BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #597796 przez agusiaa26
Poznanianki, ja również sie z wami spotkam! będe czekać ale to pod wyjsciem ze starej czesci na dziedziniec? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #597798 przez askan2
agusiaa26 gratulacje :laugh:

Dziewczyny te co miały test obciążenia glukozą 75, powiedzcie mi co sądzicie o moich wynikach (niby w normie ale jakiś mały spadek pomiędzy 1 -wszą a drugą godziną ???
jak myślicie ??

na czczo 68
po 1 godz 126
po 2 godz 123

12 lata 1 miesiąc temu #597805 przez siwa342
Joanna89 ja go też oglądałam tylko nie wiem czy będzie funkcjonalny bo nikt ze znajomych nie ma,a nie wiem jak na zime w spacerówce tam śpiworek założyć? bo jest ta rączka...

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #597812 przez dorkiszon
askan2 norma cukru jest 100 ja miałam 103, ale może to jest dobry wynik nie wiem.

12 lata 1 miesiąc temu #597813 przez bea2a
agusiaa26 napisał:

Poznanianki, ja również sie z wami spotkam! będe czekać ale to pod wyjsciem ze starej czesci na dziedziniec? :)

tak dokładnie tam :)

A tak a propos kocyków, to bardzo podobne do La Millou Anny Muchy są trochę tańsze kocyki:

allegro.pl/modny-kocyk-dla-dzieci-minky-...0cm-i3083085031.html

allegro.pl/modny-kocyk-dla-dzieci-minky-...0cm-i3083097932.html

allegro.pl/kocyk-mata-niemowlaka-minky-b...owy-i3111316142.html

allegro.pl/samiboo-wyprzedaz-kocyk-kolde...nky-i3095100991.html

12 lata 1 miesiąc temu #597816 przez Lacrijka
askan2 napisał:

agusiaa26 gratulacje :laugh:

Dziewczyny te co miały test obciążenia glukozą 75, powiedzcie mi co sądzicie o moich wynikach (niby w normie ale jakiś mały spadek pomiędzy 1 -wszą a drugą godziną ???
jak myślicie ??

na czczo 68
po 1 godz 126
po 2 godz 123

Ja miałam tak
na czczo - 83
po 1h - 156
po 2h - 86
I doktorek powiedział ze wynik bardzo dobry. Twój tez jest dobry, po 2h nie przekracza 140 a to ważne.
Dorcia - ja mam tyle postów bo ja tu od staraczek zaczynałam ponad 2 lata temu :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597820 przez siwa342
Patrizia co do wózka to mozna do tego modelu dokupić 2 kółeczka i będzie 4 kołowy :)
no ale cena zabójcza chociaż drugi który sobie upatrzyłam też koło 3 tys kosztuje

MAJA

12 lata 1 miesiąc temu #597835 przez bea2a
Przesiewowy test w kierunku cukrzycy ciężarnych przeprowadza się standardowo między 24., a 28. tygodniem ciąży. Polega on standardowo na obciążeniu 50 g glukozy i pomiarze glikemii po godzinie. Prawidłowy poziom wynosi poniżej 140 mg/dl. Pacjentki z wyższym stężeniem są kierowane do dalszej diagnostyki - wykonywany jest test obciążenia 75 g glukozy i pomiar glikemii w 2. godzinie. Potwierdza on bądź wyklucza rozpoznania i w zależności od wyniku wdrażane jest postępowanie. Nieprawidłowy wynik w teście obciążenia 75 g glukozy to 140mg/dl w 2. godzinie testu.

12 lata 1 miesiąc temu #597840 przez Patrizia
ja mykam jade po meza do pracy bo przewozem to on dopiero kolo 16 jest w domu pozniej na zakupki wiec pewnie bede wieczorem :) nie szalejcie gaduly :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 miesiąc temu #597844 przez Jamajka
Hej Laseczki!

Padłam wczoraj jak kawka i nie poczytałam z wieczora co pisałyście, dzisiaj nadrabiam :D Nastawiłam kolejną szarlotkę bo tamta się szybko ulotniła i teraz pachnie w całym domku :D

Co do butelek to ja tez mam w zapasie, tylko dwie sztuki (150ml i 260ml) tak w razie W. Mam nadzieję, że mi się przynajmniej do roku nie przydadzą :D Ja używam butelek tommee tippee antykolkowych i jestem bardzo zadowolona ;-) Wygodnie się trzyma i ma smoczek w kształcie kobiecego sutka co ułatwia karmienie piersią i w razie czego butelką (na przemian) ;-)

Joanna te obrazki misio-kotek i ptaszek moja Lenusia ma u siebie w pokoiku i są przecudne :D Rzucę później real fotkę ;-)

Qltoorka obawiam się, że rodząca nie może powiedzieć, że 'ja tej położnej nie chcę przy porodzie'. Myślę, że by Cię wyśmiali i co gorsza potraktowali później z góry. Nie masz nic do gadania która pani Cię obsługuje. Taki nasz los, dlatego jedna trafia na anioła a druga na diabła, niestety.

Kasik88 cieszę się, że wszystko dobrze i że będzie dziewczyneczka! Hania jest cudnym i wdzięcznym imieniem :D Gratuluję parki!! Na pewno sobie z dziewczynką poradzisz.. choć mam takie same obawy w stosunku do chłopca :D Nie wiem czy będę potrafiła obsługiwać siusiaka (takiego małego :silly: )

Lacra super, że Cineczki rosną jak na drożdżach i zdrowiutkie są ;-) Oby tak dalej i jak najdłużej w brzuszku ;-)

Agusia gratuluję syneczka :D

12 lata 1 miesiąc temu #597850 przez Nikaa
Agniesia - serdecznie gratuluje :):) noto teraz możesz zacząć zakupowe szaleństwo ;)
ja miałam po 2 h 104 wynik glukozy - i jest ok - mi też lekarz potwierdził, że najważniejsze to nie przekroczyć 140 po 2 h
dziewczyny to wyjście na dziedziniec jest na górze tam gdzie słodownia ? gubie się lekko dawno nie byłam

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 miesiąc temu #597861 przez bea2a
Nikaa napisał:

Agniesia - serdecznie gratuluje :):) noto teraz możesz zacząć zakupowe szaleństwo ;)
ja miałam po 2 h 104 wynik glukozy - i jest ok - mi też lekarz potwierdził, że najważniejsze to nie przekroczyć 140 po 2 h
dziewczyny to wyjście na dziedziniec jest na górze tam gdzie słodownia ? gubie się lekko dawno nie byłam

tak. dokładnie tam :)

12 lata 1 miesiąc temu #597868 przez agusiaa26
bea2a napisał:

Nikaa napisał:

tak. dokładnie tam :)

ja też nie wiem;) bede czekać przy wyjsciu na dziedziniec ;)

12 lata 1 miesiąc temu #597882 przez dorkiszon
Ja właśnie beczę. B)

12 lata 1 miesiąc temu #597884 przez agusiaa26
Dorkiszonku co ci??

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka