BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629978 przez siwa342

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629981 przez Joanna89
Oj to takie w ciąży stanowczo nie..no i powiem Ci ,że bańka ma dużo lepsze działanie :)
Cellulit można nią wyprasować :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629988 przez Nikaa
Ja już po basenie ufff ale przyjemnie :)
Joanna dzięki za instrukcję podpatrzę i skorzystam ;)
a tak już po ciąży to na jakie części ciała można tą bańkę używać ?
bo w ciąży to nogi i pupa, tak ?
Magda jejku śliczny dom :) zazdroszczę ;) i jak ładnie Ty wyglądasz - faktycznie nie widać brzuszka na siedząco
:laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #629991 przez siwa342
No też tak właśnie myślałam że to się nie nadaje na razie,po ciąży będzie w sam raz :) zobaczymy co z tą bańką,u mnie problem taki że jestem leniwa i nie wiem czy bedzie mi się chciało nią robić,chociaż ostatnio się nawet wziełam za siebie

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #630002 przez Joanna89
Ogólnie bańką można masować wszystko plecy, brzuch, pośladki ,uda ,podudzia, tam gdzie skóra jest zwiotczała no i tam gdzie jest cellulit. Wersja dla leniwych bo te pierwsze zabiegi trwają do 5 minut ,po 2,5min jedno udo. Na początek nie ma co szaleć, powoli do celu :)
Ja masuje uda, pośladki i boki brzuszka. Od początku ciąży ,ale przed też masowałam.

11 lata 8 miesiąc temu #630004 przez Joanna89
Według starego porzekadła "bańki wyciągają z ciała chorobę". Współczesne kobiety z pewnością zmieniłyby jego treść, która brzmiałaby mniej więcej tak: "bańki wyszczuplają i niwelują cellulit". Jedno jest pewne: skuteczność ich działania została potwierdzona już trzy tysiące lat temu. Wówczas zastosowanie baniek w chińskiej medycynie nie miała jednak nic wspólnego z upiększaniem i wyszczuplaniem. Dawniej zadanie baniek polegało na przywracaniu zdrowia. Masaż taki stosowano, jako metodę leczenia nadciśnienia, astmy, usuwania jadu zwierząt, problemów skórnych, a nawet impotencji. Dziś bańki, będące odmianą baniek próżniowych, tworzonych z gumy, wykorzystuje się również do leczenia stanów zapalnych mięśni, stawów, a także jako skuteczny element kuracji antycellulitowej. Bańka chińska znajduje się w czołówce skutecznych oraz sprawdzonych zabiegów redukujących ten defekt. Masaż bańką chińską uelastycznia i wygładza skórę, rozbija tkankę tłuszczową, zwiększa ukrwienie tkanek, dzięki czemu ułatwia penetrację preparatów wyszczuplających w głąb skóry stosowanych po zabiegu. Efektem jest wyraźna poprawa jakości skóry, znacznie zmniejszony, a w niektórych przypadkach zlikwidowany cellulit oraz zmniejszony obwód części ciała, które były poddane masażowi.

Masaż bańką chińską w domu

Masaż bańkami chińskimi pobudza krążenie krwi oraz płynów ustrojowych, a ponadto wyzbyć się niepotrzebnych produktów przemiany materii i toksyn. W domu, na pewne partie ciała, można stosować masaż bańką chińską. Jest to bardzo skuteczny metoda. Taki zabieg pobudza krążenie i rozbija tkankę tłuszczową -Przeciwwskazaniem do tego typu zabiegów jest delikatna skóra, pękające naczynka, żylaki, zaognione zmiany skórne, uszkodzenia naskórka, gruźlica i nowotwory. Bezwzględnie z masażu muszą zrezygnować osoby z wszelkimi odmianami nowotworów, gruźlicą, chorobami skórnymi, żylakami, wysiękowym zapaleniem stawów oraz z gorączką. Na stale rosnącą popularność bańki chińskiej wpływa jej dostępność - można ją kupić w każdej aptece. Nie bez znaczenia jest też jej poręczność - masaż można wykonać samodzielnie, a przede wszystkim skuteczność potwierdzona przez specjalistów. Jeśli masaż wybranych partii ciała wykonujemy bardzo intensywnie, gdy trwa on od 15 do 30 minut, podczas brania prysznica lub "na oliwce", można dostrzec efekty

11 lata 8 miesiąc temu #630008 przez Joanna89
ok mamcie ja zmykam pod prysznic, masaż , poćwiczę trochę i spać. Jutro rano umówiłam się z mamą na basen :)
Słodkich snów !

11 lata 8 miesiąc temu #630015 przez Nikaa
Muszę podpytać- może mają te bańki w mojej aptece :)
też zmykam dobranoc

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #630100 przez sloneczko33
CZESC DZIWCZYNY BYLAM WCZORAJ NA TEJ GLUKOZIE NA LEWEJ RECE GDZIE MIALAM 1 KLUCIE MAM SINIAK A NA PRAWEJ SLADU NIE MA PO DRYGIM KLUCIU NO I ZDJECIE Z CZWARTKU 18.04.2013 - 27 TYDZ I 5 DZIEN

11 lata 8 miesiąc temu #630234 przez kaska1982
Witajcie z rana :)

Dziś znowu piekna pogoda, wczorajsza burza oczyściła powietrze i jest teraz bardzo przyjemnie :) już wstawiłam pranie, ogarnełam trochę mieszkanie i teraz siedzę na balkonie z herbatką w dłoni i łapię promienie słońca. Potem małe zakupy, szybki obiad (planuje zrobić pizze), może jakies porządki na podwórku... :) Mam dzis dużo energii i trzeba ją jakoś wykorzystać :) przydałoby sie zrobic porządki w szafie i schować zimowe ubrania :)

Miłego dnia :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #630264 przez dziubasek
Czesc kochane :laugh:
U mnie tez o dziwo piekna pogoda, wzielam sobie wolne w pracy i zaraz uciekamy z Miss na dwor delektowac sie sloneczkiem :laugh: (nawet palcem dzisiaj w domu nie rusze ;) -musze wykorzystac taka pogode)
P.S juz pare dni z rzedu nie czuje bolu plecow- cudowne uczucie(niewiem moze basen pomogl a moze Pindzioszka zmienila pozycje :laugh: )
Milego dzionka
P.S my obiadek dzisiaj jemy w McDonalds :P

11 lata 8 miesiąc temu #630288 przez Lacrijka
Zazdroszcze Wam tej pogody, u mnie drugi dzien szaro, buro i leje.. Na placu mam pobojowisko bo zaczęli nam stawiac dodatkowy garaz i jest masakra..Błocko lepsze niz niz na Woodstacku hehe

Tez Wam sie juz źle siedzi tak jak mi ?? Straszne to jest, przy kompie 10 min i wypad bo brzuchol gniecie..Hmmm A gdzie tam do końca :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #630293 przez dziubasek
Ja tam malo siedze wiec mnie nic nie gniecie :) wogole od jakiegos czasu czuje sie wysmienicie(teraz to ja moge byc w ciazy ;) )Lacra powiedz wreszcie jak ty czujesz te kopniaki,podwojnie????

11 lata 8 miesiąc temu #630314 przez Lacrijka
dziubasek napisał:

Ja tam malo siedze wiec mnie nic nie gniecie :) wogole od jakiegos czasu czuje sie wysmienicie(teraz to ja moge byc w ciazy ;) )Lacra powiedz wreszcie jak ty czujesz te kopniaki,podwojnie????

Wiesz co, w sumie to ja sama nie wiem.. Ciągle czuje tylko z lewej strony dzieciaki. Jak bylam na USG ostatnio to mówiłam to doktorkowi, ale podczas badanka wyszło ze one sie tak wiercą ze z jednej strony moge czuc ruchy obu dzidków..To nogą to rączką.. Także ja mam lipe z ruchami..Popierwsze to te łożyska z przodu a dwa to ja zawsze miałam sporą oponke na brzuchu więc to pewnie tez amortyzuje maluchy.. Ale jak leże spokojnie to czuje ze sie wiercą i kręca i na USG tez to widziałam wiec, jak narazie chyba nie mam powodów do zmartwien.. Oby ;)

11 lata 8 miesiąc temu #630329 przez uniuni
Właśnie Lacrijka no jak z tymi kopniakami? I jak Ci w brzuchu tańczą, to czujesz, że obie szaleją, czy raz jedna raz druga?

Ja się wczoraj ładną pogodą za szybko pochwaliłam :silly: Ubrałam się na spacerek wyszłam za drzwi i tak zaczęło napiżdżać gradem, że po kilku krokach chciałam zawrócić. Przeczekałam 10min grad przeszedł, to ja w drogę no to chlusnęło deszczem, tak że calutka przemoczona wróciłam prosto pod prysznic. :laugh:

Mam straszną ochotę ostatnio na kaszkę mleczno ryżową Bebiko - tą malinową. Nawet wczoraj przejechałam 20km żeby ją kupić :) W sklepach norweskich mają tylko mączne. Mąka owsiana i kukurydziana więc nie są takie smakowite jak polskie ryżowe :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka