BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598109 przez Nikaa
a propo imion wiecie, że mają być zmiany i będzie można nadawać imiona tzw. bezpłyciowe lub zdrobnienia wklejam linka do wywaidu na ten temat
metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,1..._zbulwersowana_.html
Qltoorka dzięki :):)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #598113 przez magdalenagal
To się zaroi od Nikonów, Etiennetów i Fabeuszy... jak czasem słyszę to niezłą czeladkę ma nasz Pan Bóg... ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #598115 przez dziubasek
Qltoorka ten wozek jest dla dzieci rok po roku, tzn ma tak wkladke dla noworodka(minusem jest kierunek jazdy ale coz dam jakos rade)a dla Majki zwykla spacerowka...ja mysle ze z rok jeszcze pojezdzi tymbardziej ze ja nie jestem mama domatorka, a potem to juz mam pojedyncza spacerowke po Majce. Maja urodzila sie taka duza ze po 3 m-cach gondola juz byla za mala wiec zobaczymy jak to bedzie teraz. Co do smoczkow to ja zrobilam przed chwila test dalam miss smoczek wyszko 36,5 i zmierzylam zwyklym termometrem(takim co sie wklada do ucha)-wyszlo tyle samo... dzidziusiowi ciezko zmierzyc temperaturke wiec mysle ze termometr-smoczek to dobre rozwiazanie...

11 lata 9 miesiąc temu #598119 przez Qltoorka
No widzisz, najlepiej sprawdzić samemu niż czytać co tam "eksperci" radzą... :P

11 lata 9 miesiąc temu #598120 przez kasiak
Na TLC leci program "Prosto z porodówki" i masakra. CC trojaczków pokazali, albo się rozpłaczę, albo przełącze bo mnie to przerasta...takie maleństwa wyciągnęli!
Mężu wraca więc wreszcie zrobimy zakupy i zjem coś normalnego :) a potem karpatka! B)

11 lata 9 miesiąc temu #598126 przez NataliaK
Na na TLC lubiłam jak leciała "porodówka" a teraz tego nie oglądam bo tu czasem są tragiczne przypadki trafiłam ostatnio na dziecko co sie urodziło z jelitami na wierzchu i robili mu operację- więc wole tego nie oglądać :(

no nic uciekam na trochę bo pół dnia przed laptopem siedze, poza tym mążul skonczył na dzis prace z teściem w pokoiku i pewnie jak się wykąpie to będzie chciał kompa znając życie. A ja tym czasem idę ogarnąć trochę podłogę po szpachlowaniu, remont posuwa się do przodu bardzo mnie to cieszy :)

Zajrzę do Was później :*

11 lata 9 miesiąc temu #598127 przez Qltoorka
W sumie to decyzja jaki termometr to pikuś dla mnie przy wyborze np. laktatora... Kurde, co opinia to inna... Jedna moja koleżanka mówi "Tylko i wyłącznie elektryczny", natomiast dziś usłyszałam od drugiej "Tylko ręczny!", bo miała elektryczny i jej zmasakrował sutek... Dosłownie. Rozerwało jej brodawkę na pół, więc pokarmiła tylko do 3 miesiąca. I słysząc to wszystko to ja coraz bardziej głupia jestem. A prawdę powiedziawszy to nie jest mały wydatek i nie zamierzam kupować raz za razem inny, aż mi jakiś w końcu podpasuje...

Ogladałam raz ta Waszą "Porodówkę", która tak namiętnie ogladacie, gdy siedziałam u teściowej, ale tak się zaryczałam, że stwierdzam, iż to program chyba nie dla mnie :P

11 lata 9 miesiąc temu #598133 przez bea2a
Moja kuzynka mówiła mi, że tylko laktator elektryczny bo ona ma ręczny i strasznie ciężko się ściągało mleko. Ale jak widzę te ceny elektrycznych - powyżej 300 zł, to się zastanawiam jednak nad ręcznym. Tyle kobiet ściąga ręcznym i też jest dobrze. Jak komuś pokarm słabo leci to i laktator elektryczny nie pomoże a mocno ciągnie i może faktycznie uszkodzić brodawkę.

11 lata 9 miesiąc temu #598138 przez kasiak
Ja laktator mam ręczny z Aventa. Też się naczytałam różnych opinii i w końcu stwierdziłam, że ręczny mi wystarczy. Przestałam się sugerować różnymi opiniami, bo tak to bym nic nigdy nie kupiła :)
Zmienialiśmy ubezpieczyciela od samochodu i umowa powinna być juz rozwiązana, a dzisiaj nam przyszła rata od starego! Takie rzeczy nie tylko w Polsce. Trzeba będzie zadzwonić do dziadów... Zawsze coś gdzieś wyskoczy :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #598142 przez karolinkanice16
Uff ciuszki dotarły i jest tego masa :) kolejna a miało być 70 sztuk :P, i kolejny plus jest dużo większych ciuszków :). Zraz Wam pokaże :)

Kaftanik na zimę :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598144 przez karolinkanice16
Uff ciuszki dotarły i jest tego masa :) kolejna a miało być 70 sztuk :P, i kolejny plus jest dużo większych ciuszków :). Zaraz Wam pokaże :)

Kaftanik na zimę :)

I nawet dwa nieużywane :)

Nie wiem czemu dodały się dwa posty :/

11 lata 9 miesiąc temu #598145 przez Kasik88
Łoooo karolinkanice ile tego :D a jakie ładne :)
My dziś znów lekarza zaliczyliśmy i znowu nic, jak zasugerowałam trzydniówkę, to pani dr powiedziała że oni już od dawna nie widzieli dziecka z trzydniówką, ponadto ma czerwone gardło ale to wszystko i nic nie powiedziała po za tym, że mam go obserwować. Ehh ... ta służba zdrowia :(

11 lata 9 miesiąc temu #598146 przez dorkiszon
Tego boroczka z jelitami na porodówce tez widziałam ja narazie oglądam jak mi się chce zależy co robie.

11 lata 9 miesiąc temu #598152 przez Kasik88
Ehh biedne takie dzieciaczki, u nas w Opolu 5 lat temu urodziło się dziecko co serduszko miało na wierzchu, niestety lekarzom nie udało się Maluszka uratować, ale walczyli.

11 lata 9 miesiąc temu #598155 przez kaska1982
Kurczę nadrobić 150 postów zajęło mi trochę ale nie jestem dzis w stanie odpowiedziec na wszystkie

Agusiaa gratulacje synka :) cieszę sie ogromnie razem z Tobą :)

Któraś wrzuciła zdjęcie czapeczek, to pokaże Wam jakie moja mama robi dla Mateuszka jak już podrośnie na sesję zdjęciową :) Zdjęcia są z natu bo mamie też szukałam, wiec to nie są oryginalne wykonania :)

stylowi.pl/1306965

stylowi.pl/780712

stylowi.pl/1306957

stylowi.pl/831707

stylowi.pl/5340160

będzie jeszcze mała osa i żółwik, kurczaczek i słonik. Cały czas jej cos znajduje a ona dzielnie robi :)
Wszystkie dostanie moja siostra-fotograf będzie miała na sesje dziecięce:)

Kocham Cię syneczku!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka