BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #600175 przez Patrizia
Wlasnie rozmawialam z polozna ktora prowadzi darmowe przygotowanie do porodu i opieki nad malenstwem umowlam sie na srode zeby zalozyc dokumentacje i od kwietnia rusza grupa wiec idealnie sie wstrzelilam :) nie wiedzialam czy sie zapisywac czy nie ale z drugiej strony to co mi zależy i tak nie mam za wiele do roboty :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #600184 przez emi87
własne kupilam troche rzeczy dla małej i dla mnie, bardziej higienicznych - proszek,pieluchy,podkłady itp... :) a jeszcze lista taaaaaka długa haha

Lacrusia no u Ciebie wszystko podwójnie wiec wiesz szafa ma prawo sie skurczyc hehe

też chyba zaczne jakis zestaw robic bo niedługo sie ruszac nie bede umiała haha

12 lata 3 tygodni temu #600185 przez bisbas
witam mamcie u nas nadal chorobowo az zal mi synka katarek przeobraził sie w przerazliwy mokry kaszel na szczescie nocke przespalismy w miare dobrze :)

dziewcyny jak tak czytam to wy już praktycznie wszystko dla maluszkow macie a ja znajduje sie w szczerym polu na tym etapie mam tylko komplecik bodziakow i to wszystko no i wozek po za tym nic hmmmm i jeszcze musze czekac z kupnem bo babcia i ciocia szykuja podobno potężna paczke ciuszkową z Polski i musze sie wstrzymać bo nie wiem czy w ogole bede musiala coś kupywać szwagierka tu na miejscu ma 4 miesięczna córeczke i juz zapowiedzieli ze wanienka przewijak i ciuszki nam oddadza a ja nie moge sie doczekac i tak jak wy juz bym chciala to przegladać prać i układać :)

12 lata 3 tygodni temu #600190 przez sloneczko33
od rana brzuch mnie boli mimo ze jadlam ale nie wiem co jest zgrane i troche mi niedobrze jest

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600191 przez Patrizia
bisbas biedaczek pewnie to przez ta zakichana pogode szybkiego powrotu do zdrowia dla syneczka :)

emi to powodzenia z cwiczeniami dla mnie nie takie to proste na jakie wyglada ale napewno pomaga :)

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #600200 przez emi87
Patrizia ja narazie sie zmęczyłam i spocilam od samego ogladania filmiku z ćwiczeniami haha narazie uskuteczniam spacerki :P w miare możliwości hehe

bisbas ja tez narazie duzo nie mam ale juz kompletuje póki pracuje...bo na zwolnieniu i macierzyńskim szaleństw nie bedzie hehe :P a tu jeszcze 2 mieszki tylko :ohmy: :huh:

słoneczko moze jakas niestrawnosc?? albo na tle nerwowym? no i dzidziolki uciskaja dół brzuszka...trzymaj sie :)

12 lata 3 tygodni temu #600228 przez sloneczko33
poczekam moze mi przejdzie bo raczej nic ciezkiego nie jadlam

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600235 przez bisbas
a to mój brzuszek dziewczyny mam wrazenie ze stoi w miejscu
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #600254 przez emi87
bisbas ładny, zgrabniutki i dorodny brzusio :) na pewno sie rozrasta wiec spokojnie ;) jeszcze będzie bigbrzucholkiem :P

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600262 przez bisbas
emi87 napisał:

bisbas ładny, zgrabniutki i dorodny brzusio :) na pewno sie rozrasta wiec spokojnie ;) jeszcze będzie bigbrzucholkiem :P

dzieki emi :) :kiss: ale moje poprzednie zdjecie z przed 3 tygodnie niewiele sie rożni hihi wiem że jeszcze napewno urośnie :) no i zastanawiam sie czy w tym tygodniu brzuszek nie powinien być nieco wyzej ale moze taka jego uroda :)

12 lata 3 tygodni temu #600269 przez Jamajka
Hej Mamuśki.

Nie było mnie od wczoraj, bo zrobiłam sobie wypad do mojego byłego miasta na relaks, kosmetyczkę, zakupy i ploty z przyjaciółkami ;-) Troszkę poodpisuję, z góry przepraszam za ilość. Oprócz tego mam dzisiaj między 16-17 połówkowe i zobaczę swoje drugie Szczęście ;-)
Ps. Masakrycznie mnie rozstraja ta pogoda :angry:

Sylwia cieszę się, że masz takie dobre zdanie o mężu ;-) Ja nie chciałam go oceniać, broń boże.. po prostu jakoś tak kilka razy powiedziałaś, że M to i tamto musi zaakceptować, imie wybrać, na zakupy się zgodzić.. i tak po prostu szczerze napisałam jak to można było odebrać..Może niepotrzebnie ;-) W każdym razie cieszę się, że jest dla Was cudowny i obyście się tak dalej wspierali ;-)

Qltoorka ja mam ręczy laktator, ponieważ kupiłam go, w razie W (nawału pokarmu, wyjścia z domu na dłużej niż 3h) Jeżeli kobieta bardzo szybko chce wrócić do pracy ale nadal karmić swoim odciągniętym mlekiem, albo są problemu z płaskimi sutkami i dziecko ma problemy się przyssać.. to wtedy opłaca się zainwestować w elektryczny laktator ;-) Czyli jeśli ma to być rozwiązanie doraźne i pomoc w razie kłopotów z laktacją to nie ma po co przepłacać i kupować super-hiper drogi elektryczny laktator, który czyni cuda. Ja szczerze mówiąc użyłam laktatora kilka/kilkanaście razy, dlatego zdecydowałam się na zakup ręcznego. Jeśli jednak ktoś chce, bądź musi karmić tylko odciągniętym mlekiem, to elektryczny jest na pewno szybszy i wygodniejszy ;-) Musisz przemyśleć racjonalnie i wybrać coś dla siebie ;-)

Dorkiszon masakra jak dla mnie usypiać, 1,5 roczne dziecko na chama w wózku :P Dziecko samo ureguluje sobie porę spania w dzień. Moją Lalę kładę codziennie koło południa i ona zawsze jest wtedy zmęczona.. ale są dzieci, które kładą się dopiero o 15 albo w ogóle już nie śpią w dzień. Każde dziecko inne.. ja w swoim macierzyńskim życiu zawsze i we wszystkim kieruję się zasadą 'nic na siłę' ;-)
Dorkiszon też mam umowę do dnia porodu i nie wiem dalej na 100 % czy mi się należy rok macierzyńskiego.. wszystko jakoś opacznie rozumuję i nie ma mnie kto przekonać :P (nie wierzę, że mogłoby mnie dopaść takie szczęście :D)
Partysia jeśli chodzi o 'rozmiar' wózka, to ja bym Ci polecała dużą gondolkę. Daję głowę, że nasze lipcowe dzieci całą zimę przejeżdżą w gondoli, a dopiero wiosną zasiądą w spacerówkach. Niektóre wózki mają maleńkie gondole, ale dziecko w kombinezonie i śpiworku będzie tam raczej upchnięte ;-) Dla mnie wybór jest oczywisty.. dziecko raczej nie powinno być skrępowane i ma mu być na spacerku wygodnie.. wtedy to ma sens ;-)

Kamilkai Bisbas super Bebusie :D

Laseczki a takie rzeczy jak bujaczki i maty edukacyjne to nie musicie od razu kupować. Na pewno rodzina i znajomi się będą chcieli po porodzie wykazać z prezentami dla Dzidziusiów. A bujaczki i maty to bardzo częste prezenty na chrzciny, więc lepiej sobie daż czas i w razie czego zamówić jak już Dzidzie będą na świecie ;-)

Patrizia ja też przy kichaniu czasem popuszczę.. tylko, że mnie to nie śmieszy tylko wkurza :D Ja już jestem po jednym porodzie, a co dopiero będzie po drugim :P Będę dziecku pampersy chyba podkradać :P

Nikaa u mnie dzisiaj też jajka sadzone z ziemniaczkami i szpinakiem :D

Miłego dzionka Brzuchatki :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #600270 przez Patrizia
bisbas jaki ladny brzusio ale faktycznie malutki moze dlatego ze to tam dziewczynka mieszka :)

Ksawerek(*)

12 lata 3 tygodni temu #600285 przez bisbas
Patrizia napisał:

bisbas jaki ladny brzusio ale faktycznie malutki moze dlatego ze to tam dziewczynka mieszka :)

w pierwszej ciąży brzuszek był jeszcze mniejszy moze taka moja uroda :)

a to mój brzuszek z synkiem w 37 tyg :) przepraszam za jakość ale ladniejszego nie mam
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #600289 przez NataliaK
Cześc dziewczyny, ja dziś po badaniach, KTG wyszło ok i mam potwierdzonego chłopca i zdjęcie siusiaka jako dowód :D niestety okazało się, że nie mogę dziś zrobic badania anatomii i 3D na któe byłam zapisana ponieważ byłam w szpitalu na badaniach a nie można mieć dwóch wizyt u lekarza na NFZ z tym samym dniu - dziwne ale tak mnie poinformowali wiec musiałam przełozyc :/

bea2a pieluszki faktycznie bardziej się opłacają ostałam dokłądne opisy wszystkich kosztów jak tam byłam jak mi się uda odnaleść to Wam wyslę. Zobacz chociażby ile paczek zuzyjesz przez te kilka lat co bedzie dziecko je nosiło a tak kupisz raz za powiedzmy 1500zł(bo nie trzeba przecież tych firmowych kupować ) i masz spokój z pieluchami nie kupujesz tez kremów na odparzenia bo nie ma potrzeby jedynie puder. Fakt tylko, że pmpersa sciagasz i wyrzycasz ale tez trezba biegac na okragło ze smieciami zeby to nie zalegało.

Ćwiczenia fajne tylko czy mi się będzie chciało ;p

Miłego dnia i dobrych humorów w ten śnieżny wiosenny dzień, ja ide troche poleniuchować bo siedzenie na badaniach mnie zmuliło.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #600298 przez kasiak
Bisbas brzusznej fajniutki :) ale to się tylko tak wydaje, że nie rośnie! :blink: jeszcze się wszystkie zdziwimy jakie się wielkie zrobią :)

Wreszcie piekę tą cholerna karpatkę. Będzie na prezent połowa, a resztę wsyśniemy z mezem :laugh:

Stwierdziłam dzisiaj, że jestem nienormalna... Jak kogoś coś boli to leży i odpoczywa a ja sprzątam :dry: plecy mi wysiąda, albo się rozruszają i przestaną boleć. Pstryknę może jakieś fotki :laugh: pochwalę się wiosną :blink:

To zrobiłam na prezent.

I takie mam dwa kąciki z kurczaczkami ;) wybaczcie obrus niewyprasowany :huh:
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka