BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #600367 przez dorkiszon
Jamajka ja właśnie mam takie samo zdanie "nic na siłę" przecież dziecko czuje czego chce tak samo jest z jedzeniem czy świadomie dziecko może umrzeć z głodu? No nie nawet noworodek płacze, bo jest głodny to po co wciskać na siłe dziecku tyle jedzenia. Moja kuzynka była tak karmiona nie zjadła zupy to dostała batona , bo według mojej ciotki lepiej żeby zjadła cokolwiek niz nic.
Ja bym wzieła zupę i dała za godzinkę.
Dostaniesz na bank to macierzyńskie chociaż mi tez trudno uwierzyć :D tyle czasu z dzieckiem fajnie nam się trafiło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600370 przez NataliaK
oo jaki ładny brzusio się ujawnił :)

i wiosna jaka piękna! zazdroszczę tych kwiatków, też bym chciała w domu taki mieć ale mam taki bałagan i kurz, że nie będzie efektu a poza tym moi kochani teściowie zaproponowali nam wyjazd na Święta w góry więc ozdabiać w tym roku nic nie będę choć bardzo to lubię. Cieszę się na wyjazd bo wyrwę się trochę z tych czterech ścian blokowych :)

Dziś przyjechała tapeta, którą zamówiłam dla maluszka więc może jeszcze przed Świętami pokoik będzie w miarę gotowy :) strasznie się cieszę :D

Joanna89 śliczne bluzeczki jak się dla chłopca cały czas kupuje to az trochę brakuje takich słodziarskich ciuszków:P

Marta27 wózek śliczny!

zajrzałam też dziś w grodze do domku do 2 ciuchaczów nowo odkrytych i znowu kupiłam kilka fajnych rzeczy ale juz takich większych na 4 -9 mis:) wrzuce zdjecie najwyżej na fb jak tu sie nie uda bo mam z tym problem ostatnio...
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #600374 przez NataliaK
udało się ze zdjęcięm to wrzuce bo ostatnio też nie weszło: upolowane ciuszki na wyprzedazy H&M każdy komplecik za 10zł :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600375 przez Joanna89
NataliaK wiesz jakie cuda są dla chłopców... równie piękne:)
Ten marynarski cudo !

11 lata 9 miesiąc temu #600379 przez NataliaK
Wiem wiem dla chłopców też są śliczne ;p

miałam napisać na temat macierzyńskiego, że ja mam np. umowę o pracę na 3/4 etatu do końca września i też dokładnie nie wiem jak to u mnie będzie choć podobno traktuja taki etat jak cały i ma mi wszystko normalnie przysługiwać...mam nadzieję!

11 lata 9 miesiąc temu #600385 przez kaska1982
Hejka :)
Byłam dzis u lekarza na wizycie kontrolnej i wszystko ok :) macica w dobrym położeniu, serducho bije jak dzwon, albo dzwoneczek :) dostałam skierowanie na badania krwi i moczu ale o dziwo nie dostałam skierowania na glukoze bo lekarz powiedział ze jest jeszcze czas :dry: Za to całą masę leków na zapalenie nerwu kulszowego :( coś przeciwbólowego i rozluźniającego mieśnie i wit b1 :) oby pomogło :)
Ale dzis strasznie boli mnie krocze, chyba kości i mięśnie razem bo prawie chodzic nie mogę :( czy któraś też odczuwa taki dyskomfort? straszne to jest :(

Idę robić muffinki bo mam ochotę na słodkie a wieczorem do szwagra na urodzinki :)

Miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 9 miesiąc temu #600396 przez askan2
Witam kochane, ja wczoraj wylądowałam w szpitalu, pojechałam na izbę przyjęć w swoim mieście bo nie czułam ruchów przez jeden dzień a oni polożyli mnie na oddział bo niby tętno dziecka spadało jak leżałam na plecach (ale przecież w tej pozycji to normalne), druga sprawa to niby szyjka w cztery tygodnie skróciła mi się o 1cm (mam teraz 3cm) ale poprzedni pomiar robił mi mój prowadzący lekarz wogle na innym sprzęcie, a tu w szpitalu sprzęt do dupy mieli) więc może to błąd pomiarowy :unsure: , oczywiscie ze stresu cisnienie mi mega skoczyło, nadawali mi kroplówek luteine nospe i nie wiem co tam jeszcze ale dziś się wypisałam na własne żądanie, bo jutro mam wizytę u mojego gina i wole aby on mnie zdiagnozował w końcu nie na darmo mu płacę a w razie czego niech położy do siebie do szpitala w Lublinie, który jest nie porównyawlnie lepszym szpitalem niż u mnie w miescie), no i niech mi zmierzy tą szyjkę tak jak on to mierzy czy faktycznie tak się skróciła :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #600432 przez dorkiszon
kaska1982 mnie zazwyczaj jak bolą to wiązadła w krzyżu, a potem juz wszystko zaczyna mnie bolec potem po 2 dniach przechodzi i znowu mam jakis czas spokój.
NataliaK tez kiedyś miałam robić na 3/4 wszystko ci się liczy tez mi mówili, że to jak normalny etat tylko taka asekuracja dla pracodawcy i jakoś mniej się liczy do emerytury.
askan2 to niezłe jaja :(

11 lata 9 miesiąc temu #600441 przez Joanna89
Kaśka fajnie,że wszystko ok ! Mi lekarz też nie kazał robić glukozy :)
Askan współczuję wracaj do zdrowia...

11 lata 9 miesiąc temu #600467 przez patrysia305
a Wy dziewczyny wiecie jaką macie długość szyjki, bo ja miałam mierzoną ostatnio i miałam 3,3 cm a askan piszesz że masz 3 - przestraszyłam się troszkę

jamajka - dziękuję za wskazówkę co do gondoli

11 lata 9 miesiąc temu #600474 przez magdalenagal
patrysia305 napisał:

a Wy dziewczyny wiecie jaką macie długość szyjki, bo ja miałam mierzoną ostatnio i miałam 3,3 cm a askan piszesz że masz 3 - przestraszyłam się troszkę

Moja Przyjaciółka pytała mnie co oznacza skrócona szyjka macicy. Powiedziałam jej że nie można chodzić w golfie, bo niefajnie to wygląda ;-)

Niestety, nie wiem jaką moja szyjka ma długość. Wiem na pewno od lekarza, że jest skrócona ale zamknięta. I staram się uważać. Ale z życiowym ADHD jest dość trudno ;-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600478 przez Nikaa
Ja nie wiem jaką mam długą ale każdy lekarz, który badał mnie w ciąży (a było ich 3, w tym jak byłam na izbie przyjęć na polnej)mówi to samo cytuje "pięknie uformowanai długa szyjka" szczerze mówiąć nawet nie wiem co to znaczy :P :unsure:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #600492 przez dziubasek
U nas nie badaja od podwozia wiec nie wiem nic na temat dlugosci mojej szyjki... Jeju ja chyba musze sie lancuchem do sofy przywiazac- juz mnie nosi a mialam siedziec na dupsku caly dzien...
Askandbaj o siebie i dzidziulka...
P.S co by tu porobic??????? :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #600494 przez bisbas
ja juz po wizycie cisnienie ok siuski też serducho słyszałam i to chyba na tyle dostałam skieowanie na badania krwi przed nastepna wizyta a ta z kolei dopiero w 28 tyg czyli 3 maja

u nas wogole szyjki nie sprawdzaja wiec tez nie za bardzo sie na tym znam

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600495 przez Jamajka
A z mojego połówkowego dzisiaj nici, bo ginowi się coś w szpitalu przeciągnęło i nie dojechał. A ja po nocach nie będę do niego łazić, tym bardziej, że mieliśmy iść dzisiaj razem z M. i specjalnie babcię (teściową) do Lenki ściągałam, bo Mała by raczej godzinę z nami w gabinecie nie wysiedziała. Zła jestem i zawiedziona, przesunął na jutro a jutro już babci nie będzie, bo ma zaplanowany wyjazd na weekend :angry:
Już mi się odechciało wszystkiego i humor mi zszedł, bo nie ma to jak być na coś napalonym a tu w sekundę klops :(

Askan życzę zdrówka i oby jutro Twój gin porządnie się Tobą zajął i nic niepokojącego nie wykrył

NataliaK super ten marynarski zestaw ;-) Miałam taki dla Lenki tylko oczywiście wersja girl, w czerwone paseczki a zamiast spodeneczek sukienusia a'la baskinka. Przesłodko dzieci w tym wyglądają! :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka