- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

O la Boga!!ok. 12tyg zostało!!

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Joanna89 ładny brzuszek. Mało przytyłaś od początku. Zastanawia mnie tylko jak to możliwe że zaczęłaś 27 tydzień skoro masz termin porodu później niż ja, a ja jutro zaczynam dopiero 27 tydzień? Liczysz to jakoś inaczej?
Bo mam dziś 1 dzień 27 tygodnia, zawsze tak liczę i na USG też tak pisze. Mam zakończony 26 tydzień cały:) No tak jak to mówią dziewczyny. A ty będziesz teraz zaczynać 28 tydzień, 27 masz już skończony.Ja mam termin na 25 lipiec

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Okrycia kąpielowe macie z kapturkiem ? Ja mam dwa właśnie z kapturkiem,ale jest tak zrobiony ,że można go zakładać albo nie.
Zawsze jak robię pranie musi padać deszcz

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Miało strasznie padać niedojże nie spadła ani kropla deszczu to jeszcze wyszło słońce

Na temat celulitu wypowiadała się kiedyś taka babka nie pamiętam kim ona była, ale mówiła, że kremy to ściema , a najskuteczniejszy sposób to poprostu sport

Byłam w aptece oczywiście olejku migdałowego nie mają, a jakby zamówili to kosztuje więcej niż na allegro także nie opyla się lepiej zakupić na allegroszu

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Włąsnie wróciłam od lekarza. Wyobraźcie sobie ze czekałam 3,5 h bo tyle pacjentek sie nazbierało, bo w ubiegłym tygodniu lekarz odwołał wizytę wiec większość przyszła dzisiaj.
Ale na szczęscie jakoś udało sie wysiedzieć,choć łatwo nie było. Nawet jedna dziewczyna zemdlała, ale na szczescie już w gabinecie, więc od razu lekarz interweniował.
Moje wyniki ok, troszkę hemoglobina mi spadła od ostatnich badań, ale mam sie nie przejmować, bo drastycznie nie jest. Więcej jeść buraczków i wątróbki i będzie git. Niestety zaczęły mi puchnąc dłonie i mam sie obserwować gdyby zaczęły też stopy to wtedy niezwłocznie do lekarza. Połozna zbadała tętno Małego, nie chiał sie dać posłuchać, bo ciągle wiercił i nie było słychac serducha, ale w koncu sie udało i serducho bije 136 razy na minutę. Moje spacerowanie przynosi efekt, bo w koncu zaczyna sie odwracać i teraz leży już skośnie z tyłkiem po prawej stronie. Jak dalej tak bedzie to do porodu powinien sie odwrócić główka w dół, z czego sie cieszę niezmiernie

Dostałam skierowanie na tą przeklętą glukozę, lekarz powiedział, że spokojnie moge ją zrobić na kilka dni przed następną wizytą, bo nie ma pośpiechu, ważne żeby zdążyc przed porodem, a nie określa on specjalnie ze do 28 tygodnia trzeba to zrobić. Więc czeka mnie ta pełna słodyczy wyprawa do labolatorium. Zapomniałam tylko zapytac ile wody musze przynieść ze sobą do glukozy 75 mg? ale najwyżej zadzwonię do położnej i zapytam

A ze spraw przygotowawczych to pochwalę sie, że wczoraj przyszło łóżeczko, pościel, materac i kilka innych bibelotów. Czekam teraz na wózek i posciel do wózka. Zamówiłam jeszcze ręczniki i drugi komplet poscieli do łózeczka

Jestem zadowolona

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poleca się też picie dużo wody. Na przedramiona można stosować różne ćwiczenia rozciągające chodzby takie zakładanie ręki za głowę i pchanie łokcia drugą ręką.
Dorkiszon u Nas takie przelotne , raz pada raz nie , ale fajnie pachnie i siedzę sobie na balkonie:)
Też czytałam o tym ,że otwiera oczka

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kaśka one same ci rozpuszczaja ta glukoze, musisz tylko ja miec i weź sobie pol cytryny to ci pielegniarka wycisnie do środka i bedzie lepiej smakowalo;)