- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mojniemowlak.pl/pierwszy-spacer/pierwszy...r-z-noworodkiem.html
Tu już jest wyjaśniona odpowiedź na moje pytanie poprostu werandowanie dotyczy okresu zimowego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja słyszałam, żeby nie spieszyć się z pierwszym spacerkiem... Nie ze względu na pogodę, ale bardziej na to, żeby dzidziuś miał czas przyzwyczaić się do świata, do nowych dźwięków, do otoczenia, do nas... A wiadomo, że na dworze hałas, więc należy takiemu maluszkowi dać trochę czasu... Jakby Was wyciągnięto z ciemnego, ciasnego i bezpiecznego miejsca, w którym siedzieliście sobie przez 9 miesięcy i od razu kazali Wam wyjść na ulicę do ludzi, do słońca, do hałasów ulicy też byście przerażone były
Bardziej przeraziłabym się smrodu obornika bo mieszkam na wsi a lato to sezon niemal codziennego nawożenia
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ja dziś wykorzystałam nadmiar energii i posprzątałam w mieszkaniu potem siedziałam sobie w ogródku bo szkoda mi było siedzieć w mieszkaniu jak tak fajnie ciepło na dworze
bea i dorkiszon ale przepisy mniam - dziewczyny co ja przez Was na tym fourm przechodze normalnie kulinarne forum
ja ostanio piję koktajl owocowy - miksuje jogurt naturalny z kiwi ( ja dodaję jeszcze troszkę cukru) - mniam smakuje mi jak nigdy
co do pozycji w czasie rodzenia to obawiam się, że w wielu szpitalach nie pozwala się jeszcze kobietom wybrać dogodnej pozycji
Joanna fajne zdjęcie a tak na inny temat wczoraj znowu się obłożyłam błotkiem a potem olej z słodkich migdałów - super sprawa :)dziś po basenie planuje maseczkę na twarz i szyję z różowej glinki ( mam wrażliwą cerę a ten rodzaj glinki jej nie podrażnia )
co do spania hmmm śpię dobrze ale przed snem Mikołaj skacze i szaleje po brzuchu ile się da - niestety wyjątkowo lubi wpychać głowę w moje prawe żebro - mało przyjemne albo skakać po dole podbrzusza co odczuwa także mój pęcherz - przywykłam \
ja myślę, że będe stopniowo przyzwyczajać Mikołaja do spacerków - choć zapewne werandowanie będzie trochę krótsze niż było by zimą ale zobaczymy w praniu wyjdzie
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mała siedzi pod samymi piersiami, jakby pomiędzy żebrami, wypycha się główką albo pupką
No nic mój pies już siedzi pod drzwiami bo zbliża się godzina spotkan z innymi psami także zaraz zmykam na spacer
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uf... leginsy i bluza co się będę...
Nika wyprobóuj bańkę chińską na uda i pupę a po niej nałóż krem.. rewelacja zero cellulitu
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie dzisiaj znowu piekna pogoda wiec po pracy szybko zabralam Miss z przedszkola i pojechalysmy na farme pokarmic zwierzatka:)...
Co do werandowania to ja jak urodzilam Miss w styczniu to po 5 dniach wyszlam z nia na 15 min a potem coraz dluzej i dluzej(oczywiscie zima tutaj byle jaka)ahhh i powiem Wam ze przez pierwsze pare spacerkow ryczala non stop a ze ja mamuska uparta to dalej z nia wychodzilam i wreszcie sie ksiezniczce spodobalo... ahhh a jak miala 2 tygodnie to byla poraz 1szy nad oceanem ... teraz tez mam zamiar wyjsc z domu po ok 5 dniach...
Moja mala Pindzioszka tez potrafi tanczyc cala noc az sie boje co bedzie jak sie urodzi(pewnie bede miala przerypane w nocy)
Joanna a ta banka chinska jest szklana czy plastikowa(bo ja chcialam sobie z pl zamowic i boje sie ze moze dojechac potluczona)
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Akurat jest w promocji po 0,99 pln. Jak ktoś lubi takie wynalazki to polecam.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesli chodzi o moje dziecko to będzie najbardziej wyrozbierane dziecko w okolicy nieznosze jak matki przegrzewają dzieci, a same idą w krótkim rękawku. Ja będę właśnie stosowała tą metode ubierać jak siebie
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1