BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #630627 przez Joanna89
Dorikiszon otóż to ! Ja już od dawna tak robię i tak jest praktycznie z co 2 produktem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630635 przez dorkiszon
Chwala tez mleko z tej firmy, a pewnie jest dużo tańsze niż inne reklamowane i nawet tych znanych marek mleko ludzie krytykują, że dzieci ulewają bardzo, a po tym nie, ale jest dostępne tez tylko w rossmannie trzeba obczaić :D
Dobra idę na spacer.

11 lata 8 miesiąc temu #630653 przez kasiak
Ja od początku ciąży się smaruję oliwka z tej firmy. Naprawdę fajna :) innych produktów nie testowałam.

Wczoraj przyjechala rodzinka i przywiozła wózek :) do tego rożek i trochę ciuszków. Muszę się wreszcie za pranie i skladanie wziąć, ale nie mam jeszcze komody! Pogodę mamy nawet w miarę fajną :) ale wczoraj zimno, deszcz i grad :huh: piękna tęcza za to była :laugh:
Przyjechał dzisiaj też mój przyszły szwagier, będzie u nas przez jakiś czas mieszkać. No i będzie pracował w tej samej firmie co mój mąż wiec przynajmniej razem będą jeździć autkiem. Zjedlismy obiadek, bitki w sosie z ziemniaczkimi i ćwikłą, mniamniuśne mięsko :cheer: i chłopaki śpią! Ja jakoś nie czuję się śpiąca, w ogole krótko ostatnio spię, w nocy mi ciężko zasnąć i rano staram się szybko obudzić. To chyba jakieś przygotowanie przed zarwanymi nockiami jak już się wyklujemy :P

A jeszcze pytanko o te bańki, bo ogólnie się też napaliłam jak dzik na szyszki ;) jak się ma żylaki to można używać? Bo od kilku juz lat mam jednego czy dwa i wiem, ze kobiety w rodzinie tez maja ten problem. A na brzuchu mam naczynka, wiec odpada, nawet po porodzie. Na nogach niczego takiego nie widzialam, wiec może chociaż tam bym poużywała?

11 lata 8 miesiąc temu #630670 przez dziubasek
Asia a ja mam po 1szej ciazy popekane zylki w paru miejscach na udach i babka mi na spa robila masaz ta banka i mowila ze moge jej uzywac raz na jakis czas i siebie obserwowac... w tej ciazy juz mi zadna zylka nie pekla... sprobuje kupic jak zaczna pekac kolejne naczynka to najwyzej przestane...
Kurde zrobilam sobie z Miss 3,5 godzinny spacerek, potem padlysmy i spalysmy 2godz a teraz czuje wszystkie miesnie... ehhh starosc nie radosc ;)

11 lata 8 miesiąc temu #630712 przez uniuni
Kasiak a kupiłaś już może fotelik do samochodu?

11 lata 8 miesiąc temu #630738 przez siwa342
carmelove sny podobno się tłumaczy naodwrót :) więc pocieszenie ale mi nieraz też śnią się jakieś głupoty

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #630746 przez siwa342
Dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i było o wyprawce do szpitala
co z ciekawszych rzeczy to do pupy pani polecała bardziej linomag bo jest tłuszczy niż sudocrem(bo ten trochę wysusza)

No i co do oliwek i innych specyfików: najlepiej smarować ciekła parafiną-pierwszy raz słyszałm o czymś takim,niby u nas w szpitalu dzieci tym smaruja i jest co z pozytywów taniutkie a na dodatek bez zadnych chemikaliów,polecała na sam poczatek tak do 3-4 miesiąca,nie pachną jak te wszystkie oliwki i inne cuda ale lepiej nawilża

to na tyle :)może się komuś przyda

MAJA

11 lata 8 miesiąc temu #630768 przez Joanna89
Kasiak przy żylakach też nie wolno.
Dziubasek mnie w szkole uczono ,że nie powinno się wykonywać przy pękających naczyniach, ale jeśli chce się zarobić na klientce to pewnie ,że masaż się wykona i w 60% nic się nie będzie działo... Ja jednak nigdy nie masowałam takich przypadków, po co sobie robić problemy. Jednemu zaszkodzi, drugiemu nie/

Byłam na spacerku z psem, teraz czekam na galę boxu :)

11 lata 8 miesiąc temu #630779 przez dziubasek
Joanna pewnie masz racje, to co mi polecasz? banki odpadaja- po ciazy mam zamiar byc aktywna fizycznie, kremik tez stosuje... kurde ja to zawsze mam lipe :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #630790 przez Joanna89
Dziubasku stosuj mniej inwazyjne formy czyli np masaż manualny który wykonasz sama rękami wcierając intensywnie kremik...Najlepiej kremy odżywcze bo one "podreperują" słabe naczyńka.
Mi np pękają naczynka na twarzy , a na nogach , pupie czy brzuchu nie.
Jeśli teraz Ci nie pękają to można spróbować delikatnie zrobić masażyk i obserwować skórę.

11 lata 8 miesiąc temu #630806 przez dziubasek
Dziekuje za porady:)
Zrobilam sobie salatke owocowa z serkiem homogonizowanym...mniam mniam
A Miss obzera sie kotlecikiem z piersi z kurczaka ;)

11 lata 8 miesiąc temu #630950 przez Joanna89
Ah nie ma za co, służę pomocą !
A ja zjadłam smażone parówki :D

11 lata 8 miesiąc temu #631055 przez karolinkanice16
Hej kochane ja dzisiaj cały dzień praktycznie spędziłam w łóżku jakoś nic mi sie nie chciało w dzień spałam prawie 3 godzinki. Teraz siedzę i czekam aż A. zrobi mi pierogi ruskie ze śmietaną :) mniam :)

11 lata 8 miesiąc temu #631146 przez sloneczko33
witam was w niedzielny słoneczny poranek ja nie mam fotelika jeszcze wozek dostane od kolezanki

11 lata 8 miesiąc temu #631303 przez uniuni
Witajcie Brzuchatki :)

Wczoraj poszłam na spacer 1h w jedną stronę i 2h do domu. Kurde jednak plecy dają mi się we znaki. Pipka też od kilku dni :angry: Myślałam, że nie dojdę do domu normalnie płakać mi się chciało. W nocy za to zapłaciłam, przy każdym przewrocie na drugi bok myślałam, że mi kość pipna i kość ogonowa pękną :( Uff, a wizyta u fizjoterapeuty 'może' koniec maja :dry:

Wczoraj odkryłam, że mi się mięśnie brzucha rozchodzą.. normalnie jak leżę na plecach i chcę się podnieść to mam wzgórek na środku brzucha od mostka do pępka. Brzuch wygląda wtedy jak trójkąt :blink: Gin mnie uprzedzała jak tylko zobaczyła mój wyrzezbiony brzuch jeszcze na początku ciąży, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć. No to teraz mam :silly: Muszę znaleźć jakieś ćwiczenia, żeby nie rozlazły mi się bardziej :) Ma któraś z was ten problem?

Aaaa no i to już oficjalne - nie widzę swojej szanownej brochy :lol: w brzuszku 94cm :)

Emi gdzieś Ty była? Już miałam pisać, pytać dzwonić do ktokolwiek widział ktokolwiek wie :silly:

Magdalenagal domek świetny!! Marzy mi się właśnie coś takiego :) ale to może kiedyś marzenia się spełnią :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka