BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #598746 przez Kasik88
Patrizia ale Ci dobrze :) też bym chciała tak pospać a za mną nieprzespana nocka niestety, bo synek miał gorączkę i czopki nie pomagały :/ i trzeba było go zmywać żeby jakoś to było, a teraz go energia rozpiera i łobuzuje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #598749 przez Patrizia
Kasik88 wszystko przede mna te nieprzespane noce wiec laduje akumulatorki ile sie da :D :P

Ksawerek(*)

11 lata 9 miesiąc temu #598754 przez Kasik88
Ładuj, ładuj ja liczę na to że Hanula będzie takim grzecznym dzieckiem jak synek :)ładnie będzie spała i nie będzie kolek, no ale to w lipcu się okaże ;)

11 lata 9 miesiąc temu #598760 przez dziubasek
Kasik a twoj synek to o ile pamietam to i tak ranny ptaszek... Moja Miss jeszcze spi wiec glowa do gory przyszle mamusie(kazde dziecko jest inne)Julka to pewnie da mi ostro popalic skoro Majka taki spioch ;)

11 lata 9 miesiąc temu #598768 przez uniuni
Witajcie Kobietki :)

Gratulacje poznania płci lokatorów!

Ja byłam wczoraj u położnej na kontroli. Wyszłam rozczarowana jak zwykle tutaj. Nie wiem czego w ogóle się spodziewałam :(
Gdy byłam u lekarza pierwszego kontaktu zapytałam kiedy glukoza. Odpowiedziała, że w 26tygodniu ciąży i napisała to na mojej karcie ciąży. Położna wczoraj to wykreśliła i powiedziała, że oni tu tego nie robią i to jest nie potrzebne :(
Powiedziałam jej też, że przed ciążą i na początku paznokcie mi się posypały, włosy wypadały i nawet ząb po raz pierwszy w życiu mi się złamał. Mniej więcej od 14-15 tygodnia paznokcie jak kamienie, włosy silne i gęste i nagle ostatnie dwa tygodnie strasznie mi włosy wypadają, a paznokcie rozdwajają się i kruszą strasznie. Poprosiłam więc o sprawdzenie krwi, bo ostatni raz była sprawdzana w listopadzie. Odmówiła mi... powiedziała, że oni robią, to tak rzadko jak to tylko możliwe i że te włosy i paznokcie, to też mogą być przez hormony.

No, kurw... znowu mi się płakać chce przez ich zasraną ignorancję..porażka na całej linii :(

11 lata 9 miesiąc temu #598771 przez Kasik88
dziubasek ano ranny ptaszek z niego, ale już śpi i ja też idę skorzystać :)

11 lata 9 miesiąc temu #598777 przez dziubasek
Uniuni co kraj to obyczaj, u nas wogole nie robia glukozy, ja to straszna zolza jestem i walcze o wszystkie wyniki(chce miec porobione dla swietego spokoju)nawet ostatnio M powiedzial ze on ze mna nie bedzie chodzil na wizyty bo ja tylko wszystkich opier..lam(a on pracuje w tym szpitalu)... Wlosy, paznokcie i cera to chyba raczej normalne w ciazy... a jak te twoje skurcze? minely juz?

11 lata 9 miesiąc temu #598779 przez dorkiszon
dziubasek przyznaj się pewnie jej dajesz cos na spanie :P
Kasik88 stukłam se paracetamol może będę żyła :D

11 lata 9 miesiąc temu #598783 przez dziubasek
Dorkiszonkoniaczek do kolacji i spi jak zabita :P (ona dalej spi :)-kocham ta mala zolze )

11 lata 9 miesiąc temu #598788 przez emi87
uniuni współczuje ci tam opieki (jeśli wogóle można to tak nazwać :dry: ) a jak samopoczucie?? skurcze przeszły?

lece do pracki - milego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #598789 przez magdalenagal
dziubasek napisał:

Dorkiszonkoniaczek do kolacji i spi jak zabita :P (ona dalej spi :)-kocham ta mala zolze )

Ja bym się winka napiła... ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #598791 przez magdalenagal
uniuni napisał:

Ja byłam wczoraj u położnej na kontroli. Wyszłam rozczarowana jak zwykle tutaj. Nie wiem czego w ogóle się spodziewałam :(
Gdy byłam u lekarza pierwszego kontaktu zapytałam kiedy glukoza. Odpowiedziała, że w 26tygodniu ciąży i napisała to na mojej karcie ciąży. Położna wczoraj to wykreśliła i powiedziała, że oni tu tego nie robią i to jest nie potrzebne :(
Powiedziałam jej też, że przed ciążą i na początku paznokcie mi się posypały, włosy wypadały i nawet ząb po raz pierwszy w życiu mi się złamał. Mniej więcej od 14-15 tygodnia paznokcie jak kamienie, włosy silne i gęste i nagle ostatnie dwa tygodnie strasznie mi włosy wypadają, a paznokcie rozdwajają się i kruszą strasznie. Poprosiłam więc o sprawdzenie krwi, bo ostatni raz była sprawdzana w listopadzie. Odmówiła mi... powiedziała, że oni robią, to tak rzadko jak to tylko możliwe i że te włosy i paznokcie, to też mogą być przez hormony.

No, kurw... znowu mi się płakać chce przez ich zasraną ignorancję..porażka na całej linii :(

Nie płakaj Kochana :kiss: Co bym Ci nie napisała i tak będzie za mało...

11 lata 9 miesiąc temu #598795 przez kaska1982
Dorkiszonku wracaj szybko do zdrówka :) oby Ci szybko przeszło :)

Uniuni szkoda mi Ciebie ze tak Cię tam traktują. Jakaś dziwna ta położna, straszna zołza :angry: walcz kochana o swoje a może sie złamie i skieruje cie na badania, a jak nie to skoro sie niepokoisz to idz do zwykłego lekarza i poproś o skierowanie na krew :)Jak masz sie martwić to lepiej wszystko srawdzic i byc na 1000% pewnym że jest ok :) Trzymam kciuki żeby sie ułozyło :)

Dziubasku to masz ładnego śpioszka w domu skoro jeszcze spi twoja Miss :) oby Julcia też dała ci sie wyspac :)

Dziewczyny, nie wiem jak wy ale ja nie moge spac w nocy. Budze sie co chwila i zasnąć nie mogę, rano jz od 6 oczy jak pięciozłotówki. Przewracam sie z boku na bok a spac nie mogę. A z kolei wieczorem do 22 ciezko mi wytrzymac i najczęsciej o 21 już spię. Tyle tylko że tak do północy a potem juz sie nie da :( męczy mnie to strasznie ale mam nadzieje ze jakos pokonam ta bezsennosc i w koncu normalnie sie wyspię :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 9 miesiąc temu #598797 przez kasiak
uniuni napisał:

uniunimi też na początku sypał się włosy i paznokcie, potem przeszło i tak mam co jakiś czas. A co do krwi to dziwne. Mi krew i mocz badają na każdej wizycie! Nawet nie musze pytać, sam mnie lekarz wysyła na wszelki wypadek.
Z glukoza to jeszcze nie wiem bo jestem przed wizytą, ale dam znać co mi powie.
W sumie jak tak Cie czytam to się cieszę, że chodzę tylko do rodzinnego. Bo jakby decyzje lekarza i położnej miały się nawzajem wykluczać to bym chyba wyszła z siebie!
Nie łam się, będzie dobrze :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #598818 przez magdalenagal
kaska1982 napisał:

Dorkiszonku wracaj szybko do zdrówka :) oby Ci szybko przeszło :)

Uniuni szkoda mi Ciebie ze tak Cię tam traktują. Jakaś dziwna ta położna, straszna zołza :angry: walcz kochana o swoje a może sie złamie i skieruje cie na badania, a jak nie to skoro sie niepokoisz to idz do zwykłego lekarza i poproś o skierowanie na krew :)Jak masz sie martwić to lepiej wszystko srawdzic i byc na 1000% pewnym że jest ok :) Trzymam kciuki żeby sie ułozyło :)

Dziubasku to masz ładnego śpioszka w domu skoro jeszcze spi twoja Miss :) oby Julcia też dała ci sie wyspac :)

Dziewczyny, nie wiem jak wy ale ja nie moge spac w nocy. Budze sie co chwila i zasnąć nie mogę, rano jz od 6 oczy jak pięciozłotówki. Przewracam sie z boku na bok a spac nie mogę. A z kolei wieczorem do 22 ciezko mi wytrzymac i najczęsciej o 21 już spię. Tyle tylko że tak do północy a potem juz sie nie da :( męczy mnie to strasznie ale mam nadzieje ze jakos pokonam ta bezsennosc i w koncu normalnie sie wyspię :)

Kasiu, ja mam to samo. Widzę że mamy podobny termin porodu, może to jakaś kolejna ciążowa rewelacja ;-) może nasi Synkowie dają nam ostatni czas na spanie ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka