BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #626898 przez Nikaa
Qltoorka dasz radę
a ja jestem po spacerku :) polecam ;)troszke owoców i warzyw kupiłam- trzeba się doładować witaminkami ;)np. takie pyszne jabłka mniam :)
ja nie mam problemu z spaniem czy oddychaniem :) mam problemy z kręgosłupem ale to jak pisałam mam skierowanie na ćwiczenia - właśnie zna ktoś dobrego rehabilitanta w Poznaniu? :unsure:
pobolewa mnie czasami prawe żebro - chyba próbuje się tam wcisnąć :P
co do pęcherza - hmmm przywykłam - od piątego mięsiąca Mikołaj upodobał sobie okopywanie dołu mojego podbrzusza więc pęcherz też swoje dostaje .... ale tak jak pisałam wcześniej - przywykłam :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626999 przez dorkiszon
Hejo! Ja w nocy śpię bardzo dobrze jak dziecko :D Codziennie chodzę na długie spacerki więc na kondycję nie narzekam. Niestety dziś znowu bolą mnie żebra o mostek, ale bardziej ten mostek gdzieś tak pierwsze 4 cm mostka. Teraz sobie mogę wyobrazić jak bolą połamane żebra :P
Najgorsze jest to, że nie ma na ten ból rady.

11 lata 8 miesiąc temu #627000 przez !sylwia!
hmm no ja ze spaniem w nocy też cienko cały czas muszę wstawać do kibelka, a jak nie to to kicik strasznie miauczy i trzeba go chwile ponosić i mu przechodzi, mąż się śmieje że jagger specjalnie testuje mój sen przed dzieckiem i jak na razie zdaje bo każde piśnięcie mnie budzi.
Qltoorka to współczuję czekanie mnie dziś to wieczorem czeka bo mam wizytę na 19:20 i średnio dr ma 1-1,5 godz opóźnienia i jeszcze czeka mnie odbiór wyników a tego się najbardziej boję że coś jest nie tak.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627013 przez Jamajka
Hej Brzusie ciążusie ;-)

My też z Lenusią codziennie po śniadanku wybywamy na plac zabaw i spacerek, wracamy na obiad i drzemkę i potem znów na polko ;-) Szczerze mówiąc to też już sapiąca babcia ze mnie i wracam zazwyczaj z mega kolką.. zginam się i dyszę jak w bólach porodowych.. tak franca mnie kłuje w prawym boku, że sąsiedzi pewnie myślą, że zaczynam rodzić! :P

Mój M. znowu w delegacji, tym razem gdzieś pod Malborkiem urzęduje do piątku a my słomiane panny siedzimy same jak te łojki.

Wczoraj zakupiłam Maltan i zaczynam od dziś do porodu okładać sutki w celu zahartowania ;-)

W szkole rodzenia na dzień dobry w zeszły piątek byłam zwiedzać oddział szpitala i lekko się przeraziłam1 niewyremontowaną salą, która pamięta jeszcze wczesnego Gierka a i nie wykluczone, że sama przyszłam na świat na tym jednym zabytkowym łóżku :ohmy: Sala do porodów rodzinnych była akurat zajęta, ale oblookałam w internecie no i jest już cywilizowana.. mam nadzieję, że tam przyjdzie mi się wylegiwać w bólach i skurczach porodowych ;-)

Muszę się pochwalić, że już prawie od miesiąca moja Pannica kochana śpi bez smoczka i mamy już pierwszy sukces na koncie :) Kolejne w planach to odpieluchowanie i przeprowadzka do własnego łóżka.. ale z tym chyba tak łatwo nie pójdzie :huh:

Miłego dnia Kochane Babciusie ciążusie (jestem oczywiście jedną z Was) ;-)

PS. Emi mam pytanie, czy Ty wykonujesz manicure hybrydowy? i czy jest on przeciwskazany w ciąży? Takie mnie słuchy doszły a chciałam sobie walnąć jakiś neon na pazurki na wiosnę i lato.. ale chyba będę musiała zrezygnować.. Jakie jest Twoje zdanie?

11 lata 8 miesiąc temu #627024 przez NataliaK
ja już po wizycie :) wszytsko dobrze ze mna i małym :) w piątek jade na badania m.in na glukozę :D

Zmykam bo jedziemy na 2 dni na działke bo piękna pogoda będę w piątek buziaki!

11 lata 8 miesiąc temu #627047 przez dorkiszon
Znalazłam takie ćwiczonko na żebra i na kręgosłup na wysokości piersiowej ja to zastosuje zobaczymy czy mi się polepszy.

11 lata 8 miesiąc temu #627068 przez dorkiszon
Jamajka też przerażają mnie takie zabytkowe sale szpitalne na szczęście nie musze w takim rodzić, bo nawet jakbym rodziła w państwowym to jeden jest nowoczesny, bo stosunkowo nowy szpital, a drugi cały oddział wyremontowany. Mnie ogólnie szpitale przerażają same w sobie i teraz będzie pierwszy raz jak będę leżała, ale w tym szpitalu co rodzę to ze względu na opłate czasami nawet jesteś sama na oddziale :D, a maksimum to 5 kobiet się trafi także całkiem inny klimat. Myślę jednak, że nawet w obskórnych warunkach jak kobieta zacznie rodzić to o tym nie myśli czy ma stare łóżko czy nowe tak mi sie wydaje.

11 lata 8 miesiąc temu #627100 przez Qltoorka
3,5h wysiedziałam się w przychodni... Nie spodziewałam się tego i wracałam do domu już mega głodna...
A co na wizycie? Na bóle brzucha Nospa Forte. Co do Omega-3 o którym Wam ostatnio pisałam to mam nie brać skoro jest napisane, by nie zażywać w czasie ciąży i dać komuś kto ma obnizony cholesterol ;) Mam kupić sobie takie Omega3, które są przeznaczone dla kobiet w ciąży, bo sama lekarka powiedziała, że warto brać :)
Konkretnego badania USG nie było, tylko szybkie zbadanie tętna małego.
Dostałam skierowanie na USG w 30tc. ale położna powiedziała, że zapisze mnie jak przyjdę następnym razem, bo czeka na podanie terminów przez lekarza wykonującego te badanie.
Następna wizyta 15 maja...

11 lata 8 miesiąc temu #627266 przez kasiak
Melduje się pierwszy raz dzisiaj :) ostatnia noc była ciężka zasnęłam kolo 3:30. Do znudzenia czytalam, potem nie moglam znaleźć dobrej pozycji do spania, sypialnie wietrze codziennie a wczoraj bylo mi strasznie duszno, mąż grzeje jak mały piecyk, o 3 Seba się obudzil i skopał mi zebra i lewy bok...jednym slowem masakra :( mąż obudzil mnie kolo 9 wiec spalam tylko kolo 6 godz :dry:
Od rana chodzę jak zakręcona, ale żeby się ruszyć i trochę obudzić umylam po śniadaniu okna i mialam ambitne plany żeby posprzatac porzadnie w kuchni, ale maz mnie wyciagnal z domu bo auto od kolegi musial wziąć i pojechalam z nim. Odwiedzilam znajoma, bylam na zakupach. Kupilam bawelniany kocyk dla dziecka a sobie trzy sukienki :laugh: w tym dwie w dziale dziecięcym w h&m. Z tego cowidzę to muszę częściej tam zagladac, bo na doroslych rozmiarach nic mi się nie podoba, a dziecięce rzeczy bardziej mi się podobają, no i są tansze :)

Pojechalam po męża do pracy, poogladalam male owieczki :cheer: i zrobilam na szybko obiad, paluszki rybne z frytkami i surowka :) a teraz siadlam i odmawiam wspolpracy :laugh: nogi bola, plecy bola, a przy myciu okien zmachalam się bardziej niż babcia 80letnia...ehhh, jak fajnie być w ciazy :silly:

Milego Wieczorka dziewuszki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627281 przez bea2a
Wróciłam z basenu i spaceru. Cudowny był dzisiaj dzień - ciepło i słonecznie :) :) :)

Dostałam też zamówiony na allegro kocyk dla malutkiej. Za jedną przesyłką zamówiłam od razu dla siebie koszulę do karmienia. Kocyk polecam bo jest super ;)

Wklejam link do aukcji jeśli któraś byłaby zainteresowana przedmiotami z tego sklepu - jest co wybierać a wysyłka ekspresowa!
allegro.pl/show_item.php?item=3161067356

Planuje jeszcze kupić cieplejszy kocyk z tej aukcji allegro.pl/kocyk-dla-dzieci-minky-baweln...0cm-i3171959104.html ale to już w przyszłym miesiącu.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #627291 przez Jamajka
Dorkiszon wiem o czym mówisz, bo Lenkę rodziłam w prywatnej klinice pachnącej nowością, oddanej tylko pół roku przed porodem. Mają podpisany kontrakt z NFZ więc poród był darmowy. Dopłaciłam tylko za zzo a opieka i warunki na prawdę boskie ;-) Tym bardziej przeraża mnie wizja wczesnego Gierka, po prostu siłą rzeczy porównuję wszystko, choć pewnie nie powinnam. Pociesza mnie to, że sala do porodów rodzinnych jest wyremontowana i łóżko wygodne, bo na takim samym rodziłam Lenę. Mam nadzieję, że nie będzie zajęta kiedy trafię do szpitala. Ale położne ponoć są bardzo fajne, miłe i pomocne.. takie opinię chodzą i tego się trzymam.. najważniejsze mieć życzliwą położną, która pomoże radami a nie będzie chodzić i zrzędzić, że następna przyszła rodzić! ;-)

Tak jak mówisz.. jak już poród się zacznie to nic wkoło nie będzie miało znaczenia ;-) oprócz opieki jaką będziemy mieli na oddziale.

11 lata 8 miesiąc temu #627348 przez dorkiszon
Kurde, a ja wczoraj dostałam wysypkę na brzuchu dzis rano już jej nie mialam, a teraz wracam ze spaceru pod koniec spaceru swędział mnie brzuch odkrywam w domu dup znowu wysypka i swędziała wygląda jak potówki i po kąpieli troche mi zanikło. Za bardzo nie mam na co tej wysypki zwalić nic takiego nie jadłam , ani nie piłam kosmetyki mam te same, ale jedno zaobserwowałam, że dostałam to zaraz po spacerze, a teraz tak ciepło jest może rzeczywiście jakies potówki.

11 lata 8 miesiąc temu #627361 przez dorkiszon
Wogóle jak mi nie przejdzie to muszę iść do lekarza, bo to może byc ucisk na wątrobe czyli cholestaza tak wyczytałam.

11 lata 8 miesiąc temu #627374 przez Qltoorka
Dorkiszon, jak ja miałam wysypke na brzuchu i udach to lekarka kazała mi zakupić Calcium Sandoz 500. Jeśli to nie pomogłoby to wtedy do dermatologa. Więc również możesz się do tego zalecenia zastosować ;-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627391 przez Joanna89
Hej mamuśki
My dziś od rana na nogach pogoda cudna, więc pojechaliśmy do lasu i nad wodę na koniec dnia był koktajl bananowy i lody karmelowe Jutro rano idę robić glukozę

Dzień był cudowny, ale jutro czeka mnie sprzątani i układanie ciuszków dla maluszka..ale to sama przyjemność !
Ciekawe jak będzie na glukozie ?:)

A to my dziś

Uploaded with ImageShack.us

i mój piesio :

i prezenciki dla malutkiej

i misio z bijącym serduszkiem :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka