BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #629444 przez Joanna89
Przyszły mi kolejne próbki z Johnsona, ale takie maleńkie góra na 2-3 razy...
Dostałam też zestaw z HIPP żel do mycia ciała i włosków, oliwkę, krem na pupkę i krem do ciała po kąpieli. Uwielbiam zapach dziecięcych kremów mmm:)A któraś używała HIPP mam na razie taki mini zestaw bo nie wiem czy mała nie będzie miała uczulenia, znajome stosują i jest OK, ale różnie to bywa:)

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #629446 przez bea2a
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #629458 przez Joanna89
Wygląda pięknie, ale bardzo nie lubię ostatnio ryb :(

11 lata 11 miesiąc temu #629487 przez kaska1982
Powiem Wam, że nie zamierzałam jeszcze kupowac pościeli do wózka, ale dostałam na to kasę od teściowej i miało być przeznaczone na konkretny cel wybrany przez nią, wiec nie protestowałam. Gdybym sama miala za to płacić to pewnie bym sie zastanowiła. :)

Bea2a ślicznie wygląda. :) Ja ostatnio mam straszną chcicę na ryby, pod każdą postacią, a jeszcze większą na mleko :) mogę pić litrami :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #629492 przez dorkiszon
Ja też nie lubię ryb całą ciąże rośnie mi w gębie jak już jemy.
Pościeli tez nie kupuje do wózka.
Qulturka mnie tez kopie w nocy, ale nie zawsze czasami mnie to budzi i wtedy go , albo masuje , bo tak czytałam i wtedy zasypia, albo wystarczy, że zmienię ułożenie na inny bok, a dziś leżałam na lewym boku , a on ma na lewym głowę więc uderzał głową i w tym samym momencie kopał nogami uczucie jakby mi jakaś strzała przechodziła przez brzuch i normalnie czułam jaki jest długi :D
Teraz długo juz nie śpi więc jest szansa, że w nocy będzie dobrze spał :D
Dziś palcem tak pulsowałam po jego nóżce i się śmiałam na głos jak momentalnie oddawał mi za to kopniaki tak jakby się ze mną bawił, ale patrząc realnie raczej się wystraszył co go tak dziubie :)
Ogólnie mam straszne spanie w nocy nawet chrapie co nigdy nie chrapałam, ale podobno kobietom w ciąży się luzują mieśnie krtani i często sie to zdarza , aż mi głupi, bo sama nie lubię jak ktoś chrapie, ale tak twardo śpie.
Macie tak, że jak się budzicie to wasze dziecko zaczyna kopać i tez się budzi ?

11 lata 11 miesiąc temu #629499 przez dorkiszon
Z Hipp też słyszałam, że spoko kosmetyki też się zastanawiam nad ich kupnem.
Z Jonsona nie kupie chyba nic, bo nie mają jakiś super tanich kosmetyków, a strasznie dużo ludzi narzeka, że dziecko ma wysypkę więc nie będę ryzykować tym bardziej, że jak mówię ceny mają bardzo podobne do innych marek więc szału nie ma.

11 lata 11 miesiąc temu #629503 przez bea2a
dorniszonja też mam wrażenie, że jak się budzę to po chwili dzidziulek się też budzi i zaczyna się wiercić w brzuszku. Nawet się śmieje, że mała jest grzeczna bo czeka aż mama się obudzi - oj gdyby tak zostało :)

11 lata 11 miesiąc temu #629507 przez dorkiszon
Zjadłabym jakąś zapiekankę , ale makaronową tak myślę, że właśnie dostałam wenę na kolejny obiad mam taki przepis na pizze makaronową robiłam już ją kilka razy i bardzo dobra.
Jakby ktoś chciał wypróbować rzucam przepis
www.wielkiezarcie.com/recipe44565.html

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629516 przez dorkiszon
bea2a no właśnie teraz jeszcze nie płaczą :D potem się zacznie jazdeczka nie ma spanka :P
Przypomniało mi się cos jeszcze jak to będzie z tym hartowaniem dziecka z tym wentylowaniem mam na myśli zanim się wyjdzie pierwszy raz na dwór.
Rodzimy w lipcu więc pewnie będzie ciepło, a dziecko wentyluje się przy oknie na początku 15 min itd., ale przecież w lecie ja mam cały czas otwarte więc wtedy nas ta wentyklacja się nie tyczy czy jak ? Ja nawet mam balkon otwarty na noc w lecie, bo wiadomo jak człowiek umiera jak są takie upały więc jak to będzie z małym nic mu się nie stanie ?

11 lata 11 miesiąc temu #629530 przez Qltoorka
Joanna, z tego HIPPa to też masz próbki z jakiejś strony? Bo chętnie bym je wypróbowała też...

11 lata 11 miesiąc temu #629535 przez dorkiszon
Ja z Hipp tez zamawiałam i nic nie dostałam tylko z bebilonu i z jonsona, ale jak Hipp zamawiałam to juz nie pamiętam, bo to na początku ciąży.

11 lata 11 miesiąc temu #629560 przez Qltoorka
No, dorkiszon, ta Twoja pizza makaronowa to fajna propozycja-muszę kiedyś spróbować :) Tylko, że będę musiała cosik mięsnego tam dodać... ;)

11 lata 11 miesiąc temu #629578 przez Joanna89
Nie,nie z HIPP dostałam od chrzestenj Ali to nie są próbki :) przyjechały z Niemiec hehe

11 lata 11 miesiąc temu #629579 przez uniuni
Dorkiszon masz na myśli hartowanie? NIgdy nie słyszałam o wentylowaniu chyba, że jeśli chodzi o niewydolność oddechową :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #629584 przez magdalenagal
Dzień dobry :-)

Pół godzinki temu wstawiliśmy serniczek do piekarnika. Zobaczymy jaki wyjdzie.
Dość prosty w tworzeniu, podajemy przepis :-)

www.mojewypieki.com/przepis/sernik-londynski-london-cheesecake

Kiedyś już robiłam podobny (na ciastkach, ze śmietaną na górze) jest świetny :-)
Jedyny mankament to to, że musi odczekać całą noc ;-)

Jutro przyjeżdża moja Koleżanka z pracy- z tą Dziewczyną rozumiem się bez słów. Szykuję coś lekkiego i niezbyt wymagającego. Chyba bruschetty będą dobre. I jakieś dodatki żeby nikogo nie zabić pomidorami.

Młodzianek też wieczorem daje popisy i czasem aż boli. Ale niczym wyrodna matka kładę się na lewym boku, tłumaczę Mu że nie ma zabawy o 23 i idziemy spać ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka