BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #599691 przez Joanna89

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #599695 przez Nikaa
My już po basenie :) Joanna tam gdzie chodzimy wieczorem o tej godzinie jest mało osób :) byliśmy my i jeszcze jeden pan :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 9 miesiąc temu #599700 przez Joanna89
No u mnie są zjeżdzalnie, sauny, kriokomora i popołudniu jest masakra...a ja jakoś wolę z rana popływać , lepiej się czuję na cały dzień :)
Ja zawsze na basenie ćwiczę hihi wolę jak mało jest ludzi ;D

11 lata 9 miesiąc temu #599702 przez Joanna89
Czekam na ładną pogodę i będę robić zestaw trzeci ćwiczeń :)

11 lata 9 miesiąc temu #599717 przez Nikaa
Dziewczyny znalazłam link do programu o którym mówił fizjoterapeuta na dzisiejszej Akademii

atrakcyjnamama.pl/program-atrakcyjna-mama.html

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

11 lata 9 miesiąc temu #599722 przez NataliaK
Ja byłam na spotkaniu o pieluszkach wielorazowych i mnie się to bardzo podoba z tym, że jest z nimi trochę pracy no bo trzeba prać i odpowiednio o nie zadbać, brudne też trzeba gdzieś przechowywać. Coraz więcej matek się na nie decyduje poniewąz są mega zdrowe dla pupci dziecka nie potrzeba żadnych kremów ani pudrów. jest to na początek spory wydatek (żeby skompletować to ok 1500-2000zł żeby staczylo na kilka dni i dopiero zrobic pranie) ale na pewno koszty sie zwracaja szczegulnie jeżeli planuje się drugie dziecko bo pieluszki oczywiście się zostawia. Pieluszek są różne rodzaje i różne ceny zależy od firmy, są pieluszki za 20zł ale są też takie za 70 czy 100zł.Wiele matek staje się maniaczkami ich kupowania bo są śliczne:) mam koleżanke która ich używa i jest bardzo zadowolona u niej właśnie je zobaczyłam i wybrałąm sie na spotkanie.

Ja jedną pieluszkę już mam i na pewno kupię więcej chociażby na lato za rok żebym miała ale warto zwrócić uwagę, ze jak ktoś się chce w to bawić to dopiero tak o 4 miesaca zycia dziecka bo niestety na poczatku dzieci zuzywają ich bardzo duzo i poprostu jednorazowe są wygodniejsze, aaa no i na wyjscia lub wakacje tez srednio bo trzeba brudne gdzies przechować, chociaz te matki które o tym opowiadały nie miały z tym problemu.
dziecisawazne.pl/pieluszki-male/ to jedne z lepszych pieluszek można oczywiście kupić te tansze i włozyc w kieszonke zwykła tetre też super się sprawdza :)

11 lata 9 miesiąc temu #599726 przez NataliaK
uciekam spać bo jutro od rana jadę na badania do szpitala i muszę się wyspać bo pewnie trochę czasu mi tam zejdzie...dobranoc i do juterka :)

11 lata 9 miesiąc temu #599739 przez Qltoorka
Hej kochane,
Ja dzis miałam mega intensywny dzień pochłonięty obowiązkami remontowymi przez co spoznilam się na zajęcia w szkole rodzenia prawie pół godziny.... Bylam dzis sama, bo nie wyrobilismy z mężem dzisiejszego planu, więc on został na mieszkaniu a ja na tramwaj, na który trochę się naczekalam... :-( A dzis było na zajęciach o kompletowaniu wyprawki....
Jutro też mam wizytę u gina, więc lusterko w dłoń, golarka w drugą i gimnastyka przed snem :-P

Dorkiszon, obawiam się, ze jeśli umowę przedłużają Ci do dnia porodu to po macierzynskim nie jestes już raczej ich pracownikiem... Ale orientowalas się czy w takim przypadku też zachowuje się prawo do rocznego macierzyńskiego? Mam tu mała wątpliwość z tego względu gdyż nie będzie to w tym wypadku urlop macierzyński a zasiłek macierzyński i nie wiem jak to po tych zmianach będzie... Bo urlop macierzyński gdy jest się pracownikiem a zasiłek macierzyński już w sumie jako osoba bezrobotna to chyba nie do końca to samo... No ale nie wiem tego do końca, ale chętnie jak znajdę chwile to się doksztalce w tym temacie.

11 lata 9 miesiąc temu #599753 przez karolinkanice16
Hej kochane ja dzisiaj byłam na mieście wywiało mnie strasznie w dodatku pada deszcz od rana ale jest ciepło. Kupiłam dla siebie kilka drobiazgów. Wróciliśmy zrobiłam kurczaka z papryką i ryżem na ostro w sosie curry, mój A. ucieszył się bardzo mu smakowało. A jutro jedziemy do centrum załatwiać sprawy babka która ostatnio dała mi ciuszki napisała, że zapomniała o jednej małej stercie więc, mam jutro odebrać :D. Po za tym spuchły mi dziąsła po prawej stronie przez to bolą mnie zęby i szczęka ;/.

11 lata 9 miesiąc temu #599781 przez kasiak
karolinkanice16 napisał:

Hej kochane ja dzisiaj byłam na mieście wywiało mnie strasznie w dodatku pada deszcz od rana ale jest ciepło. Kupiłam dla siebie kilka drobiazgów. Wróciliśmy zrobiłam kurczaka z papryką i ryżem na ostro w sosie curry, mój A. ucieszył się bardzo mu smakowało. A jutro jedziemy do centrum załatwiać sprawy babka która ostatnio dała mi ciuszki napisała, że zapomniała o jednej małej stercie więc, mam jutro odebrać :D. Po za tym spuchły mi dziąsła po prawej stronie przez to bolą mnie zęby i szczęka ;/.

Ja na krwawiące i opuchnięte dziąsła kupiłam pastę sensodyne, są różne rodzaje, ja mam odbudowa i ochrona i powiem ci, że działa. Krwawienie ustało, dziąsła nie bolą i nie puchną. A może to ząb mądrości ci rośnie? Podobno wtedy tak boli i puchnie.
Ja pomimo prawie 25 lat nie mam ani jednej ósemki :) tfu ftu i nic nie rośnie na razie bo nie ma miejsca :)

Obudziłam się ponad godz temu, bo zgłodnieliśmy :laugh: planu na dziś brak. Zawsze jak coś zaplanuję, to coś innego wyskakuje :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #599829 przez carmelove
dzień dobry, u mnie śnieg :angry:

Natalia te pieluszki są piekne, ale zbyt wielki ze mnie leń, wole kupic, założyc i wyrzucic :P

wczoraj odkryłam celulit ... na rekach !!!! :angry: :angry: :angry:
co ja mam kurna z tym zrobic ? :(

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 9 miesiąc temu #599854 przez kasiak
Pieluszki ładne, ale cenowo wyjdzie mi taniej kupować jednorazówki. I tego będę się trzymać na razie.

Pochodziłam wczoraj trochę i w nocy umierałam! Każda zmiana pozycji kończyła się bólem, aż się mąż obudził jak się z jękiem obracałam na drugi bok. Przy wstawaniu z łóżka musiał mi pomóc, bo nie dałam rady sama nóg opuścić i się podeprzeć :dry:
Teraz się probowałam rozruszać i nawet da radę chodzić, ale noce będą ciężkie.
W mieszkaniu kolorowo, żółto-zielono-fioletowo a za oknem biel! Mam dość, gdzie ta ładna pogoda?? Dobrze chociaż, że słońce świeci.
Koniec marudzenia, idę nastawić pranie. Zaglądne później jak wszystkie wstaniecie :P

11 lata 9 miesiąc temu #599883 przez Patrizia
hej mamusie :)

kasiak no to sie zalatwilas, musisz sie oszczedzac :)

carmelove u Ciebie na rekach a u mnie na udach nie moge patrzec jak sie smaruje oliwka na ten cellulit ;/

u mnie tez niestety bialo ja chce wiosne juz tak mi niewygodnie w tym plaszczu. Pieluszki wygladaja czadersko ale ja napewno bede uzywaz jednorazowek ze wzgledu na koszty i wygode :)

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #599912 przez bea2a
Dzień dobry brzuchatki :) U mnie pogoda bez zmian, chociaż liczę na ocieplenie pod koniec przyszłego tygodnia. W weekend mam zajęcia na uczelni, to jakoś zleci, a w przyszłym tygodniu szał przedświątecznych porządków i zakupów.

kasiak ja mam w tym roku 29 lat i też zębów mądrości nie widać :) Zawsze miałam z zębami przygody bo miałam takie mocne mleczaki, że musiałam mieć je wyrywane bo nie chciały wypaść a stałe już się wyrzynały :) No i też raczej miejsca na te mądre zęby nie mam w jamie ustnej :) Ja tam się cieszę z tego powodu bo to zbędne zęby.

NataliaK czy te pieluchy bardziej się opłacają mimo, iż kosztują dużo, trzeba doliczyć koszt proszku do prania, prądu, pieluch tetrowych, dodatkowego kosza na brudy? Ktoś to liczył? No i więcej czasu się zużywa jak pisałaś na to pranie. Chyba jestem zbyt wygodna na to :)

Qltoorka pochwal się co ciekawego mówili o wyprawce? Z tego co pamiętam na naszym forum wykluczyłyśmy już sterylizator jako zbędny gadżet, a doszedł leżaczek jako przydatna rzecz.

11 lata 9 miesiąc temu #599919 przez emi87
kaska1982 tez mam tak ze snem :) dzis 5.30 oczy szeroko otwarte (i mala pokopala troche) ale jakos sie potem zawinełam w kołdre i pokomarowalam (z przerwami) prawie do 9 :D męczy mnie to głw wtedy kiedy ide do pracy...

uniuni juz niedługo pójdziesz na zwolnienie i odpoczniesz :* koniec z pracusiowaniem ;P NO I SUPER ZE WIZYTA NIEDŁUGO!! :) bedzie dobrze

mnie do alkoholu wogóle nie ciągnie, zreszta przed ciążą też nie ciągneło :P

Patrizia moja niunia tez raczej spokojna :) zwłąszcza w dzień. jak pracuje jest spokój a w domku zawsze pokopie troche :) no i w nocy ok 2 daje czadu :P choć widze ze ma coraz wiecej sily :P no ale nie jest tak żebym nie mogła czegos robic :)
własnie widziałąm jak mi brzuch podskoczył hihi

Kamilka piekny pokaźny brzuś :)

kasiak kup jej bon - np do ikai ,masaż, h&m czy czegoś innego co lubi - zawsze wybierze to co jej sie przyda :) ja jestem zwolenniczka takiuch prezentów :) bardzo praktyczny :)
tez tak mam ze jak sie przemecze i za duzo chodze to potem jak kaleka...
na mnie to juz mąz mówi "sapacz" bo mi sie ciezej oddycha :D

dziubasek fajny ten wózeczek :)

dorkiszonku super wieści!!!!

a ja dzis dopiero na 16 do pracy wiec sie bycze cały dzien w wyrku - a co! :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka