BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #603387 przez emi87
Witam w ten wtorkowy poranek :)
wczoraj przyszła mi paczuszka z rzeczami dla małej. i jestem bardzo zadowlona z pieluszek tetrowych - faktycznie gęste i dobre jakościowo (aukcja jakby któras chciała allegro.pl/show_item.php?item=3108755404 - któras już od niego brała) :) pisałyście o butelkach - wziełam tommee tipee antykolkowa bo któraś chwaliła - zobaczymy jak sie sprawedzi (ma 0% BPA)
a i wziełam mydełko odplamiające i mój pies sie w nim zakochał haha chciała je zjeść :D i szalała jakby to był jakis najlepszy przysmak :woohoo:
na 12 lece do pracki wiec sie odezwe wieczorem (o ile nie padne na pyska) :) jutro z rana kierunek Marki i koncowe zakupy do pokoiku :) i mąż rusza dalej z remontem (na raty ale zawsze coś) :) w czwartek zacieranie i może już malowanie podkładu a w piątek podłoga mrrrr na przyszły tydz zostanie kolor i paski i montowanie/ustawianie tego co narazie mamy :) bo juz nie mam gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy dla małej (a i tak to jest połowa albo mniej podstawowej listy) :blush:

Nika poka zdjęcia :P pochwal sie małym filozofem :)

siwa,Patrizia sliczne brzusie :) rosną jak na drożdżach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #603427 przez karolinap
Witam!
Emi87moje cycki też czasami popuszczaja :) ostatnio w sobotę, obejrzałam x factor, wstałam a tu kropki na koszulce ;)

Śliczne te białe dodatki do pokoiku, mi tez takie się bardzo podobają :) i mam takie w planach zrobić :) Białe łóżeczko juz wybrane :)
Jutro idziemy oglądać mieszkanie - moze w końcu bedzie ok i się przeprowadzimy :)

Co do prania ciuszków to nie wiem na jaki proszek się zdecydować. Ale chce zacząć w połowie czerwca zacząć prac ;)

Miłego dnia!

12 lata 2 tygodni temu #603447 przez Kasik88
Hej, hej.
emi supper, że remoncik do przodu :)
Nam jutro meble przywożą :D Więc też wszystko zmierza ku końcowi, tylko jakoś później powstanie rysunek na ścianie :D
Dziewczyny śliczne brzuszki.

12 lata 2 tygodni temu #603469 przez dorkiszon
Hejo!
Ja mam dwie butelki z canpola bez bisfenolu pisze na nich, ale nawet o tym nie wiedziałam teraz patrzyłam :P. Miałam kupić szklane , ale stwierdziłam, że kupie jednak plastikowe i tez miałam smoczek +2 i dokupiłam 0. Ze smoczkiem 0 są chyba tylko takie malutkie, a ja mam takie odrazu po 250 ml.

12 lata 2 tygodni temu #603488 przez karolinap
Mam pytanie odnośnie tych cwiczen dla kobiet w ciazy?
Wiem, ze niektóre z Was ćwiczą razem z ta panią z filmików?
Myślicie, ze jak wcześniej nie ćwiczyłam to moge teraz zacząć??? Czy moze trochę za późno jest zeby tak się rozciągać?

12 lata 2 tygodni temu #603491 przez Jamajka
Emi no to szał macicy.. zakupy się kompletują, pokoik tworzy, cyce popuszczają :-) Wszystko na dobrej drodze ;D Moje też plamią, ale to mnie akurat w ogóle nie martwi :) Butelki tommee tippee ja polecałam, i jestem z nich bardzo zadowolona, mam nadzieję, że Tobie też posłużą :)

Dorkiszon teraz raczej trudno kupić coś z bisfenolem.. raczej większość szanujących się firm ma oznaczenia 0% BPA ;-) Także spokojnie.. co do szklanych butelek to ponoć są 'lepsze' ale na pewno mniej wygodne.. ciężkie i się tłuką.. raczej wyszły z mody :P

A ja dzisiaj sprzedałam Lalę do babci i odpoczywam zaśpikana i zakichana w domu. Wolę nie zarazić mojej Gwiazduni a i nie za bardzo mam siłę skakać koło niej caluśki dzień.. także dzisiaj Matka ma dzień dziecka i się byczy.. choć wolałaby być zdrowa..

12 lata 2 tygodni temu #603502 przez Jamajka
Kurcze.. dziewczyny a co z tą listą? tworzymy jakąś pokazywarkę wyprawkową? Jakaś ściąga by się przydała i każda by mogła swoje sugestie dodać ;-)

Ja na przykład zamierzam kupić krem do sutków Maltan i smarować się od 7 miesiąca codziennie. Ponoć bardzo uelastycznia i pomaga znieść pierwsze trudy karmienia.. ma też delikatne działanie znieczulające, nie trzeba go zmywać przystawiając dziecko do piersi. Po pierwszym porodzie używałam Purelan z medeli (bardzo zachwalany, ale i drogi jak fiks). Teraz dowiedziałam się, że ten Maltan stosowany 'zapobiegawczo' jeszcze w czasie ciąży bardzo pomaga maltretowanym przez noworodka brodawkom. I nie jest bardzo drogi, ok. 18 zł ;-)

Może któraś będzie chciała skorzystać, więc dzielę się spostrzeżeniami ;-) Bo człowiek całe życie się uczy :D

12 lata 2 tygodni temu #603522 przez dziubasek
Jamajka ja uzywalam Maltan ale dopiero po porodzie jak mialam poranione cycuchy(2 dni i po bolu)-tak wiec polecam...
Butelki mam z Aventu i Tommee Tippee

12 lata 2 tygodni temu #603526 przez karolinap
Jamaika Ja byłabym bardzo ZA jakas pokazywarka wyprawkowa! Pierwszy raz zostanę mama wiec jestem zielona w wielu tematach :)
Mam zrobiona listę i moge Wam ja tu przepisać i udostępnić, moze któras o czymś zapomniała i jej o czymś przypomnę :)
A i jeśli ktoras miałaby pomysł na taka pokazywarke to poproszę bo ja komputerowcem nie jestem wiec nie wiem jak coś takiego stworzyć ;)

12 lata 2 tygodni temu #603536 przez Nikaa
emi obiecuje, że wieczorem jak będe miała dostęp do sprzętu to wstawwie zdjęcie naszego mysliciela :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 2 tygodni temu #603538 przez Jamajka
No właśnie ja nie mam żadnej swojej listy, i to jest zdradliwe, bo niby dużo rzeczy mam po Lence, ale jednak sporo też trzeba dokupić.. a ja tak sobie żyję jak wolny elektron i nie za bardzo mam plan na zakupy, które już by mi wypadało trochę pokompletować. A taka lista w głowie i co mi się przypomni to o kant d.. rozbić :P

Kiedyś tu dziewczyny spisywały swoje listy wyprawkowe, ale to było pewnie kilkaset stron temu :D Ja niezbyt biegła jestem w sprawach komputerowych, ale mój M. to informatyk więc jak nie będzie chętnych na stworzenie takiej pokazywarki to zacznę go najwyżej molestować i może mi pokaże kilka prostych trików, jak takie coś zrobić. Mam nadzieję tylko, że nie w exelu bo nienawidzę się posługiwać tym programem. Chyba zbyt ciemna masa jestem :D ale jak co to powiem, że tylu ciężarnym się nie odmawia i niech robi :D

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #603551 przez Lacrijka
Ja mam cos takiego - spis od kilku koleżanek i tego sie trzymam.. Odznaczam juz to co mamy :)

wózek
łóżeczko + komplet pościeli + poszwy na zmianę (2 szt.) + 3 prześcieradła - mamy
komoda z przewijakiem (lub osobno) mamy
wanienka + stojak mamy
termometr do wanienki - mamy
pieluchy tetrowe 10 szt. –mamy
pieluchy flanelowe – mamy
pieluchy jednorazowe – mamy
szczotka i grzebyk do włosów – 2x mamy
myjka do kąpieli – mamy
ręczniki do kąpieli - 2-3 szt. – mamy 4szt
ceratki do łóżeczka - mamy
chusteczki mokre – mamy
płyn do kąpieli
balsam
gruszka/aspirator do noska mamy
zestaw do manicure – mamy
podkłady do przewijania – mamy
podpaski poporodowe – mamy
majtki jednorazowe - mamy
wkładki laktacyjne – mamy
nakładki sylikonowe do karmienia – mamy
2-3 staniki do karmienia - mamy
Rożek – mamy 2szt
2-3 koszule nocne (do porodu i szpitala)
proszek do prania i płyn do ubrań dla dzieci – mamy
patyczki do uszu – mamy
płatki kosmetyczne/gaziki – mamy
sól fizjologiczna
krem z filtrem na buziaka – mamy
linomag do pupy – mamy
sprey do noska na katar – mamy
krem na popękane brodawki - mamy
zestaw kosmetyków (do higieny intymnej, płyn do kąpieli itp. do szpitala)
spirytus
pościel do wózka x2
kocyki miękkie x2 – 6 mamy
termometr – mamy
butelki do kar. 260ml , 150ml – mamy
podgrzewacz do but. – mamy
smoczki – mamy
laktator - mamy

skarpetusie – mamy
niedrapki - mamy
bodziaki 56-58cm- mamy
bodziaki 62- mamy
kaftaniki 56 – mamy
śpiochy 56 – mamy
czapeczki bawełniane - mamy
pajacyki 56-62cm - mamy

Co jakiś czas cos sie dopisuje :)

12 lata 2 tygodni temu #603552 przez karolinap
Tu przepisałam Wam moja listę wyprawkową. Ilości ubranek i firmy są oczywiście orientacyjne. Sama nie wiem czy kupię wszystko z tych list albo czy nie dokupie innych gadzetow czy ubranek. Ale tak orietacyjnie proszę:

KOSMETYKI I PRZYBORY:
- waciki/gaziki
- patyczki do uszu (najlepiej z gruba końcówką)
- krem pielęgnacyjny
- krem przeciw odparzeniom
- mydło dla niemowląt
- emulsja do kąpieli (Oilatum)
- szampon dla niemowląt
- nożyczki/obcążki
- szczotka do włosów
- sól fizjologiczna
- woda morska do noska
- gumowa gruszka/aplikator
- termometr
- herbatka na laktacje
- herbatka na kolki
- paracetamol w czopkach
- wilgotne chusteczki
- wkładki laktacyjne
- podpaski
- wkładki higieniczne
- biustonosz do karmienia (Aless)
- krem na brodawki
- piżama do porodu
- proszek do prania

SPRZĘTY CODZIENNEGO UŻYTKU:
- łóżeczko
- materacyk
- pościel 2 szt.
- prześcieradło 2-3 szt.
- kołderka/śpiworek
- ceratka/podkłady 3 szt.
- przewijak
- wózek
- fotelik
- spacerówka
- torba
- wanienka
- mata antypoślizgowa
- ręcznik z kapturkiem 2 szt.
- myjka 2-3 szt.
- termometr do wody
- laktator
- butelki 125-150ml
- smoczek
- kapturek do karmienia
- leżaczek

UBRANKA (56-62)
- koszulki bawełniane 5-7 szt.
- kaftaniki z długim rękawem 4-6 szt.
- body z krótkim i długim rękawem 5 szt.
- śpioszki 4 szt.
- pajacyki 4 szt.
- czapeczki 3 szt.
- skarpetki 2-3 pary
- sweterek/bluza 2 szt.
- śliniaczki 4 zt.
- pieluchy flanelowe 4-6 szt.
- pieluchy tetrowe 10 szt.
- pieluchy jednorazowe
- śpiwór 1 szt.
- kocyk cienki 2 szt.
- kocyk ciepły 1 szt.
- rożek 2 szt.

12 lata 2 tygodni temu #603567 przez karolinap
Wstawiłam jeszcze na Facebooka zeskanowana liste wyprawkowa do domu i do szpitala. Tu nie dalo rady wstawic bo za duza rozdzielczosc zdjec.
Wyprawki opracowane wg firmy Oilatum.

12 lata 2 tygodni temu #603584 przez carmelove
o dzięki za te listy, zaraz sobie spiszę, bo w waszym tempie szybko się stracą :P

Karolinap, z tymi cwiczeniami sama nie wiem jak jest, ja np chodzę do szkoły rodzenia i tam jeśli nie mam zgody lekarza - nie mogę uczestniczyc w zadnych cwiczeniach.
Dodatkowo akurat te cwiczenia są dla kobiet, które skończyły 29 tc.

Ania - nasza dziewczynka !

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka