BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #629587 przez dorkiszon
uniuni werandowanie miało być :D tak to się fachowo zwie :D
mojniemowlak.pl/pierwszy-spacer/pierwszy...r-z-noworodkiem.html
Tu już jest wyjaśniona odpowiedź na moje pytanie poprostu werandowanie dotyczy okresu zimowego :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629591 przez Joanna89
Piszą,że w lato nie ma co odkładać 1 spacerku... hm nie wiem jak się to tego odnieść , moja mama ze mną wyszła po tygodniu, ale znajoma teraz urodziła i siedzi już 3 tyg z dzieckiem w domu..

11 lata 8 miesiąc temu #629604 przez Qltoorka
Ja słyszałam, żeby nie spieszyć się z pierwszym spacerkiem... Nie ze względu na pogodę, ale bardziej na to, żeby dzidziuś miał czas przyzwyczaić się do świata, do nowych dźwięków, do otoczenia, do nas... A wiadomo, że na dworze hałas, więc należy takiemu maluszkowi dać trochę czasu... Jakby Was wyciągnięto z ciemnego, ciasnego i bezpiecznego miejsca, w którym siedzieliście sobie przez 9 miesięcy i od razu kazali Wam wyjść na ulicę do ludzi, do słońca, do hałasów ulicy też byście przerażone były :P :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #629605 przez Joanna89
No tak też uważam, najpierw chce pojeździć wózkiem po balkonie, tak stopniowo przyzwyczajać malutką :) Ale tak maxymalnie 14 dni , zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

11 lata 8 miesiąc temu #629612 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

Ja słyszałam, żeby nie spieszyć się z pierwszym spacerkiem... Nie ze względu na pogodę, ale bardziej na to, żeby dzidziuś miał czas przyzwyczaić się do świata, do nowych dźwięków, do otoczenia, do nas... A wiadomo, że na dworze hałas, więc należy takiemu maluszkowi dać trochę czasu... Jakby Was wyciągnięto z ciemnego, ciasnego i bezpiecznego miejsca, w którym siedzieliście sobie przez 9 miesięcy i od razu kazali Wam wyjść na ulicę do ludzi, do słońca, do hałasów ulicy też byście przerażone były :P :laugh:

Bardziej przeraziłabym się smrodu obornika bo mieszkam na wsi a lato to sezon niemal codziennego nawożenia ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #629622 przez Joanna89
magda samo zdrowie swojskie klimaty! hehe

11 lata 8 miesiąc temu #629625 przez Qltoorka
Ja się też zastanawiam jak ubierać takiego maluszka... Słyszałam różne opinie... Że tak jak siebie albo z kolei, że o jedną warstwę więcej... Nie wiem sama... Położna na szkole rodzenia powtarzała już kilkakrotnie, że taki maluszek nie ma wykształconego układu termoregulacji. My się pocimy, gdy jest za ciepło, organizm się dzięki temu schładza, a gdy jest nam za zimno to dreszcze powodują z kolei rozruszanie, by nam było cieplej... Taki maluszek nie jest jeszcze stałocieplny...

11 lata 8 miesiąc temu #629650 przez Nikaa
hej Dziewczyny ;)
ja dziś wykorzystałam nadmiar energii i posprzątałam w mieszkaniu :D potem siedziałam sobie w ogródku bo szkoda mi było siedzieć w mieszkaniu jak tak fajnie ciepło na dworze
bea i dorkiszon ale przepisy mniam - dziewczyny co ja przez Was na tym fourm przechodze :P normalnie kulinarne forum :D
ja ostanio piję koktajl owocowy - miksuje jogurt naturalny z kiwi ( ja dodaję jeszcze troszkę cukru) - mniam smakuje mi jak nigdy :D
co do pozycji w czasie rodzenia to obawiam się, że w wielu szpitalach nie pozwala się jeszcze kobietom wybrać dogodnej pozycji
Joanna fajne zdjęcie :) a tak na inny temat wczoraj znowu się obłożyłam błotkiem a potem olej z słodkich migdałów - super sprawa :)dziś po basenie planuje maseczkę na twarz i szyję z różowej glinki ( mam wrażliwą cerę a ten rodzaj glinki jej nie podrażnia :))
co do spania hmmm śpię dobrze ale przed snem Mikołaj skacze i szaleje po brzuchu ile się da - niestety wyjątkowo lubi wpychać głowę w moje prawe żebro - mało przyjemne albo skakać po dole podbrzusza co odczuwa także mój pęcherz - przywykłam :dry: \
ja myślę, że będe stopniowo przyzwyczajać Mikołaja do spacerków - choć zapewne werandowanie będzie trochę krótsze niż było by zimą ale zobaczymy w praniu wyjdzie :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #629656 przez Joanna89
nikaa a widzisz jak Ci się spodobało :) hehe można się od tego uzależnić !:) a jakie ciało fajne po tym gładkie i jędrne :)
Moja mała siedzi pod samymi piersiami, jakby pomiędzy żebrami, wypycha się główką albo pupką:)

No nic mój pies już siedzi pod drzwiami bo zbliża się godzina spotkan z innymi psami :) także zaraz zmykam na spacer :)

11 lata 8 miesiąc temu #629665 przez Nikaa
Joanna oj tak można się uzależnić :D miłego spacerku :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 8 miesiąc temu #629670 przez Joanna89
Stałam przed szafą i nie mam się w co ubrać haha jak zwykle a szafa pełna :D
Uf... leginsy i bluza co się będę...

Nika wyprobóuj bańkę chińską na uda i pupę a po niej nałóż krem.. rewelacja zero cellulitu :)

11 lata 8 miesiąc temu #629711 przez dziubasek
czesc kobitki:)
U mnie dzisiaj znowu piekna pogoda wiec po pracy szybko zabralam Miss z przedszkola i pojechalysmy na farme pokarmic zwierzatka:)...
Co do werandowania to ja jak urodzilam Miss w styczniu to po 5 dniach wyszlam z nia na 15 min a potem coraz dluzej i dluzej(oczywiscie zima tutaj byle jaka)ahhh i powiem Wam ze przez pierwsze pare spacerkow ryczala non stop a ze ja mamuska uparta to dalej z nia wychodzilam i wreszcie sie ksiezniczce spodobalo... ahhh a jak miala 2 tygodnie to byla poraz 1szy nad oceanem :) ... teraz tez mam zamiar wyjsc z domu po ok 5 dniach...
Moja mala Pindzioszka tez potrafi tanczyc cala noc az sie boje co bedzie jak sie urodzi(pewnie bede miala przerypane w nocy)
Joanna a ta banka chinska jest szklana czy plastikowa(bo ja chcialam sobie z pl zamowic i boje sie ze moze dojechac potluczona)

11 lata 8 miesiąc temu #629739 przez magdalenagal
Dziś w TESCO znalazłam napój Frumalt Zero- imitacja piwka :-) bo ze słodem jęczmiennym.
Akurat jest w promocji po 0,99 pln. Jak ktoś lubi takie wynalazki to polecam.

11 lata 8 miesiąc temu #629748 przez dorkiszon
magdalenagal , a co to jest dokładnie jaki ma skład ?
Jesli chodzi o moje dziecko to będzie najbardziej wyrozbierane dziecko w okolicy nieznosze jak matki przegrzewają dzieci, a same idą w krótkim rękawku. Ja będę właśnie stosowała tą metode ubierać jak siebie :D

11 lata 8 miesiąc temu #629753 przez dziubasek
I bardzo dobrze Dorkiszon... ja tak robie... w pl wygladam jak wyrodna matka (wszystkie dzieci w czapkach a moja bez... albo wszystkie dzieci poubierane a moja w cieniutkim topie)...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka