzidzia Twoja ujawni :)

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #600164 przez Nikaa
Patrizia u mnie dziś rosołek i ziemniaczki z jajkiem sadzonym :)
słoneczko co się dzieje?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka